k_w_t Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Απλα ειναι τεραστια η καταναλωση εκανα ενα προχειρο υπολογισμο... Εαν το ρολοι σου εχει παροχη 1κυβικο την ωρα =24κυβικα την ημερα με 3,2€ το κυβικο 76,8€ + 56,7€ ( αποχετευση 75%) = 134,4€ + ΦΠΑ 24% = 166,6€ την ημερα... * 90 ημερες 14999€ Αρα σε εχουν χρεωσει το μέγιστο που μπορουσαν..... 1
gregdel Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Το έγραψα παραπάνω... η ονομαστική παροχή των νέων ρολογιών είναι 2,5μ3/ωρα. Τα παλαιότερα που εχουμε Θεσσαλονικη (2000) ειναι 1,5μ3/ωρα
liakjim Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 OP θα πρότεινα να ανοίξεις ένα θέμα εδώ https://www.google.gr/url?q=http://www.michanikos.gr/index&sa=U&ved=0ahUKEwiIpPG4jqHaAhUBJVAKHZdEA5IQFggMMAA&usg=AOvVaw21l0abJbtDPa6Gw1gqJayN
atithasos12 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 11 ώρες πριν, kage είπε Εχω φριξει με αυτα που διαβαζω και καλη δυναμη αρχικα!απο εκει και περα Τον υδραυλικό τον ρώτησες με βάση αυτό που είδε πόσο υπολόγιζε την ποσότητα νερού που χάνοταν?έχεις την μαρτυρία του κ να του ζητήσεις εγγράφως την εκτίμηση του.απο την αλλη η κατανάλωση όπως σωστά είπαν οι υπολοιποι υπολογίστηκε με το ότι τελικά η σωλήνα ήταν κομμένη και άρα είχες πλήρη διαρροή.το γεγονός ότι υπήρχε η απαιτούμενη ποσότητα νερού στο σπίτι ώστε να μην κατάλαβε κανείς κάτι είναι η πρώτη σου υπεράσπιση εχεις και μαρτυρες και η εκτίμηση του υδραυλικού η δεύτερη.τους τα πας γραπτώς και ζητάς νέο υπολογισμό.το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι δεν σου μετραγαν το ρολόι και ερχόταν κλασικό πάγιο. Αρα εχουν υπαιτιοτητα..Μάθε με σιγουριά κάθε πότε μετρούν και ότι σου λένε να το έχεις γραπτώς.στον δημο μου μετρανε καθε εξι μηνες πχ..τραβα και σε δικηγόρο μην το χωνεύεις τόσο εύκολα. .ξεκινά από τον υδραυλικό που στο έφτιαξε αυτός είδε τι γινόταν εξαλλου
sphinxgr Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Εγω θα ρωτήσω ξανά. Κοίταξες μόνη σου το ρολόι να επιβεβαιώσεις την τωρινή μέτρηση και ότι όντως μεταξύ των 2 μετρήσεων έχει γράψει +2500m3?
Moderators Malthador Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Moderators Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 19 minutes ago, sphinxgr said: Εγω θα ρωτήσω ξανά. Κοίταξες μόνη σου το ρολόι να επιβεβαιώσεις την τωρινή μέτρηση και ότι όντως μεταξύ των 2 μετρήσεων έχει γράψει +2500m3? Κι εγώ έχω αυτή την απορία. Το θεωρώ απίθανο (εφόσον λέει ότι δεν είδε σταγόνα να τρέχει), αλλά καλό είναι να μας απαντήσει η OP.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Σε παλιό φοιτητικό σπίτι που έμενα είχα και εγώ διαρροή. Όχι βέβαια τόσο τραγική όπως γράφεις εσύ αλλά είχε βγεί κανα 400άρι ευρώ. Φώναξα υδραυλικό να το φτιάξει και στην απόδειξη έκανε περιγραφή της όλης κατάστασης. Πήγα που λέτε στην ΕΥΔΑΠ και μου είπαν ότι είμαι "οριακά" κάτω απο το ποσό που θεωρείται υπερβολική η κατανάλωση, διαφορετικά θα γινόταν μια έκπτωση στο ποσό. Εσύ προφανώς το έχεις ξεπεράσει κατα πολύ, οπότε θεωρώ ότι μπορεί να έχεις μια καλύτερη αντιμετώπιση.
Βασίλης_29 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Πραγματικά τραγικό να σου έρθει 15000 ευρώ ο λογαριασμός της ΕΥΔΑΠ. Στο παρελθόν έχουν αναφέρει και άλλα μέλη του forum για διαρροές και κάτι λογαριασμούς 3-4 χιλιάρικων αλλά εδώ ξεπερνάμε κατά πολύ. Αυτό που εύχομαι είναι να έχει κάνει λάθος ο υπάλληλος καταμέτρησης. Ο όγκος νερού που έχει καταγραφεί δεν υπάρχει περίπτωση να διέλθει από αφανή διαρροή σε σωλήνα διατομής 1/2'', μόνο αν είναι κομμένος ολόκληρος ο αγωγός. Επίσης σίγουρα θα έπρεπε να υπήρχαν κάποια σημάδια στο πεζοδρόμιο, σε διαρροή που είχε συμβεί στην αποχέτευσή της μονοκατοικίας μας και πρέπει να ήταν χρόνια, ξαφνικά υποχώρησε το έδαφος και έγινε καθίζηση του δαπέδου, τα νερά κατέβαιναν στο υπέδαφος, βέβαια πέραν της υποχώρησης του εδάφους δεν είδαμε ούτε σταγόνα υγρού, τώρα αν λάβω υπόψη τον όγκο νερού που λες κάποιο σημάδι έπρεπε/πρέπει να υπάρχει. Νομικές ενέργειες κτλ σου συνιστώ να μην κάνεις, όσα χρήματα θα μπορούσε να μειωθεί η χρέωση του λογαριασμού στην περίπτωση που κέρδιζες στο δικαστήριο θα τα δώσεις σε αμοιβή δικηγόρου αλλά και εμπειρογνώμονα για να διαπιστώσει να γνωματεύσει τι έγινε να κατατεθεί στο δικαστήριο κτλ. Να κοιτάξεις να γίνει μια επανακαταμέτρηση του μετρητή σου και πιστεύω οτι θα βρεθεί το λάθος.
papoys1 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Υπάρχουν και άλλες παρόμοιες τραγικές περιπτώσεις. Κοντά σε μένα υπάρχει καταυλισμός τσιγγάνων και δίπλα υπήρχε ένα σπίτι άδειο γιατί δεν το νοίκιαζε κανείς λόγω γειτνίασης με τον καταυλισμό.Τελικά το λάθος του ιδιοκτήτη ήταν ότι το νοίκιασε σε τσιγγάνο χωρίς να αλλάξει όνομα σε ρολόγια νερού και ΔΕΗ.Ο Δήμος επειδή για χρόνια ήταν άδειο δεν περνούσε για καταμέτρηση και έστελνε λογαριασμό με τα πάγια.Όταν μετά από 7-8 μήνες το πήρε είδηση ότι νοικιάστηκε,πήγε για καταμέτρηση βρήκε κατανάλωση 5.000 κυβικά γιατί ο τσιγγάνος είχε δώσει νερό σε όλο τον καταυλισμό που πριν υδρεύονταν πάλι λαθραία από το Νεκροταφείο αλλά ο Δήμος τους είχε κόψει την παράνομη σωλήνα. Αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να τρέχει και να μη βρίσκει άκρη γιατί ο τσιγγάνος την έκανε μόλις του ζήτησε χρήματα. Ευτυχώς που ο καταυλισμός έκλεβε ρεύμα ρίχνοντας γάντζους στα σύρματα από τις κολώνες της ΔΕΗ που περνούσαν δίπλα γιατί ο ιδιοκτήτης θα είχε κηδεία και με τη ΔΕΗ. Επεξ/σία 6 Απριλίου 2018 από papoys1 1 1
fay259 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Σας ευχαριστω ολους!η αληθεια ειναι οτι μετα τη μειωση στα 3712 ευρω ειναι ανενδοτοι σε καθε αιτημα..Εχω ζητησει γραπτως αναφορα ποσα κυβικα περνανε την ημερα καθως κ ελεγχο μετρητη.. ο,τι νεο εχω θα το γραψω..Ευχαριστω ολους καλό Πάσχα!
Moderators Malthador Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Moderators Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 24 minutes ago, fay259 said: Σας ευχαριστω ολους!η αληθεια ειναι οτι μετα τη μειωση στα 3712 ευρω ειναι ανενδοτοι σε καθε αιτημα..Εχω ζητησει γραπτως αναφορα ποσα κυβικα περνανε την ημερα καθως κ ελεγχο μετρητη.. ο,τι νεο εχω θα το γραψω..Ευχαριστω ολους καλό Πάσχα! Έχεις τσεκάρει μόνη σου το μετρητή να δεις τι ένδειξη γράφει;
dimpa16 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Υπάρχει περίπτωση να βρεθεί το κομμάτι που άλλαξε ο υδραυλικός και σίγουρα θα δείχνει το μέγεθος της ζημιάς-τρύπας ώστε να τους το πας; Ο μετρητής δουλεύει σωστά; Τα νούμερα των κυβικών που είναι γραμμένα στον λογαριασμό είναι σωστά με αυτά του μετρητή (τουλάχιστον να πλησιάζουν) ή έχει γίνει αναριθμητισμός; 2
Zerg13 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, papoys1 είπε Υπάρχουν και άλλες παρόμοιες τραγικές περιπτώσεις. Κοντά σε μένα υπάρχει καταυλισμός τσιγγάνων και δίπλα υπήρχε ένα σπίτι άδειο γιατί δεν το νοίκιαζε κανείς λόγω γειτνίασης με τον καταυλισμό.Τελικά το λάθος του ιδιοκτήτη ήταν ότι το νοίκιασε σε τσιγγάνο χωρίς να αλλάξει όνομα σε ρολόγια νερού και ΔΕΗ.Ο Δήμος επειδή για χρόνια ήταν άδειο δεν περνούσε για καταμέτρηση και έστελνε λογαριασμό με τα πάγια.Όταν μετά από 7-8 μήνες το πήρε είδηση ότι νοικιάστηκε,πήγε για καταμέτρηση βρήκε κατανάλωση 5.000 κυβικά γιατί ο τσιγγάνος είχε δώσει νερό σε όλο τον καταυλισμό που πριν υδρεύονταν πάλι λαθραία από το Νεκροταφείο αλλά ο Δήμος τους είχε κόψει την παράνομη σωλήνα. Αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να τρέχει και να μη βρίσκει άκρη γιατί ο τσιγγάνος την έκανε μόλις του ζήτησε χρήματα. Ευτυχώς που ο καταυλισμός έκλεβε ρεύμα ρίχνοντας γάντζους στα σύρματα από τις κολώνες της ΔΕΗ που περνούσαν δίπλα γιατί ο ιδιοκτήτης θα είχε κηδεία και με τη ΔΕΗ. Δινεται να ριξεις γαντζο και να παρεις ρευμα ετσι; Πολυ sci fi ακουγεται η φαση... αν βρεξει πχ τι γινεται; 1 ώρα πριν, fay259 είπε Σας ευχαριστω ολους!η αληθεια ειναι οτι μετα τη μειωση στα 3712 ευρω ειναι ανενδοτοι σε καθε αιτημα..Εχω ζητησει γραπτως αναφορα ποσα κυβικα περνανε την ημερα καθως κ ελεγχο μετρητη.. ο,τι νεο εχω θα το γραψω..Ευχαριστω ολους καλό Πάσχα! Δηλαδη αν απο τα 15.000 ηταν πχ 70.000 παιζει να σου παιρναν και ολο το σπιτι κατασχεση κατασχεται λογο νερου Επεξ/σία 6 Απριλίου 2018 από Zerg13
stelios18120 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Zerg13 είπε Δινεται να ριξεις γαντζο και να παρεις ρευμα ετσι; Πολυ sci fi ακουγεται η φαση... αν βρεξει πχ τι γινεται; Δηλαδη αν απο τα 15.000 ηταν πχ 70.000 παιζει να σου παιρναν και ολο το σπιτι κατασχεση κατασχεται λογο νερου Δεν γίνεται μέσα στην τριμηνιαία να πάει πάνω από 15.000€ σε οικία ότι διαρροή και να υπάρχει. Αυτό είναι το ανώτερο πόσο χρεωσης με βάση το ρολόι και την παροχή απλου σπιτιού. Επεξ/σία 6 Απριλίου 2018 από stelios18120
fay259 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Το σπιτι ειναι νοικιασμενο και ομολογω οτι μετρητη ευδαπ δεν κοιταγε κανεις.Ερχοταν 30-40€ Το τριμηνο και τελος..Τωρα που ειναι ανενδοτοι για οποιαδηποτε μειωση ξεκιναω να το δω κατα ποσο στεκει τετοιο ποσο.Με τον υδραυλικο δεν εχω μιλησει ακομα,αναμενω την απαντηση τους για ελεγχο μετρητη κ ποσα κυβικα νερου περνανε την ημερα ή την ωρα.. σε επομενο βημα θα μιλησω με τον υδραυλικο ο οποιος οταν ειχε πρωτοερθει ο λογαριασμος 15000€ ωριοταν να μην το πληρωσω κ να το κυνηγησω. Απο τοτε ομως που πηρα τελικη αποφαση 3712€ και στο συνηγορο που απευνθηθηκα μου ειπαν οτι εκαναν γενναια μειωση..Και οντως εγινε κ γιαυτο δεν ξερω κατα ποσο μπορω να κυνηγησω την χρεωση των 3712€..Αν μπορω να αμφισβητησω το αρχικο ποσο 15.000€ και να ζητησω επανεξεταση ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ωστε να βγει μικροτερο το αρχικο ποσό κ να μειωθει με την εκπτωση που κανουν οκ..Θα περιμενω την απαντηση τους στον ελεγχο και τα κυβικα..Κατι αλλο δεν μπορω να επικαλεστω εκτος μετα αν ρωτησω ποτε ηταν η προηγουμενη φορα που πηγαν εκει για μετρηση..Πραγματικα δεν ξερω πώς θα ξεμπλεξω και τι να επικαλεστω να το μειωσω κιαλλο. Το κομματι που αλλαχτηκε οχι δεν υπαρχει..Οσον αφορα τη μετρηση ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ,επειδη απο το συστημα εχουν αφαιρεσει το μεγαλο ποσό εχουν βάλει για Οκτωβρη-Γεναρη τρια κυβικα καταναλωση με 37 ευρω χρεωση.. οι μετρησεις στο λογαριασμο ειναι οκ ξεκιναει με την τελευταια μετρηση του προηγουμενου,3785 στα 3788 κυβικα.. στο λογαριασμο που ειδα ,Αν καταλαβαινει κανεις ,λεει διαμετρ μετρ 5/8 και υδρολ 1.. Επεξ/σία 6 Απριλίου 2018 από fay259
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα