Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 minutes ago, nectons said:

Έτσι ε? Για αυτό τόσα χρόνια (δεν ξέρω αν ακόμη έτσι είναι) ζήταγε λογαριασμό κάρτας για να μπορέσεις να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς το πανάκριβο μπρίκι που αγόρασες. 

Από την άλλη αυτό που μου έρχεται στο μυαλό είναι "όσα δεν φτάνει η αλεπού"... Και ένα άλλο "στο τέλος τα βάζει στην ντουλάπα της"... χεεχ

Καλά το απάντησε ο Μαρκ πάντως... Αν και κάπως ευγενικά κατά την γνώμη μου ενώ δεν έπρεπε. Φυσικά προσέχουν τι λένε δημόσια οι γίγαντες γιατί ο νόμος είναι αυστηρός με αυτούς.

Ποτέ δεν ίσχυε αυτό που αναφέρεις. Δεν χρειάζεται κάρτα ούτε χρειαζόταν για να κάνεις activate τη συσκευή και υπήρχε τρόπος  να μπορούσες να κατεβάσεις free apps πάλι χωρίς να βάλεις κάρτα. Τα υπόλοιπα δεν χρειάζονται σχολιασμό..

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gRim είπε

Ποτέ δεν ίσχυε αυτό που αναφέρεις. Δεν χρειάζεται κάρτα ούτε χρειαζόταν για να κάνεις activate τη συσκευή και υπήρχε τρόπος  να μπορούσες να κατεβάσεις free apps πάλι χωρίς να βάλεις κάρτα. Τα υπόλοιπα δεν χρειάζονται σχολιασμό..

Ίσως για τον έμπειρο να ίσχυε κάτι τέτοιο. Για τον απλό χρήστη όμως? Φαντάζομαι (αν θυμάμαι καλά) εννοείς ότι έφτιαχνες το λογαριασμό σου στον υπολογιστή στην σελίδα της Apple και μετά πέρναγες τα στοιχεία στο κινητό... Σωστά? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, nectons said:

Ίσως για τον έμπειρο να ίσχυε κάτι τέτοιο. Για τον απλό χρήστη όμως? Φαντάζομαι (αν θυμάμαι καλά) εννοείς ότι έφτιαχνες το λογαριασμό σου στον υπολογιστή στην σελίδα της Apple και μετά πέρναγες τα στοιχεία στο κινητό... Σωστά? 

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς για τον έμπειρο και τον άσχετο. Σε κανέναν και ποτέ δεν απαιτούσε κάρτα για να κάνεις activate την συσκευή παρά μόνο sim και σύνδεση στο internet. Παλαιότερα απαιτούσε σύνδεση σε υπολογιστή και itunes ενώ τώρα γίνεται και απευθείας από το κινητό. Όπως και να έχει σε κανένα σημείο δεν σε υποχρέωνε να βάλεις αριθμό πιστωτικής κάρτας για να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς την συσκευή.

edit: Μήπως εννοείς ότι η apple απαιτούσε πιστωτική κάρτα για να αγοράσεις ακόμα και τις free εφαρμογές στο store; Σε αυτή την περίπτωση δεν ξέρω τι γινόταν παλιά πάντως έχω κάνει σε διαφορετικό store λογαριασμό για να κατεβάσω free εφαρμογή που δεν ήταν διαθέσιμη στο ελληνικό και δεν έχω βάλει στοιχεία πληρωμής. 

Επεξ/σία από gRim
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, gRim είπε

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς για τον έμπειρο και τον άσχετο. Σε κανέναν και ποτέ δεν απαιτούσε κάρτα για να κάνεις activate την συσκευή παρά μόνο sim και σύνδεση στο internet. Παλαιότερα απαιτούσε σύνδεση σε υπολογιστή και itunes ενώ τώρα γίνεται και απευθείας από το κινητό. Όπως και να έχει σε κανένα σημείο δεν σε υποχρέωνε να βάλεις αριθμό πιστωτικής κάρτας για να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς την συσκευή.

Καλά... σιγά μην το ήξερες αφού είσαι κάτοχος και εσύ και φυσικά "γνώστης".. Έχουν περάσει ΟΛΑ τα μοντέλα της Apple φιλαράκι από τα χεράκια μου.,..άστο...

Αναφορά σε κείμενο

A few years ago, linking a credit card to an Apple account was mandatory. But Apple has changed its stance and has been letting users create an Apple ID without a credit card for a while now.

http://www.idownloadblog.com/2014/08/05/how-to-create-apple-id-without-credit-card/

Μα λέω και γω τόσο γέρασα και δεν θυμάμαι ποια τίποτα?

:P

Επεξ/σία από nectons
Δημοσ.

Θα δίνατε κάθε πτυχή της ιδιωτικής σας ζωής και μάλιστα συνεχώς και με φωτογραφίες, σε κάποιον που δεν τον ξέρετε? Υποθέτω πως όχι. Αλλά οι άνθρωποι είναι μιμητικά όντα. Εάν το κάνουν άλλοι θα το κάνουν ακόμα περισσότεροι. Φυσικά μας αρέσει να ρίχνουμε και μια ματιά στη ζωή των άλλων. Το τι γίνονται όσα οι χρήστες "ανεβάζουν" πόσοι κάθονται να το σκεφτούν? Οι περισσότεροι είναι χρήστες - όχι γνώστες - που θεωρούν πως ότι διαγράφεται, χάνεται. Όλα αυτά συμβαίνουν ταυτόχρονα με το πάρτι εκατομμυρίων από έσοδα διαφήμισης που είναι αποδοτικές και συντομευμένες αφού βασίζονται στο "προφίλ" των προτιμήσεών μας που συνεχώς καταγράφονται. Ας μην ξεχνάμε πως κανείς δεν διαβάζει τους νομικούς όρους κατά την εγγραφή σε κάποιο site.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, nectons said:

Καλά... σιγά μην το ήξερες αφού είσαι κάτοχος και εσύ και φυσικά "γνώστης".. Έχουν περάσει ΟΛΑ τα μοντέλα της Apple φιλαράκι από τα χεράκια μου.,..άστο...

http://www.idownloadblog.com/2014/08/05/how-to-create-apple-id-without-credit-card/

Μα λέω και γω τόσο γέρασα και δεν θυμάμαι ποια τίποτα?

:P

Καταρχήν δεν καταλαβαίνω που κολλάει το ότι έχουν περάσει όλα τα μοντέλα της apple από τα χέρια σου με το εάν ζητάει ή όχι πιστωτική κάρτα για να ξεκινήσει κάποιος να χρησιμοποιεί την συσκευή. Έκανες κάθε φορά νέο λογαριασμό για να χρησιμοποιήσεις τη νέα συσκευή; Δεν χρειάζεται... :P

Δεν ξέρω τι ζητούσε η apple στην Αμερική όταν πρωτοκυκλοφόρησε το iphone όπου εάν θυμάμαι καλά το έπαιρνες μόνο με συμβόλαιο στην At&t αλλά όταν κυκλοφόρησε στην Ελλάδα για το activation δεν χρειαζόταν πιστωτική κάρτα. Το άρθρο που παράθεσες είναι του 2014  αλλά εάν ψάξεις στο google θα βρεις άρθρα από το 2008 που λένε πως θα δημιουργήσεις itunes account (όχι activation) χωρίς πιστωτική κάρτα πχ από το ίδιο site!  http://www.idownloadblog.com/2008/10/18/create-an-itunes-account-without-a-credit-card/ ;) . 

Πάντως εάν το να σου ζητάει την πιστωτική κάρτα για να κάνεις activation τη συσκευή με συμβόλαιο είναι φακέλωμα τότε δεν μπορώ να φανταστώ τι θα ήταν εάν αποθήκευε τις πληροφορίες πληρωμής όσων έκαναν αγορά μέσω του store όπως η έκανε η OnePlus (εταιρία που απευθύνεται σε γνώστες :D) όπου μάλιστα η εταιρία ανέφερε ότι πιθανών κλάπηκαν στοιχεία 40.000 πελατών https://www.digitaltrends.com/mobile/oneplus-card-fraud-problems/ . 

Επεξ/σία από gRim
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

«Η δυνατότητα κάποιου να γνωρίζει σε ποιες ιστοσελίδες πλοηγήθηκε ένας χρήστης για διάστημα ετών, τις επαφές του, ποιες είναι οι προτιμήσεις του και κάθε ευαίσθητη λεπτομέρεια της ζωής του – κατά τη γνώμη μου δεν θα πρέπει να υφίσταται». 

Γιατί;;; Έχει τίποτα να κρύψει ο Cook; Μήπως είναι τρομοκράτης; Εγώ που δεν έχω τίποτα να κρύψω αισθάνομαι πιο ασφαλής έτσι.... θα έλεγε ο γραφικός πλέον ανεγκέφαλος του forum.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
18 ώρες πριν, gRim είπε

Καταρχήν δεν καταλαβαίνω που κολλάει το ότι έχουν περάσει όλα τα μοντέλα της apple από τα χέρια σου με το εάν ζητάει ή όχι πιστωτική κάρτα για να ξεκινήσει κάποιος να χρησιμοποιεί την συσκευή. Έκανες κάθε φορά νέο λογαριασμό για να χρησιμοποιήσεις τη νέα συσκευή; Δεν χρειάζεται... :P

Δεν ξέρω τι ζητούσε η apple στην Αμερική όταν πρωτοκυκλοφόρησε το iphone όπου εάν θυμάμαι καλά το έπαιρνες μόνο με συμβόλαιο στην At&t αλλά όταν κυκλοφόρησε στην Ελλάδα για το activation δεν χρειαζόταν πιστωτική κάρτα. Το άρθρο που παράθεσες είναι του 2014  αλλά εάν ψάξεις στο google θα βρεις άρθρα από το 2008 που λένε πως θα δημιουργήσεις itunes account (όχι activation) χωρίς πιστωτική κάρτα πχ από το ίδιο site!  http://www.idownloadblog.com/2008/10/18/create-an-itunes-account-without-a-credit-card/ ;) . 

Πάντως εάν το να σου ζητάει την πιστωτική κάρτα για να κάνεις activation τη συσκευή με συμβόλαιο είναι φακέλωμα τότε δεν μπορώ να φανταστώ τι θα ήταν εάν αποθήκευε τις πληροφορίες πληρωμής όσων έκαναν αγορά μέσω του store όπως η έκανε η OnePlus (εταιρία που απευθύνεται σε γνώστες :D) όπου μάλιστα η εταιρία ανέφερε ότι πιθανών κλάπηκαν στοιχεία 40.000 πελατών https://www.digitaltrends.com/mobile/oneplus-card-fraud-problems/ . 

Μιλάς στον άνθρωπο που έβγαλε τη κάμερα του 5Τ καλύτερη όλων, ακόμα και από το pixel 2/2 XL....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...