georsev Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Έχω ένα μόντεμ td-w8960n και ένα ρουτερ που αγωρασα τώρα το netgear r7000.Πριν που είχα μόνο το μόντεμ είχα ανοίξει κάτι πύλες για το ps4 για να έχω καλύτερη σύνδεση στο cod.Τωρα ανοίγω κανονικά τις πύλες στο μόντεμ αλλά δεν με αφήνει το netgear.Μωλις το αποσυνδεω και αφήνω μόνο το μόντεμ δουλεύουν μια χαρά.Το μόντεμ είναι σε pppoe.Τι πρέπει να κάνω για να δουλεύουν οι πύλες κανονικά και στο ρούτερ? Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2018 από georsev
capthookb Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δεν ξέρω πως δουλεύει ακριβώς το r7000. Εάν δημιουργεί και αυτό ΝΑΤ μάλλον γι'αυτό δεν λειτουργεί το port forwarding. Θα πρέπει να βάλεις το ένα από τα δυο router σου σε bridge mode.
georsev Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 5 λεπτά πριν, capthookb είπε Δεν ξέρω πως δουλεύει ακριβώς το r7000. Εάν δημιουργεί και αυτό ΝΑΤ μάλλον γι'αυτό δεν λειτουργεί το port forwarding. Θα πρέπει να βάλεις το ένα από τα δυο router σου σε bridge mode. Άμα βάλω το μόντεμ σε bridge mode που είναι της πλάκας για να έχω τις δυνατότητες του ρούτερ που είναι κατά πολύ ανωτερο.Θα δίνει κανονικά ίντερνετ στο ρούτερ σωστά?
capthookb Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δεν ξέρω σίγουρα πως και αν γίνεται. Πάντως το πρόβλημά σου θεωρώ πως είναι λόγω του ότι έχεις 2 ΝΑΤ και έχεις κάνει forward μόνο στο 1
jkoukos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Δύο router στη σειρά = 2πλό ΝΑΤ, άρα χρειάζεσαι 2πλό άνοιγμα θυρών. Αρχικά στο πρώτο router προς την ΙΡ του δεύτερου και μετά στο δεύτερο προς την ΙΡ του PC. Υπόψη ότι πρέπει ο 2ος router να έχει σταθερή WAN IΡ στο ίδιο υποδίκτυο με το πρώτο. Η άλλη λύση είναι το πρώτο modem/router να μπει σε bridge mode, ώστε να δουλεύει μόνο ως modem και την κλήση ΡΡΡ να την κάνει ο δεύτερος και μοναδικός router. Έτσι παίζει το δικό μου 8960, εδώ κι 1,5+ χρόνο αδιάκοπα και χωρίς κανένα πρόβλημα. Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2018 από jkoukos
stefanidisg Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δηλαδή όταν έχουμε περίπτωση modem-router και router το οποίο το πρώτο δεν μπορεί να μπει bridge , άρα σίγουρα διπλό Nat και έχουμε 192.168.1.20 η lan του πρώτου και 192.168.1.1 η lan του δεύτερου , κάνουμε Port forward πως; Στις 28/3/2018 στις 5:34 ΜΜ, jkoukos είπε Δύο router στη σειρά = 2πλό ΝΑΤ, άρα χρειάζεσαι 2πλό άνοιγμα θυρών. Αρχικά στο πρώτο router προς την ΙΡ του δεύτερου και μετά στο δεύτερο προς την ΙΡ του PC. Υπόψη ότι πρέπει ο 2ος router να έχει σταθερή WAN IΡ στο ίδιο υποδίκτυο με το πρώτο. Η άλλη λύση είναι το πρώτο modem/router να μπει σε bridge mode, ώστε να δουλεύει μόνο ως modem και την κλήση ΡΡΡ να την κάνει ο δεύτερος και μοναδικός router. Έτσι παίζει το δικό μου 8960, εδώ κι 1,5+ χρόνο αδιάκοπα και χωρίς κανένα πρόβλημα.
jkoukos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Κάθε router έχει μία WAN και μία LAN ΙΡ. H WAN είναι για την επικοινωνία με το όποιο εξωτερικό δίκτυο και η LAN αντίστοιχα για το εσωτερικό. Εφόσον έχουμε 2 router η WAN του 2ου θα είναι στο ίδιο εύρος με την LAN του 1ου, αλλά η LAN σε εντελώς διαφορετικό υποδίκτυο. Π.χ. η LAN του 1ου είναι 192.168.1.1, οπότε ας πούμε ότι ορίζουμε την WAN του 2ου σε 192.168.1.2 και την LAN σε 192.168.2.1. Έστω ότι στον 2ο router έχουμε συνδεδεμένο έναν υπολογιστή (με ΙΡ 192.168.2.2) που τρέχει μία εφαρμογή που θέλει να της ανοίξουμε μία πόρτα. Τότε: Στον πρώτο router κάνουμε port forward αυτή την πόρτα προς την ΙΡ του 2ου router (192.168.1.2). Στον δεύτερο router κάνουμε port forward την ίδια πόρτα προς την ΙΡ του υπολογιστή (192.168.2.2).
M@dB0x Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Ελα ντε ομως που αμα ειναι σε αλλο υποδικτυο πολλα ρουτερ (οχι ολα), δε σε αφηνουν να κανεις pf στο αλλο υποδικτυο.
stefanidisg Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 11 λεπτά πριν, M@dB0x είπε Ελα ντε ομως που αμα ειναι σε αλλο υποδικτυο πολλα ρουτερ (οχι ολα), δε σε αφηνουν να κανεις pf στο αλλο υποδικτυο. Κάτσε να μου έρθει να κάνω τις ρυθμίσεις και βλέπουμε
jkoukos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 28 λεπτά πριν, M@dB0x είπε Ελα ντε ομως που αμα ειναι σε αλλο υποδικτυο πολλα ρουτερ (οχι ολα), δε σε αφηνουν να κανεις pf στο αλλο υποδικτυο. Που έγραψα ότι κάνει PF σε άλλο υποδίκτυο; Για δες πάλι τους 2 κανόνες και τις διευθύνσεις.
M@dB0x Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Που εγραψα οτι εσυ το εγραψες καπου? Απλα πολλα ρουτερς (Και εδω παλι.... οχι ολα) για να λειτουργησουν πρεπει αναγκαστικα να ειναι σε αλλο υποδικτυο. Αλλιως δε παιζουν.
jkoukos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Λες ότι ένα router δεν μπορεί να κάνει PF σε άλλο υποδίκτυο, κάτι που είναι σωστό. Μάλιστα αρχίζεις με το "έλα ντε όμως" που σημαίνει ότι κάποιος ανέφερε κάτι σχετικό. Αλλά που κολλάει αυτό σε 2πλό ΝΑΤ και σε όλα τα μηνύματα που έχουν γραφεί στο παρόν θέμα; Πότε τέθηκε τέτοιο θέμα ώστε να το αναφέρουμε;
M@dB0x Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν εχεις modem σε 1.1 ας πουμε και εχεις ρουτερ σε 2.1 και αναγκαστικα λογω 2πλου νατ πρεπει να κανεις pf μπορει να μη σε αφηνει να κανεις pf σε 1.1 Πιστευω οτι το εχουν προβλεψει τωρα πια αλλα παλιοτερα ειχα πεσει σε τετοιο τρυπακι και δεν εβγαζα ακρη. Αυτο ολο. Τα καλα ρουτερ σε αφηνουν να κανεις οτι θες παντως. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2018 από M@dB0x
jkoukos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Που το είδες αυτό; Ουδέποτε ίσχυε κάτι τέτοιο (όπως και στα πλέον σύγχρονα router), δηλαδή δεν επιτρέπουν PF σε άλλο υποδίκτυο. Σε οποιοδήποτε LAN η επικοινωνία γίνεται μεταξύ δικτυακών συσκευών στο ίδιο υποδίκτυο και ποτέ σε διαφορετικό. Κανείς router δεν γνωρίζει αν πίσω από μία ΙΡ στο δικό του υποδίκτυο υπάρχει άλλος NATed δίκτυο. Δεν υπάρχει σε κανένα τέτοια δυνατότητα, οπότε δεν μπορεί να αποτρέψει το όποιο PF (εκτός αν το απαγορεύει ο χρήστης με κανόνα στο Firewall). Δουλεία οποιουδήποτε router είναι να ρυθμίζει την επικοινωνία 2 διαφορετικών δικτύων, του εξωτερικού (WAN) και του εσωτερικού (LAN). Σε 2πλό ΝΑΤ έχουμε 2 router. Το Α έχει LAN 1.1 και το Β router έχει WAN 1.2 (στο ίδιο υποδίκτυο με το Α) και δικό του Β LAN 2.1. Κάνουμε λοιπόν 1ο PF από 1.1 σε 1.2 , δηλαδή μεταξύ 2 διευθύνσεων στο ίδιο LAN. Μετά άλλο PF στο Β router από 2.1 σε κάποια ΙΡ του ίδιου Β LAN. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2018 από jkoukos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα