Προς το περιεχόμενο

Wind: Λανσάρισμα τηλεοπτικής πλατφόρμας τον Απρίλιο, εν αναμονή αποφάσεων για Forthnet

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε απολογισμό της περσινής χρονιάς προχώρησε σήμερα η Wind κατά τη διάρκεια ενημέρωσης προς τα ΜΜΕ, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της να αναφέρει τις επιδόσεις της εταιρείας του  για το 2017 αλλά και το τι έρχεται μέσα στο 2018.

Έτσι το 2017 αποτέλεσε μια «εξαιρετική χρονιά» για τη Wind, με αύξηση στο τζίρο και τη λειτουργική κερδοφορία. Συγκεκριμένα τα έσοδα ανήλθαν σε 494  εκατ. ευρώ (το 63% από τη σταθερή τηλεφωνία και το 37% από την κινητή), σημειώνοντας αύξηση την τελευταία διετία 7,3%, ενώ εντυπωσιακή ήταν η αύξηση του EBITDA για την ίδια περίοδο που άγγιξε το 21,3%.  Ένας από τους λόγους των επιδόσεων αυτών είναι η κατακόρυφη αύξηση στην κατανάλωση data κατά 107% σε σχέση με το 2016, με την κίνηση δεδομένων μέσα από το δίκτυο της Wind να υπολογίζεται στα 18 εκατομμύρια GB. Επίσης τεράστια αύξηση 900% σημείωσε και η κίνηση δεδομένων που προέρχεται από ξένους επισκέπτες της χώρας μας.

Στο ορίζοντα και πολύ σύντομα, η Wind θα προχωρήσει στο πρώτο σημαντικό λανσάρισμα για το 2018, το οποίο δεν είναι άλλο από την τηλεοπτική της πλατφόρμα, η οποία βρίσκεται τους τελευταίους μήνες σε πιλοτική λειτουργία και στην οποία συμμετέχουν 1500 χρήστες, κυρίως εργαζόμενοι της εταιρείας. Σύμφωνα με τον κ. Ζαρκαλή, η τηλεοπτική πλατφόρμα της Wind θα αποτελέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση η οποία θα στηρίζεται στην τεχνολογία IP,  διαθέτοντας ανταγωνιστικό περιεχόμενο και δίνοντας έμφαση σε προσφορές για τα νοικοκυριά. Μάλιστα η πρόσβαση θα είναι εφικτή μέσω αποκωδικοποιητή που θα στηρίζεται στην πλατφόρμα του Android δίνοντας επιπλέον δυνατότητες.

5abd139486dd9_WindTV.jpg.ab85b9852e3dd457d1ecc21c4b311c05.jpg

Καμία εξέλιξη δεν υπάρχει μέχρι στιγμής από το μέτωπο της Forthnet και της κοινής -μη δεσμευτικής- πρότασης εξαγοράς που έχει καταθέσει η Wind μαζί με τη Vodafone, για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρείας. Σύμφωνα με τον κ. Ζαρκαλή, αν η εξαγορά ολοκληρωθεί, δε θα υπάρχει κανένα θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού από τη στιγμή που στην αγορά υπάρχει παίκτης με μερίδιο άνω του 60% εννοώντας την Cosmote.

Και τη φετινή χρονιά, θα συνεχιστούν οι επενδύσεις στα δίκτυα οπτικών ινών, αλλά και στο δίκτυο κορμού κινητής τηλεφωνίας, με το ποσοστό κάλυψης 4G δικτύου να φτάνει το 95% έως το τέλος της χρονιάς. Σε ότι αφορά την ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών, έχει ολοκληρωθεί η πλήρης κάλυψη της Καλαμάτας, ενώ μέχρι το τέλος του 2019, η Wind αναμένεται να παρέχει συνολικά 442 χιλιάδες γραμμές στην Αττική, την Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και το Ηράκλειο Κρήτης. Η ανάπτυξη του δικτύου όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε συνεχίζεται αν και θα μπορούσε να είναι πιο γρήγορη από τη στιγμή που εκατοντάδες αναβαθμισμένες καμπίνες δεν έχουν ενεργοποιηθεί εξαιτίας καθυστερήσεων στην ηλεκτροδότησή τους.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα παραπανω νουμερα ειναι εις βαρος των καταναλωτων που πχ πληρωνουν εως 24mbs γραμμες και εχουν 2 κλπ

Συνιστω μ α κ ρ ι α!

Επεξ/σία από Hal9000
  • Like 6

Νομίζω  φίλε μου  ότι η τοποθέτηση σου είναι  άστοχη , χωρίς  να έχω κάποιο  συμφέρον.  Cosmote έχω.  Αλλά  δυστυχώς  όλες μα όλες οι γραμμές  είναι  της cosmote,  ΟΤΕ δηλαδή  τις οποίες  επινοικιάζει. Η ταχύτητα με την οποία  συνδέεσαι  επηρεάζεται  από πολλούς  παράγοντες. 

• Like 3

Δεν ανέφεραν όμως το ποσοστό αύξησης των παραπόνων από τους συνδρομητές τους...

Γενικά, δεν είμαι Fan ή Hater εταιριών, αλλά δεν έχω ακούσει ούτε έναν να λέει καλά λόγια για την Wind... (Αναφέρομαι σε συνδρομητές σταθερής/Internet) :-)

• Like 3

• Super Moderators
8 minutes ago, tz_aristotelis said:

Τα παραπανω νουμερα ειναι εις βαρος των καταναλωτων που πχ πληρωνουν εως 24mbs γραμμες και εχουν 2 κλπ

Ναι μόνο στη Wind γίνεται αυτό, σε κανένα άλλο πάροχο ADSL παγκοσμίως...

• Like 10

12 λεπτά πριν, tz_aristotelis είπε

Δεν ξερω τι συμβαινει στις αλλες εταιριες αλλα η wind πιστευω ειναι πρωταθλήτρια στην εξαπατηση, κοροϊδία, ειρωνια, παρανομες χρεωσεις, ελλειπή εξυπηρετηση, αδιαφορια κλπ κλπ. Κινειται στο κοσμο του ψέματος, ψευδαίσθησης, εκδικητικότητας. Αισχος. 

Συνιστω μ α κ ρ ι α!

Είμαι πολύ φρέσκος στη wind,μόλις 10 μέρες,και δεν έχω άποψη για την συμπεριφορά.Εχω άποψη για την ταχύτητα.Στο σπίτι μου είναι ο τρίτος παροχος που βάζω μετά τις forthnet και cosmote.Και οι τρεις είχαν ακριβώς την ίδια ταχύτητα,11mbps.Δεν νομίζω λοιπόν ο πάροχος να παίζει ρόλο στην ταχύτητα.

12 λεπτά πριν, papageorge007 είπε

Δεν ανέφεραν όμως το ποσοστό αύξησης των παραπόνων από τους συνδρομητές τους...

Γενικά, δεν είμαι Fan ή Hater εταιριών, αλλά δεν έχω ακούσει ούτε έναν να λέει καλά λόγια για την Wind... (Αναφέρομαι σε συνδρομητές σταθερής/Internet) :-)

Δύο σχετικά slides από την παρουσίαση γι' αυτό το θέμα τα οποία δεν αναφέρθηκαν στο άρθρο

Screenshot_1.jpg.17f5cf125e7d71262d0d6b5bcfe36bc3.jpgwind.jpg.df11f0a4f68654221f81fea301f12092.jpg

Τρομερή επιτυχία.... Η αύξηση του τζίρου παίζει να είναι μικρότερη από αυξήσεις στους λογαριασμούς που έκανε την τελευταία διετία.

ένας ακόμα δυσαρεστημένος πελάτης που περιμένει να λήξει το συμβόλαιο για να φύγει

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάρτε aftermarket modem και ρίχτε το snr...

Ουπς δεν επρεπε να το πω αυτο......😎😶😂

Vdsl Forthnet δεν κλειδωνα ποτε πανω απο 27mbps, μια φορα κλείδωσα στα 30 και εκανα παρτι... άλλαξα και μοντεμ παλι δικο τους τα ιδια.. με το καφαου στα 20 μετρα απο το σπιτι μου και το κεντρο που παιρνει στα 500 μετρα..

Πήρα λοιπον ενα fritzbox 7490.. εριξα το snr (signal to noise ratio) στο 5 και έκτοτε ειμαι σταθερα 47mbps μη μιλήσω για αποσυνδεσεις... ΚΑΜΙΑ!!!

Λιγα λαθη παραπάνω μονο δλδ 8 εως 10 ανα 15 λεπτά.. αλλα απλα λάθη όχι packet loss... 

Αυτα σε απάντηση των απο πανω περι ταχύτητας και απάτης..

Ψαχτειτε

Επεξ/σία από ~Joker~

2 ώρες πριν, ~Joker~ είπε

Vdsl Forthnet δεν κλειδωνα ποτε πανω απο 27mbps, μια φορα κλείδωσα στα 30 και εκανα παρτι... άλλαξα και μοντεμ παλι δικο τους τα ιδια.. με το καφαου στα 20 μετρα απο το σπιτι μου και το κεντρο που παιρνει στα 500 μετρα..

Πήρα λοιπον ενα fritzbox 7490.. εριξα το snr (signal to noise ratio) στο 5 και έκτοτε ειμαι σταθερα 47mbps μη μιλήσω για αποσυνδεσεις... ΚΑΜΙΑ!!!

Λιγα λαθη παραπάνω μονο δλδ 8 εως 10 ανα 15 λεπτά.. αλλα απλα λάθη όχι packet loss... 

Ψαχτειτε

... ναι αλλά έδωσες 200€... άρα δεν είναι μαγκιά είναι πολυτέλεια!!!

• Like 1

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 minutes ago, nhzt said:

... ναι αλλά έδωσες 200€... άρα δεν είναι μαγκιά είναι πολυτέλεια!!!

Κι όχι μόνο, πήρε μοντέλο που δεν υποστηρίζει Profile 35b για 200Mbps μελλοντικα, γι' αυτό μόνο το 7590...

Επεξ/σία από ThReSh

2 ώρες πριν, ~Joker~ είπε

Ψαχτειτε

Τσάμπα αγόρασες modem , αν είσαι 20 μέτρα από τη καμπίνα θες ηλεκτρολόγο!

Σίγουρα έχεις θέμα στη καλωδίωση του σπιτιού.

• Like 1
  • Confused 1

Εδώ στη Λάρισα και συγκεκριμένα στη συνοικία που ζω,έχουν τοποθετηθεί τα ΚΑΦΑΟ οπτικών ινών της WIND από πέρυσι και μόλις πριν λίγο καιρό άρχισαν σιγά σιγά να ηλεκτροδοτούνται ένα-ένα.Ενώ αντίστοιχα του ΟΤΕ σε άλλες περιοχές, που άργησαν να υλοποιηθούν,πήραν ρεύμα αμέσως!Γιατί έτσι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...