Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ίσως ο τιτλος είναι λάθος,ίσως το πρόβλημα μου δεν ανήκει εδώ,αλλά δεν ξέρω την φύση του προβλήματος οποτε συγχωρέστε με.

Είχα καιρό να ανοιξω τον υπολογιστη μου και σήμερα που το εκανα κάποια στιγμη μετα το 5λεπτο κόλλησε.Έμεινε παγωμένος και απο το κουμπί του εκανα reboot.

Μπαίνει στην αρχική εικόνα του bios και μου λέει να πατήσω το πλήκτρο del ή κάποιο αλλο.(δεν θυμάμαι ποιο).

Δεν πάταγε όμως κανένα απο τα 2.

Του ξαναπαταω το πλήκτρο στην μονάδα για reboot αλλά τώρα δεν δίνει καθόλου εικόνα.Ανοίγει ο υπολογιστής ,δουλεύουν όλα κι ακούγονται αλλά εικόνα τίποτα.

Του έβγαλε την κάρτα γραφικών μήπως έφταιγε αυτή αλλά τίποτα,του άλλαξαν καλώδιο hdmi αλλά τίποτα,του έβγαλαν την μπαταρία των bios αλλά παλι τίποτα.

Είναι συνδεδεμένο σε τηλεοραση που ομως δοκιμασία τις θύρες hdmi οι οποίες με αλλη συσκευή δουλεύουν κανονικά.

Τι μπορεί να έγινε ξαφνικα και τα επαιξε;

Δημοσ.

Για να βγάλεις την μπαταρία του bios πρέπει να έχεις αποσυνδέσει και το ρεύμα, αρχικά βγάλε την μπαταρία βάλε νέα και δοκίμασε. μετά δοκιμάζεις psu, επίσης δόκίμασε να δείς αν το κάνει χωρίς τους δίσκους, πρόσφατα εμένα κόλλαγε ένα στην αρχική οθόνη του bios γιατί είχε έναν δίσκο χαλασμένο.

Δημοσ.

Απο οτι κατάλαβα πρεπει να παει σε τεχνικό γιατί πολλά μπορεί να ευθύνονται κι όχι ενα...

Οκ παίδες ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mήπως δεν περνάει το POST? Δεν περναει καν το POST και φταιει ο δισκος. Μονο τεχνικος της Cosmodata θα το ελεγε αυτο.

Τσεκαρε με την σειρα gpu,cpu,ram. Οταν δεν παιρναει καν το Power On Self Test αυτα τα 3 τσεκαρεις. Δεν εχει φτασει καν να

τσεκαρει δισκο. και σε περιπτωσει που ο δισκος εχει τιναξει τα πεταλα απλα θα σου καθεται ωραια και καλα freezed στο logo

της motherboard ή θα σου λεει κατι του στυλ no OS/HDD detected. Εξαρταται απο την μαρκα και τον τυπο της μητρικης.

Αν το πας σε τεχνικο και σου πει για δισκο αρχισε τον στις γρηγορες :D

Επεξ/σία από FasTaker
  • Like 2
Δημοσ.

Και πως μπορω να τα τσεκαρω;

Τον σκληρο δισκο κι εγω τον αποκλειω,γιατι δεν μπαινει ουτε στο logo της motherboard.Απλα δεν δειχνει τιποτα,κι ας δουλευει κανονικα.

Gpu δεν ειναι ,την εβγαλα και παλι τιποτα.Ηταν το πρωτο που σκεφτηκα.

Cpu δεν ξερω πως να τεσταρω και ραμ δεν εχω αλλη για δοκιμη...

Δημοσ.

Μερικες τηλεορασεις δεν παιρνουν αμεσως σημα, ειδηκα οταν ειναι απο PC.

Δοκιμασε καποια αλλη οθονη και πες μας.

Δημοσ.

Αμα δεν εχεις καποιο dimm τοτε αυτο που μπορεισ να κανεις αφου εχεις ηδη αποκλεισει καρτα γραφικων πεταξε την ραμ ενετελως και μεινε με την cpu σκετη. Θα δωσει σημα στην οθονη αλλα θα κολλησει στο memory test. Σε θεματα POST ή τσεκαρεις με spare parts ή με την σειρα που ανεφερα γιατι ετσι τσεκαρει τα components ή στο τελος τελος ψαχνεις να δεις τα μπιπ καθε μητρικη ή δεν κανει μπιπ η κανει 3 συνεχομενα αυτο το βλεπεις απο το ιντερνετ βαζοντασ την  μητρικη σου

πχ για την δικια μου https://www.gigabyte.com/Support/FAQ/816

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...