Προς το περιεχόμενο

Mac OS X σε non-apple υπολογιστές

georgeadams

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κατάλαβα. Δηλαδή όλοι ακολουθούμε τις οδηγίες του Tonymac.... Xaxaxaxa.

Ναι εντάξει έχω δει μερικα success story αλλά το κάθε ένα έχει πολύ τυρρανια. x99 με ρίσκο δηλαδή. Ο ίδιος προτείνει z170 chipset.

Επισεις σε όλα τα success story βλέπω ότι βάζουν μέχρι Yosemite. El capitan και sierra δεν μπορεί να βάλει κάποιος σε μητρική x99;

Κανονικά μπορείς να περάσεις και το El Capitan και το Sierra σε X99.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Λογικα μπορουμε να ανοιξουμε τωρα το config.plist

https://www.dropbox.com/s/tv8to5vbo4tifsu/EFI%20PARTITION%20FILES.zip?dl=0

Δοκιμασε αυτό,..

Πας τωρα σε Τερματισμό ?

config.plist.zip

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Oχι δεν τερματιζει (σπανια).

Μου κανει επανεκκινηση αντι τερματισμο και πολλες φορες δεν κλεινει καθολου.

Το κανω απλα replace στο EFI/Clover και μετα reboot system;

Δοκιμασε αυτό,..

Πας τωρα σε Τερματισμό ?

13:29 (μεσημερι)

Δεν τερματιζει ουτε αυτο. Την πρωτη φορα δεν τερματισε και την δευτερη εκανε reboot.

18:58 (βραδυ)

Να προσθεσω οτι και μετα απο πολλες προσπαθεις για τερματισμο δεν τερματιζει ακομα.

(μονο reboot κανει.)

Επεξ/σία από fearless

Αν δεν τερματίζει ούτε με αυτό που σου έστειλα τοτε μόνο ένα  διορθωμένο DSDT θα σου λύσει το πρόβλημα,

προσανατολίσου προς αυτη την λυση δηλαδή να βρεις αρχικά DSDT και μετα να το διορθώσεις.

Υπάρχει ομως και μια πιθανότητα κάποια συσκευή να στο κρατάει σε "επαγρύπνηση" οπότε αν μπορείς απο bios να απομονώνεις μια μια συσκευή ίσως εντοπίσεις μια διαφορά και ποια στο κάνει .

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το εχω το DSDT για την motherboard μου απο εδω: https://www.tonymacx86.com/dsdt-database/ και διαβαζω μαλιστα οτι πρεπει να μπει σε ενα φακελο Extra τον οποιο δεν εχω και δεν ξερω πως και σε ποια διαδρομη τον δημιουργω. Παντος στην προηγουμενη εγκατασταση δημιουργισα εναν Εxtra φακελο καπου στο συστημα αφου ανοιξα τα κρυφα αρχεια με την παρακατω εντολη αλλα τιποτα:

defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles YES

Oταν ομως το DSDT το εβαζα στο EFI/CLOVER/ACPI/patched εκκλεινε παντα το PC αλλα οπως γραφω και ποιο πανω, με αυτον τον τροπο χανω τον ηχο.

Μετα απ τις πολες προσπαθειες και δοκιμες πηρα ενα panic και τωρα φοβαμαι να ασχοληθω με DSDT ασε που δεν γνωριζω καν τι ειναι.

Παντος οταν το ανοιγα με text edit ειχε πολλα κινεζικα, οποτε θελει αυτο που λες, να το διορθοσω και δεν ξερω πως ακριβως για το συστημα μου. Το ειχα τρεξει με ενα editor DSDT (τον DSDT Editor) και εκεινο το ανοιγε καλα αλλα τελικα δεν βοηθησε.

Το DSDT ειναι αυτο:

https://www.dropbox.com/s/2m1sjmxeeajuhva/DSDT-GA-EX58-DS4-F11.aml?dl=0

Αν γινετε να το δεις, ριξε μια ματια να δουμε που θα το βαλουμε.

Υπάρχει ομως και μια πιθανότητα κάποια συσκευή να στο κρατάει σε "επαγρύπνηση" οπότε αν μπορείς απο bios να απομονώνεις μια μια συσκευή ίσως εντοπίσεις μια διαφορά και ποια στο κάνει .

Ναι μπορει κατι να ειναι απ το BIOS, ομως εγω ετσι οπως το βλεπω το πραγμα (με το δικο μου σκεπτικο) δεν πρεπει να ειναι απ το Bios ουτε απο clover. Το λεω αυτο γιατι την πρωτη εγκατασταση που μου την εκανε αλλος, το ειχε κανει να κλεινει και πηγα πηρα το PC με τις ιδιες ρυθμισεις Bios και με τις ιδιες ρυθμισεις Clover. 

Ειχε βρει το ιδιο προβλημα και αυτος με τον τερματισμο που τελικα το διορθωσε και στους δυο δισκους με Sierra που μου ειχε παραδωσει.

Και γιαυτο εχω την υποψια οτι μαλλον θα ειχε εγκαταστησει κατι στο συστημα που δεν το εχω εγω, καποιο kext οι κατι αλλο.

Επεξ/σία από fearless

Αααα αυτο δεν το ήξερα,το evoreboot.kext το εχεις δοκιμάσει ?

και μια ακομα λύση είναι να καταργήσεις το inject της ALC και να πας με το DSDT στο patched folder,

και να βρεις το VoodooHDA που σου ταιριάζει θα έχεις και ήχο στο HDMI.

• Like 1

Nαι πολλοι το παινευουν αυτο το evoreboot.kext και δεν το δοκιμασα ποτε. καπου διαβασα (σε ενα ατομο) για κερνελ πανικ και ειπα αστο. Αλλα σε ολους δουλεψε.

Μπορεις να μου πεις που το βρισκω και που το εγκαθιστω να το δοκιμασω, σε ποια διαδρομη, Clover, System/Library/Extensions η Library/Extensions; 

και μια ακομα λύση είναι να καταργήσεις το inject της ALC και να πας με το DSDT στο patched folder,

και να βρεις το VoodooHDA που σου ταιριάζει θα έχεις και ήχο στο HDMI.

Εννοεις να καταργησω τον driver για τον ηχο που εβαλα απ το Multibeast;

Αν ναι, δεν ξερω πως να καταργησω το ALC888 Legacy που εβαλα.

Για το VoodooHDA εχει τρια θα δοκιμασω να εγκαταστησω (ενα ενα) και αν δεν γινει, τοτε θα δουμε για το evoreboot.kext

Ειναι τα:

VoodooHDA v2.8.6

VoodooHDA v2.8.7

VoodooHDA v2.8.8

Ο ''tvanpeer'' εδω: https://rampagedev.wordpress.com/dsdt-downloads/gigabyte-x79/ στο #5 post βρηκε μια λυση για τον εαυτο του με αυτην την εντολη για το προβλημα του Shutdown: 

chown root / 

Μηπως πρεπει με sudo μπροστα;

Τι κανει αυτη η εντολη, μπορει να επηρεασει το συστημα; Θελω να την δοκιμασω.

Απ τα παραπανω, DSDT και evoreboot.kext δεν εκανα τιποτα. To DSDT (και χωρις να το επεξεργαστω με καποιον editor) στην προηγουμενη εγκατασταση oταν το εβαζα στο EFI/CLOVER/ACPI/patched μου απενεργοποιουσε τον ηχο αλλα δουλευε ο τερματισμος.

Τωρα δεν ξερω τι επαθε και ουτε ηχο απενεργοποιει, ουτε τερματισμο δινει.

Εκλεισε με την εντολη αλλα πολες φορες κλεινει, ειτε με το κουμπιι ειτε με την εντολη, ειναι οπως το πιασει.

Θα ξαναδοκιμασω και θα σου πω.

Οχι το ιδιο θεμα και με την εντολη. Δεν εκλεισε στη δευτερη προπαθεια.

Εκλεισε με την εντολη αλλα πολες φορες κλεινει, ειτε με το κουμπιι ειτε με την εντολη, ειναι οπως το πιασει.

Θα ξαναδοκιμασω και θα σου πω.

Οχι το ιδιο θεμα και με την εντολη. Δεν εκλεισε στη δευτερη προπαθεια.

Οχι οτι θα εχει καμια διαφορα(περιεργος) αλλα δοκιμασε με εντολη απο το terminal

"sudo shutdown -h now" 

και βαλε τον κωδικο σου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκλεισε, αλλα ηταν η ιδια με του coffeex, μηπως ηταν γραμμενει σε αλλη γλωσσα; 

Θα δοκιμασω ξανα αργοτερα. 

Μεχρι στιγμης εντολη coffeex με εντολη ThanosA 1-1.  :P

Εdit:

Δεν αλλαζει κατι με το κλεισιμο απ το τερματικο, το ιδιο πραγμα κανει reboot η δεν κλεινει καθολου.

Επεξ/σία από fearless

Δεν γίνονται όλα αυτά που μας γράφεις,έχεις μπερδευτεί και φυσιολογικά,με το Hack και εχει γίνει λίγο κιμάς η σκέψη σου.

"Νιώθω" ότι έχεις μπερδέψει αρχεία με τα συνεχή edits

κάτσε ξεκουράσου,και βαλτά σε μια τάξη,μετά θα βρεις και την λύση που σίγουρα εμπεριέχεται σε αυτά που σου έχουμε γράψει όλοι πιο πάνω.

Ακόμα και τα πιο δύστροπα skylake στον τομέα αυτό πάνε σε shutdown.

Δεν επιασα την φαση με το Hack και λιγο δυσκολο για μενα μιας και δεν γνωριζω ακομα απο αρχεια hackintosh και γενικοτερα απο υπολογιστες, απλα πηρα την αποφαση να να βαλω το Sierra, 1 γιατι υπαρχει συμβατοτητα και 2 γιατι το γουσταρω.

Λογικο ειναι να εχω μπερδεψει αρχεια, αλλιως δεν θα πειραματιστω για να λυσω το προβλημα. Για να μαθω, πρεπει να ανοιγει και να κλεινει το PC, δεν υπαρχει χρονος για ξεκουρασει με το hackintosh, πρεπει να το κανουμε γιατι το καναν και αλλοι

Απο site:tonymacx86.com στα common problems με Sierra για shutdown. Για δοκιμασε τα.

• Disable Wake On LAN in BIOS, if enabled
  • Try loading your config.plist in Clover Configurator and checking FixShutdown on the Acpi screen
  • On the Broadwell NUC: problem observed in the latest BIOS (v0350/v0032) but solved by backing off to the second-latest BIOS (v0248/v0030).

Αν θυμαμαι σωστα αν βαλεις verbose, περα απο την εκκινηση θα εχεις και στον τερματισμο verbose. Οποτε θα μπορεσεις να μας πεις και που hungαρει οταν απλα δεν τερματιζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...