Προς το περιεχόμενο

Mac OS X σε non-apple υπολογιστές

georgeadams

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν ξερω αν κατάλαβα σωστά το ερώτημα σου αλλά θα προσπαθήσω ν'απαντησω,όσο κ όπως το αντιλήφθηκα

Έχει να κάνει πως ερμηνεύει κανείς την έννοια "συμβατό".

Συμβατό για εμένα δεν είναι να υπάρχει μια πετυχημένη εγκατάσταση στο νετ και με copy/paste και μια αγορά κατάλληλων υλικών να έχω ένα επιτυχές αποτέλεσμα.- και εξηγώ το γιατί - αν βγάλει ένα δύσκολο update η apple και ο τύπος που το έφτιαξε και έχει ανεβάσει το how to αγόρασε iMac και δεν ξαν' ασχολείται με το hackint0sh να σε πάει παρακάτω ώστε να επαναλάβεις το copy paste τότε τι θα έχεις ? στην καλύτερη ένα τελματωμενο μηχάνημα σε μια συγκεκριμένη version στην χειρότερη αν σου αρέσει το osX  και το έχεις συνηθίσει να πρέπει να ξαναπληρώσεις κάτι άλλο.

Για εμένα συμβατό είναι με έναν bootloader και ένα fakesmc να μπορείς να κάνεις την δικη σου εγκατάσταση η οποία βασίζεται πάνω στο original kernel και όχι ένα στην ουσία ασύμβατο kernel που κάποιος που είναι ικανός και με γνώσεις προγραμματισμού σε επίπεδο drivers το έχει κάνει να φαίνεται συμβατό,και να είναι συγκεκριμένα λειτουργικό..

Αυτά τα μηχανάκια λοιπόν στην ουσία με τα δικά μου πάντα κριτήρια είναι ασύμβατα αλλά συγκεκριμένα λειτουργικά.. στο πρώτο update στον kernel δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει άρα για εμένα πάλι δεν αξίζει να επενδύσεις πάνω τους εκτός αν είναι ένα ελάχιστο κόστος.

Εγώ αν είμαι τόσο χαρούμενος κ λιγο περήφανος για τα δικά μου builds είναι ακριβώς για αυτό γιατί με αυτά τα καινούρια patch που εφαρμόζω στο bios κ ενδεχομένως στο DSDT, άρω - αναιρώ - ξεκλειδώνω και το τελευταίο προπύργιο της "ασυμβατότητας" που δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από κλειδώματα κατασκευαστών και αναγνώριση των συσκευών της μητρικής από το original kernel .και αυτό γίνεται μια φορά δηλαδή εφ'απαξ σε δοκιμασμένες μητρικές και latest bios - πέρα από αυτό δεν χρειάζεται να το ξαναεπαναλάβω ποτέ στο μέλλον ότι αλλαγή και να γίνει στο λειτουργικό. έτσι διασφαλίζεται ότι τα χρήματα που δίνω είναι περισσότερο επένδυση παρά τζόγος.

Γι'αυτο λοιπόν δεν μπορώ να συναινέσω σε κάτι που εγώ δεν θα έπαιρνα - έχτιζα ποτέ για εμένα,πόσο μάλλον να συναινέσω σε ρίσκο χρημάτων που δίνει κάποιος άλλος.

Σε ευχαριστώ για το μακροσκελές και κατατοπιστικό ποστ σου. Έπιασες τον τρόπο σκέψης μου. Ο πρωταρχικός σκοπός μου ήταν να πάρω από καιρό ένα zotac nano xs για να έχω ένα σούπερ φορητό windows συμβατό μηχάνημα. Τελευταία όμως που αρχίζω και δένομαι με το mac mini μου το οποίο όμως φτάνει μέχρι lion είπα να κοιτάξω στο site του tonymac.

Και εκεί είδα ότι στο buyers guide έχει το nuc. Οπότε εγκατέλειψα την αγορά του nano xs (που ούτως η άλλως είναι amd based pc) για το nuc. To μόνο που με νοιάζει είναι αν καταφέρω να του περάσω mac  os να μείνω εκεί χωρίς αναβάθμιση. Εξάλλου το μηχάνημα δεν θα πάει χαμένο. Θα γινει ένα ωραιότατο xbmc center.

