Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κόσμε Καλημέρα, έχω ενα σοβαρό πρόβλημα εδώ και 6 μήνες τουλάχιστον και η forthnet δεν μου έχει βρει λύση ακόμα και είμαι σε απελπισία.

Το πρόβλημα αφορά ενα echo που συναντάω στη γραμμή μου, συγκεκριμένα όταν κάνω κλήσεις απο το σταθερό μου σε κάποιο κινητό πχ το κινητό ακούει τη φωνή του επιστροφή, μπορεί σε διάρκεια κλήσης μιας ώρας να μην ξεκινήσει καθόλου το echo, μπορεί όμως να ξεκινήσει και απο το πρώτο λεπτό, σε όλη τη διάρκεια της κλήσεις μπορεί να ακούγεται το echo στο 5ο λεπτό της κλήσης για 3 δευτερόλεπτα, να σταματήσει και στα 10 λεπτά πχ να με πάει αίμα στο echo και να αναγκαστώ να κλείσω τη κλήση και να την ξανά πάρω απ την αρχή για να "κερδίσω χρόνο" στο επόμενο echo που θα σκάσει. Μιλάω σε πρώτο πρόσωπο γτ τις κλήσεις τις κάνω εγώ στο κινητό ή κάποιος συγγενής μου και στο σταθερό να είναι η γυναίκα μου πχ.

Ξανά τονίζω το echo δεν το έχει η σταθερή γραμμή το δικό μου σπίτι δλδ αλλά ο συνομιλητής μου. 

Το πρόβλημα ξεκίνησε καθώς η forthnet με αναβάθμισε σε vdsl.

Απο τότε μέχρι και σήμερα έχουν έρθει 7 τεχνικοί κάνουν τα δικά τους μετρήσεις μπλα μπλα δε βρίσκουν τπτ στο σπίτι μου και φεύγουν.

Έχω αλλάξει τα πάντα, εξοπλισμό, μοντεμ της TP Link καινούριο dec καινούριο σταθερό 2 για την ακρίβεια γτ βρίσκουν βραχυκύκλωμα στις σταθερές συσκευές γτ λέει σηκώνουν φορτίο και τρίχες κατσαρές.

Άλλαξα καλωδίωση (καινούρια ήρθε ηλεκτρολόγος) απο το κουτί της πολυκατοικίας μέχρι το κεντρικό κουτί του σπιτιού μου με utp και απο κει σε όλες τις πρίζες μου πάλι καινούρια utp μπας και υπήρχε κάποιο θέμα, τζάμπα λεφτά, πάλι τα ίδια.

Η forthnet επιμένει να στέλνει τεχνικούς, να έρχονται τα παιδιά να λέμε για την τρύπα του όζοντος  και πρόβλημα να μη βρίσκουν στο σπίτι.

Εγω επιμένω πως έχουν το πρόβλημα στο κέντρο τους και αυτοί να λένε φταίει η βραχυκυκλωμενη συσκευή... Ναι ρε μάστορα να του λέω, έχω αγοράσει 2 συσκευές καινούριες μαζί με την αρχική μου συσκευή τρεις, και οι τρείς χαλασμενες είναι;

Να τονίσω πως οι κλήσεις που γίνονται απο το σπίτι μου δεν είναι σε ενα συγκεκριμένο αριθμό, παρόλα αυτά μίλησα και με τον πάροχο της κινητής μου μπας και είχαν πρόβλημα αυτοί, καθαροί και αυτοί.

Όποιος έχει καμία άλλη ιδέα να κοιτάξω ας την σερβίρει, αλλιώς ας μου πει τι να πω στη forthnet να κοιτάξει μπας και σταματήσει αυτό το βάσανο.

Μιλάω τουλάχιστον 2 ώρες με το σπίτι μου και άλλες τόσες με καλούν οι συγγενείς μου και βασανίζονται και αυτοί και εγώ όταν κάνω κλήσεις απο το κινητό μου προς το σπίτι μου.

Εντωμεταξύ το ωραίο της υπόθεσης είναι πως το vdsl μου συγχρονίζει στα 50 μπαμ και είναι πραγματικό γτ έχω download απο Google cloud  με 6.2 mb/s σταθερά και ακατεβατα...

Ευχαριστώ και συγγνώμη αν τα χω πει μπερδεμένα, οτι διευκρινίσεις χρειάζονται εδώ θα μαι...

Επεξ/σία από rackal
Δημοσ.

Εγω παλία είχα echo εγω άκουγα την επιστροφη σε vodafone με voip τηλεφωνία στη παλία ου δουλεία κάτι ρουτερ αλλαξαν και έστρωσε

Εσυ έχεις voip η pots τηλεφωνία; 

Αν έχεις απλή βγάλε τα πάντα απο την πρίζες και βάλε μια συσκευή να δεις επίσης δοκίμασε την ώρα που μιλας βάλε το dsl απο το ρουτερ αν σταματησει ειναι θεμα εξοπλισμου 

Αλλα αυτά πάντα για απλή τηλεφωνία να έχεις voip δύσκολα θα βρεις άκρη μόνος σου 

Δημοσ.

Όχι καμία σχέση, δεν έχω voip έχω αφαιρέσει συσκευές, τα πάντα, έμεινα και χωρίς ίντερνετ μια μέρα, άλλαξα και το ρουτερ το tp link μετά που αγόρασα το έδωσα και αυτό σαν βλάβη, μου έστειλε άλλο ο άνθρωπος. Έχω κάνει τα πάντα, 6+ μήνες με παιδεύει η forthnet.

Συνοψίζοντας:

Το πρόβλημα είναι σε κλήσεις απο το σταθερό του σπιτιού προς κινητά ή σταθερά, ο συνομιλητής μου (αυτόν που καλώ δλδ) ακούει επιστροφή τη φωνή του.

Απο εξοπλισμό έχουν αλλαχτεί:

2 dec (ασύρματο gigaset, Motorola)

2 μόντεμ της εταιρείας (ZTE ZXHN H108L)

2 μόντεμ του εμπορίου (tp link archer vr400)

3 σταθερές συσκευές (gigaset, oem, osio)

Καλωδίωση απο το κουτί της πολυκατοικίας μέχρι το κουτί του σπιτιού μου και αλλαγή καλωδίωση απο το κουτί του σπιτιού μου σε όλες τις πρίζες.

Αλλαγή 2 φορές φίλτρων.

Μπήκε κεντρικό φίλτρο στο κουτί του σπιτιού μου και καταργήθηκε κάθε φίλτρο στις πρίζες, τραβήχτηκε ξεχωριστά πρίζα για το μόντεμ.

Απο εξοπλισμό που έχει μείνει πάνω:

1 dec gigaset

1 σταθερό osio

1 modem Tp link archer vr400

Το μόνο που μένει, να αλλάξω ή σπίτι ή πάροχο.

Δημοσ.

Ναι, οι συνδυασμοί που έχω κάνει για μια ολόκληρη μέρα ξεχωριστά για κάθε συσκευή είναι:

Πρώτη μέρα μόνο το ασύρματο (gigaset) χωρίς ρουτερ χωρίς σταθερό.

Δεύτερη μέρα μόνο σταθερό (osio) χωρίς ρουτερ χωρίς ασύρματο

Τρίτη μέρα ασύρματο (gigaset) + ρουτερ

Τετάρτη σταθερό (osio) + ρουτερ

Και οι ίδιοι συνδυασμοί με τις άλλες τρεις συσκευές.

Σε κάθε δοκιμή πραγματοποιούσα κλήσεις απο το κινητό μου προς το σταθερό πάνω απο 3 ώρες τη μέρα (έλυσα Κύπριο και σκοπιανό) με τα ίδια πάντα αποτελέσματα, δλδ πάντα είχα echo σε τυχαίες ώρες και λεπτά κλήσεων.

Δημοσ.

μάλιστα 

Κλώδίωση  έχεις ελένξει δεν είναι κάτι απο εσένα αλλά απο το πάροχο σου η κάπιου γείτονα η γραμμή σου κάνει παρεμβολές 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έχουν πολλοι vdsl η isdn αλλά δεν νομίζω τόσοι πολοί πια να είναι μίπως περνάει δίπλα απο καλώδια ρεύματος; 

Επεξ/σία από bill2015
Δημοσ.

Ρε συ echo έχω στη γραμμή μου, οχι πρόβλημα στο wifi.

Ακόμα και ρεύμα να περνούσε (που δεν περνάει, ψάξαμε με τον ηλεκτρολόγο ολο τον τοίχο με μπιπερ και ανιχνευτή καλωδίων) το πρόβλημα θα ήταν στην ταχύτητα του vdsl μου και οχι να προκαλέσει echo στη γραμμή. Επίσης με την forthnet έχουμε κάνει τηλεφωνικά οπως και με τους τεχνικούς 1000 τεστ, βγάζοντας όλες τις συσκευές πάνω απο τις πρίζες δεν υπάρχει τάση πουθενά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...