iTechBlogGr Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Καλησπέρα σε όλους εδώ και λιγες μέρες έχω στην κατοχή μου ένα access point tp link eap 225 Το οποίο χρησιμοποιώ για την σύνδεση μου στο Ίντερνετ. Πάροχο έχω την Nictech . Αυτό που δεν γνωρίζω είναι πως να το ρυθμίσω σωστα. Για παραδειγμα. Θέλω σε μια συσκευή να δίνει συγκεκριμένα mbps ενώ γενικά θέλω να επιλέξω ένα σωστό κανάλι και γενικά να είναι έτσι οι ρυθμίσεις ώστε να παίζει σωστα. Το by default δεν με καλύπτει και σε θέμα ασφάλειας για παράδειγμα δω δει ότι μπορείς να κρύψεις τ8 κανάλι που είναι το access point με κάποιον τρόπο όπως και το όνομα του . Κλπ. Δώστε μου τα φώτα σας παρακαλώ
jkoukos Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Καταρχήν το πρώτο που ζητάς, δηλαδή bandwidth management/shaper μέσω του οποίου να έχεις επιλογή περιορισμού σε κάποιες συσκευές, δεν το έχει το ΑΡ όπως και όλες σχεδόν οι αντίστοιχες συσκευές στον κόσμο. Αυτό είναι δουλειά του router που είναι ο μόνος αρμόδιος για τον έλεγχο όλου του δικτύου. Αλλά και πάλι θέλεις κανονικό router και όχι αυτά που δίνουν οι πάροχοι. Για την καλύτερη επικοινωνία των συνδεδεμένων συσκευών, πρέπει να τοποθετηθεί σε τέτοια θέση ώστε να είναι εφικτή η κάλυψη όλων των περιοχών που θα λειτουργούν οι ασύρματες συσκευές. Επίσης επιλέγεις ασφάλεια WPA2-PSK και AES κι έναν δύσκολο κωδικό με τουλάχιστον 10 αλφαριθμητικά ψηφία (μικρά, κεφαλαία, ειδικούς χαρακτήρες κλπ) και να είσαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να τον σπάσουν σε αυτή την ζωή. Για το ποιο κανάλι θα χρησιμοποιήσεις, κάνεις σάρωση με το WiFi Analyzer και στις 2 μπάντες κι επιλέγεις αυτό που θα έχεις την καλύτερη αξιολόγηση. Αυτό που δεν μπορείς να κάνεις είναι να μην φαίνεται το κανάλι, διότι πολύ απλά καμία συσκευή δεν θα μπορεί να συνδεθεί μαζί του. Και είναι κανόνας σε όλες τις ασύρματες συσκευές ανεξαρτήτου κόστους και κατασκευαστή. Το SSID μπορείς να το κάνεις κρυφό, απενεργοποιώντας το "SSID Broadcast" και στις 2 μπάντες. Αλλά είναι άνευ ουσίας καθώς δεν αποτελεί ασφάλεια, αφού όπως θα διαπιστώσεις δοκιμάζοντας, με το WiFi Analyzer η εκπομπή σου είναι πάντα εμφανής απλά χωρίς όνομα (SSID). Το μόνο που δυσχεραίνεις είναι αυτούς που θέλεις να επιτρέψεις να συνδεθούν στο ΑΡ, που υποχρεωτικά πρέπει να πληκτρολογούν το κρυφό SSID αντί να το επιλέγουν από την λίστα. Μπορείς αν θέλεις να επιτρέπεις μόνο συγκεκριμένες συσκευές να συνδέονται στο ΑΡ και αυτό το κάνεις μέσω της λίστας "MAC Filtering" όπου ορίζεις τις διευθύνσεις MAC όλων το συσκευών που θέλεις να έχουν πρόσβαση. Και πάλι αυτό δεν αποτελεί σοβαρή ασφάλεια για κάποιον που έχει σχετικές γνώσεις, αλλά είναι ΟΚ για τους απλούς χρήστες που δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα λειτουργίας των ασύρματων δικτύων. 1
iTechBlogGr Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Το πρόβλημα είναι πως με την επιλογή του σωστού καναλιού που αναφέρεις δεν υποστηρίζεται από την συσκευή έχει μέχρι 13 και λέει ότι το καλύτερο είναι το 14 ίσως χρειάζεται κάτι να κάνεις στις ρυθμίσεις
jkoukos Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 To 14 δεν παίζει στην Ευρώπη. Μπαίνεις στις ρυθμίσεις της εφαρμογής και το απενεργοποιείς στο "Available Channels".
jimmy007 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Παιδιά καλησπέρα, σήμερα εγκατέστησα σε ένα φιλο με διαμερίσματα ένα access point της TP-link το EAP-110 v3 . Με καλώδιο ethernet απο το κεντρικό του ρουτερ. Για αρχή άλλαξα την αρχική ip του AP (fallback ip τη γραφει στο μενου) από 192.168.0.254 σε 192.168.1.250 ώστε να ειναι στο ευρος των ip του ρούτερ. Έχω 2 ερωτήσεις, έψαξα να βρω στις ρυθμισεις του να κλείσω το dhcp server ώστε να δινει ip το ρούτερ και όχι το access point αλλά είδα οτι δεν έχει καποια ρυθμιση τέτοια και υποθέτω οτι το έχει απο μονο του ισχύει αυτό; Και 2ον εχει μια ρυθμιση που γραφει fallback ip gateway. Εκει έβαλα την gateway ip του ρουτερ : 192.168.1.1. Επισυνάπτω και φωτο. Θέλω να με συμβουλέψετε αν εχω κάνει σωστες κινήσεις ώστε να μην έχει θεμα με τις ip και χρειαζετε επανεκκινησεις στο μελλον. Οπως το άφησα δουλεύει πολύ καλά. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2023 από jimmy007
Λύση CsIns Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Λύση Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Όπως το γράφει εφόσον είσαι σε Dynamic και Access Point mode (από πάνω), IP παίρνει ότι του δώσει το αρχικό ρούτερ. Fallback IP είναι μόνο ΑΝ αποτύχει να έχει επικοινωνία με το αρχικό router για να έχεις έτσι DHCP και πρόσβαση στην σελίδα του EAP. Φαντάζομαι αν θέλεις να δώσεις συγκεκριμένη IP να πρέπει να διαλέξεις static. Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2023 από CsIns 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα