Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα σε όλους

Πρόσφατα απέκτησα μία LG TV 49 4K. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος το κατέχει ποια είναι η minimum αναβάθμιση που χρειάζεται το desktop pc μου για να πέζει απροβλημάτιστα 4κ videos με την tv σαν monitor. τα specs μου είναι παμπάλεα

cpu: i3 2120

gpu: gt 620

ram: 8 giga

motherboard: gigabyte z77mx-d3h

Δημοσ.

4Κ= 3840 × 2160. Η καρτούλα σου έχει μέγιστη ανάλυση: 2560 x 1600.

Άρα, χρειάζεσαι οπωσδήποτε άλλη κάρτα γραφικών. Για ταινίες στη τηλεόραση μόνο, δεν είναι ανάγκη να είναι κάποια ιδιαίτερα ακριβή κάρτα. Θα σου πρότεινα κάποια κάρτα σε nvidia αποκλειστικά από τη σειρά GTX και όχι από τις απλές GT.

Αν θες και για παιχνίδια, θα πρέπει να ψάξεις και για επεξεργαστή, αλλά και για καλύτερη κάρτα γραφικών. Με ένα 70άρι βρίσκεις έναν i5-3570K και έχεις με stock συχνότητες, χωρίς να πειράξεις τίποτα, μια βελτίωση στις επιδόσεις 50% περίπου...

Η μητρική σου είναι καλή, οπότε μπορείς να ανεβάσεις άνετα τις συχνότητες, με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ξεκινα με κάρτα γραφικών πρώτα και μετά βλέπεις.προσοχη όμως αν τελικά πάρεις επεξεργαστή.υπαρχουν 4κ και 4κ.ακομα και σύγχρονος 4core μπορεί να ζοριζεται σε κάποια.για πιο future proof καλύτερα ένας ryzen 1600 ας πούμε.

• Thanks 1
Δημοσ.

Πάρε μια nvidia 1030 . Kατέβασε το τελευταιο k-lite codec pack.  Για decoding επέλεξε madVR, και για hardware acceleration ειτε nvidia cuvid είτε d3d11.

Για 4k hdr σε υψηλο bitrate (ultrahd bluray ) ακομα και η intel 630 σε λαπτοπ που τη δοκιμασα κάνει σπασιματα και gpu usage ειναι στο 100%.

Ωστοσο επειδή ο επεξεργαστής σου ειναι αρκετα αδύναμος, αν το decoding του ήχου (dolby truehd κλπ) γίνεται στον επεξεργαστή ίσως να μήν ειναι αρκετος. Ωστοσο αυτό δεν μπορω να στο πω με σιγουριά και μονο με δοκιμή θα το δεις. Οποτε ξεκίνα με την 1030 που ειναι η φθηνοτερη επιλογή, κανε τα παραπανω που σου ειπα και αν βλεπεις οτι το cpu ειναι στο 100% προχωράς και σε επιπλέον αναβάθμιση.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Υπάρχει κάποια πρόταση για 4k με HDR σε 65 ιντσών τηλεόραση, από την αρχή;

Με ενδιαφέρει και λίγο light gaming (Rocket League κλπ). Κι όσο γίνεται αθόρυβο γιατί είναι στο σαλόνι. Σε HTPC που κοιτάω, συνήθως αγνοείται το θέμα gaming, γι'αυτό ρωτάω εδώ.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ όλους για την πολύτιμη βοήθεια σας. Θα ξεκινήσω με μια καινούργια cpu. Αν κάποιος έχει να μου προτείνει σιγουράκι (να πέζει μέσω cpu το 4κ ιδανικά) ας μου πει.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, gotnoizzzz είπε

Ευχαριστώ πολύ όλους για την πολύτιμη βοήθεια σας. Θα ξεκινήσω με μια καινούργια cpu. Αν κάποιος έχει να μου προτείνει σιγουράκι (να πέζει μέσω cpu το 4κ ιδανικά) ας μου πει.

Αν εννοείς επεξεργαστή σε 1155 που να παίζει με ενσωματωμένα γραφικά 4Κ, δεν θα κάνεις σωστή δουλειά.

Τα καλύτερα ενσωματωμένα γραφικά τα έχουν ο i5 3570K, που σου ανάφερα, και οι i7 3770/3770K.

Πρόκειται για τα γραφικά Intel® HD Graphics 4000 που υποστηρίζουν max ανάλυση 1920×1200 σε HDMI και 2560×1600 σε DisplayPort.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήγαινε στην 1030, δεν θες gtx για αυτή την δουλειά. Αν θες Κοιτα και κανέναν i5 που παίζουν κάτω από 100 ευρώ, σειράς 2#00 ή 3##0.

Επεξ/σία από Sheogorath

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...