Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, prometheas είπε

Πηγαίνετε στην ΕΥΔΑΠ που ανήκει η περιοχή σας και ζητήστε να μπει όριο στην μηνιαία κατανάλωση στο λογαριασμό σας

Υπολογίστε ένα +20-30 % παραπάνω από το μέσο όρο  που πληρώνετε για να έχετε ένα  safety margin

Με τον τρόπο αυτό ακόμα και αν προκύψει πρόβλημα θα είστε καλυμμένοι..

Γίνεται αυτό; Γιατι εγω δε νομιζω πως η ΕΥΔΑΠ θα έρχεται να κοβει το νερο όποτε ξεπερνάς το όριο...μου κάνει εντυπωση.

• Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, prometheas είπε

Πηγαίνετε στην ΕΥΔΑΠ που ανήκει η περιοχή σας και ζητήστε να μπει όριο στην μηνιαία κατανάλωση στο λογαριασμό σας

Υπολογίστε ένα +20-30 % παραπάνω από το μέσο όρο  που πληρώνετε για να έχετε ένα  safety margin

Πως θα γίνει αυτό? Δεν είναι ψηφιακοί μετρητές με live μέτρηση ώστε να ξέρει το σύστημα να διακόπτει αυτόματα την παροχή.

Αν υπάρχει διαρροή, απλά θα το δει ο υπάλληλος που θα μετρήσει σε 2 μήνες, και θα αφήσει χαρτάκι ότι υπάρχει διαρροή. Εντελώς αναλογικά πράγματα δηλαδή.

*Φέτος είχα σπασμένο σωλήνα λόγω πάγου. Η μέτρηση έτυχε να γίνει μετά απο 2 μέρες απο το σπάσιμο. Ο καλός τεχνικός έκλεισε τη βάνα και έτσι γλίτωσα την ίδια ιστορία με την κοπέλα που άνοιξε το θεμα

Δημοσ.

Εγώ τόσα χρόνια πρώτη φορά ακούω να μπει όριο στην μηνιαία κατανάλωση. 

Τι είναι λογαριασμός τηλεφώνου; εφόσον είναι αναλογικοί οι μετρητές πως θα γίνει; θα είναι ο υπάλληλος stand by να βλέπει τον μετρητή και να τον κλείσει όταν φτάσει το όριο; 

Δεν γινονται αυτά.... (εκτός και αν έχει προχωρήσει τόσο το θέμα) 

Δημοσ.

Θα το δώ την άλλη εβδομάδα που θα πάω και θα ενημερώσω. Μπορεί να μην κατάλαβα σωστά ..

Ignore προς το παρόν..

Δημοσ.

Σε καποιες περιοχες εχουν βαλει τους καινουργιους μετρητες (πχ Π.Φαληρο)

Το καινουργιο που εχουν ειναι οτι δεν ανοιγουν τα καπακια για να δουν την ενδειξη απλα πλησιαζουν με το ειδικο μηχανημα.

Σε μια πολυκατοικια μαλιστα τους ειπαν να φερουν αμεσα ηλεκτρολογο γιατι ειχαν την γειωση στο σωληνα του νερου και θα μπερδευε τα ρολογια.

Λογικα καποτε θα βαλουν αυτοματη καταμετρηση... (τηλεμετρηση την ονομαζει η ΕΥΔΑΠ)

Προς το παρων το παρεχει μονο σε μεγαλες εταιριες δημους κτλ ..

Δημοσ.
4 ώρες πριν, fay259 είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Η αληθεια ειναι ότι εχω μπλέξει για τα καλά,παραδείχνει ζήλο η ΕΥΔΑΠ και κανονικά θα πρεπε να το χω κυνηγησει δικαστικά αλλα δεν μαζεψα πειστήρια όταν επρεπε.

Εχω σκοπό να πάω με νέο αίτημα για άλλους 36 μήνες διακανονισμού (τωρα μετα απο ενα χρονο οι 36 μηνες ειναι πλεον αλλοι 24) αλλα αν μου χρεωσαν πρσαυξησεις 468 ευρώ στο αρχικό ποσο,αν παω και μου κανουν  αλλον με νεα προσαυξηση πόσο θα πάει πια..Δωρον αδωρον ειναι..Στελνω μειλ να μου απαντησουν επ αυτου και ή δεν καταλαβαινουν τι γραφω ή δεν ξερουν γιατι σαφη απαντηση στο αν και πόσα χρηματα παραπάνω θα χρεωθουν στα 3000 ευρω δεν εχω παρει..

Εγώ θα σου πρότεινα ότι και ένα άλλο παιδί παραπάνω ... το πας λάου λάου, χτυπάς την πόρτα του διευθυντή, μιλάς ωραία, χρησιμοποιείς την διπλωματία σου όσο πιο καλά μπορείς και πετυχαίνεις όσο μεγάλη έκπτωση μπορείς με "ελληνικό" έμμεσο τρόπο. Με τις διαρροές στα ρολόγια της ΕΥΔΑΠ δεν έβγαλε ποτέ κανείς άκρη, εφόσον το έχει γράψει ο μετρητής σου σαν κατανάλωση. Από εκεί και πέρα, πραγματικά ένας άνθρωπος αποφασίζει αν η μείωση σου θα είναι 60%, 70% ή 80%. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμενα μου ειχαν αφησει ειδοποιηση 32 κβ δηθεν εσωτερικη διαρροη σε κλειστο 360/365 . Πηγα και εσκαβα να βρω τη δηθεν διαρροη μηπως χανει το ρολοι / μηπως σταζει μεσα / μηπως εχει βαλει κανας βοσκος και κλεβει αβερτα  τιποτα  .....

Τοσο κοπανησε τα κυβικα ουτε μετρηση εχει πατησει να κανει κανεις αφου ηταν  θαμενα κατω απο 30 ποντους σκονη και χωμα . Μπραβο στη δευααν με το συστημα τηλεμετριας "δε παταω 3 χρονια μυριζω τα νυχια μου και βγαζω" ...

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
7 ώρες πριν, prometheas είπε

Ισχύει αυτό στην ΕΥΔΑΠ ;

Δηλαδή θα τους πω όταν περάσω π.χ. τα 100 κυβικά να διακόψουν την παροχή του νερού ;

• 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Μετά από πόσα χρόνια ανασκαφής δικαιούται ένα post να πάρει το βραβείο του χρυσού φτυαριού; 🤔

• Haha 6
Δημοσ.
4 hours ago, Sophiats said:

Τελικά να φανταστώ πληρωσες το ποσο του διακανονισμού; 

Λογικά δεν υπάρχει άλλη λυση

δεν εχω διαβασει ως τωρα καποιος να μην το πληρωσε.ολοι απλα πηγαν χαρτι απο υδραυλικο και εγινε μια καλη μειωση σαν πρωτη φορα.αυτο τουλαχιστον εχω δει σε οσα θεματα εχουν ανοιξει κατα καιρους.

Δημοσ.
Στις 29/5/2019 στις 10:12 ΜΜ, runner1960 είπε

Ισχύει αυτό στην ΕΥΔΑΠ ;

Δηλαδή θα τους πω όταν περάσω π.χ. τα 100 κυβικά να διακόψουν την παροχή του νερού ;

Ισως γινεται και με χρηματα δλδ αν περασω τα 200 ευρω κοφτε το?

Δημοσ.
21 minutes ago, panosno1com said:

Ισως γινεται και με χρηματα δλδ αν περασω τα 200 ευρω κοφτε το?

μονο σε παροχο το εχω δει παντως αυτο.δεη,ευδαπ δεν το εχω δει.μακαρι να γινει με ειδικους μετρητες. ή να το βλεπεις καπως online. η δεη κατι ψιλοκανει με τους νεους μετρητες υποτιθεται.δεν ξερω αν εχει ενεργοποιησει κατι απο αυτα για καταμετρηση απο αποσταση

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 14/8/2024 στις 7:28 ΜΜ, poulinos είπε

δεν εχω διαβασει ως τωρα καποιος να μην το πληρωσε.ολοι απλα πηγαν χαρτι απο υδραυλικο και εγινε μια καλη μειωση σαν πρωτη φορα.αυτο τουλαχιστον εχω δει σε οσα θεματα εχουν ανοιξει κατα καιρους.

Να παραθέσω και εγώ κάποιες λεπτομέρειες που αφορούν την έκπτωση λόγω αφανούς διαρροής των πελατών ΕΥΔΑΠ.

Η βασική προϋπόθεση είναι η κατανάλωση τριμήνου να υπερβαίνει τα 90 κυβικά μέτρα. Όμως το pdf της ΕΥΔΑΠ το αφήνει σε ασάφεια το τί σημαίνει τρίμηνο. Λόγω του ότι πρόσφατα είμαι παθών αφανούς διαρροής έμαθα με τον οδυνηρό τρόπο με το να μην δικαιούμαι έκπτωσης.

Αρχές Αυγούστου εντοπίζω διαρροή και καλώ υδραυλικό για την αποκατάσταση του σωλήνα ύδρευσης κάτω από ένα παρτέρι του κήπου Αφού μου ήπιε το αίμα χρεώνοντας με 250€ ξεκινώ την διερεύνηση της διαδικασίας έκπτωσης.

Ο μετρητής είχε γράψει 94 κυβικά και αυτό σε συνδυασμό με την προβλεπόμενη επόμενη καταμέτρηση αναγραφόμενη στο προηγούμενο λογαριασμό από 11 έως 18 Αυγούστου με κάλυπτε.

Έλα όμως που δεν πέρασαν σέ αυτό το διάστημα αλλά πέρασαν αργότερα με αποτέλεσμα να μείνω εκτός έκπτωσης λόγω του ότι ο λόγος κ.μ./ ημέρες ήταν λιγότερο από ένα κυβικό μέτρο ανά ημέρα !!!!

Με λίγα λόγια: 

Για να ικανοποιείται η προϋπόθεση 90 κυβικά/ τρίμηνο πρέπει τά κυβικά κατανάλωσης να υπερβαίνουν τις ημέρες κατανάλωσης.

Για την ιστορία εγώ είχα 94 κυβικά σε περίοδο κατανάλωσης 95 ημερών.... Οπότε για ένα κυβικό λιγότερο (ή μία ημέρα περισσότερη) έμεινα εκτός προϋπόθεσης.

Σέ ερώτηση μου γιατί δεν πραγματοποιήθηκε καταμέτρηση εντός των ημερών αναγραφόμενης στο λογαριασμό περιόδου καταμέτρησης μου απάντησαν ότι δεν είναι δεσμευτικό για αυτούς αλλά είναι ενδεικτικό.

Ούτε καν δέχονται να γίνει έκπτωση στο τέλος αποχέτευσης το οποίο είναι 75% Τους εξηγώ ότι τά διαρρέοντα κυβικά πήγαν στο έδαφος και δεν επιβάρυναν το δίκτυο αποχέτευσης αλλά και εκεί εισέπραξα άρνηση.

Παραθέτω το pdf της ΕΥΔΑΠ 

ΜΕΙΩΣΕΙΣ_site.pdf

Δημοσ.
On 30/08/2024 at 21:41, geopro said:

Να παραθέσω και εγώ κάποιες λεπτομέρειες που αφορούν την έκπτωση λόγω αφανούς διαρροής των πελατών ΕΥΔΑΠ.

Η βασική προϋπόθεση είναι η κατανάλωση τριμήνου να υπερβαίνει τα 90 κυβικά μέτρα. Όμως το pdf της ΕΥΔΑΠ το αφήνει σε ασάφεια το τί σημαίνει τρίμηνο. Λόγω του ότι πρόσφατα είμαι παθών αφανούς διαρροής έμαθα με τον οδυνηρό τρόπο με το να μην δικαιούμαι έκπτωσης.

Αρχές Αυγούστου εντοπίζω διαρροή και καλώ υδραυλικό για την αποκατάσταση του σωλήνα ύδρευσης κάτω από ένα παρτέρι του κήπου Αφού μου ήπιε το αίμα χρεώνοντας με 250€ ξεκινώ την διερεύνηση της διαδικασίας έκπτωσης.

Ο μετρητής είχε γράψει 94 κυβικά και αυτό σε συνδυασμό με την προβλεπόμενη επόμενη καταμέτρηση αναγραφόμενη στο προηγούμενο λογαριασμό από 11 έως 18 Αυγούστου με κάλυπτε.

Έλα όμως που δεν πέρασαν σέ αυτό το διάστημα αλλά πέρασαν αργότερα με αποτέλεσμα να μείνω εκτός έκπτωσης λόγω του ότι ο λόγος κ.μ./ ημέρες ήταν λιγότερο από ένα κυβικό μέτρο ανά ημέρα !!!!

Με λίγα λόγια: 

Για να ικανοποιείται η προϋπόθεση 90 κυβικά/ τρίμηνο πρέπει τά κυβικά κατανάλωσης να υπερβαίνουν τις ημέρες κατανάλωσης.

Για την ιστορία εγώ είχα 94 κυβικά σε περίοδο κατανάλωσης 95 ημερών.... Οπότε για ένα κυβικό λιγότερο (ή μία ημέρα περισσότερη) έμεινα εκτός προϋπόθεσης.

Σέ ερώτηση μου γιατί δεν πραγματοποιήθηκε καταμέτρηση εντός των ημερών αναγραφόμενης στο λογαριασμό περιόδου καταμέτρησης μου απάντησαν ότι δεν είναι δεσμευτικό για αυτούς αλλά είναι ενδεικτικό.

Ούτε καν δέχονται να γίνει έκπτωση στο τέλος αποχέτευσης το οποίο είναι 75% Τους εξηγώ ότι τά διαρρέοντα κυβικά πήγαν στο έδαφος και δεν επιβάρυναν το δίκτυο αποχέτευσης αλλά και εκεί εισέπραξα άρνηση.

Παραθέτω το pdf της ΕΥΔΑΠ 

ΜΕΙΩΣΕΙΣ_site.pdf 257.32 kB · 5 downloads

το καταλαβαινω οτι οκ πληρωνει καποιος το νερο που χυθηκε.αλλα να πληρωνεις και το τελος αποχετευσης δηλαδη αερα κοπανιστο ε ειναι πολυ.δεν μιλαω για την κανονικη καταναλωση αλλα για τωρα που οφειλοταν σε προβλημα...αεριτζιδικα λεφτα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...