Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα,

Μετά από σχεδόν 10 χρόνια στην αγκαλιά του Pure Android (εποχές nexus για αρχή), ως τώρα επέλεγα mid-range συσκευές.

Είδα όμως ότι αρχίσαμε να μπαίνουμε σε φάσεις που με χρήματα γύρω στα 300 ευρώ, το performance του Pure Android άρχισε να είναι αρκετά ταπεινό και κυρίως - σε πτώση ως εμπειρία.

Καθώς, δεν είμαι σε θέση να διαθέσω χρήματα κοντά στα 900 ευρώ για να πάω σε Pixel 2 XL κλάση, έκανα την επιλογή για πρώτη φορά να πάω σε κάτι εκτός Pure Android. Κατέληξα στο MIUI σε πολύ καλή εκδοχή, το MI MIX 2. Το κινητό είναι τούμπανο και ωραίο σε κατασκευή.

Με ένα «αλλά». Έχασα την ηρεμία που είχα στο Pure Android οικοσύστημα σε επίπεδο αξιοπιστίας αναβαθμίσεων και configuration. Το MIUI παρά τα χρόνια που έχουν περάσει έχει σοβαρά θέματα αξιοπιστίας. Είναι λειτουργικό για ανθρώπους που έχουν όρεξη να πειραματίζονται με λύσεις και όχι για ανθρώπους που θέλουν το κινητό για αξιόπιστο εργαλείο, χωρίς προβλήματα.

Ως εκ τούτου, σχεδιάζω την επαναφορά μου στο Pure Android, θέτοντας ένα ταβάνι στα 500 ευρώ. Έχω αυξημένες απαιτήσεις σε σχέση με το μέσο χρήστη σε επιδόσεις εφαρμογών, αλλά όχι για βίντεο και gaming. Τρέχω και VPN.

Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σας. :)

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την πρόταση αλλά τέτοιους πειραματισμούς έκανα νεότερος.

Ξέχασα να αναφέρω ότι είμαι τυπικός χρήστης με business ανάγκες πλεόν. Δεν έχω όρεξη και χρόνο να πειραματιστώ στο κινητό ή να μείνω έστω και 1 λεπτό με προβλήματα που πρέπει να λύσω. Θέλω ένα κινητό να κάνω τη δουλειά μου άψογα και χωρίς downtime ή προβλήματα μετά από αναβαθμίσεις.

Ως τώρα με το Pure Android τα είχα όλα αυτά, μέχρι τη στιγμή που άρχισε να χρειάζεται πραγματικά αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά για ένα πολύ καλό smooth experience. Άρα και χρήματα προς high-end.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, kostasgr78 είπε

Καλησπέρα στην παρέα,

Μετά από σχεδόν 10 χρόνια στην αγκαλιά του Pure Android (εποχές nexus για αρχή), ως τώρα επέλεγα mid-range συσκευές.

Είδα όμως ότι αρχίσαμε να μπαίνουμε σε φάσεις που με χρήματα γύρω στα 300 ευρώ, το performance του Pure Android άρχισε να είναι αρκετά ταπεινό και κυρίως - σε πτώση ως εμπειρία.

Καθώς, δεν είμαι σε θέση να διαθέσω χρήματα κοντά στα 900 ευρώ για να πάω σε Pixel 2 XL κλάση, έκανα την επιλογή για πρώτη φορά να πάω σε κάτι εκτός Pure Android. Κατέληξα στο MIUI σε πολύ καλή εκδοχή, το MI MIX 2. Το κινητό είναι τούμπανο και ωραίο σε κατασκευή.

Με ένα «αλλά». Έχασα την ηρεμία που είχα στο Pure Android οικοσύστημα σε επίπεδο αξιοπιστίας αναβαθμίσεων και configuration. Το MIUI παρά τα χρόνια που έχουν περάσει έχει σοβαρά θέματα αξιοπιστίας. Είναι λειτουργικό για ανθρώπους που έχουν όρεξη να πειραματίζονται με λύσεις και όχι για ανθρώπους που θέλουν το κινητό για αξιόπιστο εργαλείο, χωρίς προβλήματα.

Ως εκ τούτου, σχεδιάζω την επαναφορά μου στο Pure Android, θέτοντας ένα ταβάνι στα 500 ευρώ. Έχω αυξημένες απαιτήσεις σε σχέση με το μέσο χρήστη σε επιδόσεις εφαρμογών, αλλά όχι για βίντεο και gaming. Τρέχω και VPN.

σιγά μην είναι και 20 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, kostasgr78 είπε

Καλησπέρα στην παρέα,

Galaxy S8

Htc u11

Oneplus 5t

Motorola Moto Z2 Force

Nokia 8

Είναι μερικά με Pure Android 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Το Galaxy S8 δεν φοράει τον πυρήνα της Samsung;

Το Oneplus 5Τ αν δεν κάνω λάθος δεν είναι ακριβώς Pure Android.

Τα Nokia είναι pure.

Επεξ/σία από kostasgr78
Δημοσ.

Έπεσα και στο Android Enterprise Recommended πρόγραμμα της Google.

https://www.android.com/enterprise/recommended/

Υποτίθεται είναι τα εγκεκριμένα από την Google κινητά που φέρουν Android σε επίπεδο μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας.

https://androidenterprisepartners.withgoogle.com/?&_ga=2.59742061.1516277485.1522310937-1230045255.1520424547#!/results/browse-all/2

Δημοσ.

Κινητα με stock android περαν του Pixel και του nokia 8 ειναι και τα Oneplus5t και motorola.

Δεν ειναι 100% stock android αλλα ο πυρηνας τους ειναι γυρω απο το stock android και οι ελαχιστες προσθηκες που εχουν σε gestures,notifications κλπ ειναι προς το καλυτερο.

Μετα σε stock android εμπειρια αλλα με skin δικο τους ειναι της HTC και της Sony.

Με βαση αυτα που περιγραφεις πιο πανω παντως σε βλεπω να εισαι μεταξυ nokia και Oneplus και αν σε ενδιαφερουν και τα καλα specs τοτε μαλλον για Oneplus5t.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostasgr78 είπε

Τα νέα Nokia του 2018 έχουν Android One, άρα θεωρώ θα παίρνουν αμέσως αναβαθμίσεις.

Στα Oneplus αργεί να έρθει η αναβάθμιση;

Το Oneplus 5t ειναι ηδη με android 8 και το προηγουμενο Oneplus 3t εχει android 8 απο τον Νοεμβριο.

Το θεμα ειναι οτι ολα τα Android κινητα παιρνουν μεγιστο 2 μεγαλες αναβαθμισεις ανεξαρτητως του τι αγοραζεις,stock android ή οχι.

Μονο το Pixel 2 θα παρει 3 μεγαλες αναβαθμισεις.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, dimips είπε

Για κοίτα και το Nokia 7 plus τι πουλιά πιάνει κι αν βολεύει

Γιατι σαμπως εχει κυκλοφορησει ακομα?

Επισης δεν ειναι λιγο χαζο να παει απο το Mi mix με snapdragon 835 σε κινητο με snap 660?

Δημοσ.

Θα κοιτάξω και το Nokia 7 plus όταν βγεί, φαίνεται ενδιαφέρον.

Σχετικά με τους επεξεργαστές, να τούς «βράσω» αν φοράνε λάθος λειτουργικό. :P

To MIUI δεν είναι για ανθρώπους που ζητούν αξιοπιστία από το κινητό. Είμαι λίγο καιρό με αυτό και έχω φρίξει. Για πειραματισμούς και για ανθρώπους που συμβιβάζονται με σοβαρές αστοχίες και bugs, είναι εντάξει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ είμαι 4 χρόνια miui και δεν έχω κανένα πρόβλημα, βέβαια γούστα είναι αυτά.

Κατά την γνώμη ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε Android.

Σου ξανά λέω σε μία το πολύ ώρα αν ασχοληθείς θα έχεις στο τηλέφωνο σου καθαρό Android.

Σαν συσκευή είναι άριστη σε όλα της, για πολλούς από εμάς είναι όνειρο η απέκτηση της.

Επεξ/σία από chios

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...