Heybro Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, mcrae13 είπε Το cinebench είναι πολύ light. Το βγάζω με 1.21 στα 5 αλλά rock stable είμαι με 1.26 Το xtu ζητάει ενα κλικ παραπάνω ρεύμα που τελικά το χρειάζεσαι. Εγώ βγάζω realbench και ibt στο χαμηλότερο vcore που μπορώ και μετά δίνω λίγο παραπάνω. @Heybro εσύ είδες 87 με top AIO.Σκεψου άλλος με mid ψύξη και auto ρεύματα. Silence όμως σε φουλ δεν ξεπερνάει 80. Ένας με χαμηλότερη ψύκτρα απλά δεν θα πάει για 1.30 daily ας πάει στα 4.9 με 1.25 και θα είναι κομπλέ. Λες για τον delid 7700k ε? Έπεσες σε τοπ τσιπακι αν γίνει delid ένας 8700k εκεί κοντά θα παίζει πιστεύω. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2018 από Heybro
mcrae13 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 12 λεπτά πριν, Heybro είπε Silence όμως σε φουλ δεν ξεπερνάει 80. Ένας με χαμηλότερη ψύκτρα απλά δεν θα πάει για 1.30 daily ας πάει στα 4.9 με 1.25 και θα είναι κομπλέ. Λες για τον delid 7700k ε? Έπεσες σε τοπ τσιπακι αν γίνει delid ένας 8700k εκεί κοντά θα παίζει πιστεύω. Για το πρώτο ,μιλάω για τα ψηλά ρεύματα που δίνουν σε auto οι μητρικές,που είναι και το πρόβλημα του ts. Για το δεύτερο ναι. Και οι 8700k συνήθως οι περισσότεροι τα έχουν τα 5 με περίπου 1.3v, απλά θέλει delid για να είσαι άνετος με θερμοκρασίες.
Heybro Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 2 λεπτά πριν, mcrae13 είπε Για το πρώτο ,μιλάω για τα ψηλά ρεύματα που δίνουν σε auto οι μητρικές,που είναι και το πρόβλημα του ts. Για το δεύτερο ναι. Και οι 8700k συνήθως οι περισσότεροι τα έχουν τα 5 με περίπου 1.3v, απλά θέλει delid για να είσαι άνετος με θερμοκρασίες. Δεν μπορω να φανταστώ ότι είναι τόσο ανεύθυνοι πάντως στην intel η οι κατασκευαστές μητρικών και δίνουν τόσο ρεύμα στο auto σε stock ταχύτητα. Δηλαδή αν είχα auto θα είχα το ρεύμα που δείχνει το vid σωστά? 1.47 σε stress test για τα 5. Η τόσο δεν τους νοιάζει η απλά είναι safe και σου λέει και 105 να πάει η θερμοκρασία θα βαρέσει throttle οπότε όλα οκ. Έχω δει πάντως 2500k στα 4.6 να βαράει ώρες συνεχόμενες 89 90 βαθμούς και 5 χρόνια μετά ακόμα δουλεύει έτσι στα 4.6 χωρίς θέμα. Πιστεύω ότι μιλάμε για διαφορές πχ αν δουλευει στους 100 θα πάει 7 χρόνια αν δουλεύει στους 80 8 χρόνια αν δουλεύει στους 70 10 χρόνια. Και όσο degrade με υψηλές θερμοκρασίες και να φάνε τα 4.8 θα τα έχουν όσα χρόνια και αν περάσουν. Κάτι πρέπει να ξέρει και η Intel παραπάνω δεν μπορεί.
gloup81 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 εχθες εβαλα fixed 1.2 και ναι μεν στο prime95 ανεβασε μεχρι 81c σε 20 λεπτα (νυσταζα για να το κρατησω περισσοτερο, και ολονυχτια δεν τον αφηνω χωρις επιβλεψη!) αλλα σε idle ειχε παλι 1.2 με 38-40c. Ισως παλι εχω κανει πατατια με το airflow, ειναι και σχετικα μικρο το κουτι... αυριο θα παρω ενα καινουριο να βολεψω τα καλωδια καλυτερα, να χωσω και κανα δυο fanακια ακομα... νεος ειμαι, μαθαινω Σχετικα με τα stress tests, αληθευει οτι το prime95 ειναι ο,τι πιο βαρβαρο παιζει? γιατι στα αλλα που δοκιμασα αρχικα, με το ζορι ανεβαινε 79-80. Με το aida64 ομως εκανε κατι περιεργα το ποντικι, οπως σε πολυ κοσμο απο οτι διαβασα
Heybro Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 6 λεπτά πριν, gloup81 είπε εχθες εβαλα fixed 1.2 και ναι μεν στο prime95 ανεβασε μεχρι 81c σε 20 λεπτα (νυσταζα για να το κρατησω περισσοτερο, και ολονυχτια δεν τον αφηνω χωρις επιβλεψη!) αλλα σε idle ειχε παλι 1.2 με 38-40c. Ισως παλι εχω κανει πατατια με το airflow, ειναι και σχετικα μικρο το κουτι... αυριο θα παρω ενα καινουριο να βολεψω τα καλωδια καλυτερα, να χωσω και κανα δυο fanακια ακομα... νεος ειμαι, μαθαινω Σχετικα με τα stress tests, αληθευει οτι το prime95 ειναι ο,τι πιο βαρβαρο παιζει? γιατι στα αλλα που δοκιμασα αρχικα, με το ζορι ανεβαινε 79-80. Με το aida64 ομως εκανε κατι περιεργα το ποντικι, οπως σε πολυ κοσμο απο οτι διαβασα Το prime το 27.7 είναι ότι χειρότερο. Τρέχε το 26.6 είναι πολύ καλύτερο.
george kesoglu Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Κάπως περίεργα μου ακούγονται όλα αυτά με τα ρεύματα , δεν μπορεί οι κατασκευαστες των μητρικών να έβαλαν τα ρεύματα τυχαία ανεβασμένα θα κάνουν φθορά και στην δικιά τους μητρική , κάτι άλλο παίζει που απλώς ακόμα δεν γνωρίζουμε
Heybro Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, george kesoglu είπε Κάπως περίεργα μου ακούγονται όλα αυτά με τα ρεύματα , δεν μπορεί οι κατασκευαστες των μητρικών να έβαλαν τα ρεύματα τυχαία ανεβασμένα θα κάνουν φθορά και στην δικιά τους μητρική , κάτι άλλο παίζει που απλώς ακόμα δεν γνωρίζουμε Μια σκέψη είναι ότι το κάνουν για να χαλάνε γρήγορα οι επεξεργαστές αλλά δεν νομίζω αφού και πάλι κρατάνε 7 8 χρόνια στο νερό. Ίσως εμείς τρελενομαστε με τις θερμοκρασίες και δεν παίζει τίποτα άλλο. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2018 από Heybro
Dantε Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Παντως το prime δε πιανει τα παντα. Το εχω τρεξει αρκετες φορες και παρολα αυτα μετα απο κανα μηνα εφαγα bsod σε witcher και pubg.
Heybro Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 5 λεπτά πριν, Dantε είπε Παντως το prime δε πιανει τα παντα. Το εχω τρεξει αρκετες φορες και παρολα αυτα μετα απο κανα μηνα εφαγα bsod σε witcher και pubg. Realbench για σταθερότητα. 3 μήνες δεν είχα θέμα χθες με Intel extreme benchmark από το πουθενά με κόλλησε ενώ είναι πολύ πιο κάτω για σταθερότητα από το realbench. Δηλαδή το καθένα πιάνει και κάτι αν θες να είσαι stable παντού χρειάζεται 1.40 για τα 5 αλλά μιλάμε για μη ρεαλιστικα σενάρια μετά.
kaklikos Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 43 λεπτά πριν, Heybro είπε Realbench για σταθερότητα. 3 μήνες δεν είχα θέμα χθες με Intel extreme benchmark από το πουθενά με κόλλησε ενώ είναι πολύ πιο κάτω για σταθερότητα από το realbench. Δηλαδή το καθένα πιάνει και κάτι αν θες να είσαι stable παντού χρειάζεται 1.40 για τα 5 αλλά μιλάμε για μη ρεαλιστικα σενάρια μετά. Πως το εννοεις οτι το intel burn test ειναι πιο κατω σε σταθεροτητα απο το realbench?
Mr.Cornflakes Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπερα. Να σας κανω μια ερωτηση εδω? Σε συστημα με μητρικη την Asus Prime Z370-A , επεξεργαστη τον Intel Core i7 8700 και ψυχτρα την Cryorig R1 Universal σε κουτι Meshify C με δυο fans μπροστα να βαζουν και ενα πισω να βγαζει αερα βγαζω τα εξης νουμερα αφου τρεξω το IntelBurn Test σε Very High 10 φορες. Core Temp maximum 91 και minimum 25. HWiNFO64 maximum 1.362V και minimum 0.737V Δεν θα επρεπε να ειναι πιο κατω οι θερμοκρασιες? Λιγο που αγγιξα την ψυκτρα οταν ετρεχε το τεστ, μου φανηκε κρυο, ειναι normal αυτο? Πως μπορω να κλειδωσω το Vcore στα 1.20 που λετε εδω? Στο Bios, σε ποιο σημειο το κανω? Ειναι απαραιτητο να κανω disable το Asus MultiCore Enchancement οπως λετε εδω? Δεν ειμαι πολυ εξοικειωμενος με αυτα, οσο και να διαβαζω χανομαι καπως. Επεξ/σία 18 Μαΐου 2019 από Mr.Cornflakes
gloup81 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 ειναι πολυ ψηλα τα ρευματα. Αυτα αλλαζουν μεσα απο το ΒΙΟS, λογικα καπου πρεπει να γραφει στο πεδιο του Overclocking περι Voltage adjustment η κατι τετοιο. Ο cpu ειναι Κ?
Mr.Cornflakes Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Ειναι ο σκετος 8700. Το ψαχνω τωρα στο internet κατι ειδα για Manual ρυθμιση νομιζω, το προσπαθω. XMP: Enabled Asus MultiCore Enhancement: Disabled CPU Core Ratio: Auto CPU Core/Cache Voltage: Manual Mode CPU Core Voltage Override: 1.150V Με αυτα πειραγμενα στο BIOS βγαζω αυτες τις μετρησεις. Στο Intel Burn Test σε Very High πιανω maximum 71 βαθμους. Πως ειμαι εδω? Πρεπει να κοιταξω κατι αλλο για να ειμαι ΟΚ ? Δεν θα εχω θεματα αν το αφησω ετσι για ολες τις χρησεις ? Σας ευχαριστω.
gloup81 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 λογικα σε παιρνει να ριξεις και αλλο το ρευμα. Δοκιμασε να το κατεβαζεις ανα 0.05v μεχρι να σου κρασαρει. Οι θερμοκρασιες ειναι πλεον καλες, να μην σε ανησυχει. Δοκιμασε και με ενα prime95, την παλαιοτερη εκδοση χωρις AVX, δεν θυμαμαι ποια ειναι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα