JiovanniGeorgeo Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Καθως άκουγα την αγαπημενη μου μουσικη μεσω winamp τα κανάλια σάλεψαν και βγαζουν περιεργους "distorted" ηχους, βουβούς, μερικές φορές απουσιαζουν τα vocal και ακουγεται σαν χλωμό acapella.. Έχω φάει το internet, http://www.tomshardware.co.uk/forum/63444-63-sound-working-properly παρόλα αυτα φτανω στο τελος και ποτε δε βγαινει ακρη! Στο PCM signal με 48khz (ΜΟΝΟ, όλα τα άλλα χαλανε παλι) δουλευει οπως πρεπει.. Στο DTS digital signal που το ειχα παντα ξεκινησε να συμβαινει.. Δοκίμασα τα εξης : 1. Reinstall sound drivers 2. Uninstall mobo drivers (realtek shit) 3. Αλλαγη εκδοχης sound driver 4. Μπηκα με Safemode (δεν εχει ηχο - δε το θυμομουν) 5. Εκανα disable ό,τι αλλο υπηρχε στο sound σαν συσκευη και επαιξα και με τα volume τους που καπου έλεγαν πως αν τα μηδενισεις φευγει 6. Φυσικα αλλαξα το "CONFIGURE SOUND SPEAKERS" σε Stereo, Quad, 5.1 Κτλπ, καθως και ολα τα Khz που ειχα σαν επιλογες.. πουθενα δεν αλλαξε φοραω μια asus xonards
micos000 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) *boom* Επειδή δε βλέπω να απαντάει κανένας, αν και δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να φταίει εκτός από σφάλμα στην κάρτα ήχου ή στα ηχεία, να ρωτήσω το εξής αυτονόητα που όμως δεν ξεκαθάρισες αν τα δοκίμασες. Άλλον player πέρα από το winamp δοκίμασες; Άλλα ηχεία; Φορμάτ; Επεξ/σία 20 Απριλίου 2018 από micos000
drdedus Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) θα σου πω εγω κατι κουφο που συμβαίνει σε ένα pc που έχω. Αυτό συνέβαινε παλιά με xp αλλά και τώρα με 10. ΟΤΙ σταθμό βάλω να παίξει το winAmp απο τους κρατικούς ακούω παραμορφωσεις κλπ σε σημείο να μην ακούγεται ο ήχος. πχ http://radiostreaming.ert.gr/ert-proto η http://radiostreaming.ert.gr/ert-kosmos Ότι άλλο βάλω παίζει τέλεια... Δοκίμασα διάφορα αλλά τίποτα. ΜΕ ενδιαφέρει συγκεκριμένα το winAmp γιατί έχει μοναδικές δυνατότητες. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2018 από drdedus
micos000 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Σε μένα πάντως παίζουν και οι δύο σταθμοί άψογα στην τελευταία έκδοση του winamp v5.666 (ουάου! ). Πήγαινε options->Preferences και δες στο playback μήπως έχεις ενεργοποιήσει το replay gain και το έβαλες πολύ δυνατά. Επίσης δες και στο output το plugins έχεις, εγώ έχω τα βασικά (directsound, disk writer, wave out). Κάνε διπλό κλικ στο directsound και δοκίμασε τις άλλες επιλογές στα devices, επίσης απενεργοποίησε το hardware acceleration μήπως και δημιουργεί προβλήματα.
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Σίγουρα παιδες δεν εχει να κανει με το winAmp 100%, και στον YT αλλα και γενικότερα σε κάθε λογής πρόγραμμα ακόμα και στα beep των windows ειναι το χαλι του. Θα φερω αποψε ενα ηχειο για να αποκλεισω τα ηχεια, και μετα θα ασχοληθουμε με το θεμα κάρτα ηχου αν δε. υ.γ. : Πιστεύεται πως μπορει να καεί έτσι μια soundcard ουτως ώστε να λειτουργει άψογα σε τάδε hz, channel και PCM και οχι dts πολυκαναλο; Εμένα μου κάνει λογική να καει μια μπαμ και κάτω.
drdedus Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) δοκίμασα παλιότερα διάφορα που λέτε στο winAmp αλλά τίποτα. Βασικά είναι καρμπόν οι ρυθμίσεις απο άλλο winAmp που δουλεύει καλά. Πρόσθετα έχω 2 που δουλεύουν υποχρεωτικά γιατί κάποιες φορές χρησιμοποιούνται για stream ηχου. κάτι σαν internet radio.θα το ξανατσεκαρω στα μέλλον Επεξ/σία 16 Μαΐου 2018 από drdedus
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Βρηκα ηχεια !! Το ζητημα ειναι πως δεν υποστηρίζουν το dts, και ετσι δεν βγαζουν καν ηχο οταν το γυρναω απο PCM. Αρα πρεπει να βρω ηχοσύστημα που να το υποστηριζει για να δουμε αν ειναι το panel των ηχειων ή της καρτας ηχου! Παντως , γνωριζω το εξης : Οταν παιζω direct η επεξεργασια ηχου περναει απο την ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ αποκλειστικα , ενω οταν παίζω DTS DIGITAL ολη η επεξεργασια γινεται στο PANEL των ηχειων. Λετε δεδομενου αυτού να έχει θεμα το panel; :'( Έχω μια ASUS XONAR DS επι της ευκαιρίας ...
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Ρε παίδες όντως δεν υπάρχει κανένα τζιμάνι του ήχου που μπορεί να βάλει ένα χεράκι; Χρειάζομαι ηχεία συμβατά με dts για να προχωρήσω να αποκλείω, και δεν βρίσκω με τίποτα απο κάναν φίλο. Δεν πάει κάπου ο νους σας;
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Ρε παιδιά αρχίζω και απελπίζομαι.. Από εμπειρίας, να προβώ σε αγορά άλλης κάρτας ήχου; Υπάρχει πιθανότητα να είναι κάτι άλλο, το οτιδήποτε άλλο, εφόσον δοκίμασα όλα τα παραπάνω;
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Αγόρασα άλλη κάρτα, και μου κάνει ακόμα τα ίδια. Σαν να μην άλλαξε τίποτα. Παλεύω με AC3 configs, παλεύω με αλλαγές Driver και C-MEDIA driver της XONAR, παλεύω με κάτι VBCABLE_Driver_Pack43 και τις ρυθμήσεις των Windows... to no avail. Δεν τα κάνω με τίποτα να εμφανήσουν "DTS Interactive" όπως ήταν πάντα και να έχει αυτόν τον γεμάτο ήχο που είχα, μόνο PCM 96 ή Stereo μπορώ να δω από το panel των Z5500.. Μα ελάτε ρε παιδιά..
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Συνεχίζω εγώ, μόνος μου.. Αγόρασα την DX όχι τη DS, που είναι 10$ υποδεέστερη. Και οι 2 δουλεύουν άριστα. Θέμα ντράιβερ, codec ή κάποιας ρύθμισης είναι στάνταρ. Έβαλα και έβγαλα ένα κάρο codec και έφυγε τουλάχιστον το αρχικό παράσιτο που είχε προεμφανιστεί και μπήκα σε αυτό το κυκεώνα. Κατάφερα και εμφάνισα ξανά το "DTS Interactive" στον Driver της XONAR DS και πολύ σωστά στις ΤΑΙΝΙΕΣ εμφανίζεται και μπορώ να πω πως ακούγεται και μια χαρά. Αυτό που με κάποιο μαγικό τρόπο είχα τόσα χρόνια, ήταν ένα ας πούμε ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟ "DTS Interactive" το οποίο έστελνε ΜΟΝΙΜΑ τέτοιο σήμα στα ηχεία, και το κάθε πρόγραμμα (Winamp / MKV player / Games / κτλπ) έδειχνε να μην έχει exclusive control όπως τώρα ανεξάρτητα από την επιλογή που έχει στις κεντρικές ρυθμίσεις κάρτα ήχου των WINDOWS (programs take exclusive control of this device). Δηλαδή, δεν άλλαζε το οτιδήποτε στο πάνελ των ηχείων, έμενε μόνιμα "DTS Digital".. ενώ τώρα η μια εφαρμογή ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ την άλλη, και ΜΟΝΟ αν βάλω mkv dts λόγου χάρην θα εμφανιστεί στο Panel το "DTS Digital" διαφορετικά θα παίζει STEREO X2. Ξέρω πως αυτό που ζητάω είναι πλασματικό, ψέυτικο, φθηνό και τα συναφή φίλοι audiophiles.. αλλά το επιθυμώ απελπισμένα να το ξανακάνω έτσι ακριβώς όπως ήταν. Είμαι τόσο κοντά... κανείς δε μπορεί να βάλει ένα χέρι...;; :'(
Mhlogiatros Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) O μόνος λόγος που έχω τη xonar είναι η asus sabertooth είχα πρόβλημα με την onboard . Για τον π@τσο είναι oι drivers από εκεί συνήθως είναι το πρόβλημα - βάλε παλιά windows τα 10 φαντάζομαι σου καπελώνουν τους drivers με δικούς τους από τα update .Τώρα τι 7.1 ψευτο DTS μπορεί να δώσει και configuration ηχείων δεν είμαι τοσο audiophile αλλά 5.1 είναι τα ηχεία σου σε μουσική STEREO X2 βγαζουν . Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2019 από Mhlogiatros
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα