Προς το περιεχόμενο

Mac OS X σε non-apple υπολογιστές

georgeadams

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδιά θέλω μια χαρεί από κάποιον με 10.9.4 αν γίνετε να μου ανεβάσει αν μπορεί κάπου αυτά εδώ  AppleACPIPlatform.kext, Corecrypto.kext, IOACPIFamily.kext, IONDRVSupport, IOPCIFamily.kext, IOUSBFamily.kext, Sandbox.kext, System.kext

τα θέλω για το 10.10 σε amd 

;)

Επεξ/σία από MoviemakerGr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Σε πρώτου επιπέδου Hackint0sh έχουν τις ίδιες δυνατότητες.

Σε προχωρημένου επιπέδου η Ζ87 είναι πληρέστερη σήμερα.

Στήνοντας ένα πλήρως λειτουργικό μηχάνημα, θα προτιμούσες την ασφάλεια και την σιγουρια της z87 ή θα πήγαινες στην πιο "future proof" z97, θεωρώντας ότι και αυτή μελλοντικά θα αποκτήσει την υποστήριξη της z87;

Είναι τόσο κοντά αυτά τα δυο chipset που δεν θα δεις καμιά ουσιαστική διαφορά.

Έχω δοκιμάσει μηχάνημα με 3770κ/Z77 με 4770κ/Z97 με 4670κ/Z87  οι διαφορές που προκύπτουν οφείλονται μόνο στην μητρική (asus/gbyte/asrock) στο bios και την εγκατάσταση.

Τον ίδιο χρόνο θα αντέξουν όλα.και έχουν σχεδόν ίδιες επιδόσεις.

Οι έξυπνοι χτίζουν σε Z77 λόγω κοστους.

Οι έμπειροι χτίζουν σε Z97 γιατί και στραβή να συμβεί αυτοί θα την υπερκεράσουν.

Αυτοί που θέλουν να είναι σίγουροι για όλα σε Z87.

άρα εγώ θα πήγαινα σε Z97 αλλά σήμερα που μιλάμε δεν θα έπαιρνα την ευθύνη να την προτείνω,χωρίς να έχει κυκλοφορήσει η Apple μηχάνημα με αυτό το chipset.

Ξέρει κανείς αν υπάρχει περίπτωση να έχω σωστό 3D accelaration / OpenGL κτλ με Tahiti crossfire είτε σε 10.9.3 ή σε 10.9.4; Το παλεύω 2-3 μέρες τώρα (χωρίς να flashάρω τις κάρτες) και δεν βλέπω φως :(

Όχι την 280X. Anyway, με 10.9.4 beta 1 που μόλις πέρασα έχω out of the box support(βλ. χωρίς inject κτλ) για την μία καρτά και για τον on-board ήχο, οπότε για non-gaming χρήση είμαι μια χαρά για την ώρα :D

post-61034-0-08186600-1403802226_thumb.jpg

Και με την 10.9.3 κανονικά θα πρέπει να την βλέπεις  απλά πρέπει να κάνεις την εγκατάσταση με την μια κάρτα.

Σε κάθε περίπτωση το crossfire δεν θα το δει ποτέ τις 2 κάρτες θα μπορούσες να τις δεις αλλά θα χρησίμευαν μόνο για 2 μόνιτορ.

Αν αποφασίσεις να κρατήσεις το Dual boot ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.. ;)

Δεν το 'πιασα το υπονοούμενο, ελπίζω να μην εννοείς αυτό που νομίζω ότι εννοείς... Πάντως με την 10.9.3 δεν έπαιζαν σωστά τα γραφικά είτε vanilla είτε με inject από clover config.

Θα καταργήσω τα 7άρια μάλλον και θα πάω σε dual boot Mav/Win8.1 όπως το κόβω, την μεταφορά του OSX στον SSD δεν ξέρω πως να κάνω ακόμα.

Φυσικά και αυτό εννοώ.. καιρός ν'αποκτησεις μια και δυνατή κάρτα,που να λειτουργει σωστα στο osX .. χεχεχε

Σε 2 SSD δεν θα τα βάλεις ? πιο είναι το πρόβλημα σου ? θα κάνεις καινούρια εγκατάσταση γιατί και ως πρωτάρης κάθε εγκατάσταση σου θα είναι και καλύτερη..  ;)

"κόποις κτώνται"

"κόποις κτώνται" μεν, αλλά δεν θα με χάλαγε να μην ξαναδώ kernel panic ή blank screen για κανά χρόνο :P Και όχι δεν έχω 2ο SSD, ήταν στο πλάνο, αλλά έκατσε καλή ευκαιρία για ένα EVGA 1600 G2 (early adopter -150$) οπότε ο 2ος SSD πάει για χειμώνα και λέω μέχρι τότε να έχω το osx στον SSD αφού ο χρόνος για gaming σπανίζει πλέον και για τα λοιπά με καλύπτει το Fusion.

΄Οσο για την πράσινη, με το SLI τι παίζει από support (για 780/Titan);

Δικαρτο δεν παίζει στο osX κανένα .. δεν είχε η apple ποτέ άρα δεν παίζει.

Παίζει μόνο όπως στο προανέφερα η να είχες παλιότερα μια quadro και μια 3D άρα η επιλογή είναι μια κάρτα και καλή.

Αν έχεις καλό σκληρό 64MB 7200 sata III κλπ παίζει πολύ γρήγορα με speedboot στον ssd δηλαδή βάζεις osx στον ssd αλλά έχεις κρατήσει ένα 7-10GB dos partition, που εκεί πάνω συνδέεις μετά τον μηχανικό με την λειτουργιά readyboost,βοηθάει πολύ και δεν θα σου λείψει ο δεύτερος SSD.

Μια πατέντα όχι πολύ διαδεδομένη που την ξεσήκωσα από τα αντίστοιχα laptops και λειτουργεί.

• Like 2

Γεια σας, εχθές μιας και βαριόμουν, είπα να προσπαθήσω να περάσω το OS X στο μηχάνημα της υπογραφής μου. Κατέληξα στη λύση του Niresh, και κατάφερα να περάσω την version 10.9.0 χωρίς προβλήματα (τουλάχιστον χωρίς προβλήματα αφού κατανόησα λίγο παραπάνω κάποια βασικά bootflags).

Ο λόγος που τα πέρασα είναι καθαρά για να πειραματιστώ με το λογισμικό αυτό, και να το "μάθω".

1)Θέλω πρώτα από όλα να μάθω αν μπορώ να φτιάξω κάποια keyboard shortcuts. Με ενδιαφέρει : CTRL+A να επιλέγει τα πάντα (όπως στα windows), alt+shift να αλλάζει γλώσσα.
2)Έπειτα, κάθε φορά που bootarw στο OS X, έχει πάντα ως επιλεγμένη συσκευή εξόδου ήχου τα ακουστικά (USB) και όχι τα ηχεία, πρέπει να τα αλλάζω κάθε φορά. Μπορούμε να κάνουμε κάτι όπως στα Windows που τα επιλέγεις ως προεπιλεγμένη συσκευή;
3)Με το καλιμπράρισμα της οθόνης υπάρχει κάποιο app που είναι καλό; Θέλω να πω, όπως είναι στα windows στο CCC που απλά έχει sliders για φωτεινότητα,κοντράστ,χρώματα κλπ. ***
4)Αυτή τη στιγμή δουλεύω με GraphicsEnabler=No. Υπάρχει driver (kexts τεσπα) για την 7950, τα κάνω install με το kextwizard, αλλά μετά με το DSDT χάνω τη μπάλα, υπάρχει κάποιος τρόπος να βοηθήσετε εδώ; Όχι ότι με πολυενδιαφέρει, και με την onboard κάνω τη δουλειά μου, αλλά δε θα με χαλούσε να έπαιζε και η discrete.
5) Με το safari τι παίζει; Γιατί στο youtube έχει μέχρι 720p; Και στο twitch.tv μου έχει ένα παράξενο player ο οποίος δεν έχει καν επιλογή για quality.

*** Κρατάω μια πισινή για το καλιμπράρισμα που έχει το OS ότι κάνει καλή δουλειά, αλλά δε παίρνω τα αποτελέσματα που θέλω λόγω του (4).

Αυτή τη στιγμή θα προσπαθήσω να περάσω τα updates μέχρι 10.9.3 . Πρέπει να περάσω 10.9.1 , 2 και μετά 3 για να παίξει έτσι; Και υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο 10.9.3 από το 10.9.3 combo; Ποια να διαλέξω.

1)Θέλω πρώτα από όλα να μάθω αν μπορώ να φτιάξω κάποια keyboard shortcuts. Με ενδιαφέρει : CTRL+A να επιλέγει τα πάντα (όπως στα windows), alt+shift να αλλάζει γλώσσα.

a. Ότι, έκανες στα Windows με το CTRL, στο Mac τα κάνεις με το CMD (κατά πάσα πιθανότητα το πλήκτρο με το σύμβολο των Windows στο πληκτρολόγιο σου).

Για παράδειγμα:

CMD-X : cut

CMD-C : copy

CMD-V : paste

CMD-A : select all

και άλλα πολλά. Αν δε σε βολεύει το πλήκτρο στο πληκτρολόγιο σου, υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνεις remap τα πλήκτρα (CTRL -> CMD και αντίστροφα) ο οποίος μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή. :)

b. Τα πλήκτρα Shift, Alt, Ctrl, Cmd είναι modifier keys δηλαδή πλήκτρα που όταν τα πατάς σε συνδυασμό με κάποιο "κανονικό" πλήκτρο, αλλάζουν τη λειτουργία του.

Το OS X δεν υποστηρίζει τους συνδυασμούς πλήκτρων που αποτελούνται ΜΟΝΟ από modifier keys. Κατά συνέπεια, δεν μπορείς να ορίσεις καμία λειτουργία στο συνδυασμό Alt-Shift. Ο default συνδυασμός για αλλαγή γλώσσας στο OS X είναι το Option-Space (δηλαδή το Alt-Space μιας και το πλήκτρο Alt ονομάζεται Option στο OS X)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

a. Ότι, έκανες στα Windows με το CTRL, στο Mac τα κάνεις με το CMD (κατά πάσα πιθανότητα το πλήκτρο με το σύμβολο των Windows στο πληκτρολόγιο σου).

Για παράδειγμα:

CMD-X : cut

CMD-C : copy

CMD-V : paste

CMD-A : select all

και άλλα πολλά. Αν δε σε βολεύει το πλήκτρο στο πληκτρολόγιο σου, υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνεις remap τα πλήκτρα (CTRL -> CMD και αντίστροφα) ο οποίος μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή. :)

b. Τα πλήκτρα Shift, Alt, Ctrl, Cmd είναι modifier keys δηλαδή πλήκτρα που όταν τα πατάς σε συνδυασμό με κάποιο "κανονικό" πλήκτρο, αλλάζουν τη λειτουργία του.

Το OS X δεν υποστηρίζει τους συνδυασμούς πλήκτρων που αποτελούνται ΜΟΝΟ από modifier keys. Κατά συνέπεια, δεν μπορείς να ορίσεις καμία λειτουργία στο συνδυασμό Alt-Shift. Ο default συνδυασμός για αλλαγή γλώσσας στο OS X είναι το Option-Space (δηλαδή το Alt-Space μιας και το πλήκτρο Alt ονομάζεται Option στο OS X)

Ευχαριστώ. Απλά θα το συνηθίσω, δε με συφέρει να κάνω remap το shift πχ καθώς θα χάσω την λειτουργικότητα του. Με το win key γίνονται όλα (copy,paste κλπ) αλλά και η αλλαγή γλώσσας win+space.

Ευχαριστώ και για τη μεταφορά του θέματος στο κατάλληλο νήμα!

UPDATE: Κατάφερα να λύσω τις περισσότερες απορίες μου, και μου έχει μείνει μόνο μια. Για να παίξω με GraphicsEnabler=Yes  πρέπει να βάλω από BIOS να bootarei με IGPU, αλλιώς τρώει allocation memory error λόγω ασυμβατότητας HD7950/Chimera, αλλά δε με βολεύει καθώς με IGPU δεν έχω σήμα στην οθόνη μέχρι να μπει σε OS.

Δοκίμασα με GraphicsEnabler (Yes και No) να δω τα FPS σ'ένα παιχνίδι και δεν είδα διαφορά. Η μόνη διαφορά που βλέπω είναι ότι στο system information η κάρτα με GraphicsEnabler=Yes αναγνωρίζεται κανονικά, ενώ με No γράφει απλά HD7xxx. Και η απορία μου είναι: έχει σημασία το GraphicsEnabler=Yes/No εφόσον για παράδειγμα έχουν (στο παιχνίδι τουλάχιστον) ίδια απόδοση; Μήπως με το No δεν γίνεται καλή μεταχείρηση της κάρτας για παράδειγμα, σε θέματα θερμοκρασιών κλπ.

Επεξ/σία από selianx

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...