Προς το περιεχόμενο

Mac OS X σε non-apple υπολογιστές

georgeadams

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα

στον παρελθον προσπαθησα να περασω hackintosh σε ενα desktop που εχω με ga-ep45t-ds3 αλλα η προσπαθεια μου ηταν ματαιη.

εχω δει με παρομοιες μητρικες της συγκεκριμενης σειρας να γινεται με πολυ μεγαλη επιτυχια αυτο το εγχειρημα.

Αξιζει να ασχοληθω η όχι?

εχει αλλαξει κάτι απο τότε?

υπαρχει καποιο μελος του φορουμ που να το εχει καταφερει με την συγκεκριμενη μητρικη?

Επεισης να αναφερω οτι υπαρχει ενα macbook pro για τις οποιεσδηποτε διεργασιες πριν περασω και παλι στο εγχειρημα.

Ευχαριστω.

Αυτες οι μητρικες για να λειτουργήσουν σωστά θέλουν καλό DSDT ..

Τωρα αν αξιζει ο κόπος εσυ θα το κρίνεις εγω θα σου δωσω την πηγή > http://www.insanelymac.com/forum/topic/177497-guide-using-dsdt-with-the-gigabyte-ga-ep45-ds3l/

Intel NUC DC3217BY

attachicon.gifintel_nuc_mavericks.png

HDD: Kingston SSDNow mS200 60GB (mSATA)

RAM: 3GB (1x 2GB + 1x 1GB που μου είχαν ξεμείνει)

WiFi/Bluetooth: Atheros AR5B195 (WiFi: AR9285, Bluetooth: AR3011)

Η εγκατάσταση ήταν (ευτυχώς) αρκετά εύκολη και δεν αντιμετώπισα κάποια ιδιαίτερα προβλήματα. Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με Hackintosh.

Σχετικά με την κάρτα WiFi/Bluetooth:

Δεν αναγνώριζε το σύστημα την WiFi και χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω ένα *.kext (αν δεν κάνω λάθος, επειδή κατέβασα διάφορα, εδώ το βρήκα). Μετά την εγκατάστασή του, δούλεψε το ασύρματο κανονικά.

Δυστυχώς το Bluetooth δεν φαίνεται να αναγνωρίζεται από το σύστημα. Υπάρχει καμια ιδέα/πρόταση για το τι μπορώ να κάνω;

Να σημειώσω πως διάβασα ότι εάν πέρναγα το παραπάνω *.kext στο φάκελο /Extra του UniBeast USB που χρησιμοποίησα για να κάνω την εγκατάσταση του Mavericks, θα αναγνώριζε το σύστημα την ασύρματη κάρτα κατά την εγκατάσταση. Δυστυχώς δεν την αναγνώρισε, αλλά κατά το πρώτο login στο Mavericks, εμφανιζόταν το εικονίδιο του Bluetooth στην πάνω μπάρα (εκεί που είναι η ώρα και όλα τα υπόλοιπα εικονίδια). Άρα θεωρώ πως δουλεύει το Bluetooth αλλά μου λείπει κάποια ρύθμιση.

Αναγνωρίστηκε το Bluetooth χρησιμοποιώντας τα *.kext που υπάρχουν εδώ. [edit]: Δυστυχώς όμως δεν είναι ανιχνεύσιμο και δεν μπορώ να το κλείσω, οπότε είναι σαν να μην δουλεύει και πάλι.

Σχετικά με το Sleep:

Κατά την επαναφορά από το Sleep, το πληκτρολόγιο δεν ανταποκρινόταν και ο κέρσορας του mouse είχε κολλήσει στην στριφογυριστή μπάλα και δεν μπορούσα να κάνω click πουθενά - αν και κουνιόταν ο κέρσορας.

Έκλεισα τον υπολογιστή κρατώντας πατημένο το κουμπί Power και όταν τον άνοιξα πάλι δεν αναγνώριζε τον σκληρό δίσκο. Αφού τον έβγαλα και τον ξαναέβαλα, τον αναγνώρισε ευτυχώς. Ένας ακόμα που είχε παρόμοιο πρόβλημα, ανέφερε πως αρκεί να βγει η μπρίζα και να ξαναμπει.

Μετά από αυτό το συμβάν, έκανα πάλι εγκατάσταση από την αρχή και δεν ξαναδοκίμασα το Sleep.

Σχετικά με τον ήχο:

Δυστυχώς δεν έχω οθόνη με ηχεία για να δοκιμάσω εάν παίζει. Όταν με το καλό πάρει τη θέση του κάτω από την τηλεόραση, θα ενημερώσω εάν ενδιαφέρει κάποιον.

Υπάρχουν κάποια test με το οποία μπορώ να δω κατά πόσο καλά δουλεύει το σύστημα ή στην πορεία θα φανούν όλα;

Τι θελω να πω με τις φωτο..

Το εφτιαξα για εναν φιλο ηταν δικη του ιδεα για τα δικα μου δεδομενα αυτο που προσφερει ειναι πολύ οριακά ικανοποιητικό.

Εχεις κανει την γνωστη εγκατασταση απο τον TMac να φανταστω με το DSDT .. εκει ειναι και το κλειδι το DSDT ειναι "πολυ κλειστο" και δεν μπορει κανεις να κανει παρεμβασεις να το εξελίξει..

Τώρα σαν Media Player είναι μια χαρά με μια παρατήρηση που την κάνω πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις και είναι η εξής,η μάλλον δυο παρατηρήσεις.

Η πρώτη είναι οτι δεν νοείται μηχάνημα κατασκευασμένο για Win οσο καλή συμβατότητα να έχει με το osx να αφήνεις τα Win απ'εξω,αρα στο δικο μου ΑΝ θα είχα 120ρη δίσκο και dual boot.

Η δεύτερη είναι οτι το κέρδος μας το να τρέχει όμορφα osx στο Pc μας είναι πολύ μεγάλο και δεν πρέπει να μειώνει την χαρά μας αυτή ένα Sleep που είναι το πονεμένο σημείο των περισσότερων hackint0sh μηχανημάτων ποσο μάλλον με την κατανάλωση που εχει αυτό το μικρούλι.. εδω έρχεται και κολλάει το DSDT πιο πάνω που δεν έχουν καταφέρει να ενσωματώσουν και αυτή την λειτουργία μέσα σε αυτό.

H καρτουλα Atheros δουλεύει άψογα.- φαντάζομαι δεν έχεις βρει το σωστό kexts το μόνο μεμπτό είναι μια μικρή καθυστέρηση στην ενεργοποίηση του κατά την εκκίνηση,αν δεν το βρεις και επειδή δεν έχω λινκ να σου δώσω πες μου να στο ανεβάσω κάπου και να το πάρεις απο εκεί.

Ο Ήχος παίζει κανονικα απλά για να τον δεις πρέπει να είσαι και συνδεδεμένος στην αναπαραγωγή.και να το δεις ως συσκευή,επίσης υπάρχει και ρύθμιση για 5.1 αλλα χωρίς τα κερασάκια DTS κλπ..

Ps..Η απίστευτη ιντελ στο κουτί συσκευασίας όταν το ανοίγεις έχει βάλει ενα μηχανισμό που παίζει το μουσικό κατατεθέν σηματάκι της,μια πολύ γλυκιά κ πρωτότυπη πινελια marketing..

post-227308-0-61473800-1393100586_thumb.png

post-227308-0-02850300-1393100598_thumb.png

post-227308-0-93921700-1393100608_thumb.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Έχω βασιστεί σε 2 οδηγούς, εδώ και εδώ. Φαντάζομαι έναν από αυτούς θα εννοείς, αλλιώς αν δεν σου είναι κόπος πες μου ποιον ακολούθησες εσύ.

Το μηχάνημα το πήρα με σκοπό να του βάλω Mac OS, για αυτό και έχω πάρει σκληρό δίσκο μικρής χωρητικότητας (ήταν επίσης φτηνός). Μιας και προορίζεται αποκλειστικά για HTPC, δεν έχει νόημα να κάνω dual boot. Όσο για το Sleep, εάν δούλευε σωστά θα ήταν καλοδεχούμενο γιατί γλιτώνει από τον κόπο του να σηκώνεσαι από τον καναπέ να ανοίξεις τον υπολογιστή. Μικρό το κακό βέβαια εάν δουλεύουν σωστά όλα τα άλλα.

Την κάρτα την αγόρασα διότι διάβαζα πως είναι συμβατή με το Hackintosh. Εάν δεν σου είναι κόπος, βάλε κάπου το *.kext να το δοκιμάσω. Βέβαια, βάζω το Mountain Lion τώρα μήπως είμαι πιο τυχερός, αλλά καλό θα είναι να το έχω σε περίπτωση που πάω στο Mavericks πάλι. Όσο για την καθυστέρηση, όπως και πριν μικρό το κακό εάν δουλεύουν σωστά όλα τα άλλα.

Ελπίζω να μην έχω προβλήματα με τον ήχο και να είναι όλα εντάξει όταν το συνδέσω με την τηλεόραση.

Όντως πολύ πρωτότυπο το "κόλπο" με τον ήχο στο κουτί. Άραγε στα πόσα άνοιξε-κλείσε θα τελειώσει η μπαταρία; Και όταν τελειώσει θα αλλάζει;

Έχω βασιστεί σε 2 οδηγούς, εδώ και εδώ. Φαντάζομαι έναν από αυτούς θα εννοείς, αλλιώς αν δεν σου είναι κόπος πες μου ποιον ακολούθησες εσύ.

Το μηχάνημα το πήρα με σκοπό να του βάλω Mac OS, για αυτό και έχω πάρει σκληρό δίσκο μικρής χωρητικότητας (ήταν επίσης φτηνός). Μιας και προορίζεται αποκλειστικά για HTPC, δεν έχει νόημα να κάνω dual boot. Όσο για το Sleep, εάν δούλευε σωστά θα ήταν καλοδεχούμενο γιατί γλιτώνει από τον κόπο του να σηκώνεσαι από τον καναπέ να ανοίξεις τον υπολογιστή. Μικρό το κακό βέβαια εάν δουλεύουν σωστά όλα τα άλλα.

Την κάρτα την αγόρασα διότι διάβαζα πως είναι συμβατή με το Hackintosh. Εάν δεν σου είναι κόπος, βάλε κάπου το *.kext να το δοκιμάσω. Βέβαια, βάζω το Mountain Lion τώρα μήπως είμαι πιο τυχερός, αλλά καλό θα είναι να το έχω σε περίπτωση που πάω στο Mavericks πάλι. Όσο για την καθυστέρηση, όπως και πριν μικρό το κακό εάν δουλεύουν σωστά όλα τα άλλα.

Ελπίζω να μην έχω προβλήματα με τον ήχο και να είναι όλα εντάξει όταν το συνδέσω με την τηλεόραση.

Όντως πολύ πρωτότυπο το "κόλπο" με τον ήχο στο κουτί. Άραγε στα πόσα άνοιξε-κλείσε θα τελειώσει η μπαταρία; Και όταν τελειώσει θα αλλάζει;

Εδω ο οδηγος > http://www.tonymacx86.com/mavericks-desktop-support/115529-dc3217by-mavericks-install-guide.html

και εδω τα kexts > http://www.sendspace.com/file/1h8z2h

Ευχαριστώ για το *.kext και τον οδηγό. Αναγνωρίστηκε το Bluetooth αλλά έχω το εξής πρόβλημα:

Έκανα pair ένα Bluetooth πληκτρολόγιο (Logitech diNovo Mini) αλλά κάνει συνεχώς αποσυνδέσεις. Δεν γνωρίζω βέβαια εαν φταίει το πληκτρολόγιο ή κάτι με την κάρτα Bluetooth. Πώς θα μπορούσα να το δω αυτό;

Ενδεχομένως θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το USB Bluetooth που έρχεται μαζί με το πληκτρολόγιο, αλλά:

α) δεν το έχω πρόχειρο για να κάνω δοκιμές

β) προσπαθώ να γλιτώσω 1 USB θύρα χρησιμοποιώντας την Bluetooth κάρτα

Δες κατ'αρχην οτι οι μπαταριες του πληκτρολογίου ειναι "μάχιμες",απο εκει κ περα ο μονος αλλος τροπος να το δοκιμασεις είναι με μια άλλη συσκευή bluetooth ενα τηλέφωνο π.χ

Καλησπέρα παίδες , θέλω να περάσω ta mavericks sto PC. Μου , μου γράψε ένας φίλος με MacBook τα mavericks σε στιχάκι, υπάρχει κάποιος έτοιμος οδηγός που θα μπορούσε να με βοηθήσει ;

Sent from my iPad using Insomnia

10.9.2 is OuT

Ακόμα δεν εχω εστιάσει στα .. "ευρήματα" αλλα είναι ένα ασφαλές UpDate με τα αναμενόμενα γνωστά patch που πρέπει να γίνουν για το trim support και την αποκωδικοποίηση ήχου.

post-227308-0-64427000-1393361601_thumb.jpg

post-227308-0-51273500-1393361619_thumb.jpg

καλημερα εκανα την αναβαθμιση σε 10.9.2 το μονο που χρειαζεται μετα ειναι reinstall ο ηχος, το trim δεν ξερω γιατι αλλα το ειχα ακομα. διαβασα οτι εχει γινει βελτιωση στους οδηγους της καρτας γραφικων.

Μετά από προσπάθεια εγκατάστασης hackintosh μέσο USB με το που μπαίνω στο boot παίρνω το εξής σφάλμα :

mac os x cannot be installed on this computer

Η μέθοδος έγινε με Chameleon boot loader και Mavericks

Laptop:

Core2duo

9600 m gt

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασα να βάλω mavericks , τα έφτιαξα με unibeast σε USB, ξεκινάω ,πατάω f8 μπουταρω από usb φορτώνει το Μήλο , διαλέγω γλώσσα και εκεί π θα έπρεπε να μου πετάει install mavericks μου πετάει ένα μήνυμα the OS X installation couldn't be completed

Επεξ/σία από fabiars

Μπορεί να βοηθήσει κάποιος; Σχετικά με το hardware? δοκίμασα χωρίς να Τσεκάρω τίποτα και πριν το installation μου πετάει ένα error , έχω φτιάξει και θέμα για αυτό , ( το θέμα είναι ότι τώρα δεν έχω PC καθώς έκανα φόρματ στον ssd που είχα τα windows για να περάσω τα mavericks και είμαι εδώ μέσω του κινητού) motherboard : asus p5q se plus , CPU : Intel quad core q9950 , και 4 gb ram Kingston ddr2 στα 800mhz , gpu ati hd 5670 , Kai ssd 128 gb sandisk

Εγώ πάντως έκανα update σε 10.9.2 στο NUC κ μου έβγαλε kp

Λοιπόν βρήκα λύση. Έβαλα το unibeast usb, μπήκα terminal και πήγα στη διαδρομή /Volumes/yourvolume/System/Library/Extensions

Και άλλαξα το αρχείο AppleIntelCPUPowerManagement.kext σε AppleIntelCPUPowerManagement.old .

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!Στο αρχείο AppleIntelCPUPowerManagement.kext πρέπει να κάνετε grant τα permissions πρώτα με :

chmod 777 AppleIntelCPUPowerManagement.kext

Restart και όλα έτοιμα (Εκτός από trim και ήχο)

Τα συγκεκριμένα έγιναν σε Nuc i3 thunderbolt edition!

10.9.2 installed!!

• Like 1

υπάρχει ολόκρηρη ενότητα που ασχωλείται με hacki. ανέβασε εκει το θέμα σου.

Το θέμα είναι ότι η λύση δεν υπάρχει πουθενά ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...