Προς το περιεχόμενο

Mac OS X σε non-apple υπολογιστές

georgeadams

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παιδια εχω περασει τα 10.9.1 εδω και λιγο καιρο αλλα εχω ενα θεματακι.
Επεξεργαστης ειναι ο i7 920 και ειναι overclocked στα 3.95ghz αλλα φαινεται να λειτουργει μονο στα 2.2 και 3.95.

CrwpSGX.png

φαινεται με το hwmonitor.

DSDT ειχα περασει γαι την μητρικη Gigabyte x58 ud4.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε μαγκες τι στο διάολο έγινε και σε όλα τα μηχανήματα όπου είχα Hacintosh δεν bootάρουν? Άντε με κανα GE=No ή -Χ κάτι κάναμε τώρα τίποτα.

Είχα να τα ανοίξω κανα 2μηνο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε μαγκες τι στο διάολο έγινε και σε όλα τα μηχανήματα όπου είχα Hacintosh δεν bootάρουν? Άντε με κανα GE=No ή -Χ κάτι κάναμε τώρα τίποτα.

Είχα να τα ανοίξω κανα 2μηνο...

O μονος λογος που μπορεί να συμβεί αυτο ειναι να έχει κανει reset το bios στα default.

Αλλα αν μου λες σε πάνω απο ενα μηχάνημα δεν το βλέπω πιθανό..

Παιδια εχω περασει τα 10.9.1 εδω και λιγο καιρο αλλα εχω ενα θεματακι.

Επεξεργαστης ειναι ο i7 920 και ειναι overclocked στα 3.95ghz αλλα φαινεται να λειτουργει μονο στα 2.2 και 3.95.

CrwpSGX.png

φαινεται με το hwmonitor.

DSDT ειχα περασει γαι την μητρικη Gigabyte x58 ud4.

Ανάλογα k την χρήση που κάνεις εκείνη την ώρα,για να έχεις όλη την γκάμα η θέλεις γ@μ@το dsdt από το δικό σου μηχάνημα η patched bios.

New "value" dual boot project.

Mavericks 10.9.2 / Windows 8.1 pro

AsRock B85M pro 4 (latest patched bios.)

Intel i3 4330 3.5GHz

Intel HD 4600 1GB vRam

4GB Ram 1600MHz 

attachicon.gifVFM.jpg

Πολύ καλές επιδόσεις επιπέδου i5 και με μόνο 4GB Ram

attachicon.gifbench.jpg

New "performance" dual boot project

Mavericks 10.9.2 / Windows 8.1 pro

AsRock Pro 4 (latest patched bios.) 4.0 / 4.2 / 4.4GHz by default

Intel i5 4670k

8GB Corsair Dominator Deluxe Ram 1600MHz

(το επιτυχημένο by default oc γίνεται λόγω του patching και έτσι όσο ανεβάζει η μητρική στα Win ανεβάζει και στο osX χωρίς καμιά επιμέρους παρέμβαση ούτε στην εγκατάσταση ούτε στο bios πέρα από το να ενεργοποιήσεις με ένα κλικ το δικαίωμα να ανεβάζει η μητρική τον επεξεργαστή εκεί που θεωρεί safe αυτή η συγκεκριμένα θέλεις εσύ.. "

post-227308-0-87052900-1396974612_thumb.jpg

post-227308-0-96924100-1396977364_thumb.jpg

Επεξ/σία από MoviemakerGr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια, λοιπον, εχω ενα pc καπως παλιο, :D

εχει pentium 4 2.8GHz

2.5 GB ram

και εδώ το κακό κομμάτι: nvidia 7300GT 512mb

κατάφερα να βάλω με επιτυχία iATKOS 1.0i.. To περίεργο είναι ότι από το dvd του έχω κανονική ανάλυση, ενώ

από το installed os έχω 600 * 800

Ακόμη βάζοντας τον driver που είδα ότι αναγνωρίζει την κάρτα γραφικών μου που είναι ο nvinject για 512mb

το mac κάνει hang μόλις ξεκινάει το loginWindow.app

Αυτό σε συνδιασμό με το BSD root : disk0s2 ενώ πριν τον driver ήταν disk1s2...

εάν πάλι αφαιρέσω τον driver μπαίνοντας σε single user mode θα μου πει ο directoryService ότι: cant find root user sleeping and trying again... και μπαίνει σε άπειρο loop! :D

Τι να κάνω παιδιά? Ξέρει κανείς?

edit: χρησιμοποιώ τον grub σαν bootloader

Επεξ/σία από ICheats

Ερώτηση στα γρήγορα (μιας και δεν έχω ξανασχοληθεί με hackintosh). 

AMD APU A8-6600K 3,90GHz

Asus F2A85-V

Παίζει να τα καταφέρω ή να μην ασχοληθώ καν; Δεν ξέρω αν γίνεται hackintosh με amd apu.

Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά hackintosh με amd είναι σχεδόν αδύνατο . Εκτος πια αν έχεις τέτοιο ταλέντο και χωθείς πολύ βαθια , να γράψεις drivers , custom kernel και και και ...

Επεξ/σία από ThanosA

Γενικά hackintosh με amd είναι σχεδόν αδύνατο . Εκτος ποια αν έχεις τέτοιο ταλέντο και χωθείς πολύ βαθια , να γράψεις drivers , custom kernel και και και ...

Όχι εντάξει. Είπα μήπως υπάρχει δοκιμασμένος τρόπος. Κρίμα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι εντάξει. Είπα μήπως υπάρχει δοκιμασμένος τρόπος. Κρίμα!

http://drivers.downloadatoz.com/vendor_asus/asus-f2a85-v/os_mac-os.html είναι καλό? δεν ξέρω κι εγώ αλλά είναι το μόνο που βρήκα! :D

Επεξ/σία από ICheats

αυτό εδώ παίζει ε? http://www.cosmodata.gr/product/182667/

Δεν είμαι σίγουρος ακόμα αλλά κ δεν στο συνιστώ αν κρίνω από το προηγούμενο.

________________________________________________________________________________________________________________________

Το πρώτο patching DSDT της σειράς 8xx chipset είναι γεγονός !

post-227308-0-64214800-1397130030_thumb.jpg

• Like 1

ερώτηση το μηχανάκι που έχει δηλώσει ο χρήστης sotris99 είναι στα συμβατά του tonymac. γιατί να μην είναι και τούτο δώ?

ερώτηση το μηχανάκι που έχει δηλώσει ο χρήστης sotris99 είναι στα συμβατά του tonymac. γιατί να μην είναι και τούτο δώ?

Δεν ξερω αν κατάλαβα σωστά το ερώτημα σου αλλά θα προσπαθήσω ν'απαντησω,όσο κ όπως το αντιλήφθηκα

Έχει να κάνει πως ερμηνεύει κανείς την έννοια "συμβατό".

Συμβατό για εμένα δεν είναι να υπάρχει μια πετυχημένη εγκατάσταση στο νετ και με copy/paste και μια αγορά κατάλληλων υλικών να έχω ένα επιτυχές αποτέλεσμα.- και εξηγώ το γιατί - αν βγάλει ένα δύσκολο update η apple και ο τύπος που το έφτιαξε και έχει ανεβάσει το how to αγόρασε iMac και δεν ξαν' ασχολείται με το hackint0sh να σε πάει παρακάτω ώστε να επαναλάβεις το copy paste τότε τι θα έχεις ? στην καλύτερη ένα τελματωμενο μηχάνημα σε μια συγκεκριμένη version στην χειρότερη αν σου αρέσει το osX  και το έχεις συνηθίσει να πρέπει να ξαναπληρώσεις κάτι άλλο.

Για εμένα συμβατό είναι με έναν bootloader και ένα fakesmc να μπορείς να κάνεις την δικη σου εγκατάσταση η οποία βασίζεται πάνω στο original kernel και όχι ένα στην ουσία ασύμβατο kernel που κάποιος που είναι ικανός και με γνώσεις προγραμματισμού σε επίπεδο drivers το έχει κάνει να φαίνεται συμβατό,και να είναι συγκεκριμένα λειτουργικό..

Αυτά τα μηχανάκια λοιπόν στην ουσία με τα δικά μου πάντα κριτήρια είναι ασύμβατα αλλά συγκεκριμένα λειτουργικά.. στο πρώτο update στον kernel δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει άρα για εμένα πάλι δεν αξίζει να επενδύσεις πάνω τους εκτός αν είναι ένα ελάχιστο κόστος.

Εγώ αν είμαι τόσο χαρούμενος κ λιγο περήφανος για τα δικά μου builds είναι ακριβώς για αυτό γιατί με αυτά τα καινούρια patch που εφαρμόζω στο bios κ ενδεχομένως στο DSDT, άρω - αναιρώ - ξεκλειδώνω και το τελευταίο προπύργιο της "ασυμβατότητας" που δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από κλειδώματα κατασκευαστών και αναγνώριση των συσκευών της μητρικής από το original kernel .και αυτό γίνεται μια φορά δηλαδή εφ'απαξ σε δοκιμασμένες μητρικές και latest bios - πέρα από αυτό δεν χρειάζεται να το ξαναεπαναλάβω ποτέ στο μέλλον ότι αλλαγή και να γίνει στο λειτουργικό. έτσι διασφαλίζεται ότι τα χρήματα που δίνω είναι περισσότερο επένδυση παρά τζόγος.

Γι'αυτο λοιπόν δεν μπορώ να συναινέσω σε κάτι που εγώ δεν θα έπαιρνα - έχτιζα ποτέ για εμένα,πόσο μάλλον να συναινέσω σε ρίσκο χρημάτων που δίνει κάποιος άλλος.

• Like 4

καλημερα χτες επεσε κατα τυχη στην αντιληψη μου το συγκεκριμενο θεμα και επειδη εχω ενα απο τους φορητους της υπογραφης μου για φορματαρισμα ειπα να κανω μια δοκιμη με το hackintosh.

ο φορητος ειναι ο sony vaio VPC-EH2J1E με επεξεργαστη i3/2330m nvidia 410m 1gb ram 8gb ssd kingston 120gb.

απο τα windows βρηκα αυτες τις πληροφοριες για:

Audio: conexant Cx20590

wifi Atheros AR9285

card reader Realtek RSTS5208

Ethernet REALTEK RTL8168/8111

Bluetooth Atheros AR3011

για την εγκατασταση χρησιμοποιησα NIRESH ολα καλα μεχρι στιγμης λειτουργει και η webcam αλλα οχι το touchpad k nvidia. 

οποτε και φτανουμε στην ερωτηση.... και τωρα τι; πως συνεχιζω τι εργαλεια χρειαζομαι για να συνεχισω και να ολοκληρωσω το πειραμα γιατι αν αξιζει θα το περασω και στο desktop της υπογραφης μου.

ευχαριστω πολυ για οποια βοηθεια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...