Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα Redmi 5 και Redmi 5 Plus είναι τα επόμενα smartphones της Xiaomi που κάνουν επίσημα την εμφάνισή τους στη χώρα μας, με τη διαθεσιμότητά τους να ξεκινά από σήμερα.

Και τα δύο smartphones όπως άλλωστε και τα περισσότερα της κινεζικής εταιρείας, υποστηρίζουν dual sim ενώ διακρίνονται για το συνδυασμό επιδόσεων και τιμής, έχοντας παράλληλα υψηλή ποιότητα κατασκευής. Ένα από τα κοινά χαρακτηριστικά των δύο μοντέλων εκτός από την εμφάνισή τους, αφορά την αναλογία πλευρών τους η οποία για πρώτη φορά είναι στα 18:9 και με την εταιρεία να ελαχιστοποιεί τα περιθώρια περιμετρικά της οθόνης, όχι όμως σε μεγάλο βαθμό.

Με τιμή €169, το Redmi 5 αποτελεί μία από τις οικονομικότερες προτάσεις της Xiaomi, με οθόνη 5,7 ιντσών, και ανάλυση  HD+ (1440 x 720 pixels). Το πάχος περιορίζεται στα 7,7 χιλιοστά ενώ στο εσωτερικό βρίσκουμε το μεσαίων επιδόσεων SoC της Qualcomm, το Snapdragon 450 με οκταπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στο 1.8GHz, με 2GB μνήμη και 16GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για κυκλοφορία της δεύτερης έκδοσης η οποία φέρει μεγαλύτερη μνήμη και χωρητικότητα. Η αυτονομία αναμένεται να κυμαίνεται στη μία ημέρα εξαιτίας της μπαταρίας των 3.300 mAh.

5abceb3e13285_gallery_286955_4390_45445(1).jpg.b4e8cb8a0b5cc674138c9a382c214c56.jpg

Το Redmi 5 Plus έρχεται με μεγαλύτερη οθόνη στις 5,99 ίντσες όπως επίσης και με μεγαλύτερη ανάλυση 2160 x 1080. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περιμένουν καλύτερες επιδόσεις εν συγκρίσει με το «απλό» μοντέλο εξαιτίας του Snapdragon 625 chipset (χρονισμένο στα 2GHz), ενώ στην Ελλάδα θα κάνουν την εμφάνισή τους δύο εκδόσεις, η πρώτη με μνήμη 3GB και αποθηκευτικό χώρο 32GB. Η δεύτερη έρχεται με 4GB RAM και διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο. Στην περίπτωση αυτή, το Redmi 5 Plus με 3GB μνήμη κοστίζει €199, με το κόστος της μεγαλύτερης έκδοσης να έχει οριστεί στα €229.

Και τα δύο μοντέλα μοιράζονται τις ίδιες κάμερες.  Συγκεκριμένα η κύρια κάμερα έχει ανάλυση 12MP με φακό 5 στοιχείων και διάφραγμα f/2.2. Για τις selfies η Xiaomi ενσωματώνει στα Redmi 5 και Redmi 5 Plus κάμερα 5MP με διάφορα φίλτρα ομορφιάς για καλύτερα αποτελέσματα.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο,τι πρέπει είναι αυτό το κινητό. Με πληρωσε και ο ΟΑΕΔ σήμερα, θα σκάω στις καφετέριες μουρατος.

:P

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Μα τα εβλεπα μια χαρα στο σκρουτζ μεχρι τωρα, τι συμβαινει?

Πλακα στη πλακα αυτο που συμβαινει και η μαμα αντιπροσωπεια δεν αναγνωριζει τυχον πωλησεις που γινονται απο σκρουτζομαγαζα και τελικα την πληρωνει ο καταναλωτης , πρεπει να σταματησει. Πρεπει να ξερω οτι το πλαισιο ειναι νομιμο και το καιζερ πχ , παρανομο? Και εδω στο ινσομνια ολοι λιγο πολυ ειμαστε ψαγμενοι, λιγο πιο περα οι καταναλωτες ουτε καν μπορουν να διανοηθουν τι ακριβως παίζεται!

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήρε η αδερφή μου το Plus 4/64 global πριν 10 μέρες με 179. Το έχει φορτίσει 4 φορές, το προηγούμενο Samsung της θα το είχε φορτίσει ~13... :P

Πολύ vfm και επιτέλους με σχετικά μικρά bezels λόγω 18/9.

Επεξ/σία από GeorgeMan
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, tz_aristotelis είπε

Πλακα στη πλακα αυτο που συμβαινει και η μαμα αντιπροσωπεια δεν αναγνωριζει τυχον πωλησεις που γινονται απο σκρουτζομαγαζα και τελικα την πληρωνει ο καταναλωτης , πρεπει να σταματησει. Πρεπει να ξερω οτι το πλαισιο ειναι νομιμο και το καιζερ πχ , παρανομο? Και εδω στο ινσομνια ολοι λιγο πολυ ειμαστε ψαγμενοι, λιγο πιο περα οι καταναλωτες ουτε καν μπορουν να διανοηθουν τι ακριβως παίζεται!

Όσο την πληρώνει πάντα ο καταναλωτής, άλλο τόσο έχει πάντα δίκιο.

Έστω ότι ανοίγεις εταιρεία και μιλάς με μια άλλη εταιρεία για να πουλάς τις συσκευές της. Συμφωνείτε και έτσι γίνεσαι επίσημος διανομέας της στην Ελλάδα (πρόσεξε την λέξη). Ως επίσημος διανομέας λοιπόν έχεις την υποχρέωση εφόσον μιλάμε για ηλεκτρονικές συσκευές βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας να παρέχεις και εγγύηση 2 έτη, πράμα που αναλαμβάνει το τεχνικό σου τμήμα δεδομένου ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις. Έρχεται ένας όμως με συσκευή της ίδιας εταιρείας, αγορασμένη από αλλού και σου λέει φτιάχτο μου τσάμπα μέσω εγγύησης. Τι θα του πεις; Είσαι ψαγμένος;

Επεξ/σία από ChimairaX
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tz_aristotelis είπε

Εχουν βγαλει παρα πολλες παραλλαγες στις συσκευες τους οι κινεζοι,ειδικα η xiaomi,πιθανον η αντιπροσωπεια να μη θελει να μπλεξει .Σε samsung πχ που εχω εγω,η τιμη scroutz με αλυσιδες μεγαλες εχει διαφορα 100 ευρω και η εγγυηση ακριβως η ιδια,η αντιπροσωπεια σε καλυπτει πληρως.Αλλη περιπτωση αυτη ομως.

Επεξ/σία από athns
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, ChimairaX είπε

Όσο την πληρώνει πάντα ο καταναλωτής, άλλο τόσο έχει πάντα δίκιο.

Έστω ότι ανοίγεις εταιρεία και μιλάς με μια άλλη εταιρεία για να πουλάς τις συσκευές της. Συμφωνείτε και έτσι γίνεσαι επίσημος διανομέας της στην Ελλάδα (πρόσεξε την λέξη). Ως επίσημος διανομέας λοιπόν έχεις την υποχρέωση εφόσον μιλάμε για ηλεκτρονικές συσκευές βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας να παρέχεις και εγγύηση 2 έτη, πράμα που αναλαμβάνει το τεχνικό σου τμήμα δεδομένου ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις. Έρχεται ένας όμως με συσκευή της ίδιας εταιρείας, αγορασμένη από αλλού και σου λέει φτιάχτο μου τσάμπα μέσω εγγύησης. Τι θα του πεις; Είσαι ψαγμένος;

Αρκετά χρόνια πριν εργαζόμενοι σε αντιπροσωπεία της panasonic, η σύμβαση που είχε η εταιρεία με την panasonic ήταν να παρέχει σέρβις σε συσκευές εντός εγγύησης και ας ήταν αγορασμένες από άλλη ευρωπαϊκή χώρα, δεν κάλυπτε όμως συσκευές που πωλούνταν στην Ελλάδα μέσω παραεισαγωγής. Σε αυτές παρείχε σέρβις ή ανταλλακτικά αλλά με πληρωμή. Στα xiaomi απ'ότι έχω ακούσει δεν παρέχουν κανενός είδους σέρβις αν δεν είναι δικιάς τους εισαγωγής. Δηλαδή αν πάρεις δύο ίδιες συσκευές, μια από Κίνα και μια από Κωτσόβολο και σου πέσουν και σπάσουν οι οθόνες, μόνο για την μια θα σου πουλήσουν ανταλλακτικό, για το κινέζικο αρνούνται να σου πουλήσουν ανταλλακτικό λες και δεν θα καλόπληρωθούν για αυτό.

Δημοσ.

Το redmi note 5 ποτε θα το δουμε;

Παντως το 5.99 αν το πιασεις στο χερι σαν 5.5 ειναι μην πω και πως δειχνει μικροτερο.

Συν οτι αν το γυρισεις στο πλαϊ ειναι πολυ στενο και το σκρουλαρισμα παει συννεφο.

9 λεπτά πριν, athns είπε

Εχουν βγαλει παρα πολλες παραλλαγες στις συσκευες τους οι κινεζοι,ειδικα η xiaomi,πιθανον η αντιπροσωπεια να μη θελει να μπλεξει .Σε samsung πχ που εχω εγω,η τιμη scroutz με αλυσιδες μεγαλες ειναι 100 ευρω και η εγγυηση ακριβως η ιδια,η αντιπροσωπεια σε καλυπτει πληρως.Αλλη περιπτωση αυτη ομως.

Ειχα παει να παρω μια προσψη για το αμαξι για το ραδιο απο 2 din σε 1 din και την πηρα 4.50 ευρω αλλα την ειχα βρει με τον ιδιο κωδικο στα 28 ευρω.

Λοιπον ρωταω αυτον που την πηρα γιατι εσυ την δινεις 4.50 και εκει εχει 28 και μου λεει.

Ακου να δεις φιλε μου ολοι 2.40 την παιρνουμε απο Κινα εγω την δινω 4.50 ο αλλος μπορει να εχει καμια γκομενα να ταϊσει και να θελει 28 ευρω.

:lol:

Δημοσ.

Έχω πάρει 2 συσκευές για 2 φίλες μου, εξαιρετικό κινητό το έχω πιάσει στα χέρια μου. Είναι μακρόστενο, είναι σαν να έχεις 5αρι κινητό σε αίσθηση και είναι 5.99 ίντσες. Αξίζει το 4/64, είναι πολύ καλό και η τιμή του σούπερ. Εγώ τα πήρα από σκρουτζομάγαζο στα 187 ευρώ. Τώρα που βγήκε και επίσημα δώσε 40 ευρώ παραπάνω και έχε 2 χρόνια εγγύηση από infoquest.

Το μόνο μείον είναι το type-c που δεν έχει  αλλιώς θα είχα δώσει το max 2 γι αυτό! Το άσπρο γαλάζιο είναι πανέμορφο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tz_aristotelis είπε

Μα η infoquest δεν ειναι αντιπροσωπος...Μεταπωλητής είναι....Σαν να μου λές πήρα ενα κινητό απο τον Κοτσόβωλο αλλα το πλαίσιο δεν με καλύπτει...

Δημοσ.
11 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Πήρε η αδερφή μου το Plus 4/64 global πριν 10 μέρες με 179. Το έχει φορτίσει 4 φορές, το προηγούμενο Samsung της θα το είχε φορτίσει ~13... :P

Πολύ vfm και επιτέλους με σχετικά μικρά bezels λόγω 18/9.

Για την μπαταρία δεν ξέρω..πριν 2 χρονια πήρα το Xiaomi redmi note 2 το οποιο και έχω ακόμα και η μπαταρια χαλασε μετά απο έναν χρόνο,του έβαλα διαφορετική αλλα το ίδιο πράγμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...