Αν το chip γαφικών και ήχου είναι συμβατά δεν είμαι οκ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Άλλο μοντέλο είχες ανεβάσει ενα i3 αυτό είναι άλλο και επειδή η εγκατάσταση του όπως προείπαμε είναι πολύ κλειστή δεν σημαίνει οτι αφού παίζει το ένα θα παίζει και το άλλο..

Για i5 έχω και καλύτερη > http://www.tonymacx86.com/mavericks-desktop-guides/119218-installation-guide-intel-haswell-nuc-core-i5-d54250wyk.html

παιδια καλησπερα καταφερα να κανω και εγω εγκατασταση το mac os x mavericks στον υπολογιστη της υπογραφης μου με την διαφορα πως του εχω αλλη μητρικη τωρα την gigabyte 990xa-ud3 3.0. Ο υπολογιστης λειτουργει τελεια αλλα εχω μερικες ερωτησης τις εξησης

1)η καρτα γραφικων λειτουργει με 32 bit color pixel  παει 64 ή εχω  κανει κατι λαθος ή ειναι λογο της οθονης μου (va2016w)

2)πως θα κανω το πληκρολογειο να αλλαζει γλωσσα με το alt+shift 

και τελος πως τραβαω φωτο τo desktop

Για το δεύτερο που ζητάς, βολέψου με windows key + space γιατί alt+shift δεν γίνεται, ή το ένα ή το άλλο

για screenshot δες εδώ http://guides.macrumors.com/Taking_Screenshots_in_Mac_OS_X

το h1 δεν το βρίσκω στην ελλάδα. μόνο το h2

Το nuc το σκεφτόμουν και εγώ για να στήσω ένα hackintosh (είχα κάνει ποστ ρωτώντας κάποια πράγματα εδω), αλλά....

350 ευρώ + έξτρα για μνήμες, wifi card και δίσκο...η τιμή ανέβαινε αρκετά...οπότε αγόρασα ένα macmini με λίγα παραπάνω, επομένως δε ξέρω κατά πόσο συμφέρει, εκτός και αν θέλεις να το κάνεις για την εμπειρία οπότε πάω πάσο.

με το screenshot ολα οκ με την γλωσσα παλι  οχι 

παρετε και μια εικονα απο την δουλεια μου post-241050-0-80023500-1397464082_thumb.jpg θελω να κανω και μια ακομα ερωτηση πως μπορω να δειλοσω τον amd fx 8120  και να αλλαξω και αυτην την εικονα με το imac 

και τελος ενδιαφέρεται κανεις να ανεβασω οδογο εγκαταστασης mac σε amd

θα ανεβασω με εικονες ενα σωστο αρχειο υπονει το φτιαχνω ξεκινα να κατεβαζεις το niresh 10.9 και θα ερθει και οδηγο δυστηχος link δεν μπορω να δοσω αλλα το google παντα ξερει 

Το nuc το σκεφτόμουν και εγώ για να στήσω ένα hackintosh (είχα κάνει ποστ ρωτώντας κάποια πράγματα εδω), αλλά....

350 ευρώ + έξτρα για μνήμες, wifi card και δίσκο...η τιμή ανέβαινε αρκετά...οπότε αγόρασα ένα macmini με λίγα παραπάνω, επομένως δε ξέρω κατά πόσο συμφέρει, εκτός και αν θέλεις να το κάνεις για την εμπειρία οπότε πάω πάσο.

ναι δυστυχώς έτσι είναι φίλε μου. αλλά το θέλω το nuc!

ναι δυστυχώς έτσι είναι φίλε μου. αλλά το θέλω το nuc!

Απλά από καθαρή περιέργεια, αλλά σε τι πιστεύεις ότι υπερτερεί από ένα macmini i5 2012 από τη στιγμή που το προορίζεις για Hackintosh; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...