Mathletic Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Γειά σας! Έχω εγγραφεί στον Ο.Α.Ε.Ε. και τώρα θέλω να μπω στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της σελίδας www.oaee.gr και μου ζητάει τον κωδικό ΕΑΜ. Τον κωδικό αυτό θα τον βρω χαρτι της πράξης εγγραφής; Στο χαρτί αυτό γράφει: "...εγκρίνουμε την εγγραφή του ανωτέροου στα Μητρώα του Ο.Α.Ε.Ε. και την κατάταξη στην Ασφαλιστική κατηγορία με ΑΜ: ... διότι πληρούνται οι προυποθέσεις ασφάλισης του από ... ." Αλλά στο γραφέιο που μου έκαναν την εγγραφή άλλαξαν το ΑΜ σε ΑΜΚΑ. Αυτό το ΑΜ θα ήταν ο κωδικός ΕΑΜ;
Zazula Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Αν ήσουν στον ΟΑΕΕ προ 31/12/2016, τότε θα βρεις τον ΕΑΜ σε ένα ειδοποιητήριο πληρωμής εισφορών. Αν γράφτηκες στον ΕΦΚΑ/Μη Μισθωτών από 1/1/2017 και μετά, τότε δεν θα πας στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του πάλαι ποτέ ΟΑΕΕ, αλλά του ΕΦΚΑ: https://www.idika.org.gr/EfkaServices/ 1
Mathletic Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Ευχαριστώ! Γράφτηκα στον ΕΦΚΑ/Μη Μισθωτών τον Απρίλιο 2017. Μπήκα στην σελίδα αυτή και λέει ότι είμαι ανασφάλιστη, παρόλο που δεν βρέθηκαν οικονομικές εκκρεμότητες. Μέχρι 20 Μαρτίου ήμουν ασφαλισμένη, επειδή τότε έληξε η ασφάλεια από το ΙΚΑ. Πρέπει να κάνω κάτι για να είμαι και πάλι ασφαλισμένη ή γίνεται αυτόματα;
Zazula Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Τίποτα καλό δεν γίνεται αυτόματα σε αυτήν τη χώρα. Έχεις λοιπόν κάνει εγγραφή από 1/4/2017 στον ΕΦΚΑ, λες ότι πληρώνεις κάθε μήνα την εισφορά σου (που λογικά είναι το μίνιμουμ, ήτοι 167,95€) και παρ' όλα αυτά σε βγάζει ανασφάλιστη; 1
Mathletic Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Έιχα κάνει εγγραφή στον ΕΦΚΑ στις 18/4/2017. Μπαίνω τακτικά στην σελίδα του ΕΦΚΑ και πάντα μου βγάζει ότι δεν έχω οικονομικές εκκρεμότητες, οπότε μέχρι τώρα δεν έχω πληρώσει κάτι. Νόμιζα ότι αφού η ασφάλεια μου από το ΙΚΑ έληγε στις 20/3/2018, από τότε θα μου έβγαζε το σύστημα το ποσό που πρέπει να πληρώσω, αλλά δεν λέει κάτι. Αλλά γιατί; Τι πρέπει να κάνω;
Zazula Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Στις οικονομικές εκκρεμότητες εμφανίζονται οι βεβαιωμένες οικονομικές οφειλές. Εσύ τα ποσά που πληρώνεις (δηλ. που οφείλεις να πληρώνεις) είναι 167,95€ κάθε μήνα που είσαι γραμμένη και τα δείχνει εδώ: https://www.idika.org.gr/EfkaServices/Application/Contribution.aspx Όταν όλα αυτά είναι πληρωμένα, τότε αποκτάς και ασφαλιστική ικανότητα. Και η διαφορά μεταξύ μηνιαίας πληρωμής και βεβαιωμένης οφειλής: Το μηνιαίο των 167,95€ είναι κατ' ουσίαν ένα "έναντι" επειδή ο ΕΦΚΑ/Μη Μισθωτών δεν έχει άλλη βάση (από παρελθούσα οικονομική σου δραστηριότητα που ενέπιπτε στη δική του ασφαλιστική αρμοδιότητα) προκειμένου να υπολογίσει τις εισφορές σου. Για αυτόν τον λόγο αυτά τα 167,95€ ούτε φορτώνονται με πρόστιμο καθυστέρησης από τον επόμενο μήνα που έμειναν απλήρωτα, ούτε μπορούν να ενταχθούν σε ρύθμιση οφειλών. 1
Mathletic Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Στην σελίδα αυτή δεν λέει ότι πρέπει να πληρώσω το ποσό των 167,95 € : Αλλά γιατί; Έχει γίνει κάποιο λάθος; Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2018 από Mathletic
Zazula Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Χμ, ενδιαφέρον. Είχες δηλωθεί σε τίποτα διπλό ρόλο (λ.χ. έμμισθη διαχειρίστρια σε ΙΚΕ); Πάντως δεν την γλιτώνεις τη βόλτα απ' τον ΟΑΕΕ, απ' ό,τι βλέπω. 1
Mathletic Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) .. Επεξ/σία 29 Μαΐου 2018 από Mathletic
Βασίλης20 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Το ίδιο πρόβλημα ακριβώς έχω και εγώ δεν μου εμφανίζει τις οφειλές... Τελικά τι κάνατε βρήκατε λύση; Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα