karib Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2004 Εχω μια καμερα sony, digital 8 Αγορασα ενα καλωδιο firewire (1394) και τη συνεδεσα στη θυρα firewire του υπολογιστή. Τα windows την αναγνωρισαν κανονικά, έτοιμη για χρήση. Απο το windows explorer δεν επρεπε καπως να μπορω να αντιγράψω τα βιντεοσκοπημένα κομμάτια, απο τις digital8 κασέτες που βαζω στην καμερα? Το μονο που μου δειχνει ειναι ενα παραθυρο, και αν πατήσω play, stop κλπ στην καμερα, μου το δειχνει και στην οθονη. Επισης δοκιμασα και με το προγραμμα scenalyzer. Μια απο τα ιδια. Ελεγχος της καμερας απο το pc αλλα για να παρω τα video δεν μπορούσα. Τι κανω λαθος, τι φταει? Πως θα παρω τα video να τα αντιγραψω στο σκληρο δισκο?
HexStatic Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2004 Kapou tha leei capture.. den thimamai kala.. apo tin stigmh pou sou tin anagnwrizei kai sou bgazei to panel me ta play kai loipa tote eisai ok. Dokimase to windows movie maker gia na kaneis capture to video h kanena alo programa opws premiere kai loipa.. Plus to video stin videokamera den einai arxeio pou tha to breis se .avi h mpleg .mov kai loipa morfh.. Prepei na to kaneis capture esi sto pc sou.
karib Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2004 "to video stin videokamera den einai arxeio pou tha to breis se .avi h mpleg .mov kai loipa morfh" Ok, καταλαβα. Θα ριξω μια ματια σε Movie maker, αλλιως θα βαλω premiere. Παντως το capture δεν έχει καμια σχέση με το capture παλιών αναλογικών cameras, έτσι δεν είναι? Δεν έχουμε μετατροπή, έχουμε απλό transfering, αν δεν κάνω λάθος.
HexStatic Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2004 Koita auto me to arxeio sou to eipa giati stis digital photografikes mixanes ousiastika to perneis etoimo to video san arxeio eite .mov eite mpeg (analogos tin kamera) kai aplws to kaneis copy paste sto sklhro sou .. Stis Videokameres einai diaforetika ta pragmata.. (parolo pou kai autes einai digital) To capture mporeis eite na to kaneis me S-video kalodio.. (analogiko diladi) pou den sto sinistw.. eite mesw firewire pou einai kai oti kalytero, giati sou pernaei kai eixo kai eikona sinxronismena .. Twra perisoteres leptomeries den thimamai na sou pw giati den exw kai tin videokamera mazi mou... good luck..
karib Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2004 Ok, κατεβάζω windows movie maker2 από τη Microsoft. Οπότε έχουμε transfering και όχι μετατροπή.
TheNetPoet Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2004 εκτος απο το moviemaker, μπορεις να δεις και το pinnacle studio που είναι αρκετά πιό "επαγγελματικό" εργαλείο.Η κάμερά σου δεν είχε μαζί s/w για το capture? Φυσικά να χρησιμοποιείς firewire για τη μεταφορά και όχι svideo η usb για να έχεις την καλύτερη ποιότητα. Τέλος όταν κάνεις το transfer από την κάμερα στο pc πρόσεξε να το κάνεις σε mpeg και όχι avi, για να γλυτώσεις το re-encoding μετά αν θέλεις αν το κάψεις σε dvd.
karib Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2004 Σημαντική η παρατήρηση για το mpeg. Οποτε αποφεύγω avi. Οταν λέμε το κάνω Mpeg, εννοούμε ότι κατά το save as δηλώνω mpeg?
Fotis_Greece Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2004 ***ΛΑΘΟΣ*** 1) Χρειαζεσαι προγραμμα capture για να εισαγεις το υλικο της βιντεοκαμερας στο PC. Και το movie maker κανει και το pinnacle. 2) Οταν η καμερα ειναι mini dv το υλικο ειναι ηδη συμπιεσμενο avi με τον dv codec που εχει η καμερα. Εδω ουσιαστικα δεν γινεται συλληψη αλλα απλη μεταφορα του υλικου στον σκληρο (παντα μεσω προγραμματος capture). Στην δικη σου περιπτωση το υλικο ειναι σε αναλογικη μορφη σε hi8 απλα η καμερα οταν δινει εξοδο το μετατρεπει hardaware σε ψηφιακο dv. Σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να κανεις capture σε mpeg ή τιποτε τετοιο αλλο γιατι 1) η συμπιεση γινεται on the fly με πιθανον αρκετες απωλειες αν εχεις λιγο παλιο υπολογιστη και 2) πρωτα πρεπει να κανεις το μονταζ σου, να κοψεις περιττες σκηνες, να βαλεις εφε, να επεξεργαστεις λιγο τον ηχο και μετα να το συμπιεσης στο format της αρεσκεια σου. 1 ωρα βιντεο DV= 14GB δισκος. Ενταξει δεν ειναι τραγικο
Fotis_Greece Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2004 Ασε που δεν μπορουνε να κανουνε ολα τα προγραμματα συλληψη σε mpeg. Ξερω ομως το Ulead VideoStudio που το κανει αυτο, κατα την διαρκεια της συλληψης κανει και την συμπιεση
karib Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2004 Λοιπον... Movie Maker2 και Scenalyzer δοκιμασα. Εχω 1gb ram και P4 2,6ghz. Στην digital 8(sony) απ' οσο ξέρω το υλικό είναι γραμμένο ψηφιακά. Οταν συνδέω την καμερα στην TV η ποιότητα ειναι απλα τέλεια Τωρα, δοκίμασα με το movie maker, capturing με διαφορες ρυθμισεις. Μια με την 1η, Best quality recoμmended for playback on pc. Επίσης με την 2η, Digital device format. Επισης με την 3η, Other settings-dv-pal. Σκοπος μου, τελεια -αναλοιωτη-εστω ασυμπιεστη-μεταφορα του υλικου στο σκληρο για μετεπειτα εγγραφη σε cd. Ομως καμια απο τις επιλογες δε με ικανοποιησε, παρουσίαζε κάτι σαν flickering(κατι σαν οριζοντιες-διπλες γραμμες). Τι φταει, πως διορθωνεται?
Fotis_Greece Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2004 Οσον αφορα το αν ειναι η οχι ψηφιακη η βιντεοκαμερα σου, σου απαντησα πιο πανω τι ακριβως γινεται με τις digital8. H εγγραφη και η κασεττα ειναι αναλογικα, στην εξοδο κανει μετατροπη σε dv. Μιας και ξεκινας τωρα στο video editing, δοκιμασε το πολυ καλο Sonic Foundry Vegas. Ειναι πολυ δυνατο αλλα και ευχρηστο. Και συλληψη-μεταφορα κανει απο την καμερα, και μονταζ, και τροποποιηση στο τελικο format. http://mediasoftware.sonypictures.com/products/showproduct.asp?PID=808
karib Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2004 Ok θα το δω το Vegas. Εξάλλου η Sonic Foundry βγάζει πάντα καλά και ποιοτικά προγραμματα.
Godfath3r Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2004 Karib egw sou proteinw to pinnacle studio me to opoio mporeis na kaneis capture me poly kalh poiothta.Twra gia to mpeg den einai toso megalo to arxeio kai epeishs h sympiesh einai sxetika mikrh gia na xanei se frames,'h na einai asygxronisto!An 8eleis na pros8eseis diafora mesa sto video (effe kai diafora tetoia)mallon to premier ths adobe einai h kalyterh lysh alla mallon kai h poio xronovora.To programma einai kiriolektika vary...
Fotis_Greece Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2004 Να ξανατονισω εδω κατι που διαφευγει σε ολους. Με τα διαφορα προγραμματα video editing με το οποια κανουμε και capture, οταν προκειται για ψηφιακη βιντεοκαμερα δεν υπαρχει συλληψη, απλα μεταφορα του υλικου στον δισκο. Οποτε δεν παιζει ρολο τι προγραμμα χρησιμοποιεις, το ιδιο πραγμα θα παρεις. Αυτο που εχει η κασεττα.
karib Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2004 Το ξερω οτι το premiere ειναι βαρυ. Το εχω και παροτι εχω καλο pc, το σκεφτομαι να το εγκαταστήσω Αυτο που δεν γνωριζω ειναι αν οι γραμμές-flickering που μου εμφανιζονται κατά το playback των βιντεο που κατεβασα στο pc, ειναι ΚΑΙ θέμα προγραμματος. Κανω εγω κατι λαθος (μου ξεφυγε καμια ρύθμιση?), η φταίει καπου και το πρόγραμμα? Αν οντως φταίει το πρόγραμμα, χαλάλι, θα βάλω το premiere που είναι κορυφαίο. Αλλά πείτε μου εσείς...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.