skiabox Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Η μητέρα μου κάθεται κυρίως στην κουζίνα και έχει θέματα με την ταμπλέτα λόγω του speedport entry 2i που δεν έχει το καλύτερο wireless. Αυτό συμβαίνει πιθανότατα επειδή το μεσοτοιχίο κουζίνας- σαλονιού(στο σαλόνι βρίσκεται το speedport entry 2i) είναι ιδιαίτερα χοντρό. Εγώ παίρνω στο δωμάτιό μου internet από powerline devolo και το μεταδίδω wireless με ένα airport express. Τα 2 δίκτυα φαίνονται με ένα όνομα δηλαδή δεν καταλαβαίνεις αν δεν σκανάρεις τα δίκτυα ότι είναι 2 ξεχωριστά δίκτυα. Παρόλα αυτά επειδή η κουζίνα είναι στο άλλο άκρο από το δικό μου δωμάτιο δεν επαρκεί κανένα από τα 2 δίκτυα για την κουζίνα. Σαν λύση τι προτείνετε παιδιά; Router πάνω στο modem ή powerline devolo single wifi στην κουζίνα; Μιλάμε ότι στην μία περίπτωση θέλω 30 ευρώ και στην άλλη 70.
isay Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Για το δικό σου δωμάτιο είναι αλλο θέμα. Για την κουζίνα εχεις τρεις επιλογές (και θεωρώ οτι καλώδιο δεν παιζει σαν λύση) : Αγορά κάποιου wifi repeater που να μπει σε ενδιαμεσο σημείο και θα αναμεταδιδει το σήμα στην κουζίνα. Δεν θα στο προτεινα σαν κύρια λύση, γιατι θα μπερδευτεις ακομα περισσοτερο με τα δικτυα σου. Αγορά ένος ακομα powerline (οχι ζευγαρι) που να εχει ΚΑΙ wifi module, το οποιο κάνεις pair με τα υπάρχουσα powerlines και ετσι θα εχεις internet στην κουζίνα ΚΑΙ ασυρματα και ενσυρματα. Το ονομα του wifi θα εχει διαφορετικο όνομα, οποτε δεν θα μπερδευεσαι. Μπορεις μάλιστα να του δώσεις και ονομα πιο ευκολα αναγνωρισιμο. (*) Τέλος μπορεις να πάρεις να ακομα απλό powerline (χωρις wifi και οχι ζευγαρι) και να το κάνεις pair με τα υπολοιπα που εχεις. (*) Μετα βρίσκεις ενα παλιο modem router και το σετάρεις ως απλό access point με δικό του wifi ssid και απο το νεο powerline βαζεις καλωδιο με το access point και πλεον εχεις νεο ασυρματο δικτυο στην κουζινα. Δεν ειναι οτι πιο ευχρηστο (πολλες συσκευές) αλλα ειναι το πιο οικονομικό σε συνδυασμο με το αποτελεσμα (*) Εχε υποψη οτι στις περισσοτερες των περιπτώσεων PLCs απο διαφορετικές μάρκες συνεργάζονται χωρίς προβληματα αλλά θελει δοκιμή. Π.χ. το https://www.skroutz.gr/s/6606027/TP-LINK-TL-WPA4220-v1.html ειναι πολύ πιθανο να παιζει με τα devolo και ειναι και φθηνότερο. Αν εχεις κάποιον δικό σου που το εχει, κάνεις μια δοκιμή και ζυγίζεις κόστος και αποτελεσμα. Για το δωμάτιο σου και το airport express. ΔΕΝ το εχω δουλεψει και δεν ξερω, αλλα ψάξε αν υποστηρίζει διαφορετικο ssid, ετσι ώστε να το αλλαξεις και να μη μπερδευσαι με τα δικτυα σου.
skiabox Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Ευχαριστώ. Οπότε λες να μην δοκιμάσω καν κάποιο router ε; Σκέφτομαι ότι θα μπορούσα με ένα καλό router να καταργήσω το δίκτυο του airport express και να βελτιώσω και το wireless ping με το modem (τώρα είναι στα 13ms). Αλλά θέλω οπωσδήποτε να περνάει το σήμα τον τοίχο της κουζίνας.
isay Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Το speedport δεν το λες κακο σαν κατι αλλα σαπάκια zte που δινουν οι υπολοιποι. Απο εκει και πέρα λες αν υπάρχει router με πολύ δυνατο wifi ώστε να καλύψεις ολο το σπιτι αξιοπιστα και γρηγορα. Ακομα κι αν σου προτεινα κάποιο asus με εξωτερικες κεραίες, δεν είμαι σιγουρος αν θα ειχες τα αποτελεσματα που θες και ειδικά αν θες και επιδοσεις (μιλας για ping) και αυτό λόγω της υπαρχουσας διαρυθμισης που δημιουργει προβληματα. Πάλι μονο με δοκιμή μπορεις να ξερεις Μια λύση βεβαια που βγαίνει εκτός ευρωπαικής νομοθεσίας ειναι να βρεις router με ένταση wifi πολύ μεγαλυτερη απο τα επιτρεπτά ευρωπαικά ορια, οπου εκει θα δεις σιγουρα βελτίωση αλλά παραλληλα θα ψήνεστε όλοι απο την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Δε στο προτείνω για λογους υγειας και η συσκευη δεν θα εχει CE και σιγουρα θα ειναι noname
skiabox Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Οπότε προτείνεις τελικά ένα devolo single. Βλέπω κυκλοφορούν δύο μοντελάκια. Devolo dLAN 500 WiFi και Devolo dLAN 550 WiFi To wireless ping πάντως δεν είναι κρίσιμο για εμένα καθώς στο δωμάτιό μου συνδέομαι(macbook pro) με καλώδιο ethernet πάνω στο devolo powerline. Απλά αναρωτιέμαι μήπως για την καθυστέρηση φταίει το airport express (το wireless ping μέχρι το modem το μετράω με ένα android terminal app από την ταμπλέτα μου). Επεξ/σία 4 Απριλίου 2018 από skiabox
isay Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Ναι βασικά σου προτείνω ενα PLC WIFI και εσύ διαλεξε αν θα ειναι devolo, αν θα ειναι tp-link ή κάτι αλλο. Θα σου δώσει πρακτική λύση με πολλαπλά μελλοντικά οφέλη. Δουλευω πολύ καιρό τα tp-link γιατί τα devolo μπορει να ειναι σκυλιά αλλα ειναι φαρμακεία τα άτιμα, οποτε δεν μπορω να σου πω καρφωτα για το 500 ή το 550. Το μονο που καταλαβαινω απο ενα γρηγορ search ειναι οτι το 500 και το 550 ειναι αδερφακια με το 550 μεταγενεστερο, άρα μαλλον θα εχει και λιγοτερες παιδικες ασθένειες απο το 500. Αν δεν βιάζεσαι περιμενε καμια προσφορα αλλα κανε και μια ερευνα για ευρωπαικα amazon (ιταλια, γερμανια, γαλλία, αγγλια, κλπ) μπας και παιζει καποια προσφρα που να συμφερει. Το νου στο πιθανο κρυφο κοστος του μετατροπέα πριζας. Σε κάθε περιπτωση προσπαθω να σε αποθαρρύνω απο αναμεταδότη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα