avgenokostas Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Καλησπέρα σας,δεν ξέρω αν ανοίγω το θέμα στο σωστό σημείο αλλά έχω ενα λάπτοπ toshiba satellite A200-14D το οποίο ξαφνικά μου κάνει το εξής. Όταν του πατάω το κουμπί ν ανοίξει μου δείχνει την πρώτη οθόνη πολύ άχνα και μετά μόνο μαύρο (προσπάθησα να μπω στα bios αλλά μαυρίζει πάλι). Το σύνδεσα με εξωτερική οθόνη και δουλεύει μια χαρά. Η ερώτηση μου είναι είναι πρόβλημα της κάρτας γραφικών ή της οθόνης του laptop?αν γνωρίζει κάποιος.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
alkis13 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Αν δουλευει η εξωτερικη οθονη μια χαρα τοτε επικεντρωνόμαστε στη οθόνη του laptop. Όπου ελέγχεις α) με ενα φακό την οθόνη εν ώρα λειτουργίας, αν έχει γράμματα-εικόνες αλλά δεν έχει φωτισμό. Εκεί μιλάμε για inverter. β) τα καλώδια-ταλωδιοταινίες όπου συνδέουν μητρική->οθόνη, αν είναι λειτουργικά-φθαρμένα. γ) μετά την οθόνη όπου μιλάμε για αντικατάσταση. Στα έγραψα με σειρά οικονομίας και πιθανοτήτων κατά την άποψη μου. ψάξε στο google, μήπως βρεις κάτι παρόμοιο για το laptop σου, ή σε κάποια εφάμιλλη σειρά της toshiba. 1 1
ss13 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Καλώς όρισες , δες εδώ πως αφαιρείται η οθόνη στο πίσω μέρος υπάρχει ένας κωδικός https://www.screencountry.com/?section=downloads&view_article=1235933534 βάσει αυτού βλέπεις για καινούργια οθόνη ( Panel ) , στο Ebay όπου είναι πιο φθηνές από εδώ , εαν δεν έπεσε κάτω , τα συμπτώματα αυτά δείχνουν αλλαγή οθόνης , δοκίμασε αυτά που λέει ο alkis13 για να είσαι σίγουρος , αλλά εγώ βλέπω πρόβλημα οθόνη 1
avgenokostas Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις..θα το ελέγξω και θα δω με τη σειρά που μου είπες..
Apaleytos80 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Όπως το έχεις συνδεδεμένο με εξωτερική οθόνη δοκίμασε FN+F5 αν δεν κάνω λάθος,μετά ξαναπερνας drivers για GPU αν θέλεις. Μπορεί να ειναι κάτι απλό και να σκάλωσε στην εναλλαγή οθόνης. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2018 από Apaleytos80
GeorgeHellas Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Και εμενα μου κάνει απο χθες το ίδιο. Είναι είναι toshiba l40 βέβαια, ανάβει κανονικα, φορτίζουν τα windows και όταν ανοίξουν μετα απο 3 4 δευτερολεπτα σβηνει το backlight. Αν πλησιάσω με φακό στην οθόνη βλέπω ότι λειτουργεί κανονικά.. Προβλημα με το ινβερτερ εχω και εγώ; Επεξ/σία 11 Απριλίου 2018 από GeorgeHellas
sstratos Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Πριν 7 χρονια , εσβησε η οθονη σε toshiba , αγορασα 70 ευρώ inverter απο την μαμά εταιρία και όλα καλά. Πριν 2 χρόνια πάλι εσβησε ξαφνικά , κατευθειαν είπα "πάλι κάηκε" , ξανασκάω 70 και μόλις το άλλαξα πάλι δεν άναβε !!! Φαντάσου την έκφρασή μου οταν πατησα το power και εδειχνε σκοτεινά !!! Τελικά είχανε καεί οι λάμπες περιμετρικά της οθόνης και όχι το inverter !! Αλλαξα ολο το panel για να ξανα δείξει. Θελει προσοχή στις επιλογές σου γιατι μπορεί να σου κοστίσουν...
avgenokostas Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Παιδια σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις..Τελικά ήταν το inverter,ήρθε σήμερα μεταχειρισμένο από ebay (10 ευρώ με μεταφορικά) και το laptop δουλεύει μια χαρά.. Ευχαριστώ πάντως..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα