Simos805 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Καλησπέρα, έχω το iPhone X και έβαλα το iOS 11.3 την ημέρα που βγήκε η επίσημη έκδοσή του μέσω iTunes. Η απόδοση είναι πάρα πολύ καλή, έχει βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και έχουν διορθωθεί σχεδόν όλα τα bugs πλην κάποιον απειροελάχιστων. Το πρόβλημά μου όμως είναι ότι η μπαταρία διαρκεί λίγο λιγότερο η διαφορά όμως είναι αισθητή. Επίσης πρατηρώ ώρες ώρες το iPhone να είναι αρκετά ζεστό σε απλή χρήση ενώ παλιά στην ίδια χρήση δεν ζεστενόταν ποτέ, το βασικό μου θέμα όμως είναι η μπαταρία που η διάρκειά της έχει μειωθεί λιγάκι αισθητά. Είναι σαν να "δουλεύει πιο σκληρά" και την καταναλώνει εμένα έτσι μου φαίνεται σε συνδιασμό και με το ότι ζεστένεται γενικά περισσότερο. Έχει κανείς ίδιο πρόβλημα??
koumos Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Δεν έχω παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο. Παίζει να είναι ιδέα σου? Εντάξει τα κλασσικά να δοκιμάσεις restore, clean install κλπ τα ξέρεις φαντάζομαι. 1
Simos805 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 5 ώρες πριν, koumos είπε Δεν έχω παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο. Παίζει να είναι ιδέα σου? Εντάξει τα κλασσικά να δοκιμάσεις restore, clean install κλπ τα ξέρεις φαντάζομαι. Ποια συσκευή έχεις? Μωρέ τα ξέρω τα κλασσικά αλλά στο παρελθόν όσες φορές είχα πρόβλημα με κατανάλωση μπταρίας στο iOS ποτέ δεν βοήθαγαν αυτά τα κλασσικά.. η μόνη λύση πάντα ήταν να βγει νέα έκδοση που να διορθώνει το όποιο bug υπήρχε που κατανάλωνε την μπαταρία. Ιδέα μου δεν είναι διότι από όταν έκανα το update στις ρυθμίσεις της μπαταρίας η χρήση θα είναι το πολύ 5 ώρες με 20% μπαταρία να απομένει και έχοντας κάνει τελείως απλή χρήση ενώ πριν το update με πιο βαριά χρήση συνήθως στο 20% έβγαζα 6 ώρες περίπου. (Και το τσέκαρα αρκετά συχνά) Έχει χάσει δηλαδή περίπου 1 ώρα χρήσης.
koumos Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Το Χ 64 έχω. Ψιλοδιακρίνω μία ελαφρώς μεγαλύτερη κατανάλωση κι εγώ αλλά πιστεύω ότι είναι ιδέα μου όσο το σκέφτομαι. Γενικά μου έβγαζε και μου βγάζει μία ολόκληρη μέρα για πλάκα. Με όλα ανοιχτά. Το βράδυ πριν κοιμηθώ ήμουν στο 20% περίπου προ update και τώρα άντε να είμαι στο 15%. Δεν είναι τέτοια η διαφορά όμως που θα με κάνει να νομίζω ότι φταίει το update. Μπορεί να ασχολούμαι λίγο παραπάνω μαζί του και να πέφτει η μπαταρία δεν ξέρω. Πάνως ήδη βγήκε beta 11.4 οπότε μη σκας δε θα κρατήσει η 11.3 για πολύ στις συσκευές μας.
Simos805 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 9 ώρες πριν, koumos είπε Το Χ 64 έχω. Ψιλοδιακρίνω μία ελαφρώς μεγαλύτερη κατανάλωση κι εγώ αλλά πιστεύω ότι είναι ιδέα μου όσο το σκέφτομαι. Γενικά μου έβγαζε και μου βγάζει μία ολόκληρη μέρα για πλάκα. Με όλα ανοιχτά. Το βράδυ πριν κοιμηθώ ήμουν στο 20% περίπου προ update και τώρα άντε να είμαι στο 15%. Δεν είναι τέτοια η διαφορά όμως που θα με κάνει να νομίζω ότι φταίει το update. Μπορεί να ασχολούμαι λίγο παραπάνω μαζί του και να πέφτει η μπαταρία δεν ξέρω. Πάνως ήδη βγήκε beta 11.4 οπότε μη σκας δε θα κρατήσει η 11.3 για πολύ στις συσκευές μας. Εμένα μου κρατάει αισθητά λιγότερο, δηλαδη πλεον έχω αρχίσει να σκεφτομαι αν θα το χρισημοποιήσω μη δε μου φτάσει. Μια μέρα δεν μου έβγαζε ούτε πριν την ενημέρωση διότι το χρισημοποιώ πολύ με όλα ανοιχτά πάντα, αλλά οταν έφτανα σπίτι απόγευμα παντα είχα 20-30% ενω τωρα αν κάνω την ίδια χρήση μπορει να έχω και κάτω από 10%. Εγώ πιστεύω μέχρι να βγει το 11.4 θα βγει κανα 11.3.1
koumos Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Ρε συ εγώ ξυπνάω το πρωί στις 8, το χρησιμοποιώ φουλ όλη μέρα (σερφάρισμα στη δουλειά, emails, ανοιχτά 4g και τα πάντα όλα) και όταν γυρνάω από τη δουλειά στις 8-9 το βράδυ έχω τουλάχιστον 35%-40%. Πριν το 11.3 αντε τα ποσοστά να ήταν αντίστοιχα 40-45, τίποτα φοβερό. Εντάξει είτε 11.4 είτε 11.3.1 θα στρώσει λογικά. 1
Simos805 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 49 λεπτά πριν, koumos είπε Ρε συ εγώ ξυπνάω το πρωί στις 8, το χρησιμοποιώ φουλ όλη μέρα (σερφάρισμα στη δουλειά, emails, ανοιχτά 4g και τα πάντα όλα) και όταν γυρνάω από τη δουλειά στις 8-9 το βράδυ έχω τουλάχιστον 35%-40%. Πριν το 11.3 αντε τα ποσοστά να ήταν αντίστοιχα 40-45, τίποτα φοβερό. Εντάξει είτε 11.4 είτε 11.3.1 θα στρώσει λογικά. Εε εγώ θα δω και κανα βίντεο θα παίξω και κανα παιχνίδι για αυτό και κρατάει λιγότερο από ότι σε εσενα αλλά το θεμα ειναι η μείωση με το 11.3... 1
spectaculator Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Άλλαξε τη μπαταρία. Δες πόσες φορτίσεις έχει φάει και πόσες αντέχει γενικά.
Simos805 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 3 ώρες πριν, spectaculator είπε Άλλαξε τη μπαταρία. Δες πόσες φορτίσεις έχει φάει και πόσες αντέχει γενικά. Στο 96% της υγείας της είναι, το X έχω αλίμονο αν έχει από τώρα πρόβλημα η μπαταρία. Επίσης η μεγαλύτερη κατανάλωση φάνηκε με το που έβαλα το 11.3 οπότε λίγο απίθανο τέτοια σύμπωση. Γενικά ακούω κι άλλους πάντως να παραπονιούνται για την μπαταρία μετά την εγκατάσταση του 11.3
spectaculator Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Στις 4/4/2018 στις 7:57 ΜΜ, Simos805 είπε Στο 96% της υγείας της είναι, το X έχω αλίμονο αν έχει από τώρα πρόβλημα η μπαταρία. Επίσης η μεγαλύτερη κατανάλωση φάνηκε με το που έβαλα το 11.3 οπότε λίγο απίθανο τέτοια σύμπωση. Γενικά ακούω κι άλλους πάντως να παραπονιούνται για την μπαταρία μετά την εγκατάσταση του 11.3 Το άμοιρο 5s μου ξανάνιωσε με το 11.3. Η μπαταρία του τώρα κρατά 4 μέρες με κανονική χρήση. Ίσως στο Χ να υπάρχει κάποιο bug της 11.3. Φαντάζομαι πως θα διορθωθεί σύντομα. 1
Simos805 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Στις 11/4/2018 στις 11:00 ΠΜ, spectaculator είπε Το άμοιρο 5s μου ξανάνιωσε με το 11.3. Η μπαταρία του τώρα κρατά 4 μέρες με κανονική χρήση. Ίσως στο Χ να υπάρχει κάποιο bug της 11.3. Φαντάζομαι πως θα διορθωθεί σύντομα. Ευτυχώς διορθώθηκε τωρα! Αλλά 4 μέσες με 5S?? Πρέπει να κάνεις τρομερά λίγη χρήση.. εγώ με όποιο iPhone είχα ποτέ (ακόμα και Plus και τώρα το X) με το ζόρι κρατάνε 1 μέρα. Βέβαια συνήθως το καίω... χρήσγ πάντως μου βγάζει τώρα το X 6-7 ώρες συνήθως και αναμονή 14-16 ώρες.
