Moderators Spect~ Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Moderators Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Θέλω να βάλω 2 προβολείς μικρούς για έξτρα φως σε δρόμους που δεν έχει φωτισμό ο δρόμος και για εκτός δρόμου αλλά είμαι λίγο άσχετος με το αντικείμενο και δεν ξέρω τι να κοιτάξω για να είμαι σίγουρος οτι θα φωτίζουν και επίσης να δουλεύουν με την μηχανή χωρίς να έχω θέματα στα ηλεκτρονικά. Καμία ιδέα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Ένα ζευγάρι προβολάκια θες, υπάρχουν διάφορα κιτ στην αγορά, τα περισσότερα κουμπώνουν πάνω στα καγκελάκια της μηχανής. Το σίγουρο είναι ότι θες να έχουν διακόπτη, όσο για το φως αυτά που έχουν περισσότερα Watt/Lumens θα φωτίζουν και καλύτερα. Εναλλακτικά μπορείς να δεις και για πιο δυνατό φως στην μεγάλη σκάλα, αν δεν σε καλύπτει το εργοστασιακό - είναι μια αλλαγή που σκέφτομαι και για την δικιά μου, βράδυ σε επαρχιακό δρόμο χωρίς φωτισμό δεν με καλύπτει πλήρως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Μέλος Moderators Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Οτι υπάρχουν πολλα το ξέρω το θέμα ειναι πιο απο αυτά ειναι καλά. Κάγκελα δεν έχω και δεν νομίζω να βάλω οπότε θα φτιάξω λογικά κάποια βάση και θα τα βάλω κάτω απο τα φλας. Για την αλλαγή των εργοστασιακών διάφοροι λένε για xenon αλλά επίσης λένε οτι θες και διακόπτη γιατί κάτι παίζει με την εκκίνηση και καίει τις λάμπες και δεν με ψήνει να έχω τα βασικά φώτα με διακόπτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alxnks Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) (καγκουρο)Xenon σε μηχανή; Έχει προτζεκτορα έστω να υποθέσω (αποκλείεται) ή σκοπεύεις να στραβωνεις οποιονδήποτε μπροστά ή/και απέναντι σου (απόδοση 0.001); Και για τα προβολακια βέβαια το ίδιο ισχύει. Αν χρειάζονταν, θα είχαν προβλεφθει κι εγκατασταθεί από το εργοστάσιο. Δεν θυμάμαι να αναφέρει κάτι ο ΚΟΚ για προβολακια (ομίχλης?) σε μοτοσυκλέτα. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2018 από Alxnks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 Μέλος Moderators Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2018 2 ώρες πριν, Alxnks είπε (καγκουρο)Xenon σε μηχανή; Έχει προτζεκτορα έστω να υποθέσω (αποκλείεται) ή σκοπεύεις να στραβωνεις οποιονδήποτε μπροστά ή/και απέναντι σου (απόδοση 0.001); Και για τα προβολακια βέβαια το ίδιο ισχύει. Αν χρειάζονταν, θα είχαν προβλεφθει κι εγκατασταθεί από το εργοστάσιο. Δεν θυμάμαι να αναφέρει κάτι ο ΚΟΚ για προβολακια (ομίχλης?) σε μοτοσυκλέτα. Γιατί τότε τα κάγκελα για τον κινητήρα δεν έχουν μπει απο το εργοστάσιο? Επίσης θεωρώ λογικό το να κάνω αυτό που χρειάζεται για να βλέπω στο δρόμο. Τέλος, για τα προβολάκια τουλάχιστον, ειναι τόσο εύκολο να τα ρυθμίσεις ν μην φέγγουν στην μούρη του μπροστά αλλα στο έδαφος. Τέλος, το να μπεις μονο για να βγάλεις χολή αν δεν έχεις κατι να συνεισφέρεις ειναι λίγο γελοίο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alxnks Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, Spect~ είπε Γιατί τότε τα κάγκελα για τον κινητήρα δεν έχουν μπει απο το εργοστάσιο? Επίσης θεωρώ λογικό το να κάνω αυτό που χρειάζεται για να βλέπω στο δρόμο. Τέλος, για τα προβολάκια τουλάχιστον, ειναι τόσο εύκολο να τα ρυθμίσεις ν μην φέγγουν στην μούρη του μπροστά αλλα στο έδαφος. Τέλος, το να μπεις μονο για να βγάλεις χολή αν δεν έχεις κατι να συνεισφέρεις ειναι λίγο γελοίο. 1). Που κολλάνε τα κάγκελα με τα έξτρα φώτα; 2). Το τι θεωρείς εσύ λογικό, με το τι προβλέπει ο ΚΟΚ και το τι γίνεται στην πράξη (στραβωμα όλων των γύρω σου)...έχει προφανώς μεγάλη απόσταση (που δεν θα τη φώτιζαν όσα φώτα κι αν έβαζες)! 3). Από πότε η φωνή της λογικής μετονομάστηκε σε χολή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Μέλος Moderators Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Αν χρειαζόταν τα κάγκελα θα τα έβαζε το εργοστάσιο. Δική σου λογική. Ότι εσύ ξέρεις ότι αν βάλω προβολακια που δείχνουν ευθεία μπροστά χαμηλά, δηλαδή στο δρόμο, θα τυφλωσω τους πάντες,οκ. Η φωνή της λογικής ποιανού; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alxnks Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Ναι, δεν είναι λογικό ότι αν χρειαζόταν κάγκελα θα τα έβαζε το εργοστάσιο; Μίλησες μόνο για προβολακια ή και για xenon? Ή μπορείς και θα ρυθμίσεις και αυτό να μην τυφλώνει; Ή μήπως θα αλλάξεις και τον καθρέφτη στο φανάρι να βάλεις προτζεκτορα; Η φωνή της κοινής λογικής (για τον ΚΟΚ δεν έχεις κάτι να πεις?). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Μέλος Moderators Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Για xenon ειπα πως δεν ψηνομαι να βαλω. ΥΓ: τα καγκελα προστατευουν τον κινητρα αν θες τα βαζεις αν θες οχι, οπως και στα αμαξια μπορεις να βαλεις πραγματα που δεν στα δινει το εργοστασιο (δεν ξερω γιατι το συζηταμε ακομη δεν εχει νοημα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 Η μηχανή έβγαινε με έξτρα εξοπλισμό προβολάκια; Εάν ναι ,βρές το κωδικό τους και ψάξε για γνήσια μέσω Ebay. Μέτά η λύση είναι να βάλεις aftermarket που να βγαίνουν για το συγκεκριμένο μοντέλο. Δέν εχω μήχανη αλλά εγώ έτσι βρήκα στο αμάξι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 10 ώρες πριν, Alxnks είπε Ναι, δεν είναι λογικό ότι αν χρειαζόταν κάγκελα θα τα έβαζε το εργοστάσιο; Μίλησες μόνο για προβολακια ή και για xenon? Ή μπορείς και θα ρυθμίσεις και αυτό να μην τυφλώνει; Ή μήπως θα αλλάξεις και τον καθρέφτη στο φανάρι να βάλεις προτζεκτορα; Η φωνή της κοινής λογικής (για τον ΚΟΚ δεν έχεις κάτι να πεις?). Τα κάγκελα ανήκουν στην κατηγορία του εξτρά εξοπλισμού, όπως και τα προβολάκια σε κάποια μοντέλα και πολλά ακόμα αξεσουάρ που έχουν τα μηχανάκια. Το ότι δεν έρχονται απ'το εργοστάσιο έτσι δεν σημαίνει ούτε ότι δεν έχουν χρησιμότητα, ούτε ότι είναι παράνομη η προσθήκη τους μετά την αγορά. Δεν υπάρχει τίποτα σε αυτά που είπες που να αφορά την κοινή λογική, η οποία λέει ότι αν κυκλοφορώ σε δρόμο χωρίς φωτισμό ή εκτός δρόμου, το πρόβλημα δεν είναι μην τυχόν στραβώσω κάποιον (κάτι που ελέγχεται με έναν διακόπτη στην τελική), αλλά να βλέπω που πηγαίνω. Ο ΚΟΚ δεν ξέρω που κολλάει στο συγκεκριμένο θέμα, αφού δεν μιλάμε για κάποια παράνομη μετατροπή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alxnks Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Zaknafein είπε Τα κάγκελα ανήκουν στην κατηγορία του εξτρά εξοπλισμού, όπως και τα προβολάκια σε κάποια μοντέλα και πολλά ακόμα αξεσουάρ που έχουν τα μηχανάκια. Το ότι δεν έρχονται απ'το εργοστάσιο έτσι δεν σημαίνει ούτε ότι δεν έχουν χρησιμότητα, ούτε ότι είναι παράνομη η προσθήκη τους μετά την αγορά. Δεν υπάρχει τίποτα σε αυτά που είπες που να αφορά την κοινή λογική, η οποία λέει ότι αν κυκλοφορώ σε δρόμο χωρίς φωτισμό ή εκτός δρόμου, το πρόβλημα δεν είναι μην τυχόν στραβώσω κάποιον (κάτι που ελέγχεται με έναν διακόπτη στην τελική), αλλά να βλέπω που πηγαίνω. Ο ΚΟΚ δεν ξέρω που κολλάει στο συγκεκριμένο θέμα, αφού δεν μιλάμε για κάποια παράνομη μετατροπή. Είναι τα xenon νόμιμη μετατροπή; Περνάει (ή για να το θέσω σωστά σε Ελληνικά δεδομενα, θα έπρεπε να περνάει) ΚΤΕΟ με αυτά; Και για τα έξτρα προβολακια έχω επίσης αμφιβολίες αν περνάνε. Το ότι τα δίνει (σε κάποια μοντέλα όπως είπες κι όχι για όλες ανεξαιρέτως τις μοτοσυκλέτες) η εκάστοτε εταιρεία σαν έξτρα εξοπλισμό, δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι και νόμιμα (βλέπε pull bars για 4x4, κοτσαδορους κτλ). Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2018 από Alxnks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 Τα ξένον αναφέρθηκαν σαν κάτι που ο ίδιος ο ts θέλει να αποφύγει, δεν ξέρω γιατί κόλλησες με αυτά. Τα προβολάκια είναι στην κατηγορία φώτων ομίχλης, φυσικά και είναι νόμιμα, γιατί να μην είναι; Αλλά και πάλι χάνεις το θέμα, που είναι η βελτίωση του φωτισμού σε κατασκότεινους δρόμους, συνήθως ερημικούς-επαρχιακούς και για εκτός δρόμου που είπε ο ts. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα