Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,  ψάχνω να επιδιορθωσω καλωδιοταινία κολλημένη στους ακροδέκτες, που ξεκολλησε. Αναλάμβανε να μεταφέρει το σήμα power από τον διακόπτη, στην πλακέτα. 

Ποιό εργαλείο να χρησιμοποιήσω; 

IMG-691dd2ebf64bed9e4439ec418636cb1f-V.jpg

Επεξ/σία από seithan
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, seithan είπε

Καλημέρα,  ψάχνω να επιδιορθωσω καλωδιοταινία κολλημένη στους ακροδέκτες, που ξεκολλησε. Αναλάμβανε να μεταφέρει το σήμα power από τον διακόπτη, στην πλακέτα. 

Ποιό εργαλείο να χρησιμοποιήσω; 

IMG-691dd2ebf64bed9e4439ec418636cb1f-V.jpg

Αν το έχεις ξανακάνει με το εργαλείο που αναφέρεις. Αν όχι καλύτερα να πας σε κάποιον ηλεκτρονικό ή κατάστημα της γειτονιάς σου που ασχολείται με επισκευές υπολογιστών/κινητών να στο κολλήσει.

Δημοσ.

Τι κολλητήρι χρησιμοποιείται για αυτήν την εργασία; Έχω ακούσει για κολλητήρι led. Ξέρει κανείς κάτι παραπάνω; 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, seithan είπε

Τι κολλητήρι χρησιμοποιείται για αυτήν την εργασία; Έχω ακούσει για κολλητήρι led. Ξέρει κανείς κάτι παραπάνω; 

Κολλητήρι led? :rolleyes:

Το τι χρησιμοποιεί ο κάθε τεχνικός δεν το γνωρίζει κανείς. 

Έχω κολλήσει με απλό κολλητήρι παρόμοια καλωδιοταινία.

Όπως σου είπα νωρίτερα, αν το κατέχεις ξεκίνα τη διαδικασία αλλιώς απευθύνσου σε κάποιον ειδικό χωρίς να κάνεις πειράματα και το βγάλεις off

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sundance_kid είπε

Κανονικά για καλωδιοταινία χρειάζεσαι T-tip.

δεν κανει αυτό - είναι μόνο για να ζεσταίνει ειδική κόλλα και όχι να λιώσει καλάι

κολλητήρι led πρώτη φορά ακούω και πιστεύω όπου το άκουσες ενοούσαν ρυθμιζόμενο με οθόνη

ένα απλό κολλητήρι κάνει απλά πρέπει να γυμνωθούν πρώτα οι επαφές αν έχουν κοπεί οι παλιές

• Like 2
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, sil_unique είπε

δεν κανει αυτό - είναι μόνο για να ζεσταίνει ειδική κόλλα και όχι να λιώσει καλάι

κολλητήρι led πρώτη φορά ακούω και πιστεύω όπου το άκουσες ενοούσαν ρυθμιζόμενο με οθόνη

ένα απλό κολλητήρι κάνει απλά πρέπει να γυμνωθούν πρώτα οι επαφές αν έχουν κοπεί οι παλιές

...κάπως έτσι.

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, sil_unique είπε

Εμ, βασικά έχω κολλήσει πάμπολλες με το παραπάνω , το οποίο έχω χωμένο σε ένα κολλητήρι των 4€ απο τα jumbo.

Δεν έχω ιδέα σε ποια ειδική κολλα αναφέρεσαι, με απλό καλάι και το συγκεκριμένο tip δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Δημοσ.

3 ώρες πριν, sundance_kid είπε

Εμ, βασικά έχω κολλήσει πάμπολλες με το παραπάνω , το οποίο έχω χωμένο σε ένα κολλητήρι των 4€ απο τα jumbo.

Δεν έχω ιδέα σε ποια ειδική κολλα αναφέρεσαι, με απλό καλάι και το συγκεκριμένο tip δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

για κοίτα ξανά το link που έχεις δώσει για επιβεβαίωση ότι έχεις το ίδιο μήπως έχει γίνει κάνα λάθος

το συγκεκριμένο προορίζεται για επισκευή σε lcd ή και αντικατάταση των καλωδίων που κολλάνε επάνω στο κρύσταλλο, μαζί συχνά θα δείς και ένα μονωτικό σιλικόνης για να ασκεί πίεση και να δρα και σαν ρυθμιστής θερμοκρασίας κατά την συγκόλληση.

είναι πάντως κάπως ογκώδες για κανονική χρήση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά τελικώς μάλλον θα πάρω μια καινούργια ΟΕΜ, θα ξύσω τις επαφές της κάτω πλευράς , ξανακολλημα τα μπλε πιαστρακια από πάνω και τέλος. 

Επεξ/σία από seithan
Δημοσ.

με κολλητήρι γίνεται η δουλειά απλά θέλει προσοχή γιατί είναι λεπτοδουλειά. καις λιγο από το πλαστικο της καλωδιοταινίας, και στη συνέχεια κολλάς προσεχτικά για να μην βραχυκυκλώσεις. Βάζεις και λίγη σιλικόνη με το θερμοπίστολο και είναι καλύτερο από καινορούργιο.

Αν δεν έχεις πήρα και το πας να στο φτιάξουν κάπου πιστεύω ότι το κόστος θα είναι μικρό, καθώς είναι μια δουλειά 2'.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, seithan είπε

Παιδιά τελικώς μάλλον θα πάρω μια καινούργια ΟΕΜ, θα ξύσω τις επαφές της κάτω πλευράς , ξανακολλημα τα μπλε πιαστρακια από πάνω και τέλος. 

Αν το κόστος είναι χαμηλό αντικατέστησέ τη. Εναλλακτικά όπως ξαναείπα, επίσκεψη σε ένα έστω συνοικιακό σερβις να στο κολλήσουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...