spectaculator Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 15 ώρες πριν, Simos805 είπε Ευτυχώς διορθώθηκε τωρα! Αλλά 4 μέσες με 5S?? Πρέπει να κάνεις τρομερά λίγη χρήση.. εγώ με όποιο iPhone είχα ποτέ (ακόμα και Plus και τώρα το X) με το ζόρι κρατάνε 1 μέρα. Βέβαια συνήθως το καίω... χρήσγ πάντως μου βγάζει τώρα το X 6-7 ώρες συνήθως και αναμονή 14-16 ώρες. Είναι μια σταλιά και γι'αυτό κρατά περισσότερο. Καλύτερος επεξεργαστής και μεγαλύτερη/καλύτερη οθόνη συνήθως σημαίνει και μεγαλύτερη κατανάλωση.
Simos805 Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 Στις 13/4/2018 στις 10:29 ΠΜ, spectaculator είπε Είναι μια σταλιά και γι'αυτό κρατά περισσότερο. Καλύτερος επεξεργαστής και μεγαλύτερη/καλύτερη οθόνη συνήθως σημαίνει και μεγαλύτερη κατανάλωση. Τελείως λάθος. Οι μικρές συσκευές παραδοσιακά κρατάνε πολύ λιγότερο από τις μεγάλες, κυρίως διότι έχουν μικρότερη μπαταρία. Οι επεξεργαστές επίσης όσο νεότεροι είναι τόσο μικρότερη κατανάλωση έχουν (μικρότερα transistors, σε νανόμετρα). Οι οθόνες όταν είναι μεγαλύτερες ναι, καταναλώνουν περισσότερο αλλά επειδή τελικά οι μεγαλύτερες συσκευές έχουν και μεγαλύτερη μπαταρία και οι επεξεργαστές είναι νεότεροι (διότι οι μιρκές συσκευές σαν το 5s δεν παράγονται πλέον άρα είναι όλες τεχνολογίας τουλάχιστον 3 χρόνων) κρατάνε και περισσότερο. Θυμάμαι τις εποχές που είχα iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S τα φόρτιζα 2-3 φορές τη μέρα και ήμουν όλη την ώρα με powerbank (ειδικά τα 5 και 5s). Όταν πήρα το iPhone 6 βελτιώθηκε η κατάσταση σε φάση άντε να το φόρτιζα 1-2 φορές μεσα στη μέρα και όταν πήρα το 7 Plus ξέχναγα να το φορτίσω μέχρι και 2 μέρες μου είχε κρατήσει (για τη χρήση που κάνω είναι ρεκορ!). Τώρα με το X επίσης μια φορά τη μέρα το φορτίζω αλλά του κάνω και περισσότερη χρήση. Η ιστορία έχει δείξει πως όσο μεγαλύτερη η συσκευή, τόσο μεγαλύτερη μπαταρία θα έχει μέσα άρα τόσο περισσότερο θα κρατάει και ειδικά αν η μικρή συσκευή είναι παλαιότερη της μεγάλης υπάρχει τεράστια διαφορά λόγω μικρότερης κατανάλωσης του επεξεργαστή. Για αυτό πχ και το iPhone SE που έχει ακριβώς ίδιο μέγεθος με το 5s και ελάχιστα μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας παρόλα αυτά κρατάει αρκετά περισσότερο από το 5S χάρη στον 2 χρόνια νεότερο επεξεργαστή (A9) ο οποίος καταναλώνει αρκετά λιγότερη ενέργεια παρόλο που είναι και κατά πολύ γρηγορότερος χάρη στην νεότερη τεχνολογία κτασκευής του που είναι στα 16nm έναντι του A7 που είναι στα 28nm.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα