Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα x64 iso εγκατάστασης των windows 10 ενημερωμένα μέχρι Ιούλιο 2016, κατεβασμένο από σελίδα πανεπιστημίου, αυθεντικό. Έκανα φορμάτ στον υπολογιστή μου και χρειάστηκαν 5,5 ώρες για εγκατάσταση και ενημέρωση. Κατέβαζε ενημερώσεις με 12,5Mbpps ααταμάτητα και αφού τελείωσε και έκανε επανεκκίνηση, μου λέει ότι υπάρχει και άλλη σημαντική ενημέρωση των 6GB που πρέπει να κατεβάσει, που σημαίνει άλλες 2 ώρες στο νερό. Η ερώτηση μου είναι η εξής: επειδή θέλω να κάνω φορμάτ και στο λάπτοπ, αν χρησιμοποιήσω το media creation tool θα μπορέσω να φτιάξω/κατεβάσω ένα πλήρως ενημερωμένο iso εγκατάστασης που θα εμπεριέχει όλες αυτές τις ενημερώσεις; Δεν θα αντέξω άλλες 7,5 ώρες με το λάπτοπ!!

Δημοσ.

Μπορεις να κατεβασεις το τελευταιο επισημο iso και οτι ενημεωσεις εχει μεχρι εκεινη τη στιγμη, πχ το fall creators update σημερα , απο την ιδια την ms.

https://www.microsoft.com/en-gb/software-download/windows10ISO

Τις ενημερωσεις που θα κανει δεν τις γλυτωνεις, αλλα τουλαχιστον θα ειναι λιγοτερες οσο πιο φρεσκο ειναι το iso πο το οποιο κανεις την εγκατασταση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, doctorized είπε

επειδή θέλω να κάνω φορμάτ και στο λάπτοπ, αν χρησιμοποιήσω το media creation tool θα μπορέσω να φτιάξω/κατεβάσω ένα πλήρως ενημερωμένο iso εγκατάστασης που θα εμπεριέχει όλες αυτές τις ενημερώσεις; Δεν θα αντέξω άλλες 7,5 ώρες με το λάπτοπ!!

Όπως είπε ο rofl, η1803 spring creators βγαίνει τον Μάρτιο (δηλαδή 2018-03). Οπότε άστο έτσι και μην κάνεις ακόμα ενημέρωση και κατέβασε το νέο iso σε κανά μήνα. Όταν θελήσεις να ξανακάνεις φορμάτ θα κατεβάσεις την τελευταία έκδοση των 10 που θα έχει βγει τότε. Η ms έχει σταθεροποιήσει τις μεγάλες αναβαθμίσεις ανά έξι μήνες (Μάρτη-Σεπτέμβρη δλδ 03 και 09).

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Δυστυχώς πρόκειται για λάπτοπ που χρησιμοποιώ και στη δουλειά μου και ήδη έχω πρόβλημα με τα x86 7ρια που έχει πάνω και θέλω x64 για να δουλέψω τα 4GB ΡΑΜ που προσέθεσα. Οπότε τώρα κατεβάζω νέο iso x64, τουλάχιστον να έχει αρκετές ενημερώσεις πάνω του και να μην χρειαστεί να τις κατεβάσει. Αυτή η έκδοση 1709 στο λαιμό μου έκατσε, τουλάχιστον τώρα θα είναι μέσα στο iso.

Δημοσ.

Δεν θα είναι "μέσα" στο iso αλλά θα είναι το ίδιο το iso η 1709. Οι εκδόσεις αυτές δεν είναι σαν τα service packs που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα αλλά περισσότερο θα είναι όπως αλλάξαμε από τα vista στα 7.

Δημοσ.

Παρατήρησα το εξής. Έτρεξα την εντολή dism /Get-WimInfo /WimFile:F:\sources\install.wim /index:1 για να δω την έκδοση σε 2-3 διαφορετικά iso που είχα. Σε όλα αναφερόταν τόσο στο Name όσο και στο Description η φράση "Windows 10 Pro". Σε αυτό που κατέβασα σήμερα λέει "Windows 10 S". Απ' ότι βλέπω για το S είναι μία έκδοση κυριώς για υπολογιστές χαμηλού κόστους. Πού στο καλό θα βρω το tool που θα μου κατεβάσει PRO;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με το εργαλείο κατεβάζεις το iso. Τα win που έχεις τώρα ποια έκδοση είναι; Μάλλον είναι η S (η S είναι η student και όχι για χαμηλής ισχύος pc) και το εργαλείο αναγνωρίζει την έκδοση και σου κατεβάζει την ανάλογη καθώς είπες πριν ότι η έκδοση που έχεις την πήρες από το πανεπιστήμιο.

Επίσης, τα 10άρια σου έχουν ενεργοποιηθεί με άδεια S οπότε αν βάλεις τα pro δεν θα ενεργοποιηθούν, όχι με νόμιμο τρόπο τουλάχιστον.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, micos000 είπε

Με το εργαλείο κατεβάζεις το iso. Τα win που έχεις τώρα ποια έκδοση είναι; Μάλλον είναι η S (η S είναι η student και όχι για χαμηλής ισχύος pc) και το εργαλείο αναγνωρίζει την έκδοση και σου κατεβάζει την ανάλογη καθώς είπες πριν ότι η έκδοση που έχεις την πήρες από το πανεπιστήμιο.

Επίσης, τα 10άρια σου έχουν ενεργοποιηθεί με άδεια S οπότε αν βάλεις τα pro δεν θα ενεργοποιηθούν, όχι με νόμιμο τρόπο τουλάχιστον.

My bad! Εγώ έχω pro αλλά το iso έχει 8 εκδόσεις μέσα: S, S N, PRO, PRO N, HOME, HOME N, ACADEMIC, ACADEMIC N. Με την παράμετρο index:1 έβλεπα την πρώτη από τις διαθέσιμες. Διώχνοντάς την τελείως τις είδα όλες. Προφανώς δίνοντας το κλειδί μου καταλαβαίνει ότι είναι κλειδί pro και εγκαθιστά την αντίστοιχη έκδοση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...