GoldFan98p Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Καλησπερα στους φιλους του insomnia!! Θελω τα φωτα σας για το θεματακι μου στην συνδεση wifi που εχω θελω να μπλοκαρω την συνδεση τον συσκευων που ειναι στο wifi μου Το Wifi > Thomson6C5F6D Πως μπορω να μπλοκαρω την mac τον συσκευων ετσι ωστε να μην εχουν προσβαση? Ευχαριστω!
isay Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 2 ώρες πριν, GoldFan98p είπε Καλησπερα στους φιλους του insomnia!! Θελω τα φωτα σας για το θεματακι μου στην συνδεση wifi που εχω θελω να μπλοκαρω την συνδεση τον συσκευων που ειναι στο wifi μου Το Wifi > Thomson6C5F6D Πως μπορω να μπλοκαρω την mac τον συσκευων ετσι ωστε να μην εχουν προσβαση? Ευχαριστω! Το thomson6c5f... ειναι το ssid του wifi; Πως μπορει καποιον να καταλαβει ποιο ρουτερ εχεις για να σε βοηθήσει; Τεσπα, η γενική γραμμή ειναι να κάνεις login στο router και στις ρυθμισεις του router (το 95% το εχουν) να δηλώσεις τις mac address που επιτρεπεται να εχουν προσβαση, π.χ. η Α, η Β, η Γ, κλπ. Απο εκει και περα ολες οι υπολοιπες θα τρώνε πορτα και καθε φορα που θες να προσθεσεις νεες συσκευες θα κάνεις το ιδιο. Ρίξε μια ματια'στο manual και θα βγαλεις ακρη. 1
GoldFan98p Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 18 λεπτά πριν, isay είπε Το thomson6c5f... ειναι το ssid του wifi; Πως μπορει καποιον να καταλαβει ποιο ρουτερ εχεις για να σε βοηθήσει; Τεσπα, η γενική γραμμή ειναι να κάνεις login στο router και στις ρυθμισεις του router (το 95% το εχουν) να δηλώσεις τις mac address που επιτρεπεται να εχουν προσβαση, π.χ. η Α, η Β, η Γ, κλπ. Απο εκει και περα ολες οι υπολοιπες θα τρώνε πορτα και καθε φορα που θες να προσθεσεις νεες συσκευες θα κάνεις το ιδιο. Ρίξε μια ματια'στο manual και θα βγαλεις ακρη. Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου το ρουτερ ειναι αυτο εδω Thomson TG585v7 το βρηκα με την mac kick αλλα η συσκευη παρεμεινε στο δικτυο κανονικα...τι παιζει?
GoldFan98p Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 2 λεπτά πριν, flyer είπε Έκανες επανεκκίνηση στο ρουτερ? Πολλες φορες αλλα τιποτα...
jkoukos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Από telnet γνωρίζεις κάποια πράγματα; Αν ναι, κατεβάζεις το σχετικό εγχειρίδιο της Thomson και κάνεις όποιες ρυθμίσεις θέλεις. Π.χ. για να αποκλείσεις μια συγκεκριμένη MAC που ήδη είναι ενεργή και συνδεδεμένη, πληκτρολογείς: wireless macacl list για να δεις ποιες είναι συνδεδεμένες. wireless macacl modify ssid_id=0 hwaddr=00:xx:xx:xx:xx:xx permission=deny αποκλείεις την συγκεκριμένη MAC wireless macacl delete ssid_id=0 hwaddr=00:xx:xx:xx:xx:xx διαγράφεις την συγκεκριμένη MAC. saveall για να αποθηκεύσεις τις επιλογές.
koufs Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 το θέμα είναι άλλο, αυτός που μπαίνει έχει τον κωδικό σου; αν δεν θεςνα τον έχει, τότε να αλλάξεις κωδικό (γιατί θα μπει με άλλη συσκευή και επίσης θα τον έχουν και άλλοι) αν δεν έχεις κωδικό ξανασκέψου το, προφανώς μιλάμε για WPA2 AES, και ο αποκλεισμός της mac address από κάποιον που ξέρει λίγα πράγματα ή από καοιον άσχετο με πρόσβαση στο google , μπορεί να παρακαμφθεί πολύ εύκολα
YourTrueLegend Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) On 3/29/2018 at 7:27 PM, GoldFan98p said: Καλησπερα στους φιλους του insomnia!! Θελω τα φωτα σας για το θεματακι μου στην συνδεση wifi που εχω θελω να μπλοκαρω την συνδεση τον συσκευων που ειναι στο wifi μου Το Wifi > Thomson6C5F6D Πως μπορω να μπλοκαρω την mac τον συσκευων ετσι ωστε να μην εχουν προσβαση? Ευχαριστω! Ετσι οπως το γραφεις καταλαβαινω οτι θες να μην μπαινει καμια απολυτως συσκευη με wifi στο LAN. Οποτε, απλα κλεινεις το wifi interface του router σου. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2018 από YourTrueLegend
Papadrams Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Mac filtering θα σου πρότεινα να μην κάνεις γιατί κάθε φορά που θα έρχεται κάποιος φίλος σου και θα θέλει να συνδεθεί θα πρέπει να ψάχνετε την Mac του στην συσκευή του , να την καταχωρείς και πάει λέγοντας. Επίσης δεν θα σου πρότεινα να κλείσεις τελείως το wifi. Όλο και κάπου θα σου χρησιμεύει. Αν έχεις τις γνώσεις αυτό που θα σου πρότεινα είναι να αλλάξεις το δίκτυο από πχ 192,168,1,1 με 255,255,255,0 σε 192,168,55,0 με 255,0,0,0 , να απενεργοποιήσεις το DHCP, να αλλάξεις τον κωδικό του wifi να αλλάξεις το ssid kai να κάνεις το ssid του router κρυφό. Σίγουρα κάποιος που ξέρει θα μπορέσει να μπει κάποια στιγμή αλλά δεν νομίζω να είναι τόσο επίμονος.
seventh_son Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Στις 5/4/2018 στις 4:55 ΜΜ, Papadrams είπε Mac filtering θα σου πρότεινα να μην κάνεις γιατί κάθε φορά που θα έρχεται κάποιος φίλος σου και θα θέλει να συνδεθεί θα πρέπει να ψάχνετε την Mac του στην συσκευή του , να την καταχωρείς και πάει λέγοντας. Επίσης δεν θα σου πρότεινα να κλείσεις τελείως το wifi. Όλο και κάπου θα σου χρησιμεύει. Αν έχεις τις γνώσεις αυτό που θα σου πρότεινα είναι να αλλάξεις το δίκτυο από πχ 192,168,1,1 με 255,255,255,0 σε 192,168,55,0 με 255,0,0,0 , να απενεργοποιήσεις το DHCP, να αλλάξεις τον κωδικό του wifi να αλλάξεις το ssid kai να κάνεις το ssid του router κρυφό. Σίγουρα κάποιος που ξέρει θα μπορέσει να μπει κάποια στιγμή αλλά δεν νομίζω να είναι τόσο επίμονος. Συμφωνώ με το πρώτο κομμάτι. Με το δεύτερο δεν έχει νόημα. Αφενός γιατί φτιάχνεις ένα τεράστιο subnet χωρίς λόγο και αφετέρου γιατί εφόσον έχεις απενεργοποιήσει dhcp και ssid broadcasting όποιος φίλος έρχεται θα πρέπει και να βάζει το SSID αλλά και ρυθμίσεις static ip, subnet mask και default gateway. Η πιο απλή λύση είναι να αλλάξεις κωδικό βάζοντας κάτι πιο σύνθετο (συνδυασμός γράμματα, αριθμοί, σύμβολα, κεφαλαία και μικρά) με αρκετά ψηφία. Επιλέγεις WPA 2 Personal και AES. Εφόσον αυτός που έμπαινε δεν έχει τον καινούριο κωδικό (και ο καινούριος κωδικός δεν είναι κάτι απλό για να τον βρει) θα τον πετάξει έξω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα