mikebol Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Παιδιά βρηκα ενα βιβλιοπωλείο που του εχουν μεινει κατι παλια βιβλια για εκμαθηση γλωσσων (πχ cobol, visual basic 6.0 κλπ) και τα δινει 5ευρω. Οι ημερομηνιες εκδοσης ειναι περιπου 1998-2004. Πιστευετε οτι αξιζει μια αγορα και διαβασμα ή ειναι ξεπερασμενα και δεν θα με βοηθησουν πουθενα? (Ειμαι αρχαριος και γενικα προτιμω να διαβαζω απο βιβλια αντι για video tutorials)
Moderators Kercyn Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Moderators Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Κατά 99.9999% είναι ξεπερασμένα και δε θα σε βοηθήσουν πουθενά (με τεράστια πιθανότητα να σου κάνουν κακό γιατί οι τρόποι και οι τεχνικές που παρουσιάζουν είναι 20 χρόνων). 3 2
albNik Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Εξαρτάται. Το K&R, ένα από τα καλύτερα βιβλία στην ιστορία είναι 40 χρονών.
masteripper Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Εαν ειναι κανένας καλός "τόμος" για Cobol...μην το σκεφτεις τσίμπα το κατευθείαν...σφαγή γίνεται για προγραμματiστες Cobol...που ειναι το βιβλιοπωλείο...μήπως ριξουμε κανενα βλεφαρο Επεξ/σία 16 Απριλίου 2018 από masteripper
Moderators Kercyn Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Moderators Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, albNik είπε Εξαρτάται. Το K&R, ένα από τα καλύτερα βιβλία στην ιστορία είναι 40 χρονών. Σίγουρα μπορεί να υπάρχουν καλά βιβλία, εξού και το 0,0001%, αλλά το K&R δεν το λες και βιβλίο εκμάθησης προγραμματισμού.
BabyRage Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Αν είναι βιβλία που διδάσκουν μια συγκεκριμένη γλώσσα τότε ούτε καν. Αν είναι βιβλία γενικά περι προγραμματισμού όπως πχ το The pragmatic programmer τότε μπορεί να αξίζουν.
Predatorkill Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 4/16/2018 στις 4:08 ΜΜ, masteripper είπε Εαν ειναι κανένας καλός "τόμος" για Cobol...μην το σκεφτεις τσίμπα το κατευθείαν...σφαγή γίνεται για προγραμματiστες Cobol...που ειναι το βιβλιοπωλείο...μήπως ριξουμε κανενα βλεφαρο Το ωραιο ειναι οτι την εχουν δει 277 ατομα! Οι μισοι θα μπηκαν απο περιεργεια και οι αλλοι μισοι επειδη ξερουν cobol.... Επεξ/σία 19 Απριλίου 2018 από Predatorkill
Newbee Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Οι γνώσεις μου στον προγραμματισμό περιορίζονται στο ΑΕΠΠ της Γ λυκείου και αυτές σκάρτες.Τα αγγλικά μου δεν είναι και τόσο καλά ωστόσο ενδιαφέρομαι να ασχοληθώ επαγγελματικά με τον προγραμματισμό(πανεπιστήμιο κλπ.).Τι βιβλίο μου προτείνεται για αρχή(έχω τσεκάρει ότι ενδιαφέρομαι κυρίως για web desing/software και γενικά όχι τόσο με το Hardware κομμάτι του προγραμματισμού);Και επίσης θέλω να μου πείτε αν είναι αργά για μένα να ξεκινήσω στα 18(ακούω 12-13 και νιώθω γέρος).Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Υ.Γ : Μην μου απαντήσετε να μάθω καλά αγγλικά.Το ξέρω,θα μάθω xD.
becoming_I Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Newbee είπε Οι γνώσεις μου στον προγραμματισμό περιορίζονται στο ΑΕΠΠ της Γ λυκείου και αυτές σκάρτες.Τα αγγλικά μου δεν είναι και τόσο καλά ωστόσο ενδιαφέρομαι να ασχοληθώ επαγγελματικά με τον προγραμματισμό(πανεπιστήμιο κλπ.).Τι βιβλίο μου προτείνεται για αρχή(έχω τσεκάρει ότι ενδιαφέρομαι κυρίως για web desing/software και γενικά όχι τόσο με το Hardware κομμάτι του προγραμματισμού);Και επίσης θέλω να μου πείτε αν είναι αργά για μένα να ξεκινήσω στα 18(ακούω 12-13 και νιώθω γέρος).Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Υ.Γ : Μην μου απαντήσετε να μάθω καλά αγγλικά.Το ξέρω,θα μάθω xD. O προγραμματισμός περνάει μέσα από την αγγλική γλώσσα. Δε σου προτείνω βιβλίο αλλά αυτή τη σελίδα https://web-class.gr/ Τα παλικάρια κάνανε εκπληκτική δουλειά. ΥΓ. Αυτές τις βλακείες περί προγραμματισμού στα 12-13 μην τις ακούς. Όποιος θέλει και στα 103 μπορεί. Αν ήταν έτσι στα πανεπιστήμια πληροφορικής θα έμπαινες με το βαθμό Δημοτικού Επεξ/σία 8 Μαΐου 2018 από becoming_I
Newbee Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, becoming_I είπε O προγραμματισμός περνάει μέσα από την αγγλική γλώσσα. Δε σου προτείνω βιβλίο αλλά αυτή τη σελίδα https://web-class.gr/ Και γω περνάω από 40 κύματα για τα αγγλικά.Οι ασκήσεις της σελίδας πόσο χρόνο θα μου πάρουν περίπου και ποιο το επίπεδό μου όταν θα τις τελειώσω; Επεξ/σία 8 Μαΐου 2018 από Newbee
Moderators Kercyn Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Moderators Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 12 λεπτά πριν, Newbee είπε Και γω περνάω από 40 κύματα για τα αγγλικά.Οι ασκήσεις της σελίδας πόσο χρόνο θα μου πάρουν περίπου και ποιο το επίπεδό μου όταν θα τις τελειώσω; Θα σου πάρουν όσο χρειαστείς και το επίπεδό σου θα είναι υψηλότερο απ' ό,τι τώρα. 1
Newbee Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 5 λεπτά πριν, Kercyn είπε Θα σου πάρουν όσο χρειαστείς και το επίπεδό σου θα είναι υψηλότερο απ' ό,τι τώρα. Προφανώς.Απλά μετά πρέπει να ξέρω που θα κινηθώ. Επίσης ποια προγράμματα θεωρείτε ότι πρέπει να μάθω(πχ excel,word,pp κλπ).Για photoshop και τέτοια.Έχω διαβάσει ότι όσοι θέλουν να ασχοληθούν καλό είναι να τα μάθουν.
Moderators Kercyn Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Moderators Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 3 λεπτά πριν, Newbee είπε Προφανώς.Απλά μετά πρέπει να ξέρω που θα κινηθώ. Επίσης ποια προγράμματα θεωρείτε ότι πρέπει να μάθω(πχ excel,word,pp κλπ).Για photoshop και τέτοια.Έχω διαβάσει ότι όσοι θέλουν να ασχοληθούν καλό είναι να τα μάθουν. Το μετά θα έρθει, όταν με το καλό τελειώσεις αυτό που σου έβαλε ο becoming_I, ή όποιο άλλο course επιλέξεις. Photoshop κλπ δε σε νοιάζουν εκτός αν είσαι γραφίστας και φτιάχνεις εικονίτσες. Excel, word κλπ δε σχολιάζω καν. Δεν υπάρχει λίστα προγραμμάτων που "πρέπει" ή "θεωρείται ότι πρέπει" να μάθεις, με έναν απλό text editor κάνεις τη δουλειά σου. Από κει και πέρα, ένα PHP IDE σίγουρα θα σε βοηθήσει, καθώς και να μάθεις τα εργαλεία που δίνουν οι browsers για developers, αλλά αυτά είναι εργαλεία. Μάθε πρώτα τα βασικά και μετά τα εργαλεία που σου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.
Newbee Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 2 λεπτά πριν, Kercyn είπε PHP IDE Τι είναι αυτό;Όπως το Notepad ;
mikebol Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 notepad++ ειναι παραπανω απο επαρκες. Οσο προχωρας θα μαθαινεις και αλλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα