Perris Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2004 Άσχετο... Υπάρχει περίπτωση εφαρμογή φτιαχμένη σε vb.net να παίξει σε win98se; Και αν ναι πώς;
zeppelin Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2004 http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=262D25E3-F589-4842-8157-034D1E7CF3A3&displaylang=en κατέβασε το στην γλώσσα που θες, και βάλε το στο CD μαζί με την εφαρμογή σου. Πρώτα πρέπει να εγκατασταθεί αυτό, και μετά η εφαρμογή σου θα παίζει μια χαρά σε Windows 2000, Windows 98, Windows ME, Windows NT, Windows Server 2003, Windows XP Microsoft Windows NT 4.0 requires Service Pack 6a. σε win98+ θες IE 5.01 + (λογικα)
Perris Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Λοιπόν το κατέβασα και το έκανα εγκατάσταση τόσο σε άλλον υπολογιστή με win2000 και sp4 όσο και σε win98se. Και στις δύο περιπτώσεις το πρόγραμμα έτρεξε αλλά υπολειτουργούσε. Αυτό γιατί σε κάποια σημεία του προγράμματος χρησιμοποιώ γραφήματα (κάποιο mschrt20.ocx αν δεν κάνω λάθος). Όποτε πάω να δω τα γραφήματα το πρόγραμμα κολλάει. Δοκίμασα να κάνω register manually αυτό το ocx αλλά δεν έπιασε. Δεν ξέρω τι άλλο φταίει. Μπορώ να βρω με κάποιο τρόπο από την vb.net τα dependencies του προγράμματος και να τα μαζέψω όλα σε ένα setup αρχείο; Στις παλιές basic υπήρχε ένα πρόγραμμα που έφτιαχνε ολόκληρο το package. Στην vb.net δεν υπάρχει τέτοιο; PS: Η μόνη διαφορά του υπολογιστή μου όπου έφτιαξα το πρόγραμμα με τους άλλους υπολογιστές όπου απλά θέλω να τρέχουν το πρόγραμμα, είναι ότι στον υπολογιστή μου έχω το Office 2003, κάτι που δεν έχουν οι άλλοι. Ίσως και αυτό να έχει σχέση.
zeppelin Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 χμμ δεν ξέρω να σου απαντήσω. αν βγάλεις άκρη πες μας είναι ενδιαφέρον δες: http://thinstall.com/ file:///H:/Program%20Files/Microsoft.NET/SDK/v1.1/Bin/StartTools.htm ^^^ μπορεί να είναι 1.0 ίσως βρεις κανένα tool που να σε βολέψει.. τοmschtr20.ocx αφού το έκανες register manually δεν θα έπρεπε να παίζει; μήπως δεν είναι αυτό;
Perris Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Ναι όντως, αφού το έκανα register manually και δεν παίζει, μάλλον δεν ήταν αυτό. Πάντως βρήκα κάποιες εξηγήσεις: http://msdn.microsoft.com/vbasic/using/deploying/default.aspx?pull=/library/en-us/dv_vstechart/html/vbtchdistributingapplicationscreatedwithvisualbasicnet.asp Πάει το παλιό Package and Deployment που υπήρχε στην vb6. Τώρα υπάρχει ο installer των windows. Φυσικά το update για το .net framework χρειαζεται πάλι. Έχει όλες τις απαραίτητες βιβλιοθήκες της basic. Δηλαδή η εφαρμογή για να τρέξει θέλει cd οπωσδήποτε... 20 mb το .net framework update και τουλάχιστον 4-5 mb το setup αρχείο αναλόγως το πρόγραμμα και τα dependencies. Πάντως σε win98 πρέπει να τρέχει τώρα. Θα το δοκιμάσω αργότερα.
zeppelin Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 sorry, δεν κατάλαβα. τι άλλαξες και θα τρέχει;
Perris Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2004 Πιο πριν δεν ήξερα πώς με την .net να φτιάξω ένα package για distribution... Τώρα, με βάση το παραπάνω site που ανέφερα, φτιάχνεις ένα setup αρχείο (windows installer). Αυτό το αρχείο περιλαμβάνει όλα τα dependencies του προγράμματος σου και πιάνει πάνω από 4-5 mb συνήθως. Μετά, πηγαίνεις στον υπολογιστή που θέλεις να εγκαταστήσεις το πρόγραμμα (είτε αυτός τρέχει win98 είτε win2000. Το δοκίμασα και στα δύο). Εκεί κάνεις εγκατάσταση το .net framework update που είχες πει εσύ και μετά κάνεις εγκατάσταση το setup αρχείο... και όλα θα δουλεύουν οκ. Ο installer σου φτιάχνει και εικονίδια όπου θες εσύ (desktop ή/και program files) σε συγκεκριμένο folder, κάνει unistall και rollback σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά κατά την εγκατάσταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.