dimtsef Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Καλησπέρα... λοιπόν ! ήρθε η ώρα για αναβάθμιση και είμαι μεταξύ των μοντέλων 40MU6400 VS 49MU6500 αναλυτική σύγκριση εδώ https://www.displayspecifications.com/en/comparison/cbde26552 Αρχικά, από τα λίγα που μπορώ να καταλάβω 1) κύρια διαφορά οι διαφορές στις ιντσες και στο μέγεθος 40 vs 48.5 2) Flat vs Curved (απο βιντεάκια που είδα δεν την λες και τοοοσο curved) 3) Ρυθμός ανανέωσης 1500 PQI VS 120MR (Motion rate) 4) HDR Vs HDR10 (βάση χαρακτηριστικών απο το site σύγκρισης) 5) Στην κατηγορία Tuner έχουν σημαντικές διαφορές αλλά δε με νοιάζει καθόλου έχω OTETV 6) Στην κατηγορια ήχος στην 6500 φαίνεται να απουσιάζει το DTS ?? 7) Στην κατηγορία Features εδώ σοβαρεύει το πράγμα καθώς η 6400 φαίνεται να μην έχει τα 4Κ Color drive pro και 4Κ HDR PRO ! και από τα λίγα που ξέρω νομίζω είναι σημαντικά features ! Αυτή τη στιγμή έχω 40αρα Samsung K5500 και ξέρω τις διαστάσεις, παρόλα αυτά θα με ενδιέφερε λιγο παραπάνω και επίσης το Curved μοντέλο θα ήθελα να το δοκιμάσω , σημαντικό σημείο αναφοράς η παρατήρηση 3) 4) 7) οι γνώστες της παρέας παρακαλώ να δώσουν τα φώτα τους και απόψεις φυσικά από κατόχους των 2 αυτών μοντέλων θα είναι πολύτιμα ! Ξέχασα να αναφέρω την μεγαλύτερη διαφορά η οποία είναι +200 ευρώ πιο ακριβή το μοντέλο Curved η 6500 δηλαδή...
ELMastas Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Αγαπητέ φίλε όπως τις βλέπω είναι περίπου στα ίδια επίπεδα όμως η πιο μεγάλη φαίνεται να έχει καλύτερο HDR η 40 είναι πιο μαζεμένη και απο τις ελάχιστες επιλογές σε αυτές τις ίντσες Γενικά απο ότι έχω δει έχουν σχετικά καλές κριτικές. Και οι 2 δεν έχουν κανονικό 10 bit pannel ούτε το "καλό" Dimming για εκμεταλεύση HDR και εικόνας,έχουν αρκετά καλή εικόνα πάντος τις είχα δει και απο κοντά αν μπορείς να το κάνεις αυτό ίσως διαμορφώσεις ευκολότερα γνώμη εμένα μου άρεσε η ποιότητα σε κάποια εικόνα που είχαν βάλει στήν 40άρα βέβαια σε στατικές η πολύ αργές εικόνες δεν βλέπεις και τόσο πολλά. Εξαρτάται απο το budget σου και βέβαια το αν θέλεις περισσότερες ίντσες και Curved η λιγότερες. Εγω αν είχα τον χώρο θα έπαιρνα 49άρα αν είχα και τα χρήματα θα έπαιρνα μια καινούργια απο την σειρά Q η αν δεν είχα τα χρήματα θα έπαιρναν είτε Samsung είτε μια LG 43άρα που έχει είδα και που μου άρεσαν η LG έχει αρκετά καλό HDR και πολύ καλή εικόνα για την κατηγορία της και IPS οθόνη ρίξε μια ματιά αν θέλεις και σε αυτήν LG LED TV 43UJ670V 43" (υπάρχει και σε προσφορά νομίζω ακόμα στο Plaisio) Επεξ/σία 4 Απριλίου 2018 από ELMastas
dimtsef Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 πήρα την 6400 τελικά ! απόλυτα ευχαριστημένος ! σε ευχαριστώ
bromiaris Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Εγώ αγόρασα την 6122, 43 ίντσες στα 399 ευρώ. Πριν λίγες μέρες έκανε και αναβάθμιση του λογισμικού. Κατέβασε 1.3 γιγα αρχείο και το εγκατέστησε σε χρόνο dt 1
ELMastas Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, dimtsef είπε πήρα την 6400 τελικά ! απόλυτα ευχαριστημένος ! σε ευχαριστώ Να σαι καλά,όπως είπα που την είδα μου είχε κάτσει καλά στο μάτι γιατί έχει ιδιαίτερα όμορφη εικόνα και είναι και όμορφη η ίδια σαν Τηλεόραση,έχει αρκετά καλύτερη "μεταλλική" κατασκευή απο κάποιες άλλες,Καλορίζικη Επεξ/σία 4 Απριλίου 2018 από ELMastas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα