CarlitoGR Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Fiat punto sporting κ εγω αλλα λιγο πιο παλιο (2002).Το αυτοκινητο ειναι σουπερ τιμιο,περα απο το τιμονι (βαραίνει 1 φορα το εξαμηνο),δισκο πλατο μετα απο 160.000 κ 17 χρονια χρησης και 2-3 καμμενες λαμπες δεν εχω πληρβσει τπτ αλλο περαν της συντήρησης.Δειτε και αυτο για αυτους που λενε οτι τα γερμανικα ειναι αξιοπιστα κ τα ιταλικα ζημιαρικα: https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Ereyna-Autocheck-Ta-prwta-fetina-apotelesmata_158219.asp?a=12&p=3
panoskatos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Στις 5/3/2019 στις 9:45 ΜΜ, CarlitoGR είπε Δειτε και αυτο για αυτους που λενε οτι τα γερμανικα ειναι αξιοπιστα κ τα ιταλικα ζημιαρικα: https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Ereyna-Autocheck-Ta-prwta-fetina-apotelesmata_158219.asp?a=12&p=3 Καλά το συγκεκριμένο που έχει βγάλει το autotriti και με τον τρόπο που κάποιος δίνει το feedback είναι για κλωτσιές. Την βρώμα για τα ζημιαρικα fiat την έβγαλαν κάποιοι, όχι αυτοί που είχαν fiat πάντως. 1
panoskatos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 28/3/2018 στις 9:04 ΜΜ, GeorgeSmirlis είπε Καλά ας χαλάσει η υποβοήθηση πάνω σε στροφή να δω πως θα στριψεις μετά. Άτομα μεγάλης ηλικίας (πάντα ικανά) έχουν μειωμένα αντανακλαστικά και πίστεψέ με δεν θα αντιληφθούν την αλλαγή στο βάρος του τιμονιού με αποτέλεσμα να βρεθούν στο αντίθετο ρεύμα ή σε κάνα γκρεμό. Επίσης σε άλλες περιπτώσεις ολόκληρη η κολόνα κλειδώνει με αποτέλεσμα να μην μπορείς να στριψεις καν. Λίγες οι περιπτώσεις αλλά υπαρχουν. Λινκς δεν έχω αλλά μετά χρόνια διάβαζα και άκουγα πολλά. Κυρίως ατυχηματα και θανάτους κυρίως στο εξωτερικο. Επίσης σχολιασμοί του τύπου ότι να νε χωρίς τεκμήρια δεν μπορώ να δεχθώ, συγγνώμη Επέκταση Τι λες ρε φίλε? Από το μυαλό σου τα βγάζεις αυτά? Άκουσες και διάβασες για πολλά ατυχήματα και θανάτους λόγο του τιμονιου της Fiat! Στην Αννιτα Πάνια τα άκουσες? Όλα έγιναν στο εξωτερικό που διαβάζεις ξένες ειδήσεις και γράφουν και τον λόγο πως πέθαναν! Ελλάδα είμαστε τυχεροί.... Το τιμόνι γίνεται μηχανικό όταν συμβαίνει αυτό με την ηλεκτρική υποβοηθηση. Το κλείδωμα τιμονιου είναι της φαντασίας σου, αφού πρέπει να βγει το κλειδί πρώτα όπως σε όλα τα αυτοκίνητα. Και βέβαια λινκς όπως γράφεις δεν έχεις.... Γράψε μυθιστόρημά καλύτερα. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2019 από panoskatos 2
giogeo Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Σε Fiat Punto 1200 του 2001 η ηλεκτρική κρεμαγιερα είχε αρχίσει να κάνει τα κολπα της δειλά δειλά. Ένα πρωινό έπαψε να λειτουργεί και το τιμόνι έγινε θεοβαρο. Μπορούσες να το οδηγήσεις αλλά για παρκάρισμα και ελιγμούς με μικρή ταχύτητα ήθελε υπερδύναμη. Με ένα κόλπο από το youtube όπου βγάζεις και ξαναβάζεις την ασφάλεια ενώ είναι το κλειδί στο όν διορθώθηκε για λίγες εβδομάδες το πρόβλημα ώσπου ένα πρωί τα έφτυσε η κρεμαγιερα τελείως. Το κόστος επιδιόρθωσης ήταν τεράστιο και βάλαμε μεταχειρισμένη με μικρό κόστος αλλα και με μεγάλη αβέβαιοτητα για την αντοχή της στο χρόνο. Υπήρχε όμως και η λύση της ανακατασκευής της ήδη χαλασμένης αλλά δεν την δοκιμάσαμε.Στα περαιτέρω προβλήματα του αυτοκινήτου κάτι ουσιαστικό δεν υπήρχε πέρα από ότι χρειάστηκε κάποια στιγμή αλλαγή φλάντζας και πλανισμα καπακιού αλλά αυτό πιστεύω είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα σε παλιά αμάξια που κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας καθημερινά. Επίσης βασικό θέμα που είχαμε είναι ότι το προτιμούσαν συχνά για να το ανοίξουν οι διάφοροι επιτήδειοι παρόλο που ήταν τελείως απλό και παρόλο που στον ίδιο δρόμο μπορεί να ήταν παρκαρισμένα πολύ καλύτερα και ακριβότερα αυτοκινητα.
CarlitoGR Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Στις 6/3/2019 στις 4:36 ΠΜ, panoskatos είπε Καλά το συγκεκριμένο που έχει βγάλει το autotriti και με τον τρόπο που κάποιος δίνει το feedback είναι για κλωτσιές. Την βρώμα για τα ζημιαρικα fiat την έβγαλαν κάποιοι, όχι αυτοί που είχαν fiat πάντως. Μιλάς με γρίφους γέροντα .... εγω το βρισκω ως ενα καλο δειγμα,δεν μπορει η vw να ειναι τελευταια χωρις λόγο,ουτε επισης η ΚΙΑ πρωτη απλα επειδη έτυχε,τωρα για την βρομα για την fiat δεν ξερω ποιος την έβγαλε αλλα σιγουρα δεν ισχυει.
panoskatos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Στις 6/3/2019 στις 10:42 ΠΜ, CarlitoGR είπε Μιλάς με γρίφους γέροντα .... εγω το βρισκω ως ενα καλο δειγμα,δεν μπορει η vw να ειναι τελευταια χωρις λόγο,ουτε επισης η ΚΙΑ πρωτη απλα επειδη έτυχε,τωρα για την βρομα για την fiat δεν ξερω ποιος την έβγαλε αλλα σιγουρα δεν ισχυει. Με κανέναν γρίφο δεν μιλάω, που τον είδες τον γρίφο ? Εσύ τώρα ανακάλυψες την τάχα σπουδαία έρευνα του autotriti για τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα? Έχεις ιδέα με ποιόν τρόπο γίνεται? Έχεις λάβει εσύ μέρος?
CarlitoGR Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Στις 6/3/2019 στις 6:47 ΜΜ, panoskatos είπε Με κανέναν γρίφο δεν μιλάω, που τον είδες τον γρίφο ? Εσύ τώρα ανακάλυψες την τάχα σπουδαία έρευνα του autotriti για τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα? Έχεις ιδέα με ποιόν τρόπο γίνεται? Έχεις λάβει εσύ μέρος? Λες: Καλά το συγκεκριμένο που έχει βγάλει το autotriti και με τον τρόπο που κάποιος δίνει το feedback είναι για κλωτσιές. Γιατι ειναι για κλωτσιες δεν ειπες; Την βρώμα για τα ζημιαρικα fiat την έβγαλαν κάποιοι, όχι αυτοί που είχαν fiat πάντως. Ποιοί εβγαλαν την βρομα; Ιδου οι γριφοι. Στα υπολοιπα που ρωτας η απαντηση ειναι ΝΑΙ σε ολα.
EmpYristis Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Μια χαρά είναι το Punto απλά οχι τόσο τέρας αξιοπιστίας όσο είναι το Panda! Ειδικά το 1250cc δεν βγάζει καμία μηχανική βλάβη. Δεν τραβάει, δεν χαλάει, δεν πίνει! Με δοκιμασμένο 8βάλβιδο ατμοσφαιρικό μοτέρ χαμηλής ιπποδύναμης, τι να στραβώσει; Είναι ομως ευπαθες στην υποβοήθηση τιμονιού οπως αναφέρθηκε. Η επιλογή City που κανει παναλαφρο το τιμονι, όντως φθείρει το μοτερ υποβοήθησης πρόωρα κι ειναι αρκετοί που την (κακώς) μονιμα ενεργοποιημένη. Παρόμοιο πρόβλημα με ηλεκτρική υποβοήθηση που τα εχρι σχεδόν "φτύσει" εχω σε μικρό Opel. Δεν ειναι θέμα ασφαλείας, ειναι θεμα ευκολίας: Το τιμόνι χωρίς υποβοήθηση, δουλεύει σαν μηχανικό και στρίβει δυσκολότερα (χρειάζεται λίγη δύναμη παραπάνω) σε χαμηλές ταχυτητες ενώ θέλει περισσότερη προσπάθεια οταν ειναι τελείως ακινητοποιημένο. Πάνω από τα 40χλμ. σχεδόν δεν καταλαβαίνεις διάφορα. Επίσης μπορεί να βγαλει χαζά-φτηνά ηλεκτρολογικά με τα φλας (μοντελο 2008-2010) και να χρειαστεί λιγο πιο γρήγορα σε σχεση με άλλα μοντέλα αλλαγή σινεμπλόκ, βασεις μηχανης (που και πάλι αρκετοί δεν τα αλλάζουν καν, κι ας κοπανάει στις λακουβες λιγο παραπάνω). Το άλλο "κουσούρι" του είναι ότι δεν έχει αλλαχθεί/ανανεωθεί ουσιαστικα εδώ και πολλα χρόνια(πάνω απο 10), οπότε και του λείπουν απο το 2014 και μετά ψηφιακές ευκολίες που τα άλλα μοντέλα εχουν στανταρ (οθονες αφής, multimedia, connectivity) και φυσικά σε θέμα ασφάλειας, παραμένει αμάξι με τεχνολογία πριν το 2008. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από EmpYristis No facelift
makrimanoliss Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Στις 8/3/2019 στις 1:45 ΜΜ, EmpYristis είπε Μια χαρά είναι το Punto απλά οχι τόσο τέρας αξιοπιστίας όσο είναι το Panda! Ειδικά το 1250cc δεν βγάζει καμία μηχανική βλάβη. Δεν τραβάει, δεν χαλάει, δεν πίνει! Με δοκιμασμένο 8βάλβιδο ατμοσφαιρικό μοτέρ χαμηλής ιπποδύναμης, τι να στραβώσει; Είναι ομως ευπαθες στην υποβοήθηση τιμονιού οπως αναφέρθηκε. Η επιλογή City που κανει παναλαφρο το τιμονι, όντως φθείρει το μοτερ υποβοήθησης πρόωρα κι ειναι αρκετοί που την (κακώς) μονιμα ενεργοποιημένη. Παρόμοιο πρόβλημα με ηλεκτρική υποβοήθηση που τα εχρι σχεδόν "φτύσει" εχω σε μικρό Opel. Δεν ειναι θέμα ασφαλείας, ειναι θεμα ευκολίας: Το τιμόνι χωρίς υποβοήθηση, δουλεύει σαν μηχανικό και στρίβει δυσκολότερα (χρειάζεται λίγη δύναμη παραπάνω) σε χαμηλές ταχυτητες ενώ θέλει περισσότερη προσπάθεια οταν ειναι τελείως ακινητοποιημένο. Πάνω από τα 40χλμ. σχεδόν δεν καταλαβαίνεις διάφορα. Επίσης μπορεί να βγαλει χαζά-φτηνά ηλεκτρολογικά με τα φλας (μοντελο 2008-2010) και να χρειαστεί λιγο πιο γρήγορα σε σχεση με άλλα μοντέλα αλλαγή σινεμπλόκ, βασεις μηχανης (που και πάλι αρκετοί δεν τα αλλάζουν καν, κι ας κοπανάει στις λακουβες λιγο παραπάνω). Το άλλο "κουσούρι" του είναι ότι δεν έχει αλλαχθεί/ανανεωθεί ουσιαστικα εδώ και πολλα χρόνια(πάνω απο 10), οπότε και του λείπουν απο το 2014 και μετά ψηφιακές ευκολίες που τα άλλα μοντέλα εχουν στανταρ (οθονες αφής, multimedia, connectivity) και φυσικά σε θέμα ασφάλειας, παραμένει αμάξι με τεχνολογία πριν το 2008. Επέκταση το city απενεργοποιείτε μετά τα 60 ασχέτως από την ένδειξη 1
panoskatos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δεν μπορώ να φανταστώ να οδηγάει κάποιος με το city ενεργοποιημένο ακόμα και κάτω από τα 60χλμ. Ο μόνος λόγος να το ενεργοποιήσει κάποιος είναι στο παρκάρισμα αλλά ακόμα και εκεί άσκοπο μου φαίνεται! Η γυναίκα μου που έχει το mk2 από το 2004 και δεν το έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ,το βρίσκει άσκοπο μου έχει πει. Ίσως είναι και αυτός ένας λόγος που τόσα χρόνια δεν έχει βγάλει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Αλλά όταν μια γυναίκα δεν το χρησιμοποιεί ούτε καν στο παρκάρισμα φαντάζομαι ότι σε αντρικά χέρια είναι σαν να μην υπάρχει αυτή η επιλογή. Εγώ το έχω χρησιμοποιήσει δύο τρεις φορές που κράταγα κάτι στο ένα χέρι και με το άλλο το γύριζα με το ένα μου δάχτυλο,το τιμόνι γίνεται πραγματικά πανάλαφρο.
makrimanoliss Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 από το 2009 στο tjet μέχρι το 2017 στο on αλλά έχει 205 45 17 και ήταν σκληρό στο off στο typo επίσης on στο off σχεδόν ίδιο μου φαίνεται
alkis13 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Αυτο το θεμα με την fiat (magneti mareli) και τις κολωνες τιμονιου ποτέ δε μπορεσα να το καταλαβω. Ειναι δυσκολο δηλαδη να μην υπαρχει το κουμπι, και το τιμονι μεχρι τα Χ χλμ να ειναι μαλακο για την πολυ και κατα την ταχυτητα να αυξανει η σκληροτητα του και παει λεγοντας; Αλλες εταιριες το εχουν, εδω και χρονια και ουτε καν διαφημιζουν-ζαν το κουμπι city. Επισης σε αυτο το μοντελο οντως υπαρχουν πολλες αναφορες οτι το τιμονι παρέδιδε πνευμα και ως αποτελεσμα ειναι ενα αυτοκινητο No buy.
terry308 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Πάνω από μια 5ετία, 100.000+χλμ, οδηγούσα χωρίς πρόβλημα ασφαλείας punto 2002 16v, με χαλασμένο σενσορα τιμονιου, που το έκανε μηχανικό σε δευτερόλεπτα μετά από την εκκίνηση του. Το "πρόβλημα" ήταν στο παρκάρισμα και στη κίνηση εντός πόλης. Σε μαστορα δε το πήγα, όταν πουλήθηκε και ο νέος κάτοχος το πήγε για φτιάξιμο ήταν ζημία 300€ περίπου, καθώς ήταν στο κεντρικό σενσορα της κρεμαγιερας.
eldim69 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Παλιό το ποστ, παλιό και το αμάξι μου (punto mk2 2000 1.2 60hp). Μετά από 232.000 κμ χάλασε η υποβοήθηση του τιμονιού, η αιτία ήταν 2 ρελέ Siemens κόστους 6,8€. Το κινούσα κανονικά μεχρι που με κουρασε μετά απο καμιά βδομάδα και κάθησα και το έφτιαξα. Τι να κάνεις συμβαίνουν κι αυτά 🙂
makrimanoliss Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 10 χρόνια grade Punto tjet δεν χάλασε τπτ είχε 90.000 και τώρα τέσσερα χρόνια tipo diesel μέχρι στιγμής κολλάει μόνο η οθόνη στο ράδιο που και πού
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα