Προς το περιεχόμενο

Σωστή τοποθέτηση ανεμιστήρων;

Acmilangr2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Έχω το κουτί corsair c400. 

Έχω 2 fan μπροστά 2 οροφής και 1 πίσω. 

Επίσης η ψυκτρα μου έχει 2 fan ( noctua nh-d15s) 

Τα μπροστά τα έχω βάλει να εισάγουν ενώ οι οροφής και ο πισω εξάγουν τον αέρα. (έτσι είχα διαβάσει κάπου στο ίντερνετ ότι είναι το σωστό) 

Ειναι σωστή διάταξη αυτή; γιατί έχω αμφιβολία. Μου φαίνεται μη λογικό ό μπροστινος-επανω να εισάγει και ο επανω-εμπρος να εξάγει. Η απόσταση τους είναι πολύ κοντινή και δεν ξέρω αν προσφέρουν τίποτα έτσι. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, Zengar Zombolt είπε

Σωστά τα έχεις βάλει 
Η Noctua φαντάζομαι θα έχει τούς ανεμιστήρες στην ίδια ροή αέρα με τους μπροστινούς....

Ναι. Εκρεουν προς τα πίσω. 

Επεξ/σία από Acmilangr2
  • Like 1

Κάνε ένα check θερμοκρασίες με και χωρίς τον επάνω-εμπρός. Ανάλογα το case και το που κάθεται σε σχέση με το cpu cooler μπορεί και να χειροτερεύει την κατάσταση.

Συμφωνώ με τον mindtrapper, ο δεξής πάνω, o κοντά στην πρόσοψη, μπορεί να κλέβει τον αέρα που βάζεις από μπροστά και να μην πηγαίνει τόσος αέρας στην ψύχρα όσο θα πήγαινε χωρίς αυτόν.

• Like 1

Μα αυτό έγραψα και εγώ. Εκεί πεοβληματιζομαι. Αλλά ακόμα κσι αν τον κλείσω νομίζω δεν θα είναι το ιδανικό. 

Σκέφτομαι ή να τον γυρίσω ανάποδα η μηπως να τον κλείσω εντελώς εκείνο το σημείο (με plexi glass τίποτα) 

η ροη του αερα -κατα βαση- ειναι σωστα οπως την εχεις.   

αν δεν εισαι ικανοποιημενος απο τις θερμοκρασιες, πες μας κατ αρχην, τι θερμοκρασιες εχεις IDLE και Full LOAD.   και ποιους ανεμιστηρες εχεις πανω στο κουτι. 

μπορεις να κανεις και δοκιμες με τους ανεμιστηρες, αλλα για μενα ΜΗΝ κλεισεις πουθενα το κουτι....!!!   κοιτα πρωτα με τους ανεμιστηρες και την ροη να δεις τι γινεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

απλα τους μπροστινους θα ελεγα βαλτους ποιο κατω οχι τοσο ψηλα και θα εισαι κομπλε...

οπως και τους πανω τερμα πισω αν δε τους εχεις ετσι φυσικα..

Επεξ/σία από Ghost007

Δυστυχώς εξαρτάται από το case, δεν μπορείς να πάρεις τα δεδομένα αυτά και να τα εφαρμόσεις παντού. Μόνο σαν μπούσουλα και με δοκιμές στο case σου βγάζεις άκρη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...