DrLo Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 17 λεπτά πριν, k_w_t είπε Ζητας βεβαιωση απο το τεχνικο τμημα ποσα λιτρα - κυβικα μπορουν να περαουν την ημερα απο το στομιο του μετρητη.. Θα δεις οτι δεν βγαινουν τα νουμερα. Μετα πας και συνήγορο του πολίτη και κανεις καταγγελια... Το μεγιστο που μπορεις να πληρωσεις οτι γραψει η βεβαιωση x90 που και παλι θα ειναι πολυ πιο μικρο το ποσο .....το ελαχσιστο τωρα δεν ξερω θα αποφασισει η δικαιοσύνη Ως μηχανικός νομίζω δεν χρειάζεται να κάνω μοντέλο στο pipeflow για να δω αν μπορούν να περάσουν 29 κυβικά τη μέρα από ένα οικιακό ρολόι ... στο χειρότερο δυνατό σενάριο. Φυσικά και μπορούν. Κατα πόσο αυτό έιναι πιθανό είναι άλλη ιστορία. Δεν είμαι σίγουρος για το ρόλο του συνηγόρου του πολίτη σε μια "αστική διαφορά" δύο ιδιωτών. Όποτε κάποιος το αναφέρει καταλαβαίνω ότι ξέρει ελάχιστα πράγματα γι' αυτό που μιλάει.
Moderators Malthador Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Moderators Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, fay259 said: Οκ..Αυριο παω απο κει..Καταθετω αιτημα για ελεγχο μετρητη και γραπτή απάντηση για τα κυβικά ανα μερα/μηνα..Το στειλα ηδη με μειλ αλλα θα παω και απο κει αυριο.. Μου απαντάνε...Τι κανω μετά? Πιθανότατα θα επικαλεστούν το τελικό ποσό 3712 ευρώ που βγαίνει 41,3 ευρω χρεωση την ημερα..Το οποίο και πάλι ειναι υπερβολικό..Μετά πού απευθύνομαι εφόσον αίτημα για μειωση δεν δεχονται αλλο και εχουν βγαλει απαντηση 3712 ευρω σε 36 δοσεις? Δεν ξέρω τι να σε συμβουλεύσω, θα σου πρότεινα να μιλήσεις με δικηγόρο. Από εκεί και πέρα, η προσωπική μου πείρα μου λέει ότι σε περίπτωση διαρροής η ΕΥΔΑΠ κοιτάζει τους πρόσφατους λογαριασμούς και βάσει αυτών υπολογίζει το πόσο πρέπει να πληρώσεις, ακόμα και αν η βλάβη είναι μετά το ρολόι. Άντε πες σου βάζει κι ένα καπέλο, στα πλαίσια της λογικής. Αν έτρεξαν 2500 κυβικά νερό σε ένα τρίμηνο μετά το ρολόι, το σπίτι σου θα έπρεπε να έχει μετακινηθεί μερικά μέτρα πάντως. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2018 από Malthador
DrLo Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, fay259 είπε οκ..Επειδη θα παω αυριο από το αρμόδιο κατάστημα,ζητάω εγγράφως ελεγχο μετρητη και πόσα λίτρα περνάνε την ημέρα από εκει? Καταθέτω και το μεγαλο λογαριασμό μαζί? Τι αλλο πρεπει να κανω? Για την διαρροή,ενημερώθηκα 6/8 με χαρτί και μέχρι 12/8 ειχε φτιαχτει..Το φτιαξα πριν φυγω διακοπες... το κόκκινο δεν έχει καμία αξία (παρά μόνο αρνητική) για σένα. Αυτο που θες να μάθεις είναι αν το ρολόι μετρά σωστά. 3 λεπτά πριν, Malthador είπε Αν έτρεξαν 2500 κυβικά νερό σε ένα τρίμηνο μετά το ρολόι, το σπίτι σου θα έπρεπε να έχει μετακινηθεί μερικά μέτρα πάντως. ;Έχοντας αδειάσει 2500 κυβικά, σε λίγες μέρες , όχι τρίμηνο, ... όχι δε είναι ανάγκη να είχε πάθει τίποτα το σπίτι. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2018 από DrLo
k_w_t Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Για να το καταλαβεις πιο καλα... Εαν σου βγαλει ο ελεγχος μετρητη οτι το μεγιστο που μπορει να περασει την ημερα ειναι πχ 5κυβικα ζητας να σου εκδωσουν λογαριασμο για 450 κυβικα. Σε αυτον το λογαριασμο ζητας εκπτωση λογο αφανους διαρροης.. Εξακολουθω να πιστευω οτι είχες διαρροη πανω απο 6-7 μηνες και η καταμετρηση γινονταν στο περιπου..
fay259 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Οι επόμενοι λογαριασμοί βγήκαν σωστά..Όσο ήταν καθε φορά γυρω στα 30 ευρώ το τριμηνο..Το θεμα ειναι ότι εχουμε χασει τον υπνο μας και από την ΕΥΔΑΠ βρισκουμε τοιχο..Που να βρουμε 110 ευρω το μηνα?Εχω διαβασει και αλλες περιπτωσεις...Να δεχτώ μεχρι 3500 ευρω ΑΡΧΙΚΟ ΠΟΣΟ..Αλλά όχι 15000 ευρώ,ειναι αδικο
Moderators Malthador Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Moderators Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 2 minutes ago, DrLo said: Έχοντας αδειάσει 2500 κυβικά, σε λίγες μέρες , όχι τρίμηνο, ... όχι δε είναι ανάγκη να είχε πάρει τίποτα το σπίτι. Ακκιζόμενος το είπα, όχι στα σοβαρά. Όταν άδειασες τα 2500 κυβικά παρατήρησες σταγόνα να τρέχει ή εξαφανίστηκε στο υπερπέραν το νερό;
sphinxgr Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Το τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ. https://www.eydap.gr/userfiles/47614413-661a-4fba-ba7c-a14f00cfa261/Timologio_EYDAP.pdf 3,2€ / m3 για τα πάνω των 35 m3. Οπότε χρεώθηκες 2450*3,2+φπα= 10.000 χοντρά χοντρά€.+ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΝΟΜΩΝ= 15.000€ Με αυτή τη διαρροή πρέπει να ήταν εντελώς κομμένος ο σωλήνας. Απορώ πως είχες νερό σπίτι. Στο μετρητή έκανες έλεγχο ότι όντως έχει γράψει τέτοια κατανάλωση? Επεξ/σία 4 Απριλίου 2018 από sphinxgr 1
nvel Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 2 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Πάλι πολλά σου ζήτησαν εξαρχής στον λογαριασμό δεν πληρώνεις μόνο την ύδρευση αλλά και την αποχέτευση 6 λεπτά πριν, k_w_t είπε Εαν σου βγαλει ο ελεγχος μετρητη οτι το μεγιστο που μπορει να περασει την ημερα ειναι πχ 5κυβικα ζητας να σου εκδωσουν το μέγιστο δεν είναι 5 αλλά πάνω από 35 όποτε...
k_w_t Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 9 λεπτά πριν, DrLo είπε ;Έχοντας αδειάσει 2500 κυβικά, σε λίγες μέρες , όχι τρίμηνο, ... όχι δε είναι ανάγκη να είχε πάθει τίποτα το σπίτι. Να υποθέσω με αντλία και πολυ μεγαλύτερη διατομή σωλήνα....
gregdel Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δες ο μετρητής τι λέει επάνω σαν ικανότητα μέτρησης και πες μας... Ακόμα και αν η διαρροή 2458μ3 ήταν όλο το 3μηνο (92ημερες) - το οποίο θεωρώ απίθανο! - αυτό μας κάνει 26,7μ3/ημερα... ... δηλαδή περιπου 0,31λιτ/δλ... που είναι πολύ μεγάλη παροχή για να μην την καταλάβει κάποιος... κάτι θα έβλεπε... κάτι θα σφύριζε... ακόμα και το σιφώνι στους μετρητές δεν μπορεί να "πάρει" τέτοια παροχή... Επίσης αν έχεις σωλήνα εσωτερικής διαμέτρου 12mm (αυτό πρέπει να μας πεις τι σωλήνας φεύγει από το υδρόμετρο), χονδρικά η ταχύτητα του νερού θα ήταν περίπου 2,7μ/δλ που επίσης ενισχύει το παραπάνω σενάριο... ... χώρια που θεωρώ με τέτοια απώλεια σχεδόν αδύνατο να φτάσει νερό στη βρύση σου... Αν μπορείς ζήτησε πραγματογνομοσύνη από το ΤΕΕ... ή τουλάχιστον ρώτα σε ποια περίπτωση κάνει το ΤΕΕ κάτι τέτοιο... BTW... ο υδραυλικός τι είδε; Έναν σωλήνα να τρέχει τεραστιες ποσότητες νερού έξω; Υπάρχει πιθανότητα η ΔΕΥΑ να μην έκανε ενδιάμεσες μετρήσεις με αποτέλεσμα η διαρροή να "πέσει" όλη σε ένα 3μηνο; 1
fay259 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Ελεγχο εγω δεν εκανα οχι..Ουτε ο υδραυλικός θεωρω,θα μας το λεγε..Η βλάβη εντοπίστηκε και διορθώθηκε στο σωληνα από το ρολοι προς το σπιτι και οταν το φτιαξε ο υδραυλικός μας μίλησε για ενα πόσο το πολύ 1000 ευρω...Οταν ειδαμε 15000 ευρω παθαμε εγκεφαλικό..
DrLo Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 13 λεπτά πριν, Malthador είπε Ακκιζόμενος το είπα, όχι στα σοβαρά. Όταν άδειασες τα 2500 κυβικά παρατήρησες σταγόνα να τρέχει ή εξαφανίστηκε στο υπερπέραν το νερό; Όχι δεν εννοούσα ότι τα έχω αδειάσει δίπλα στο σπίτι μου. Αλλα σε εεγοτάξιο, αρκετά κοντά σε κατασκευές που δεν πάθανε και κάτι. Φυσικά και υπήρχε φανερά "λίμνη" σε κάποιο σημείο μέχρι να απορροφηθεί αλλά πέρα από την μεγάλη αρχική συμπκήκνωση του χώματος δεν υπήρχε άλλο πρόβλημα.
fay259 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Ελεγχο αν εκανε η Ευδαπ παλιοτερα δεν το ξερω..Το σπιτι ειναι μακρια από το δικό μου,μενουν μεσα ενοικιαστες ποτε δεν εχω προβλημα..Οταν ειδαν το χαρτι στο σπιτι,καλεσαμε αμεσα υδραυλικο,ξηλωσε καποια πλακακια στο πεζοδρομιο και το φτιαξε..Δεν μας ανεφερε τοτε ΤΟΣΟ μεγαλη ζημια να δικαιολογει το ποσο αυτο.. Σας ευχαριστώ πολυ όλους για τις απαντησεις και κριμα που δεν ανοιξα το ποστ νωριτερα...Δεν ειχα ποτε παρομοια περιπτωση και πιστευα οτι θα μπορουσα ευκολα να βγαλω ακρη με την ΕΥΔΑΠ..Αλλά επειδη αυτοί το βιολι τους,δεν δεχονται καμια μειωση τιποτα,θα το κυνηγησω με βαση την καταναλωση και ποσο δυνατο ειναι να υπαρξει αρχική καταναλωση 27 κυβικα τη μερα ή 40 ευρω την ημερα με την τελική μειωση του ποσου..Αυριο παω να καταθεσω και γραπτώς το αιτημα να παρω αυτες τις 2 πληροφοριες...Τον ελεγχο του μετρητη και κυριως τη μεγιστη καταναλωση ανα μηνα/μερα.. Μετά ανάλογα με το πόσο θα βγουν τα νουμερα,θα επανέλθω εδώ για περαιτέρω συμβουλες
k_w_t Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 9 λεπτά πριν, fay259 είπε Ελεγχο αν εκανε η Ευδαπ παλιοτερα δεν το ξερω..Το σπιτι ειναι μακρια από το δικό μου,μενουν μεσα ενοικιαστες ποτε δεν εχω προβλημα..Οταν ειδαν το χαρτι στο σπιτι,καλεσαμε αμεσα υδραυλικο,ξηλωσε καποια πλακακια στο πεζοδρομιο και το φτιαξε..Δεν μας ανεφερε τοτε ΤΟΣΟ μεγαλη ζημια να δικαιολογει το ποσο αυτο.. Σας ευχαριστώ πολυ όλους για τις απαντησεις και κριμα που δεν ανοιξα το ποστ νωριτερα...Δεν ειχα ποτε παρομοια περιπτωση και πιστευα οτι θα μπορουσα ευκολα να βγαλω ακρη με την ΕΥΔΑΠ..Αλλά επειδη αυτοί το βιολι τους,δεν δεχονται καμια μειωση τιποτα,θα το κυνηγησω με βαση την καταναλωση και ποσο δυνατο ειναι να υπαρξει αρχική καταναλωση 27 κυβικα τη μερα ή 40 ευρω την ημερα με την τελική μειωση του ποσου..Αυριο παω να καταθεσω και γραπτώς το αιτημα να παρω αυτες τις 2 πληροφοριες...Τον ελεγχο του μετρητη και κυριως τη μεγιστη καταναλωση ανα μηνα/μερα.. Μετά ανάλογα με το πόσο θα βγουν τα νουμερα,θα επανέλθω εδώ για περαιτέρω συμβουλες Καλο θα ηταν εαν ειχε βγαλει και φωτογραφιες ο υδραυλικος με το ειδος της βλαβης πχ την τρυπα του σωληνα να τις προσκομήσεις και αυτες... Καλο κουράγιο την εχω παθει δυο φορες γιατι μενω σε πολυ μικρο στενακι και πατανε πανω αυτοκινητα φορτηγα κτλ και σπαγανε οι σωληνες.. Εβαλα πολυστρωματικες (ενα ειδος πλαστικου) που εχουν μεγαλυτερη αντοχη. 1
fay259 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Σε περίπτωση που η απαντηση ειναι οτι μπορουν να περασουν το πολύ 30 κυβικα την ημερα και ο αρχικός μου λογαριασμός όπως το υπολογισατε αντιστοιχει σε 27 κυβικά,το χασαμε το παιχνιδι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα