Arkin Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 6 ώρες πριν, poulinos είπε το καταλαβαινω οτι οκ πληρωνει καποιος το νερο που χυθηκε.αλλα να πληρωνεις και το τελος αποχετευσης δηλαδη αερα κοπανιστο ε ειναι πολυ.δεν μιλαω για την κανονικη καταναλωση αλλα για τωρα που οφειλοταν σε προβλημα...αεριτζιδικα λεφτα Πού να δεις τι γίνεται όσοι έχουμε μπαξεδες. Χρεώνουν όλο το νερό σαν να πήγε αποχέτευση. Δηλαδή από τα 200κυβικα το χρόνο τα 100 είναι στο χώμα και αυτοί χρεωνουν και τα 200 σαν να πήγαν αποχέτευση. Μεχρι πριν 3 4 χρόνια είχαμε βόθρο. Κάθε 1.5 μήνα 2 σπίτια το 50αρικο έφευγε. 400 ευρώ το χρόνο συν 120 δίναμε κάθε σπίτι για το νερό. 640 ευρώ. Με το αποχετευτικο μας έρχεται 300 το χρόνο το σπίτι οπότε πάλι ειμαστε στα ίδια. Απλά γλιτώσαμε το πάρε τηλέφωνο να έρθει να αδειάσει το βόθρο. Μετά σου λένε δωρεάν το αποχετευτικο. Ναι πως. 650 η σύνδεση για κάθε παροχή νερού στο χωριό και άρμεγμα έπειτα ακόμα και για κυβικά που πήγαν στο χώμα σαν να πήγαν στην αποχέτευση. Εμείς το πληρώσαμε πρακτικά το αποχετευτικο και θα συνεχίζουμε να το πληρώνουμε για πάντα ακόμα και με τα χιλιάδες κυβικά νερου που πάνε στους μπαξεδες σε κάθε σπίτι. 1
poulinos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 5 minutes ago, Arkin said: Πού να δεις τι γίνεται όσοι έχουμε μπαξεδες. Χρεώνουν όλο το νερό σαν να πήγε αποχέτευση. Δηλαδή από τα 200κυβικα το χρόνο τα 100 είναι στο χώμα και αυτοί χρεωνουν και τα 200 σαν να πήγαν αποχέτευση. Μεχρι πριν 3 4 χρόνια είχαμε βόθρο. Κάθε 1.5 μήνα 2 σπίτια το 50αρικο έφευγε. 400 ευρώ το χρόνο συν 120 δίναμε κάθε σπίτι για το νερό. 640 ευρώ. Με το αποχετευτικο μας έρχεται 300 το χρόνο το σπίτι οπότε πάλι ειμαστε στα ίδια. Απλά γλιτώσαμε το πάρε τηλέφωνο να έρθει να αδειάσει το βόθρο. Μετά σου λένε δωρεάν το αποχετευτικο. Ναι πως. 650 η σύνδεση για κάθε παροχή νερού στο χωριό και άρμεγμα έπειτα ακόμα και για κυβικά που πήγαν στο χώμα σαν να πήγαν στην αποχέτευση. Εμείς το πληρώσαμε πρακτικά το αποχετευτικο και θα συνεχίζουμε να το πληρώνουμε για πάντα ακόμα και με τα χιλιάδες κυβικά νερου που πάνε στους μπαξεδες σε κάθε σπίτι. αρμεγμα κανονικα βλεπω να μπαινει φορος και οταν βρεχει.πανε στα φρεατια,αποχετευση.πληρωστε 1
Arkin Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, poulinos είπε αρμεγμα κανονικα βλεπω να μπαινει φορος και οταν βρεχει.πανε στα φρεατια,αποχετευση.πληρωστε Έτσι ακριβώς δεν ξέρουμε τι πληρώνουμε. Λέγαμε κάνουν το βιολογικό επιτέλους θα γλιτώσουμε το βόθρο και τελικά πληρώνουμε τα ίδια και παραπάνω αρκετοί δεν μπόρεσαν να συνδέσουν άμεσα πονεσαν τα 650 ευρώ και το έκαναν 2 χρόνια μετά που έγινε υποχρεωτικό. Να σου πω και το καλύτερο να φρίξεις? Λίγους μήνες πριν μας συνδέσουν στο βιολογικό σκάβουν και περνάνε νέους σωλήνες νερού γιατί οι παλιές είχαν σαπίσει. Στρώνουν νέα άσφαλτο σε όλο το χωριό. Και στο καπάκι ξανά σκάβουν να περάσουν τις σωλήνες του αποχετευτικου. Μέχρι σήμερα το χωριό και γενικά και τα γύρω χωριά που έγινε το ίδιο είναι με χάλια άσφαλτο αλλού έχει βουλιάξει ένα μάτσο χαλι και μόνο ο κεντρικός που πάει πλατεία είναι καινούργιος που περνάει ο ξένος κόσμος. Για τέτοια χάλια μιλάμε ούτε 2 εργολάβοι δεν μπορούν να συνεννοηθούν έστρωσαν νέα άσφαλτο χλιδα και στο καπάκι την διέλυσαν και μας άφησαν με ένα ρημαγμενο οδικό δίκτυο. Ντροπή και κατάντια και βλεπω και σε άλλα 30 χρόνια να είμαστε με αυτά τα χάλια. Δεν θα μιλήσω για δρόμους προς χωράφια κάνω μισή ώρα να κάνω 5χλμ έχουν να στείλουν γκρειντερ 3 χρόνια κάθονται στην είσοδο του χωριού. Κάποτε έστελναν κάθε 6 μήνες. Έχουμε διαλύσει όλα τα αγροτικά και ας πηγαίνουμε με 5 στους χωματόδρομους και τα ίδια και οι κούρσες με το ιδικό δίκτυο ασφάλτου του χωριού. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2024 από Arkin
poulinos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 On 04/09/2024 at 00:46, Arkin said: Έτσι ακριβώς δεν ξέρουμε τι πληρώνουμε. Λέγαμε κάνουν το βιολογικό επιτέλους θα γλιτώσουμε το βόθρο και τελικά πληρώνουμε τα ίδια και παραπάνω αρκετοί δεν μπόρεσαν να συνδέσουν άμεσα πονεσαν τα 650 ευρώ και το έκαναν 2 χρόνια μετά που έγινε υποχρεωτικό. Να σου πω και το καλύτερο να φρίξεις? Λίγους μήνες πριν μας συνδέσουν στο βιολογικό σκάβουν και περνάνε νέους σωλήνες νερού γιατί οι παλιές είχαν σαπίσει. Στρώνουν νέα άσφαλτο σε όλο το χωριό. Και στο καπάκι ξανά σκάβουν να περάσουν τις σωλήνες του αποχετευτικου. Μέχρι σήμερα το χωριό και γενικά και τα γύρω χωριά που έγινε το ίδιο είναι με χάλια άσφαλτο αλλού έχει βουλιάξει ένα μάτσο χαλι και μόνο ο κεντρικός που πάει πλατεία είναι καινούργιος που περνάει ο ξένος κόσμος. Για τέτοια χάλια μιλάμε ούτε 2 εργολάβοι δεν μπορούν να συνεννοηθούν έστρωσαν νέα άσφαλτο χλιδα και στο καπάκι την διέλυσαν και μας άφησαν με ένα ρημαγμενο οδικό δίκτυο. Ντροπή και κατάντια και βλεπω και σε άλλα 30 χρόνια να είμαστε με αυτά τα χάλια. Δεν θα μιλήσω για δρόμους προς χωράφια κάνω μισή ώρα να κάνω 5χλμ έχουν να στείλουν γκρειντερ 3 χρόνια κάθονται στην είσοδο του χωριού. Κάποτε έστελναν κάθε 6 μήνες. Έχουμε διαλύσει όλα τα αγροτικά και ας πηγαίνουμε με 5 στους χωματόδρομους και τα ίδια και οι κούρσες με το ιδικό δίκτυο ασφάλτου του χωριού. αυτο με το σκαψιμο ειναι σημα κατατεθεν.ενας ενας σκαβει και εννοειται αποκατασταση της πλακας μετα. και ειδικα επαρχια δρομοι που απλα στρωθηκαν μια φορα πριν 20-30 χρονια και ξανα ποτε. 1
Arkin Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 2 λεπτά πριν, poulinos είπε αυτο με το σκαψιμο ειναι σημα κατατεθεν.ενας ενας σκαβει και εννοειται αποκατασταση της πλακας μετα. και ειδικα επαρχια δρομοι που απλα στρωθηκαν μια φορα πριν 20-30 χρονια και ξανα ποτε. Μας εμας μας εκαναν νεο δρομο σε ολο το χωριο ηταν αψογα δηλαδη και στο καπακι τους κατεστρεψαν για να περασουν τα νερα. Δηλαδη ποσο δυσκολο ηταν με ενα σκαψιμο να μπουν σωληνε νερου συν αποχετευσης και να ριξουν μετα δρομο απο πανω? Συν οτι εκτος απο τα καθετα σκαψιματα για τις σωληνες εχουμε και οριζοντια σε καθε σπιτι μιας και ολοι ξανα σκαψαμε με δικα μας λεφτα για να συνδεσουμε το σπιτι στην αποχετευση. Αυτα μονο στην Ελλαδα γινονται μηδεν συννενοηση και αρπα κολλα ολα και δεν βαριεσαι. Μονο που 10 χρονια μεσα στο χωριο πανε τα αμαξια οπως να ναι με καθε μετρο και λακουβα. Οπως ειπαν εκαναν τον κεντρικο παντως να ερχεται ο ξενος κοσμος να λεει οοοοοο τελειοι δρομοι. Που να ηξερε βεβαια τι γινεται μεσα στο χωριο με δρομους Ζιμπαμπουε.
poulinos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 Just now, Arkin said: Μας εμας μας εκαναν νεο δρομο σε ολο το χωριο ηταν αψογα δηλαδη και στο καπακι τους κατεστρεψαν για να περασουν τα νερα. Δηλαδη ποσο δυσκολο ηταν με ενα σκαψιμο να μπουν σωληνε νερου συν αποχετευσης και να ριξουν μετα δρομο απο πανω? Συν οτι εκτος απο τα καθετα σκαψιματα για τις σωληνες εχουμε και οριζοντια σε καθε σπιτι μιας και ολοι ξανα σκαψαμε με δικα μας λεφτα για να συνδεσουμε το σπιτι στην αποχετευση. Αυτα μονο στην Ελλαδα γινονται μηδεν συννενοηση και αρπα κολλα ολα και δεν βαριεσαι. Μονο που 10 χρονια μεσα στο χωριο πανε τα αμαξια οπως να ναι με καθε μετρο και λακουβα. Οπως ειπαν εκαναν τον κεντρικο παντως να ερχεται ο ξενος κοσμος να λεει οοοοοο τελειοι δρομοι. Που να ηξερε βεβαια τι γινεται μεσα στο χωριο με δρομους Ζιμπαμπουε. συνηθως θα δεις παντα στρωμενους τους κεντρικους δρομους πχ λεωφορους κτλ και τα στενα δεν θα εχουν στρωθει ποτε. Σε λιγες περιοχες ειδα να στρωνουν και σε στενα.νομιζω το ειδα πετραλωνα.συνεννοηση για σκαψιμο δεν εγινε ποτε και δεν νομιζω να γινει.ο καθενας κανει την δουλεια του και λεει δεν με νοιαζει τι θα κανει ο επομενος. 1
Arkin Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 2 λεπτά πριν, poulinos είπε συνηθως θα δεις παντα στρωμενους τους κεντρικους δρομους πχ λεωφορους κτλ και τα στενα δεν θα εχουν στρωθει ποτε. Σε λιγες περιοχες ειδα να στρωνουν και σε στενα.νομιζω το ειδα πετραλωνα.συνεννοηση για σκαψιμο δεν εγινε ποτε και δεν νομιζω να γινει.ο καθενας κανει την δουλεια του και λεει δεν με νοιαζει τι θα κανει ο επομενος. Ισχυει ναι ειμαστε αρκετα του φαινεσθαι στην Ελλαδα να βλεπει ο ξενος που θα ερθει μια φορα το χρονο να λεει καλα λογια για εκει που θα παει. Το θεμα εδω ειναι οτι μιλαμε για πανω κατω ιδιες υπηρεσιες. Νερα αποχετευση δεν ειναι πχ οτι εσκαψε ο οτε να περασει οπτικες αν και εκει ειναι πολυ μικρες οι γραμμες που γινονται και συνηθως στην ακρη. Ουτε τα λεφτα για νεα ασφαλτο δεν τους ενοιαξε ουτε τιποτα. Και αυτο εγινε σε καθε χωριο της περιοχης μας. Δεν ειναι σουρεαλιστικο ολο αυτο? Ιδιο πραγμα με αυτο που λεγαμε στο θεμα αιμοδοσιας που δεν φτανει το αιμα και δινουν λεφτα αγοραζουν απο εξωτερικο αντι για να δωσουν στους Ελληνες που δινουν. Παρανοια.
korakios Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 Στις 30/8/2024 στις 9:41 ΜΜ, geopro είπε Με λίγα λόγια: Για να ικανοποιείται η προϋπόθεση 90 κυβικά/ τρίμηνο πρέπει τά κυβικά κατανάλωσης να υπερβαίνουν τις ημέρες κατανάλωσης. Για την ιστορία εγώ είχα 94 κυβικά σε περίοδο κατανάλωσης 95 ημερών.... Οπότε για ένα κυβικό λιγότερο (ή μία ημέρα περισσότερη) έμεινα εκτός προϋπόθεσης. Σέ ερώτηση μου γιατί δεν πραγματοποιήθηκε καταμέτρηση εντός των ημερών αναγραφόμενης στο λογαριασμό περιόδου καταμέτρησης μου απάντησαν ότι δεν είναι δεσμευτικό για αυτούς αλλά είναι ενδεικτικό. Ούτε καν δέχονται να γίνει έκπτωση στο τέλος αποχέτευσης το οποίο είναι 75% Τους εξηγώ ότι τά διαρρέοντα κυβικά πήγαν στο έδαφος και δεν επιβάρυναν το δίκτυο αποχέτευσης αλλά και εκεί εισέπραξα άρνηση. έβγαλες άκρη με συνήγορο του καταναλωτή ?
poulinos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 13 minutes ago, Arkin said: Ισχυει ναι ειμαστε αρκετα του φαινεσθαι στην Ελλαδα να βλεπει ο ξενος που θα ερθει μια φορα το χρονο να λεει καλα λογια για εκει που θα παει. ουτε αυτο δεν τους νοιαζει καν. anyway,
xsterg Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) οι εταιρειες υδρευσης ειναι πονεμενες ιστοριες. τιγκα στην διαφθορα και τον ωχαδελφισμο. εδω στην Πατρα πηγα με χρεος που μου αφησε η προηγουμενη νοικαρισα σε διαμερισμα μου και δεν δεχονταν να το μεταφερουν στο ΑΦΜ της στα νεα της στοιχεια παροτι ειχαν τα πληρη στοιχεια της, την νεα της διευθυνση και το οτι η παροχη στο παλιο της σπιτι (το ιδιοκτησιας μου) ηταν στο ονομα της. πληρωσα γαμησιατικα 240€. και αυτο γιατι δεν συνεδεαν τον νεο μου ενοικιαστη εαν δεν γινονταν εξοφληση του παλιου χρεους που ειχε αφησει η προηγουμενη. ειχαν ολα τα στοιχεια, τους πηγα το ενοικιαστηριο που φαινονταν οτι το ειχε ενοικιασει ΝΟΜΙΜΑ αλλα επεμεναν οτι το χρεος ακολουθει το ακινητο και οχι τον ενοικιαστη που το δημιουργησε και το ωφεληθηκε. τετοιοι παλιανθωποι ειναι. τα πληρωσα για να μπορω να υδρευσω το ακινητο για τον καινουργιο νοικαρη μου γιατι ο επομενος δεν εφταιγε σε τιποτα να ταλαιπωρειται. για την ιστορια να πω οτι ειμαστε η μονη ευρωπαικη χωρα που το χρεος δεν παει στον ενοικιαστη και το πληρωνει ο ιδιοκτητης που δεν το δημιουργησε. ο δικηγορος μου ειπε οτι ειναι παρανομο αυτο, αλλα για να στραφεις εναντιον της δευαπ το κοστος θα ηταν πολυ μεγαλυτερο απο το οφελος. αυτο εκμεταλλευονται οι ρεμπεσκεδες. οσο για τον συνηγορο του καταναλωτη στραφηκα και εκει και μου εστειλαν ενα μαιλ που λεει οτι πρεπει να πληρωθει απο την ενοικιαστρια αλλα μην σας πω που με εγραψε η δευαπ... Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2024 από xsterg 1 1
korakios Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 4 λεπτά πριν, xsterg είπε οσο για τον συνηγορο του καταναλωτη στραφηκα και εκει και μου εστειλαν ενα μαιλ που λεει οτι πρεπει να πληρωθει απο την ενοικιαστρια αλλα μην σας πω που με εγραψε η δευαπ... ναι ο ΣτΚ δε μπορεί να επιβάλλει , αλλά το θετικό είναι οτι πας δικαστικώς με το πόρισμα του ΣτΚ στο μέρος σου. Απο την άλλη ακόμα και αν έξοδα τα πληρώσει η δευαπ , είναι μεγάλη ταλαιπωρία
geopro Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, korakios είπε έβγαλες άκρη με συνήγορο του καταναλωτή ? Δεν προσέφυγα στο συνήγορο του καταναλωτή. Η ΕΥΔΑΠ είναι ο απόλυτος δεινόσαυρος. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2024 από geopro
mariosnik_ Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2024 5 ώρες πριν, xsterg είπε οι εταιρειες υδρευσης ειναι πονεμενες ιστοριες. τιγκα στην διαφθορα και τον ωχαδελφισμο. εδω στην Πατρα πηγα με χρεος που μου αφησε η προηγουμενη νοικαρισα σε διαμερισμα μου και δεν δεχονταν να το μεταφερουν στο ΑΦΜ της στα νεα της στοιχεια παροτι ειχαν τα πληρη στοιχεια της, την νεα της διευθυνση και το οτι η παροχη στο παλιο της σπιτι (το ιδιοκτησιας μου) ηταν στο ονομα της. πληρωσα γαμησιατικα 240€. και αυτο γιατι δεν συνεδεαν τον νεο μου ενοικιαστη εαν δεν γινονταν εξοφληση του παλιου χρεους που ειχε αφησει η προηγουμενη. ειχαν ολα τα στοιχεια, τους πηγα το ενοικιαστηριο που φαινονταν οτι το ειχε ενοικιασει ΝΟΜΙΜΑ αλλα επεμεναν οτι το χρεος ακολουθει το ακινητο και οχι τον ενοικιαστη που το δημιουργησε και το ωφεληθηκε. τετοιοι παλιανθωποι ειναι. τα πληρωσα για να μπορω να υδρευσω το ακινητο για τον καινουργιο νοικαρη μου γιατι ο επομενος δεν εφταιγε σε τιποτα να ταλαιπωρειται. για την ιστορια να πω οτι ειμαστε η μονη ευρωπαικη χωρα που το χρεος δεν παει στον ενοικιαστη και το πληρωνει ο ιδιοκτητης που δεν το δημιουργησε. ο δικηγορος μου ειπε οτι ειναι παρανομο αυτο, αλλα για να στραφεις εναντιον της δευαπ το κοστος θα ηταν πολυ μεγαλυτερο απο το οφελος. αυτο εκμεταλλευονται οι ρεμπεσκεδες. οσο για τον συνηγορο του καταναλωτη στραφηκα και εκει και μου εστειλαν ενα μαιλ που λεει οτι πρεπει να πληρωθει απο την ενοικιαστρια αλλα μην σας πω που με εγραψε η δευαπ... Τα χρέη της ύδρευσης βαραίνουν πάντα το ακίνητο και τον ιδιοκτήτη του, όχι το ΑΦΜ του χρήστη. Πρέπει να πληρώσεις την οφειλή στον παροχο και μετά να τα διεκδικήσεις νομικά από την ενοικιαστρια. Τώρα για 240 ευρώ.... Δεν αξίζει.
xsterg Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2024 8 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Τα χρέη της ύδρευσης βαραίνουν πάντα το ακίνητο και τον ιδιοκτήτη του, όχι το ΑΦΜ του χρήστη. Πρέπει να πληρώσεις την οφειλή στον παροχο και μετά να τα διεκδικήσεις νομικά από την ενοικιαστρια. Τώρα για 240 ευρώ.... Δεν αξίζει. ναι αυτο λεμε. αλλα ειναι παρανομο αλλος να καταναλωνει και αλλος να χρεωνεται. δεν γινεται εσυ να πληρωσεις για το ρευμα η το νερο του γειτονα επειδη δεν εχει/δεν θελει να πληρωσει/ειναι αγνωστος η οτιδηποτε αλλο. αυτο ακριβως μεου εκαναν και εμενα. επειδη δεν μπορουν μευκολα να βρουν τον ενοικιαστη τα απαιτουν απο τον ιδιοκτητη. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟ.
cumulus Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Είχα ρωτήσει και εγώ την ΕΥΔΑΠ γιατί το χρεος δεν επιβαρυνει τον ενοικιαστή όπως κάνει η ΔΕΗ και η απάντηση ήταν ότι επειδή η ΔΕΗ είναι "μία" το χρεος φαίνεται με το αφμ ,όπου και να βάλει ρεύμα στην Ελλάδα, αλλά η κάθε υπηρεσία παροχής νερού δεν έχει στοιχεία από τις άλλες. Έχω πληρώσει και εγώ μπόλικα κερατιάτικα σε ΕΥΔΑΠ . Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2024 από cumulus
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα