Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά ,,,,, έχω τρομερό πρόβλημα  και με Windows 10 και 7 , με τον καινούριο μου υπολογιστή ,,,,, διαβάζουν τη μισή ram και τη μισή της ταχύτητα ,,,,

Το pc μου είναι 

gigabyte ga990xaud3

Amd fx-8350 4.0ghz

gtx 660 direct ii oc 

2x 4gb 1600mhz ( ίδιες )

1x 4gb 1333mhz ( ξεμπαρκη)

1x 4gb 1333mhz ( ξεμπαρκη)

ssd δίσκο 

.....λοιπόν τα bios διαβάζουν κανονικότατα τοις ram ( 16gb στα 1333mhz ) ,,, όμως τα Windows μου λένε ότι έχω 16 Gb ram αλλά χρησιμοποιούνται τα 7.95 .....και σαν να μην έφτανε αυτό τις τρέχει στα 667 MHz !!!!!!!!!

τα Windows είναι 64x και επισεις έχω δοκιμάσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!!!!!!!!!!!!

Msconfig ok

vitrual memory performance ok

visual effects ok 

Τα bios είναι τα πιο πρόσφατα 

Memory registry ok 

Έχω δοκιμάσει τα πάντα και έχω απελπιστει !!!!!!!!! ΒΟΗΘΕΙΑ !!!!!

επισεις αν αφήσω μόνο τις 2 ραμ . Μου λέει ότι έχω 8 Γκιγκα αλλά χρησημοποιουνται τα 3.95 

αν βάλω 3 ραμ μου λέει ότι έχω 12γκιγκα αλλά χρησιμοποιούνται τα 7.95 

αν βάλω τη μια μου λέει ότι έχω 4 γκιγκα ,,,, ( καλά εδώ είναι σωστό )

οποιος έχει καμία άλλη ιδέα θα το εκτιμούσα ,,, ευχαριστώ 

Δημοσ.

Για αρχή κάνε αν δεν έχεις κάνει bios update και άφησε τις ίδιες ραμ στις αντίστοιχες θύρες για να παίξουν dual Chanel.

Δημοσ.

Τα bios είναι τα πιο πρόσφατα ,,,, το έχω κάνει ,,,,, επισεις αν βάλω τος 2 1600mhz ( μόνο αυτές τις 2 ) ,, βγαίνει επιλογή στα bios για xmt ( ή κάπως έτσι λέγεται ) ,,,, αλλά αν επιλέξω profile ,,, δεν μπαίνει στα Windows ,,,,

Βασικά το τροφοδοτικό μου είναι 435 watt ,,,, γ κάρτα γραφικων θέλει και καλά 450watt τροφοδοτικό ,, ( αλλά παίζει κανονικά ,, βασικά το μόνο που παίζω είναι το pubg ) ,, αλλά λέω ,,, μπας και τραβάει πολύ ενέργεια , και ριθμιζει αυτόματα τις μνήμες χαμηλά ;;;; Παίζει τέτοιο σενάριο ; Πάντως στα bios όλα είναι φυσιολογικά ,,,

Δημοσ.

Βασικά το τροφοδοτικό μου είναι 435 watt ,,,, γ κάρτα γραφικων θέλει και καλά 450watt τροφοδοτικό ,, ( αλλά παίζει κανονικά ,, βασικά το μόνο που παίζω είναι το pubg ) ,, αλλά λέω ,,, μπας και τραβάει πολύ ενέργεια , και ριθμιζει αυτόματα τις μνήμες χαμηλά ;;;; Παίζει τέτοιο σενάριο ; Πάντως στα bios όλα είναι φυσιολογικά ,,,

Λοιπόν για να μην το κουράζω πολύ ,,, βρήκα τι μπορεί να είναι ,,,, λογικά το τροφοδοτικό ,,, βασικά έτρεξα τις μνήμες για να δω αν είναι εντάξει με το memtest , και είναι κομπλέ ,,,,,και από περιέργεια εγκατέστησα Windows xp, η ραμ ήτανε 4 γκιγκα ,,,, μετά εγκατέστησα hackintosh και πάλι η ραμ την διάβαζε για 8 γκιγκα ,,,,, όποτε είναι το τροφοδοτικό χαμηλό σε watt και δεν λειτουργεί προφανώς σωστά το σύστημα , αλλά το περίεργο είναι ότι στα bios τα δείχνει όλα κομπλέ ,,,, μάλλον το ρυθμίζει αλλιώς μόλις κάνει boot το λογισμικό ,,,,,,,

Δημοσ.

Παίξε με τα dimakia και τα slots. Άλλαξε τους θέση αρκετές φορές μέχρι να το πετύχεις. Έχω το ίδιο πρόβλημα και λύνεται με αυτόν τον τρόπο. Μάλλον το θέμα είναι ότι έχεις διαφορετικές ραμ και για αυτό δημιουργείται το πρόβλημα. Το τροφοδοτικό τι πρόβλημα να έχει; Δεν νομίζω να σχετίζεται. Επίσης όταν λες ότι τρέχει την μισή ταχύτητα από που το είδες; Έτσι τρέχουν οι μνήμες, η ταχύτητα που έγραψες χ 2 βγαίνει στα 1333. Οι 1600αρες πέφτουν για να συγχρονίσουν με τις 1333αρες.

Καλό βράδι, ελπίζω να βρεις λύση στο πρόβλημα σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι μνήμες είναι single sided ή double sided;

Δοκίμασε να βάλεις τις δύο 1600 στις θέσεις 1 και 3 και τις δύο 1333 στις θέσεις 2 και 4 (από δεξιά προς τα αριστερά οι θέσεις είναι 1-2-3-4). Μετά δοκίμασε τις 1600 στις θέσεις 1 και 2 και τις 1333 στις 3 και 4 και μετά τις δύο παραπάνω διατάξεις αντίστροφα, δηλαδή τις 1600 στις θέσεις των 1333.

K1CYPL.jpg

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τος απαντήσεις ,,,, λοιπόν πήρα σήμερα εμα τροφοδοτικό 850 watt, αλλά τίποτα ,,, ( καλά έτσι και αλλιώς ήθελα τροφοδοτικό ) ..... όταν λέω μισή ταχύτητα εννοώ από 1333 στα 667 ,,,,,,, και με τα slots βάζω τις 2 ( 1600αρες) σε 1-3 και τις άλλες 2 ( 1300αρες ) σε 2-4 αντίστοιχα ,,,,, και το αντίστροφος ανάλογο ,,,,,, τι να πω ,,,, λέω να το πυροβόλησω μπας και μου κάνει το χατίρι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο βαιος βλεπει 16 γιγα κανονικα στα 1333 ?? Το 667  του CPUz εινα χ2 αρα 1333 αρα οκ? Δες εκει που λεει τσιπσετ στο μπαιος μήπως εχει καποια επιλογη για μεμορυ ρειμαπ.Bγαλε ενα σκρειν σοτ απο το CPUz την καρτελα μεμορυ Bαλε καλυτερα ενα linux live cd.Bρηκες 64 Xp ρε θηριο..............

Επεξ/σία από spyros007
Δημοσ.

Ναι από δεξιά προς τα αριστερά ,,,,, λοιπόν ακούστε ,,, αν βάλω τος 2 ( 8 gb/1600 ) στα bios εμφανίζεται επιλογή xmt,,, πατάω profile 1 αλλά ποτε δεν κάνει boot ,,,,, από την αλλά το 667 MHz το βλέπω από το performance ,,,,, το θέμα είναι ότι σε 5 λογισμικά τοις βλέπει 8 gb ( winxp, ( αυτό άστο ) . Win7-win10-Ubuntu-apple mavericks) και τα 5 λογισμικά τα πέρασα εχθές το βράδυ μπας και βγάλω άκρη ,,,,,,πυφφφφφφφ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

βγαλε ρε φιλε ενα cpuz μεσα απο τα  windows

Επεξ/σία από spyros007
Δημοσ.

Δεν είναι τόσο θέμα λειτουργικού όσο bios. Βάλε όλες τις ram και κάνε ένα bios reset βγάζοντας το ρεύμα και αλλάζοντας το jumper του reset στη μητρική (δες στο μάνουαλ για το πως και τι). Μετά μπες στο bios και κάνε load optimized defaults.

Δοκίμασες μόνο με τις δύο 1333 στις θέσεις 1 και 3;

Δημοσ.

Ναι όλους τους συνδυασμούς,,,, μόλις πάω σπίτι θα βγάλω και το cpuz να το στείλω ,,,,,και τα bios reset τα έχω κάνει 1.000.000 φορές , και πιο παλιές εκδόσεις bios τους πέρασα . Και 1-3 , 2-4 και 1-2, 3-4 και 1-4, 2-3 ,,,,,,, ουφφφφφφφ,,,,,βασικά παιδιά επειδή κουραστικά !!! Θα το πάω αύριο σε τεχνικούς , μίλησα μαζί τους και μου είπανε ότι η μητρική παίζει να θέλει ρυθμίσεις ,,,, μπούχτισα , ουφ ,,, ευχαριστώ που προσφερθήκαμε να βοηθήσετε ,,,,give up

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...