Sheogorath Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Καλησπέρα, Θέλω να βάλω Ιντερνετ σε ένα υπόγειο. Προφανώς δεν μπορώ να τραβήξω καλώδιο utp απο πάνω, αλλά δεν πιάνει και το wifi. Το σπίτι έχει έναν πίνακα ρεύματος, αλλά πολλές γραμμές (το υπόγειο είναι σε άλλη απο το ρούτερ). Με ένα τέτοιο https://www.you.gr/pc-printing-peripherals/ensyrmata-diktyaka-proionta/powerline/powerline-adapter-tp-link-tl-pa4010pkit-v2-0 θα κάνω δουλειά, ή απαιτεί να βρίσκονται οι δύο συσκευές στην ίδια γραμμή παροχής; Δεν γνώριζα αν έπρεπε να το ποστάρω εδώ, ή στα δίκτυα απο κάτω. Ευχαριστώ
isay Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Το λιγοτερο που απαιτειται ειναι να ειναι πισω απο το ιδιο ρολοι. Δεν εχει σημασια να παρεμβάλονται Χ πινακες. Μερικές παρατηρήσεις Η αποσταση επηρεάζει την αποδοση και οριακα αν υπάρχει τελικα συνδεση και οσο μεγαλυτερη, τοσο πιο "δυνατα" powerlines χρειάζεσαι. Εχω δουλεψει 4 οροφους διαφορα (με πολύ αργή ταχυτητα) αλλά επισης δεν εχω καταφερει να συνδεθουν 2 ορόφους διαφορα. Αν εχετε τριφασικο, τοτε πρεπει να παρεις κουτακια που υποστηριζουν τριφασικο, εκτος αν η αρχικη κ τελικη πριζα ειναι στην ιδια φαση. Γενικα σε ειδικές περιπτώσεις σαν τις δικές σου, χρειαζεσαι δοκιμη πριν αγορασεις. Αν εχεις καποιον να σου δανεισει ενα ζευγαρι για 1 ωρα, θα ξερεις σιγουρα τι γινεται και τι πρεπει να αγορασεις 1
Sheogorath Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δυστυχώς δεν μπορώ να δανειστώ από κάπου. Αυτά του λινκ, πως τα βλέπεις; Τα διάλεξα επειδή είναι και 500αρια, λέω μήπως κερδίσω απόσταση σε σχέση με ένα 200αρι.
isay Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Ειλικρινά δεν μπορω να σου απαντησω οτι θα κάνεις δουλεια. Αν ήξερες οτι παιζεις με 200αρια, σιγουρα με ιδιας μαρκας 500αρια θα επαιζε, αλλα εδω μπορει να χάσεις και τα 40 ευρω. Αν τελικά αποφασίσεις να κανεις την υπερβαση θα σου προτεινα να δώσεις άλλα 6 ευρω ή αλλα 9 ευρω για τα παρακατω. Με τα +6 εχεις 2 εξοδους ethernet στο υπογειο (future proof), ενω με τα +9 εχεις 2 εξοδους ethernet KAI wifi (ακομα πιο future proof). https://www.you.gr/pc-printing-peripherals/ensyrmata-diktyaka-proionta/powerline/powerline-bundle-tp-link-tl-pa4020pkit-v-2 https://www.you.gr/pc-printing-peripherals/ensyrmata-diktyaka-proionta/powerline/powerline-adapter-tp-link-tl-wpa4220kit-starter-ki 1
poulinos Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 On 03/04/2018 at 4:30 PM, Sheogorath said: Δυστυχώς δεν μπορώ να δανειστώ από κάπου. Αυτά του λινκ, πως τα βλέπεις; Τα διάλεξα επειδή είναι και 500αρια, λέω μήπως κερδίσω απόσταση σε σχέση με ένα 200αρι. εχω βαλει παρα πολλα ζευγαρια tp link 4010p kit .εχω περιπτωσεις που εβλεπα και του γειτονα τα powerlines που ηταν πισω απο διαφορετικο ρολοι εχω και περιπτωσεις που σε διαφορετικο πινακα αλλα ιδιο ρολοι δεν εβλεπα το αλλο.σε.μεγαλο σπιτι με 3 powerlines τα δυο κλειδωσαν πολυ καλα ενω το τριτο στα 95 mbit. στο 90 τις 100 των περιπτωσεων μου εχουν παιξει τα powerlines.μεσα απκ το utility βλεπεις τι ταχυτητα παιζουν και το βασικο τα κανεις secure. 1
Sheogorath Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Καλησπέρα, πήρα τα tplink 4020 και κάθε βράδυ 20:00 με 6:00 δεν έχω σύνδεση. Το ρουτερ δουλεύει κανονικά. Τις υπόλοιπες ώρες δουλεύει καμπάνα. Καμία ιδέα;
isay Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δεν μου εχει τυχει αντίστοιχη περιπτωση, αλλά μπορω να υποθέσω κάποια πράγματα, χωρίς να ξέρω το σπιτι ή την πολυκατοικία σου. Το σταθερό 20-6 με παραπέμπει σε δυο σκέψεις Κάτι ηλεκτρικό στο κτίριο σας εχει ρολοι ενεργοποιησης 20-6 και αυτό δημιουργεί ηλεκτρικά παράσιτα στο ηλεκτρικό δίκτυο, με αποτελεσμα να χάνεται η επικοινωνία αναμεσα στα powerlines. Π,χ, μια ταμπέλα με λάμπες φθορίου που ειναι πολύ κοντά (ή η παροχή ρευματος είναι σχεδον κολλητά με το ένα plc). Στο λεω αυτό γιατί οσο απομακρύνονται τα plcs, γινονται πιο ευαισθητα σε παρεμβολες. Στο router σου ή στα powerlines εχει ενεργοποιηθεί κάποια ρύθμιση τύπου parental control, ώστε 20-6 να κόβει το ιντερνετ σε κάποιες συσκευές Επειδή θεωρώ πιο πιθανό το δευτερο, μπορεις να κάνεις μια απλή δοκιμή. Πάρε το δευτερο (μακρινό) plc και βάλε τα στο σπιτι σου και σχετικά κοντά με τον πομπο (αυτό κοντά στο router). Αν και πάλι 20-6 εχεις αποσυνδεσεις, ψάξε στις ρυθμισεις του router και των plc για απενεργοποιηση με βαση ωραριο (κάτι σαν parental control). Αν δεν εχεις αποσυνδεση ... καλό κουράγιο να βρεις τι σου δημιουργεί το παράσιτο στο δίκτυο. 1
Sheogorath Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Μου είπανε να απενεργοποιήσω με την εφαρμογή το "safe". Ξέρουμε ποια εφαρμογή, και που είναι η επιλογή; Έκανα αυτό https://www.youtube.com/watch?v=Al3kwmfzsOQ Ελπίζω να φτιάξει. Είναι λέει εφαρμογή "εξοικονόμησης ενέργειας". Τρομάρα του.
poulinos Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 10 hours ago, Sheogorath said: Καλησπέρα, πήρα τα tplink 4020 και κάθε βράδυ 20:00 με 6:00 δεν έχω σύνδεση. Το ρουτερ δουλεύει κανονικά. Τις υπόλοιπες ώρες δουλεύει καμπάνα. Καμία ιδέα; a.firmware update. β.απο το utility Κλεινεις το Power saving.
Sheogorath Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 3 λεπτά πριν, poulinos είπε a.firmware update. β.απο το utility Κλεινεις το Power saving. Πως λέγεται το utility, να το κατεβάσω.
poulinos Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 1 hour ago, Sheogorath said: Πως λέγεται το utility, να το κατεβάσω. https://static.tp-link.com/tpPLC_Utility_Windows_new.zip θα σου βγαλει σε καθε powerline advanced και basic.στο ενα απο ταδυο ειναι το Firmware update.Στο αλλο ειναι το Power saving. 1
Sheogorath Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Πάλι 20:40 έσβησε. Απενεργοποίησα τα power saving απο το utility.
poulinos Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 14 minutes ago, Sheogorath said: Πάλι 20:40 έσβησε. Απενεργοποίησα τα power saving απο το utility. για να δουμε τι θα κανει τωρα.σβηνει το λαμπακι,?τωρα το κλεισες το power saving?αλλιως μετα κανε hard reset και δες και για firmware
Sheogorath Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 4 λεπτά πριν, poulinos είπε για να δουμε τι θα κανει τωρα.σβηνει το λαμπακι,?τωρα το κλεισες το power saving?αλλιως μετα κανε hard reset και δες και για firmware Nαι, ανάβουν κανονικά τα λαμπάκια. Το είχα κλείσει απο το απόγευμα και δούλευε κομπλέ για κανα 3 ωρο μετά. Το έβαλα να κάνει ping στο ρουτερ έτσι και αλλιώς οπότε idle δεν θα ήταν. Update, καινούρια είναι, να ρισκάρω;
poulinos Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 12 minutes ago, Sheogorath said: Nαι, ανάβουν κανονικά τα λαμπάκια. Το είχα κλείσει απο το απόγευμα και δούλευε κομπλέ για κανα 3 ωρο μετά. Το έβαλα να κάνει ping στο ρουτερ έτσι και αλλιώς οπότε idle δεν θα ήταν. Update, καινούρια είναι, να ρισκάρω; εννοειται τα κανεις.ενα ενα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα