Προς το περιεχόμενο

A Quiet Place (2018)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχουν ''σκασει'' τα πρωτα review και ειναι πολυ θετικα. Αν την εχει δει καποιος ας πει 2 λογακια.

''Μια τετραμελής οικογένεια πρέπει να μάθει να ζει στην απόλυτη σιωπή, από τη στιγμή που κάποια μυστηριώδη πλάσματα, που καταδιώκουν ό,τι κάνει τον οποιονδήποτε ήχο, απειλούν τη ζωή των μελών της. Μόλις σε ακούσουν, σε καταδιώκουν. Η σιωπή είναι η μόνη επιβίωση.''

• Σκηνοθεσία: Τζον Κραζίνσκι
  • Πρωταγωνιστούν: Εμιλι Μπλαντ, Τζον Κραζίνσκι
  • Διάρκεια: 95 λεπτά

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να ρωτησω οποιον το εχει, τα πλασματα που τους καταδιωκουν ειναι

Spoiler

ανηλικα που μεγαλωσαν μονα τους και εγιναν αγριανθρωποι, επειδη στο καταστροφικο γεγονος σκοτωθηκαν σχεδον ολοι οι ενηλικες μονο;

Επεξ/σία από KilliK
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, KilliK είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

ανηλικα που μεγαλωσαν μονα τους και εγιναν αγριανθρωποι, επειδη στο καταστροφικο γεγονος σκοτωθηκαν σχεδον ολοι οι ενηλικες μονο;

Στις ειδήσεις, στο ένθετο για σινεμά, είπε για εξωγήινους.

Επεξ/σία από firewalker
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 4/3/2018 στις 7:32 ΜΜ, KilliK είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

Όχι.

Την είδα και ένα έχω να σας πω. Μη φάτε pop-corn κατά τη διάρκεια προβολής :P.

Η ταινία είναι τόσο σιωπηλή που κυριολεκτικά θα ακουγόταν και καρφίτσα στο πάτωμα... Με το που πήγα να μασήσω κάτι συνειδητοποίησα ότι ακουγόμουν σε όλη την αίθουσα. :D

Ευτυχώς την είδα σε προβολή προς τα μεσάνυχτα και το κοινό ήταν σοβαρό και ώριμης ηλικείας. Εάν πάτε να τη δείτε σε τίποτα προβολές των 20:00-21:00 μπορεί να έχετε σοβαρό πρόβλημα με τυχόν παρέα εφήβων μ....κισμένων που θέλουν να σπάσουν πλάκα. Σώστε τα νεύρα σας και δείτε την όσο πιο αργά μπορείτε.

Τώρα όσο αναφορά την ταινία ως θρίλερ, δεν βασίζεται σε φτηνά jump scares και χτίζει ένταση σιγά σιγά. Τα πλάσματα επίσης μου φάνηκαν σχεδιασμένα με φαντασία. Γενικά η ταινία μου άρεσε για το είδος της. Μου θύμισε λίγο το πρώτο Alien με τους χαρακτήρες να είναι ανήμποροι να αντιμετωπίσουν την απειλή ανοιχτά καθώς είναι σίγουρος θάνατος. 

Το μόνο πρόβλημα είναι εάν αρχήσετε και σκέφτεστε σοβαρά το γενικότερο σενάριο μετά την ταινία. Εκεί πολλά πράγματα δεν στέκουν και είναι πολύ περίεργο πως ο κόσμος θα μπορούσε να φτάσει σε αυτή την κατάσταση. Γενικά, logic fail αλλά η ταινία έχει αρκετό σασπένς για να μη τα σκέφτεστε όλα αυτά όταν βλέπετε.

• Like 3
  • Thanks 3
Δημοσ.

Ηταν η πρωτη φορα που εφυγα στη μεση της ταινιας. Για εμενα ουτε απο τον θειο δεν αξιζει!!!

• Like 3
Δημοσ.

Συμφωνω για το logic fail, και για το πως εφτασαν εκει και για το πως το αντιμετωπισαν.Γενικα b-movieζει ασχημα, σεναριο στην ουσια δεν υπαρχει απλα βασιζεται σε μια πρωτοτυπη ιδεα και απο εκει και περα το τιποτα.Διαφωνω για τα jump scares, τα χρησιμοποιει και με το παραπανω ο σκηνοθετης.

• Like 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, isim είπε

Ηταν η πρωτη φορα που εφυγα στη μεση της ταινιας. Για εμενα ουτε απο τον θειο δεν αξιζει!!!

Εαν μας ελεγες και τον λογο (χοντρικα κ χωρις σποιλερ) θα βοηθουσε το θρεντ κ οσους δεν την εχουν δει...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, xaratsi είπε

Εαν μας ελεγες και τον λογο (χοντρικα κ χωρις σποιλερ) θα βοηθουσε το θρεντ κ οσους δεν την εχουν δει...

Ανυπαρκτο σεναριο, δεν εξηγουν καθολου πως βρεθηκε η ανθρωποτητα σε αυτη την κατασταση.

Εχουν απλα επικεντρωθει στα jump scares για να βγει η ταινια. Το τελος δεν το ειδα οποτε δε μπορω να πω κατι αλλο, οπως ειπα πριν η πρωτη ταινια που εφυγα στην μεση :lol:

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, zenwalk23 είπε

απλα βασιζεται σε μια πρωτοτυπη ιδεα και απο εκει και περα το τιποτα.

Συμφωνώ. Όλα δείχνουν ότι έκαναν focus μόνο στην κεντρική ιδέα μιας οικογένειας που δεν πρέπει να κάνει τον παραμικρό θόρυβο με όλο το υπόλοιπο concept να χτίστηκε άγαρμπα γύρω γύρω.

Θα μπορούσε αντί για τα πλάσματα να έχει ίσως νευριασμένους γείτονες με εξαιρετικά ευαίσθητη ακοή...   

10 λεπτά πριν, isim είπε

Ανυπαρκτο σεναριο, δεν εξηγουν καθολου πως βρεθηκε η ανθρωποτητα σε αυτη την κατασταση.

Εάν έμπαιναν στον κόπο να το εξηγήσουν αυτό εγώ θα έφευγα μετά τον πρόλογο. Ούτε καν στη μέση... :P

Αυτά τα πλάσματα δεν θα μπορούσαν ποτέ να φέρουν την καταστροφή της κλίμακας που αφήνει να εννοηθεί η ταινία. Εάν διαδραματιζόταν το 1900 μπορεί... 

Αυτό που μου άρεσε ήταν ο σχεδιασμός τους και το σασπένς. Δεν θα την έλεγα κακή. Απλώς λίγο αργή γιατί μετά το πρώτο μισό τα πράγματα μπαίνουν σε εξέλιξη.

Επεξ/σία από D.Luffy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και το τελος ήταν λίγο απότομο, τουλάχιστον για εμενα που δεν ηξερα την διάρκεια της ταινίας

Επεξ/σία από GeorgeHellas
Δημοσ.

Δεν γράφω πολύ συχνά......αλλά αυτή την φορά αποφάσισα να πω δύο λόγια.

Θα πω ότι είναι η πρώτη φορά που ταινία μου προκάλεσε τέτοιο άγχος ακόμα και σε σκηνές που στην ουσία δεν υπήρχε καμία μα καμία απειλή.

Καμιά φορά πρέπει να μπεις και στην ψυχολογία που πρέπει για να απολαύσεις μια ταινία. Όπως όταν είδα το τελευταίο Thor και επειδή ήξερε τι ήθελα να δω απλά....το απόλαυσα. 

Μια ταινία βλέπουμε.......δεν πάμε να κάνουμε διατριβή στην αστροφυσική. ''Χάνετε'' και ''χάνεται'' όλη η ουσία.

Επανέρχομαι.

Η ταινία για εμένα πάντα ήταν καταπληκτική!!!! Δεχόμαστε κάποια πράγματα δεδομένα όπως ότι τα aliens έχουν έρθει και έχουν διαλύσει τα πάντα. Γιατί ? Γιατί έτσι. Το έκαναν. Η ταινία είναι sci-fi thriller (αν μπορώ να το πω έτσι). Δεν θα εξετάσω αν μπορούσαν ή όχι. Και ούτε η ταινία ασχολείται με αυτό. Η ταινία ασχολείται με την δύναμη της οικογένειας και την δύναμη της επιβίωσης.  Είναι πολύ απλή σαν ιδέα αλλά καμιά φορά χρειάζεται να είναι κάτι τόσο απλό. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να ζεις χωρίς να κάνεις τον παραμικρό θόρυβο ? Απλά αναρωτηθείτε αυτό. Πόσο δυνατό ήχο μπορεί να κάνει, στην απόλυτη ησυχία πάντα, ένα κλαδί που σπάει. Δείτε το από μια τέτοια οπτική και πιστέψτε με........θα δείτε άλλη ταινία.

ΥΓ1. Είμαι 42 χρονών και έχω μια τρέλα για Marvel, DC, υπερήρωες, vigeogames κτλ κτλ. Λατρεύω SEVEN, Devils Advocate, Shawshank Redemption, Godfather, Goodfellas. Δεν συζητώ για MATRIX, Star Wars, Lord of the Rings........βλέπω τα πάντα και ξέροντας τι πάω να δω, όπως είπα και πιο πάνω, το απολαμβάνω. Υπάρχουν φυσικά και ταινίες που δεν μου αρέσουν. Χωρίς να κάθομαι να κάνω τρελές αναλύσεις. Απλά δεν μου αρέσουν.

Την συγκεκριμένη ταινία την είδα με την ψυχολογία του........πατέρα πλέον και για πολύ παραπάνω από 95 λεπτά, που είναι και η διάρκεια της ταινίας, εκείνο το σφίξιμο στο στομάχι δεν έλεγε να φύγει με τίποτα ρε φίλε.......

ΥΓ2. Ξέρω ότι ίσως κούρασα. Συγγνώμη.

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, takis69tzel είπε

Δεν γράφω πολύ συχνά......αλλά αυτή την φορά αποφάσισα να πω δύο λόγια.

Θα πω ότι είναι η πρώτη φορά που ταινία μου προκάλεσε τέτοιο άγχος ακόμα και σε σκηνές που στην ουσία δεν υπήρχε καμία μα καμία απειλή.

Καμιά φορά πρέπει να μπεις και στην ψυχολογία που πρέπει για να απολαύσεις μια ταινία. Όπως όταν είδα το τελευταίο Thor και επειδή ήξερε τι ήθελα να δω απλά....το απόλαυσα. 

Μια ταινία βλέπουμε.......δεν πάμε να κάνουμε διατριβή στην αστροφυσική. ''Χάνετε'' και ''χάνεται'' όλη η ουσία.

Επανέρχομαι.

Η ταινία για εμένα πάντα ήταν καταπληκτική!!!! Δεχόμαστε κάποια πράγματα δεδομένα όπως ότι τα aliens έχουν έρθει και έχουν διαλύσει τα πάντα. Γιατί ? Γιατί έτσι. Το έκαναν. Η ταινία είναι sci-fi thriller (αν μπορώ να το πω έτσι). Δεν θα εξετάσω αν μπορούσαν ή όχι. Και ούτε η ταινία ασχολείται με αυτό. Η ταινία ασχολείται με την δύναμη της οικογένειας και την δύναμη της επιβίωσης.  Είναι πολύ απλή σαν ιδέα αλλά καμιά φορά χρειάζεται να είναι κάτι τόσο απλό. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να ζεις χωρίς να κάνεις τον παραμικρό θόρυβο ? Απλά αναρωτηθείτε αυτό. Πόσο δυνατό ήχο μπορεί να κάνει, στην απόλυτη ησυχία πάντα, ένα κλαδί που σπάει. Δείτε το από μια τέτοια οπτική και πιστέψτε με........θα δείτε άλλη ταινία.

ΥΓ1. Είμαι 42 χρονών και έχω μια τρέλα για Marvel, DC, υπερήρωες, vigeogames κτλ κτλ. Λατρεύω SEVEN, Devils Advocate, Shawshank Redemption, Godfather, Goodfellas. Δεν συζητώ για MATRIX, Star Wars, Lord of the Rings........βλέπω τα πάντα και ξέροντας τι πάω να δω, όπως είπα και πιο πάνω, το απολαμβάνω. Υπάρχουν φυσικά και ταινίες που δεν μου αρέσουν. Χωρίς να κάθομαι να κάνω τρελές αναλύσεις. Απλά δεν μου αρέσουν.

Την συγκεκριμένη ταινία την είδα με την ψυχολογία του........πατέρα πλέον και για πολύ παραπάνω από 95 λεπτά, που είναι και η διάρκεια της ταινίας, εκείνο το σφίξιμο στο στομάχι δεν έλεγε να φύγει με τίποτα ρε φίλε.......

ΥΓ2. Ξέρω ότι ίσως κούρασα. Συγγνώμη.

Κι εμένα μου άρεσε και δεν μετάνιωσα που την είδα. Αν μη τι άλλο ήταν και λίγο original ως προς το θέμα της επιβίωσης. Το θέμα είναι όμως μετά το τέλος της ταινίας όταν η ένταση έχει φύγει, σου δημιουργούνται και μερικές εύλογες απορίες για το γενικό σενάριο και αν αυτό που είδες ήταν εν τέλει πειστικό (ή τουλάχιστον λογικό) ή όχι. Σε αυτή την περίπτωση εμένα δεν μου φάνηκε λογικό. Το πρόβλημα δεν είναι όταν μια ιδέα είναι απλή. Χαζή να μην είναι. 

Όταν μπαίνεις στον κόπο να παρουσιάσεις ένα γεγονός το οποίο ήταν τόσο σοβαρό που έφερε κατάρρευση της ανθρωπότητας, ε θα πρέπει να το στηρίξεις και λίγο με κάτι βάσιμο.

Είναι σαν να φτιάχνει κάποιος ένα πολύ καλό θρίλερ όπως το Jaws (που εστιάζει σε μια μικρή πόλη με λίγους ανθρώπους) αλλά να σου λέει παράλληλα ότι οι καρχαρίες σκόρπισαν τον όλεθρο στο πολεμικό ναυτικό παγκοσμίως και κατέκτησαν όλες τις θάλασσες. 

Ευτυχώς που απέφυγαν να εστιάσουν παραπάνω στο θέμα της εξωγήινης εισβολής γιατί όπως είπα, δεν το σκέφτηκαν πολύ καλά.

Επεξ/σία από D.Luffy
Δημοσ.

Μακάρι να μην μάθουμε ποτέ πως θα είναι μια τέτοια εισβολή από τέτοιου είδους πλάσματα.....προσωπικά πιστεύω ότι ούτε με την απόλυτη ησυχία θα επιβίωναμε 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, D.Luffy είπε

Την είδα και ένα έχω να σας πω. Μη φάτε pop-corn κατά τη διάρκεια προβολής :P.

Σε καποιες αιθουσες απαγορευθηκαν τα σνακς επειδη ακουγοντουσαν τα παντα,κρατσα κρουτσα,τσαφ απο κοκακολες κτλ.
Φυσικα σε ενα σινεμα οπως αυτο της Καλαματας που ακουγες το εργο που παιζοταν στη διπλα αιθουσα η κοκακολα δε σε απασχολουσε.

Κατα τα αλλα η ταινια ειχε μια ωραια ιδεα,χωρις ομως να αξιοποιειται.

Καμια σχεση με θριλερ,απλα σε "τρομαζε"  κλασσικα με jump scare, οντας ηδη υποβοηθημενη απο την τοση ησυχια.

Χειροτερη σκηνη αυτη της καραμπινας,που γκρεμισε οποια υποσταση ειχε η ταινια για το πως φτασαμε ως εκει.

Επεξ/σία από webparts
Δημοσ.
2 ώρες πριν, webparts είπε

Χειροτερη σκηνη αυτη της καραμπινας,που γκρεμισε οποια υποσταση ειχε η ταινια για το πως φτασαμε ως εκει.

Γιατί το λες αυτό;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...