Tormentor_ Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 Ενδιαφέρομαι κυρίως για ακρόαση μουσικής(rock, metal, jazz, κλασσική, ηλεκτρονική) από υπηρεσίες streaming(soundcloud,spotify κτλπ) και pc κατά 80% και 20% για ταινίες από lg oled b7v σε σαλόνι 30τ.μ. Αγορά ενισχυτή θα γίνει ανάλογα τις προτάσεις Budget ~2000 + ~500 για sub(έχω μπανίσει αυτό, εκτός κι αν στο σύνολο ταιριάζει κάποιο άλλο) Με λίγα λόγια επιθυμώ όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση στον stereο ήχο έχοντας παράλληλα την δυνατότητα για surround Υπάρχει καμιά πρόταση? Υπάρχει τρόπος να πάρω 2 ηχεία και δικάναλο και να έχω 3 ενεργητικά ηχεία ή ποιο φτηνό πολυκάναλο για να έχω sourround?
xrhstosiak Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 τα χρηματα αυτα ειναι για σετ 5 ; + 500 για το sub? ενισχυτη εχεις ; αν ναι ποιον ; ή ψαχνεις και για ενισχυτη;
rebel2000 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Βασικά για αρχή όντως πες τι χρειάζεσαι η αν αυτό το budget είναι μόνο για ηχεία και έχεις τα υπόλοιπα. Αν έχεις ενισχυτή ποιος είναι και σε πόσα τμ θα στηθεί. Επίσης ανάλογα με τα ηχεία που θα επιλέξεις καλό θα είναι να δεις σε συνδυασμό και το sub για να ταιριάξει.
Tormentor_ Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Συγνώμη αν δεν έγινε σαφές, 2000ε διαθέτω για το σετ 5 ηχείων(2.5κ με sub αλλά μου φαίνεται υπερβολή να ξεπερνάει τα 500ε το sub, άμα έχω άδικο πείτε μου), Ενισχυτή δεν έχω, ψάχνω, άλλα είχα κατά νου να διαλέξω πρώτα ηχεία (budget ενισχυτή έλεγα ~1000ε) Σχετικά με το αν ταιριάζει το sub έχει να κάνει με ποια χαρακτηριστικά του?(watt, μέγεθος, συχνότητες??) Ο χώρος όπως ανέφερα είναι σαλόνι 30τμ χωρίς κάποια ιδιαιτερότητα στον χώρο(παραλληλόγραμμο δωμάτιο). Επίσης είμαι Αθήνα οπότε έχω σκοπώ να ακούσω τις προτάσεις που θα γίνουν αν υπάρχει δυνατότητα. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2018 από Tormentor_
rebel2000 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Εφόσον το budget σου ειναι αρκετο εγώ θα έβλεπα πρώτα σε έτοιμα πακέτα όπως : Q acoustics concept , monitor audio 200, κάποιος συνδυασμός με dali zensor/spektor. Σημαντικό και οι διαστάσεις των ηχείων , αν θέλεις τα left/right να είναι βάσης η ραφιού . Στα 30τμ θεωρώ ότι εφόσον έχεις και sub ακόμα και με ραφιού θα έχεις ικανοποιητικές εντασεις. Αν πχ θέλεις να είναι όλα ραφιού σε όλες τις εταιρίες γίνονται αντίστοιχοι συνδυασμοί. Ειδικά σε μουσική είναι πολύ σημαντικό το sub να έχει την ίδια τονικότητα με τα left/right γι'αυτό η πιο σίγουρη λύση είναι να πάρεις sub ίδιας εταιρίας και ιδιας σειράς. Αλλιώς θέλει αρκετό ψάξιμο και δοκιμές. Νομίζω η καλύτερη λύση είναι να πας σε 2-3 μαγαζιά του χώρου και να ακούσεις όσα περισσότερα μπορείς. Γιατί κάτι που ακούγεται σε εμένα καλά δεν σημαίνει ότι θα αρέσει και σε εσένα. Εκεί θα μπορέσεις να ακούσεις και συνδυασμούς με ενισχυτές γιατί και το ταίριασμα ενισχυτή/ηχείων δεν είναι σίγουρο. Στο θέμα ενισχυτή με 1000 ευρώ παίρνεις πολύ δυνατό πολυκάναλο με όλες τις καινούριες ευκολίες (τελευταίο dolby,spotify,bluetooth και pre-outs κτλ) απλά η αλήθεια είναι ότι πάντα ένας καλός δικαναλος είναι άλλη φάση σε stereo. Γι'αυτό μπορείς στο μέλλον αν κολλήσεις το μικροβιο και θέλεις αναβαθμιση με τα preouts να το συνδυάσεις με κάποιον άλλο τελικό για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα σε stereo. (Denon,marantz θεωρούνται αρκετά μουσικοί πολυκαναλοι) Επίσης οι τιμές που βλέπεις αν τα πάρεις όλα από το ίδιο μαγαζί είναι σίγουρο ότι θα πετύχεις αρκετα καλύτερες τιμές. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2018 από rebel2000
Tormentor_ Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, rebel2000 είπε Εφόσον το budget σου ειναι αρκετο εγώ θα έβλεπα πρώτα σε έτοιμα πακέτα όπως : Q acoustics concept , monitor audio 200, κάποιος συνδυασμός με dali zensor/spektor. Σημαντικό και οι διαστάσεις των ηχείων , αν θέλεις τα left/right να είναι βάσης η ραφιού . Στα 30τμ θεωρώ ότι εφόσον έχεις και sub ακόμα και με ραφιού θα έχεις ικανοποιητικές εντασεις. Αν πχ θέλεις να είναι όλα ραφιού σε όλες τις εταιρίες γίνονται αντίστοιχοι συνδυασμοί. Ειδικά σε μουσική είναι πολύ σημαντικό το sub να έχει την ίδια τονικότητα με τα left/right γι'αυτό η πιο σίγουρη λύση είναι να πάρεις sub ίδιας εταιρίας και ιδιας σειράς. Αλλιώς θέλει αρκετό ψάξιμο και δοκιμές. Νομίζω η καλύτερη λύση είναι να πας σε 2-3 μαγαζιά του χώρου και να ακούσεις όσα περισσότερα μπορείς. Γιατί κάτι που ακούγεται σε εμένα καλά δεν σημαίνει ότι θα αρέσει και σε εσένα. Εκεί θα μπορέσεις να ακούσεις και συνδυασμούς με ενισχυτές γιατί και το ταίριασμα ενισχυτή/ηχείων δεν είναι σίγουρο. Στο θέμα ενισχυτή με 1000 ευρώ παίρνεις πολύ δυνατό πολυκάναλο με όλες τις καινούριες ευκολίες (τελευταίο dolby,spotify,bluetooth και pre-outs κτλ) απλά η αλήθεια είναι ότι πάντα ένας καλός δικαναλος είναι άλλη φάση σε stereo. Γι'αυτό μπορείς στο μέλλον αν κολλήσεις το μικροβιο και θέλεις αναβαθμιση με τα preouts να το συνδυάσεις με κάποιον άλλο τελικό για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα σε stereo. (Denon,marantz θεωρούνται αρκετά μουσικοί πολυκαναλοι) Επίσης οι τιμές που βλέπεις αν τα πάρεις όλα από το ίδιο μαγαζί είναι σίγουρο ότι θα πετύχεις αρκετα καλύτερες τιμές. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Για τις διαστάσεις των ηχείων δεν υπάρχει περιορισμός, ούτε στο θέμα δαπέδου, βάσης/ραφιού. Για μπροστά κλίνω προς αυτά τα δύο b&w 683 s2 και monitor silver 200 και επειδή όπως με διαφώτισες ένας καλός δικαναλος είναι άλλη φάση σε stereo, λέω να αγοράσω πρώτα έναν καλό δικάναλο να κοτσάρω τα μπροστά και σιγά σιγά να χτίσω το surrnound παίρνοντας φτηνότερα πολυκάναλο και να προσπαθήσω να ταιριάξω sub>back>center από διαφορετικές, φτηνότερες σειρές ώστε να κρατήσω τo budget όσο ποιο κοντά στο αρχικό πλάνο. Δυστυχώς δεν μπορώ να τα έχω όλα, αλλά πιστεύετε μπορώ να προσεγγίσω ικανοποιητικό επίπεδο surround έτσι ή απλά θα γίνει αχταρμάς?? Από stereo φαντάζομαι θα είμαι τζιτζι Επεξ/σία 2 Απριλίου 2018 από Tormentor_
rebel2000 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Πολύ καλή περίπτωση και τα 683 s2 αλλά αν δεν τα ακούσεις μαζί με 2-3 ακόμα δεν θα είσαι σίγουρος για την επιλογή. Γνώμη μου είναι ότι ούτε sub χρειάζεσαι για τα τμ που είσαι με ηχεία σε αυτή τη κατηγορία. Εφόσον επιλέξεις back/center απο την ίδια εταιρία ακόμα και η ίδια ακριβώς σειρά να μην είναι πιστεύω θα είσαι μια χαρά. Το κακό βέβαια με την b&w ότι ακόμα και τα μικρά της είναι λίγο τσιμπημένα βλ. 686 s2. Αν πας σε έναν πολυκάναλο με preouts όπως ο Denon 2400, είναι μετά λίγο δύσκολο να βρεις ολοκληρωμένο που να είναι δυνατός για να μπορεί να οδηγήσει σωστά τα b&w γύρω στα 500 ευρώ. Ίσως μετά θα μπορούσες να δεις για έναν τελικό μόνο ή ακόμα και μεταχειρισμένο που μπορείς να βρεις πολύ καλές ευκαιρίες σε αυτά τα χρήματα όπως κάτι rotel 1700 κτλ. Με αυτό το budget μπορείς να στήσεις ένα πραγματικά πολύ καλό σύστημα. Απλά θέλει ψάξιμο για να κάνεις την καλύτερη επιλογή για τα δικά σου αυτιά. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2018 από rebel2000
Tormentor_ Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, rebel2000 είπε Αν πας σε έναν πολυκάναλο με preouts όπως ο Denon 2400, είναι μετά λίγο δύσκολο να βρεις ολοκληρωμένο που να είναι δυνατός για να μπορεί να οδηγήσει σωστά τα b&w γύρω στα 500 ευρώ. Ίσως μετά θα μπορούσες να δεις για έναν τελικό μόνο ή ακόμα και μεταχειρισμένο που μπορείς να βρεις πολύ καλές ευκαιρίες σε αυτά τα χρήματα όπως κάτι rotel 1700 κτλ. Με αυτό το budget μπορείς να στήσεις ένα πραγματικά πολύ καλό σύστημα. Απλά θέλει ψάξιμο για να κάνεις την καλύτερη επιλογή για τα δικά σου αυτιά. Μία πιθανότητα που κοιτάω είναι ο Denon 2400 μαζί με έναν marantz pm6006 ως τελικό για τα μπροστά. Βέβαια αφού ο denon θα με καλύπτει σε θέμα διασύνδεσης και μένα μου φαίνεται προτιμότερο να πάω σε μεταχειρισμένα τύπου Rotel όπως είπες και εσύ, primamare, NAD (ή και άλλων? φαντάζομαι και κάτι τελείως ωμό, ούτε DAC να έχει, θα μου κάνει). Για μεταχειρισμένο βέβαια δεν ξέρω τι πρέπει να προσέξω/περιμένω από άποψη βλαβών/service καθώς δεν είχα ποτέ ηχοσύστημα, και με τόση ποικιλία στα μοντέλα, χαρακτηριστικά, εύρος τιμών, θα πρέπει να απευθυνθώ σε κάποιον ειδήμων ίσως :/ Οπότε πάω να ακούσω μερικά ηχεία μόλις βρω χρόνο και επιστρέφω με τις εμπειρίες μου. ευχαριστώ για τις πληροφορίες! PS: μπορώ με τον πολυκάναλο και δικάναλο να κάνω οριζόντιο bi-amp? Επεξ/σία 2 Απριλίου 2018 από Tormentor_
rebel2000 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Ο marantz είναι πολύ καλή περίπτωση και έχει και δικό του μια χαρά dac αλλά δεν είμαι σίγουρος αν έχει την δύναμη να οδηγήσει σωστά τέτοια ηχεία η θέλει κάτι πιο ευαίσθητο. Στα μεταχειρισμένα υπάρχει το ρίσκο αλλά τουλάχιστον όταν μιλάμε για τελικό δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να πάνε λάθος.. εκτός και αν είναι αρκετά παλιό το μοντέλο και θέλει φρεσκαρισμα σε ειδικό σε πυκνωτές κτλ. Υπάρχουν ηλεκτρονικοί που ειδικεύονται σε μηχανήματα ήχου. Οριζόντιο bi amp εννοείς να συνδέσεις στα ίδια ηχεία και τους 2 ενισχυτές ταυτόχρονα; (Εφόσον το ηχείο έχει βύσματα για bi-amp) αν κατάλαβα καλά νομίζω δεν είναι πολύ καλή ιδέα γιατί αν δουλεύεις τον έναν ενισχυτή θα πάει ρεύμα και στον κλειστό και μπορεί να του κάνεις ζημιά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα