Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μεχρι στιγμης εχω φτιαξει ενα πινακα μορφοποιηση table απο excel τον οποιο χρησιμοποιω σαν μια προχειρη βαση δεδομενων για το γραφειο. Σκεφτομαι να τον εξελιξω, αξιζει να τον μετατρεψω σε καποιας μορφη βαση δεδομενων (access/sql) και να τον διαχειριζομαι απο κανα filemaker κτλ

Μεγιστος νουμπας ειμαι ολα αυτα δε τα χω δουλεψει απλα κοιταζω λιγο να ξεφυγω απο το excel που ειναι περισσοτερο υπολογιστικου τυπου, ενω εγω θελω καταγραφη

Και σε βητα φαση αν αυτο πετυχει θελω να εχω και αμεση προσβαση απο το κινητο

Δημοσ.

Σε 1η φάση η μεταφορά απο Excel σε Access είναι το εύκολο...διαβάζεις λίγο και το μεταφέρεις όμορφα και απλά.

Τώρα το 2ο κομμάτι για πρόσβαση απο κινητό θελει λίγο παραπάνω δουλειά καθώς πρέπει να φτιάξεις μια Mobile aware ιστοσελίδα και να διαβάζεις την Access και να σου στέλνει τα δεδομένα...και ίσως είναι καλύτερα να μεταφέρεις τα δεδομένα στο Cloud (VPS) με MySQL & Apache/PHP.

Δημοσ.

Πιστευω πως αυτος ειναι ενας ευκολος και απλος τροπος να κανω την μεταφορα

Και επειτα εναν msaccessviewer για το κινητο

-Βεβαια δεν ειμαι σιγουρος για τη πληρη λειτουργικοτητα. Ας πουμε σε καποια κελια εχω hyperlinks Που σε βγαζουν σε ιστοσελιδες οταν πατας. Δε ξερω αν μια εγγραφη σε access μπορει να ενσωματωσει τετοια πληροφορια.

-Επειτα σε περιπτωση που οπως ειπα η access δεν κανει για διαχειριση και ηθελα filemaker μηπως sql ηταν καλυτερη επιλογη ως βαση

Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Βεβαια δεν ειμαι σιγουρος για τη πληρη λειτουργικοτητα. Ας πουμε σε καποια κελια εχω hyperlinks Που σε βγαζουν σε ιστοσελιδες οταν πατας.

data  type : Hyperlink υπάρχει στην Access. Δεν το έχω δοκιμάσει μιας και access άγγιζα πριν κάμποσα χρόνια στο ECDL και μετά δεν την άγγιξα ποτέ ξανά.

Αναφορά σε κείμενο

Επειτα σε περιπτωση που οπως ειπα η access δεν κανει για διαχειριση και ηθελα filemaker μηπως sql ηταν καλυτερη επιλογη ως βαση

2 ώρες πριν, masteripper είπε

Σε 1η φάση η μεταφορά απο Excel σε Access είναι το εύκολο...διαβάζεις λίγο και το μεταφέρεις όμορφα και απλά.

Τώρα το 2ο κομμάτι για πρόσβαση απο κινητό θελει λίγο παραπάνω δουλειά καθώς πρέπει να φτιάξεις μια Mobile aware ιστοσελίδα και να διαβάζεις την Access και να σου στέλνει τα δεδομένα...και ίσως είναι καλύτερα να μεταφέρεις τα δεδομένα στο Cloud (VPS) με MySQL & Apache/PHP.

Η πιο μερακλίδικη και πιο σωστή λύση είναι αυτή που περιέγραψε ο masteripper. Αν όμως δεν έχεις καμία γνώση απ τα παραπάνω θα σου πάρει χρόνο να τα μάθεις ή γενικά θα πρέπει να πληρώσεις κάποιον για να στα στήσει.
Αν δεν χρειάζεσαι για αρχή απαιτητικές προβολές και απλά θες να δεις τους πελάτες σου, τις πωλήσεις που έγιναν σε μία συγκεκριμένη μέρα κ.α και με δεδομένο ότι ξέρεις ήδη να χρησιμοποιείς access και να Σχεδιάζεις Βάσεις Δεδομένω τότε νομίζω ότι η access θα σε καλύψει.

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, therock είπε

Πιστευω πως αυτος ειναι ενας ευκολος και απλος τροπος να κανω την μεταφορα

Και επειτα εναν msaccessviewer για το κινητο

-Βεβαια δεν ειμαι σιγουρος για τη πληρη λειτουργικοτητα. Ας πουμε σε καποια κελια εχω hyperlinks Που σε βγαζουν σε ιστοσελιδες οταν πατας. Δε ξερω αν μια εγγραφη σε access μπορει να ενσωματωσει τετοια πληροφορια.

-Επειτα σε περιπτωση που οπως ειπα η access δεν κανει για διαχειριση και ηθελα filemaker μηπως sql ηταν καλυτερη επιλογη ως βαση

H Access έχει ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ δυνατότητες απ'οτι διαφημίζεται....ουσιαστικά το μόνο που δεν μπορείς να κάνεις είναι παιχνίδια καθώς δεν παρέχει έυκολη προσβαση στο γραφικό υποσύστημα και "εύκολο" multi threading....αν η Ms την έσπρωχνε λίγο ουσιαστικά θα αδυνατούσε να σπρώξει το Visual Studio και όλο το οικοσύστημα που το περιβάλλει....προσπαθεί κατά περιόδους να την "ξεκάνει" ...αλλά το μαύρο το σκυλί δεν ψοφάει....:D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...