Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Έχω μερικά βίντεο από μία action camera και προσπαθώ να τα βάλω μαζί για να φτιάξω ένα μικρό βίντεο από τις διακοπές μου. Κατά την διάρκεια που δουλεύω με τα davinci resolve και lightwork μου εμφανίζεται στο preview του βίντεο media offline και πράσινη οθόνη, αντίστοιχα. Όταν τα κάνω εξαγωγή το βίντεο θα μου βγάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα media offline ή πράσινη οθόνη. Ξέρετε τι μπορεί να φταίει; Τα βίντεο από την action camera δουλεύουν μια χαρά χωρίς κανένα πρόβλημα όταν τα ανοίγω ένα ένα ξεχωριστά

Υ.Γ. τα video είναι 1080p 120fps. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα βίντεο τα τραβάς από την κάμερα απευθείας τα έχεις σε εξωτερικό δίσκο ή στον τοπικό δίσκο; Το σωστό είναι από τοπικό δίσκο.

Μήπως τους φταίνε τα 120fps; Δοκίμασες να εισάγεις ένα νορμάλ βίντεο π.χ. στα 60fps;

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Media Offline στο Resolve, σημαίνει ότι χάνεται το link με το αρχείο. Μπορεί να φταίει ο δίσκος αν είναι εξωτερικός αλλά δεν αποκλείεται να είναι και κάποια παραξενιά των αρχείων (action camera γαρ, ποιος ξέρει τι αρχεία είναι).
Αν με άλλα αρχεία δουλεύει σωστά, όπως προτείνει ο micos, μπορείς να μετατρέψεις τα υλικά σου σε ένα φορμάτ της προκοπής (π.χ. DNxHD.mov) και να δουλέψεις με αυτά. Αυτό μπορείς να το κάνεις ούτως ή άλλως, ώστε να δουλεύεις πιο άνετα, μια που το H264, που υποθέτω ότι είναι τα αρχεία, δεν είναι ο αγαπημένος codec του Resolve.

Το project σε τι fps το έχεις ανοίξει; Τα 120fps, είναι για HFR ή για Slow Motion?

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.

HFR δεν ξέρω τι είναι, αλλά δεν είναι slow motion κανονικό βίντεο. Τελικά έφτιαξα το βίντεο με το Shotcut, πολύ ωραίο πρόγραμμα. Τώρα το μόνο περίεργο είναι ότι κάθε μερικά δευτερόλεπτα το βίντεο θα σπάσει και θα γεμίσει μεγάλα pixels, Μετά από μερικά δευτερόλεπτα είναι μια χαρά.

Υ.Γ. 24 λεπτά βίντεο 1080p, 120 fps μου βγαίνει 2,7 GB. 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, orestis000 είπε

24 λεπτά βίντεο 1080p, 120 fps μου βγαίνει 2,7 GB

Και που είναι το περίεργο; :)
Κάνε κανένα dv-avi 720x576@25fps και εκεί να δεις μεγέθη. 12gb για κάθε ώρα βίντεο!

14 ώρες πριν, orestis000 είπε

HFR δεν ξέρω τι είναι

Είναι High Frame Rate.

Δημοσ.
15 hours ago, orestis000 said:

Υ.Γ. 24 λεπτά βίντεο 1080p, 120 fps μου βγαίνει 2,7 GB. 

Τα files της κάμερας, τι bitrate έχουν;

41 minutes ago, micos000 said:

Και που είναι το περίεργο; :)
Κάνε κανένα dv-avi 720x576@25fps και εκεί να δεις μεγέθη. 12gb για κάθε ώρα βίντεο!

Εμένα μου φαίνεται λίγο για 24'@120fps. Είναι σαν 30fps video στα 4Mbps.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, orestis000 είπε

το bitrate είναι 261 kbps. 

Μόνο;;;!!! Μήπως είναι το bitrate του ήχου αυτό, γιατί για βίντεο είναι υπερβολικά χαμηλό.

Δημοσ.
28 minutes ago, orestis000 said:

ωχ ναι τώρα το είδα. 

λοιπόν:

1. ταχύτητα δεδομένων: 14289 kbps

2. συνολικος ρυθνος μεταδοσης : 14550 kbps

Ok. Σωστά το έβγαλες το αρχείο, απλώς είναι χαμηλό το bitrate για 120fps.

Με το θέμα των offline τι έκανες; Με τo σπάσιμο της εικόνας και τα pixels?

Δημοσ.

2rms0n8.png

λοιπόν το αριστερά αρχείο είναι ένα από τα αρχεία που πήρα από την sd της κάμερας. παίζει μια χαρά

το αρχείο δεξιά είναι αυτό που έβαλα μαζί 20 βίντεο κ έφτιαξα ένα μεγάλο. αυτό είναι που laggarei.

Με το offline media δεν ασχολήθηκα γιατί τα βίντεο που έχω δημιουργήσει με το shotcut δεν μου βγάζει τέτοιο πρόβλημα. Βέβαια τα βίντεο του resolve έπαιζαν smoothly αλλά κάθε μερικά δευτερόλεπτα μου έβγαζε offline media error.

Δημοσ.

Το πρόβλημα με τα pixels, εμφανίζεται μέσα στο Shotcut ή μόνο στο εξαγόμενο αρχείο;

Στη θέση σου θα έψαχνα το θέμα του offline ή θα έκανα covert τα αρχεία με κάποιο πρόγραμμα που τα διαβάζει σωστά σε κάποιο πιο "pro" φορμάτ και codec.

Δημοσ.

το πρόβλημα με τα pixels είναι μόνο στο εξαγόμενο αρχείο, το preview στο shotcut τα δείχνει μια χαρά. 

Έκανα εξαγωγή στα 30 fps και τώρα είναι μια χαρά. Το πρόβλημα είναι τα 120 fps εάν κ δεν καταλαβαίνω γτ. 

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι στο αρχείο ή στο player που το αναπαράγει;

Έχεις δοκιμάσει άλλον player ή να βάλεις το εξαγόμενο αρχείο πάλι στο shotcut και να το δεις frame by frame?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...