Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας !

Εδώ και 2 μέρες ο υπολογιστής (με λογισμικό Windows 10) ολικά παρουσιάζει κολλήματα , δηλαδή αργεί να εκτελέσει όλες τις εντολές που του δίνω , λόγου χάριν θέλω να ανοίξω ένα προγραμματάκι ελαφρύ και αυτό ανοίγει στο 2λεπτο αντί σε κάτι δευτερόλεπτα που συνήθιζε ή του ζητάω να μου εμφανίσει το start menu για να μπορέσω να το απενεργοποιήσω-αναστέλλω-επανεκκινήσω και τίποτα.

Σκέφτηκα ότι το πρόβλημα το έχουμε στο σκληρό δίσκο WDC500 WD5000AAKS BLUE 3GB/S 16MB CACHE 7200RPM{εν τω μεταξύ στο HD Sentinel βγάζει 98 υγεία και 100 απόδοση εδώ και 3 χρόνια} και έπειτα στο λογισμικό . Έτσι θεώρησα σωστό να  σβήσω κάποια αρχεία που δεν τα χρειαζόμουν , μήπως και αυτό έλυνε το πρόβλημά μου. Δυστυχώς για εμένα τίποτα. Οκ, μετά δοκίμασα να πάρω το δίσκο αυτό και να τον τοποθετήσω σε έναν άλλο υπολογιστή [ΑΠΟ Intel i3 4130-ASUS STRIX GTX 950 2GB-2X2GB 1600 CL9 GSKILL-GIGABYTE H81MHD3-COOLERMASTER 600WATT 2013---------------> ΣΕ Intel Celeron G3900-ASUS Phoenix GTX 1050 2GB-1X8GB 2133MHZ GSKILL-GIGABYTE H110MSH2-COOLERMASTER 450WATT 2017 ] και το πρόβλημα παρέμεινε το ίδιο ακριβώς , με την μόνη αλλαγή να έχει πέσει η υγεία του δίσκου στα 96 από 98.

Αυτό που μεσολάβησε εδώ και 1 εβδομάδα και ίσως οφείλεται στο πρόβλημά μου είναι μια ενημέρωση που έγινε από το σύστημα για μια νέα ενημέρωση των Windows 10 και μετά από 5 μέρες ξεκίνησε το πανηγύρι. Σημειωτέον ο δίσκος είναι μισογεμάτος και δεν έχει αλλάξει κάτι. Α επίσης , ο υπολογιστής αυτός χρησιμοποιείται (όπως και ο άλλος για δοκιμές) για Facebook μόνο και κανά παιχνιδάκι σε retail των 20GB του 2011

Τι πιστεύετε ότι φταίει και πώς μπορώ να το επιλύσω?
Σας ευχαριστώ!

Υ.Σ. Αν το θέμα που άνοιξα δεν βρίσκεται στο κατάλληλο λήμμα ας το διευθετήσει η ανώτερη αρχή.

Επεξ/σία από Rebel17711
Δημοσ.

καλημερα..αν καταλαβα καλα γιατι πινω καφε ακομα :P τον εβαλες και σε αλλο συστημα και εκανε τα ιδια..

οποτε λογικα η ο δισκος τα εχει παιξει η τα windows για καποιο λογο... θα ελεγα μαλλον ειναι ωρα για φορματ και αν συνεχιζει τα ιδια αλλαγη δισκου..

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αυτή είναι η τραγικότητα ή ευχή!
Και αυτό που με πονάει είναι ότι έχω κάποια αρχεία από τα παλιά που μου είναι σημαντικά ( ;) ) και δεν μου πάει η καρδιά για φορματ.
Μάλλον είναι η μοναδική λύση με τις λιγότερες απώλειες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ε καλα τα αρχεια σου μπορεις να τα σωσεις σε κανα usb η κανα δισκο φιλου σου κλπ... και μετα κανε φορματ..

τι να σου πω περιμενε μηπως καποιος εχει καμια καλυτερη ιδεα προταση...

αλλα νομιζω οτι με το φορματ καθαριζεις με το θεμα λειτουργικου μηπως κατι με τον καιρο τα εχει παιξει...

και αν μετα σου κανει τα ιδια πολυ απλα τα εχει παιξει ο δισκος και εκει δεν γινεται κατι παρα μονο αλλαγη..

Επεξ/σία από Ghost007
  • Like 1
Δημοσ.

Μήπως χρειάζεται ένα CHKDSK /R ;

Τουλάχιστον σε εμένα που μετά από διακοπή ρεύματος έκανε μερικά λεπτά για boot (win 10 pro) έκανα chkdsk και τώρα μπουτάρει σε λίγα δευτερόλεπτα. Δεν χάνεις να το δοκιμάσεις, (θα σε ρωτήσει να εκτελέσει την εντολή στο επόμενο boot).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...