Heybro Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 6 λεπτά πριν, steliosfan είπε σοκ. Εβαλα 1.25 και με το intel stress δεν ξεπερασε τους 65.... Ευχαριστω πολύ ! τωρα ψάχνω τρόπο να μειώσω τον θόρυβο μέσω του qfan για την ψύξη (καθώς το corsair link δεν ακούει αλλαγές..) Και 1.20 βάλτο φίλε μου δεν έχεις θέμα σε stock παιζεις. Έπαιζα με 1.15 all cores στα 4.8 με τον 8700k
gloup81 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Καλησπερα παιδια, εχω μια σχετική απορια και δεν θελω να ανοιξω καινουριο θεμα... Πριν λιγες μερες πηρα εναν 8700Κ, τον εβαλα σε μια Asrock Killer SLI (ξερω, δεν ειναι οτι καλυτερο, αλλα για κατι καλυτερο χωρις να ξεφυγω στο κοστος επρεπε να περιμενω 4-10 μερες... κατι που δεν το μπορω), μαζι με 16gb DDR4 3200mhz. Σαν ψυξη κατεληξα στην Maelstrom 120T, καθως για την ωρα δεν ενδιαφερομαι για OC (δεν εχω καθολου εμπειρια στο θεμα, και δεν μου χρειαζεται για την ωρα). Αφου τον εστησα και αναψε με την πρωτη(!), ρυθμισα τις μνημες να τρεχουν στην σωστη ταχυτητα, ετρεξα μερικα τεστ για να δω την σταθεροτητα, και στο Prime95 μου ανεβαζει 86-87 βαθμους. Ειδα εδω, οτι μεγαλο ρολο παιζουν τα ρευματα, και θελω να μου πειτε αν πρεπει να αλλαξω κατι (ειναι ολα στο auto) 1
mcrae13 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, gloup81 είπε Καλησπερα παιδια, εχω μια σχετική απορια και δεν θελω να ανοιξω καινουριο θεμα... Πριν λιγες μερες πηρα εναν 8700Κ, τον εβαλα σε μια Asrock Killer SLI (ξερω, δεν ειναι οτι καλυτερο, αλλα για κατι καλυτερο χωρις να ξεφυγω στο κοστος επρεπε να περιμενω 4-10 μερες... κατι που δεν το μπορω), μαζι με 16gb DDR4 3200mhz. Σαν ψυξη κατεληξα στην Maelstrom 120T, καθως για την ωρα δεν ενδιαφερομαι για OC (δεν εχω καθολου εμπειρια στο θεμα, και δεν μου χρειαζεται για την ωρα). Αφου τον εστησα και αναψε με την πρωτη(!), ρυθμισα τις μνημες να τρεχουν στην σωστη ταχυτητα, ετρεξα μερικα τεστ για να δω την σταθεροτητα, και στο Prime95 μου ανεβαζει 86-87 βαθμους. Ειδα εδω, οτι μεγαλο ρολο παιζουν τα ρευματα, και θελω να μου πειτε αν πρεπει να αλλαξω κατι (ειναι ολα στο auto) To ίδιο με τον προηγούμενο.Το vcore πρέπει να αλλάξεις από τη ρύθμιση auto,να το βάλεις να τρέχει με περίπου 1.20 με μάξ το 1.25. Εσένα πάει 1.344 που είναι υπερβολικό για στοκ. Διάβασε εδώ στις τελευταίες σελίδες είχαμε συζήτηση για τα ρεύματα,για να καταλάβεις τι παίζει. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2018 από mcrae13 1
gloup81 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 το προβλημα ειναι πως δεν ξερω πως! στο voltage του BIOS σαν επιλογες εχει Auto, Offset με increments mV και Fixed οπου βαζω μια τιμη V χωρις καποιο ευρος...
strawman Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Just now, gloup81 said: το προβλημα ειναι πως δεν ξερω πως! στο voltage του BIOS σαν επιλογες εχει Auto, Offset με increments mV και Fixed οπου βαζω μια τιμη V χωρις καποιο ευρος... Ξεκινα με fixed 1.20 να δεις αν εισαι stable, και μετα κανεις fine tune το offset. Εναλλακτικα ξεκινα offset με -0.5 και δες πως παει.
Dantε Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Αληθεια,τι στο καλο παιζει και πεταει τοσο πολυ vcore? Δηλαδη αν καποιος δε γνωριζει θα του δουλευει με 1,4 το cpu? Τι παιρνουν αυτοι που φτιαχνουν τα bios?
Heybro Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 7 ώρες πριν, Dantε είπε Αληθεια,τι στο καλο παιζει και πεταει τοσο πολυ vcore? Δηλαδη αν καποιος δε γνωριζει θα του δουλευει με 1,4 το cpu? Τι παιρνουν αυτοι που φτιαχνουν τα bios? Σε auto ναι 1.4. Γνώμη μου εφόσον το βάζουν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα. Εδώ εμείς έχουμε 80αρια σε stress δηλαδή 25 κάτω από tjmax και τρελενομαστε. Δεν χαλάνε έτσι οι επεξεργαστές ούτε γίνονται degrade. Στα 100 βαράνε throttle μόνοι τους ώστε να μην πάθουν τίποτα.
mcrae13 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 33 λεπτά πριν, Heybro είπε Σε auto ναι 1.4. Γνώμη μου εφόσον το βάζουν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα. Εδώ εμείς έχουμε 80αρια σε stress δηλαδή 25 κάτω από tjmax και τρελενομαστε. Δεν χαλάνε έτσι οι επεξεργαστές ούτε γίνονται degrade. Στα 100 βαράνε throttle μόνοι τους ώστε να μην πάθουν τίποτα. Καλά,σε τέτοιο cpu με 1.40v και λειτουργία συνεχώς κοντά στους 100,το degrade το έρχεται γρήγορα. Έχουν κάνει μαλακια,και φταίει και η Intel και οι κατασκευαστές μητρικών. Τουλάχιστον θα έπρεπε να υπάρχει ταβάνι στο ρεύμα,σε λειτουργία στοκ και auto. Και πόσο μάλλον,αφού ξέρουν ότι υπάρχει και θέμα με υψηλές θερμοκρασίες. 1
Heybro Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 16 λεπτά πριν, mcrae13 είπε Καλά,σε τέτοιο cpu με 1.40v και λειτουργία συνεχώς κοντά στους 100,το degrade το έρχεται γρήγορα. Έχουν κάνει μαλακια,και φταίει και η Intel και οι κατασκευαστές μητρικών. Τουλάχιστον θα έπρεπε να υπάρχει ταβάνι στο ρεύμα,σε λειτουργία στοκ και auto. Και πόσο μάλλον,αφού ξέρουν ότι υπάρχει και θέμα με υψηλές θερμοκρασίες. Δεν διορθώνεται αυτό με bios update? Γιατί δεν το φτιάχνουν τόσους μήνες? Δύσκολα πάντως θα δουλεύει επεξεργαστής συνέχεια στους 100 εκτός αν έχει 1.45 και πάει στα τέρματα συνέχεια. 1.35 5.1 είδα μέχρι 87 σε stress test. Μπορείς να μου πεις ρε συ γιατί με 1.28 κόλλαγε ο υπολογιστής στο Intel benchmark που κατέβασα και σε realbench ήταν κομπλέ? Τόσο βαρύ είναι το συγκεκριμένο benchmark η φταίει κάτι άλλο?
strawman Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Γιατι δεν εισαι stable Και γω βγαζω cinebench στα 5 ghz με 1.24, αλλα τρωω crash to dekstop στο Ac origins
Heybro Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, strawman είπε Γιατι δεν εισαι stable Και γω βγαζω cinebench στα 5 ghz με 1.24, αλλα τρωω crash to dekstop στο Ac origins Απλά μου φάνηκε περίεργο να βγάζω realbench άνετα και το intel benchmark να με κολλάει. Το asus realbench είναι 99% stable και το intel 79% κάτι άλλο φταίει ίσως να στρεσσαρει κάτι διαφορετικό που υπάρχει θέμα δεν ξέρω. Σε παιχνίδια πάντως και σε άλλα benchmark τρέχουν κομπλέ. Πρώτη φορά στους 3 μήνες με κόλλησε benchmark.
strawman Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 2 minutes ago, Heybro said: Απλά μου φάνηκε περίεργο να βγάζω realbench άνετα και το intel benchmark να με κολλάει. Το asus realbench είναι 99% stable και το intel 79% κάτι άλλο φταίει ίσως να στρεσσαρει κάτι διαφορετικό που υπάρχει θέμα δεν ξέρω. Σε παιχνίδια πάντως και σε άλλα benchmark τρέχουν κομπλέ. Πρώτη φορά στους 3 μήνες με κόλλησε benchmark. Ξεκινα τα prime και θα κρασαρις. Εγω ας πουμε με 1.212 παιζω 4.8 και νομιζαοτι ειμαι καραstable, αλλα ετρεξα ενα prime και finitolamusica
Heybro Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, strawman είπε Ξεκινα τα prime και θα κρασαρις. Εγω ας πουμε με 1.212 παιζω 4.8 και νομιζαοτι ειμαι καραstable, αλλα ετρεξα ενα prime και finitolamusica Δεν τα ακουμπάω ειδικά το καινούργιο είναι πολύ μη ρεαλιστικα σενάρια. Το realbench εμπιστεύομαι εφόσον είμαι stable εκεί είμαι και στις καθημερινές μου εργασίες. Σε prime μπορεί να θες και 1.30 για stable 4.9.
mcrae13 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Το cinebench είναι πολύ light. Το βγάζω με 1.21 στα 5 αλλά rock stable είμαι με 1.26 Το xtu ζητάει ενα κλικ παραπάνω ρεύμα που τελικά το χρειάζεσαι. Εγώ βγάζω realbench και ibt στο χαμηλότερο vcore που μπορώ και μετά δίνω λίγο παραπάνω. @Heybro εσύ είδες 87 με top AIO.Σκεψου άλλος με mid ψύξη και auto ρεύματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα