Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα θα γίνει αναβάθμιση στο pc μου. Έχω 16gb στα 3200 ram και 1060 3gb ο επεξεργαστής που θέλω είναι ο 8600κ... Είμαι καλά ως εδώ? Και αν ναι ποια μητρική είναι κατάλληλη για overclock επειδή έχω ήδη υδροψυξη άρα δεν θα έχω θέμα... 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, biotrue21 είπε

Αυτές που έχουν λιγότερο από 10 τι διαφορά έχουν με τις υπόλοιπες? 

ως προς ποιο θεμα? του overclock? των επιλέον συνδέσεων?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, biotrue21 είπε

Καλημέρα θα γίνει αναβάθμιση στο pc μου. Έχω 16gb στα 3200 ram και 1060 3gb ο επεξεργαστής που θέλω είναι ο 8600κ... Είμαι καλά ως εδώ? Και αν ναι ποια μητρική είναι κατάλληλη για overclock επειδή έχω ήδη υδροψυξη άρα δεν θα έχω θέμα... 

Πες μας ομως και ποσα χρηματα διαθετεις μην σου προτεινουμε μητρικες εκτος budget.

Πολυ καλες μητρικες για overclock ειναι η Asrock taichi,gigabyte z370 gaming 7,asus maximus hero

Δημοσ.

Μέχρι 200ε ταβάνι... Και ναι για θέμα overclock μιλάω κυρίως. Δηλαδή κάποια που έχει 7 τι πρόβλημα θα έχει σε σχέση με μια που θα έχει 10

Δημοσ.

Θα ζεσταίνονται παραπάνω και ίσως σε κόψει στα 5.2-5.3 αν έχεις εξαιρετικό cpu.

Εγώ θα πήγαινα στην Asrock extreme 4 ή την Κ6. Καλά VRM, καλές ψύκτρες.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, biotrue21 είπε

Μέχρι 200ε ταβάνι... Και ναι για θέμα overclock μιλάω κυρίως. Δηλαδή κάποια που έχει 7 τι πρόβλημα θα έχει σε σχέση με μια που θα έχει 10

Αν είναι 200€ για mb και 225€ για cpu , τότε καλύτερα πάρε 8700k και με τα ρέστα μητρική.  Δλδ: ~330€ ο cpu και μια Asrock extreme 4 άλλα 140€.. Σου λείπει ενα 50αρικο αλλα μην το τσιγκουνευτείς... Μακροχρόνια η cpu θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη λόγο 6c/12t vs 6/6 του 8600.  Δυστυχώς στην ιντελ η αξία μεταπώλησης είναι υψηλή και δεν ισχύει η λογική του αλλάζω cpu αγοράζοντας ενα μτχ όταν με το καλό παλιώσει ο υπάρχων. Αυτό το 100αρικο διαφοράς που έχουν τώρα τα cpu θα το έχουν και μετά από αρκετά χρόνια, συγκρίνοντας δυο μτχ 8700k και 8600κ

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 2
Δημοσ.

Κατάλαβα παιδιά. Ευχαριστώ πολύ θα το ψάξω λίγο ακόμα και θα ενημερώσω ευχαριστώ κ πάλι όλους σας που μου λύσατε τις απορίες 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενα oc στα 5.2 ή 5.3 είναι εκτός απο υπερβολή και τύχη λαχείο δλδ να σου κάτσει καλό κομμάτι cpu. Κατι στα 5.0ghz είναι το σύνηθες σε αυτές τις cpu. Υπο αυτο το πρίσμα και μια φθηνότερη θα σου κάνει μια χαρα την δουλεια πχ η asrock z370 killer sli είναι αξιόλογη και φθηνή στα 125 ευρώ.

225 η cpu και 125 η mobo= 350 ευρω.

Οσον αφορα το αν χρειάζεσαι την επιπλέον δύναμη του 8700k αυτό εξαρτάται απο του τι χρηση θα κανείς.

Αν σκέφτεσαι πχ να κάνεις oc μονο και μόνο για games τότε σύμφωνα με τα τεστς θα παρεις ενα 2% στα 5.0ghz που δεν αξίζει με τίποτα γιατί απαιτεί και καλό συστήμα ψύξης της cpu.

Αν πάλι κανείς κυρίως επεξεργασία βιντεο τότε πας για τον 8700k.

Αλλα μόνο για gaming ενας 8600k stock είναι άψογος και ισάξιος του 8700k.

Επεξ/σία από music_lover
Δημοσ.

Απο καθαρα ψυχρη λογικη πας απο το φτηνοτερο στο ακριβοτερο σε extreme 4 ---> k6 ----> taichi. Απο κει και περα ομως μπορει να προτιμας πχ. το bios της asus η τα rgb της gigabyte οποτε ειναι καθαρα δικη σου επιλογη. Γενικα λιγες ειναι οι "κακες" μητρικες , ειδικα κοντα στα 200€ που ψαχνεσαι.

• Like 1
Δημοσ.

Η σημαντικότερη διαφορά της Ε4 με την Κ6 είναι εκτός των άλλων όπου είναι καρμπον 

* Το heatpipe που συνδέει τα 2 vrm heatsink μεταξύ τους, κάτι που δεν υπάρχει στην Ε4, με αποτέλεσμα ως γνωστόν λίγο πιο αποδοτικότερη ψύξη.

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Η σημαντικότερη διαφορά της Ε4 με την Κ6 είναι εκτός των άλλων όπου είναι καρμπον 

* Το heatpipe που συνδέει τα 2 vrm heatsink μεταξύ τους, κάτι που δεν υπάρχει στην Ε4, με αποτέλεσμα ως γνωστόν λίγο πιο αποδοτικότερη ψύξη.

Το 2ο λαν, και ο καλύτερος έλεγχος των τάσεων, να προσθέσω.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 20/3/2018 στις 2:38 ΜΜ, music_lover είπε

Μεταξύ Extreme4 και K6 υπάρχουν οι εξής διαφορές: 

1. 20 ευρω διαφορά απο την Extreme4

2. Power και Reset Buttons

3. XMP Profile Button

4. Dual Ethernet Port

5. Fatality Mouse Port

6. Καλύτερη εμφάνιση αν και αυτο είναι υποκειμενικό

7. Κάτι που η Asrock λέει Ultra USB Power και υποθέτω πως είναι κάποια τροφοδοσία στις usb όταν το pc μένει κλειστό ώστε να φορτίζεις κινητά κτλ (δεν υπάρχει στην Taichi)

8. Creative Sound Blaster™ Cinema 3 αντί για dts connect στην Extreme4 και Taichi (σιγά τα λάχανα δλδ)

9. Μια Dr. Debug with LED οθόνη

Η Taichi επιπλέον έχει:

1. 35 ευρώ διαφορά απο την K6

1. Τρεις M2 slots αντί για δυο

2. Wifi

3. Bluetooth

4. Minimal εμφάνιση

Απο επιδόσεις (πλην oc) μια απο τα ίδια, ακόμα και η φθηνότερη Killer SLI στα 120 ευρώ έχει τις ιδιες επιδοσεις με την Taichi..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...