Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομίζω χωρίς fakesmc δεν θα μπουταρες. Το nullcpu μπορείς να το δοκιμάσεις με το intel powergadget. Θα πρέπει να δεις όταν το pc ειναι idle η συχνότητα να πέφτει κοντά στο 1GHz και κάτω. Anyhow μπορείς να googlαρεις για το που βρίσκονται τα kexts αυτά αν και νομίζω είναι στο ίδιο path που είχα γράψει μερικές σελίδες πιο πίσω.

• Like 1
  • Απαντ. 5,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φιλε ειμαστε σε πολυ καλο δρομο. Βοηθησες παντος.

Εβαλα το DSDT.aml στο EFI/CLOVER/ACPI/patched και τερματισε αλλες δυο φορες στην σειρα, και μια οχι. Αλλα τωρα ξεκουμπασα τον αλλον Sierra δισκο (φανταστηκα μηπως επιρεαζει αυτο) και ειμαι με ενα Sierra.

Tο προβλημα ειναι οτι με πεταξε τον Driver (kext) του ηχου και δεν εχω ηχο.

Εκανα ξανα εγκατασταση το ALC888 Legacy απο Μultibeast και με την επανεκκινηση που θα κανω θα δω αν εστρωσε ο ηχος. Μαλλον shutdown θα κανω για να δω κιολας αν τερματισει το PC.  :P

Τι στο καλο εγινε τωρα και δεν εχω ηχο. 

Δεν τερματισε το PC. Tερματισε και μετα απο δυο δευτερολεπτα εκινησε παλι.

https://www.dropbox.com/s/2m1sjmxeeajuhva/DSDT-GA-EX58-DS4-F11.aml?dl=0

Επεξ/σία από fearless
Δημοσ.

Δοκίμασε να κάνεις και ένα repair τον δίσκο από diskutility. Παλιά είχαμε τα permissions. Μπορείς να κάνεις verbose shutdown να δεις τι το σταματάει. Νομίζω είχα σε κάποια φάση θέμα με την igpu.

Δημοσ.

Δεν έβγαλα και πολύ άκρη διαβάζοντας τόσο σε google, όσο κι εδώ.. απλά πριν ξεκινήσω να κάνω απέλπιδες προσπάθειες, με το παρακάτω setup έχω ελπίδες ή τσάμπα θα χαλάσω χρόνο;

mobo: msi z170a sli (οχι η Plus, αυτή: https://us.msi.com/Motherboard/Z170A-SLI.html#hero-overview )

cpu: i5 6600

gpu: gigabyte gtx 1060 3gb

ram: hyperx savage 8gb ddr4 2133

ssd: 840 evo

Αν ναί προς τα πού να κοιτάξω;

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά. Έχω να κάνω την εξής απλή ερώτηση.

Στην σελίδα του tonymac όλες οι μητρικές που προτείνει είναι z170. Και έχει οδηγό εγκατάστασης σχεδόν για όλες τις μητρικές έκτος από x99. Και ούτε τις προτείνει γιατί δεν είναι 100% συμβατές με Macos. Τουλάχιστον έτσι λέει.

Υπάρχει κάποιος οδηγός εγκατάστασης Mac OS για μητρικές x99;η αλήθεια είναι ότι βρήκα έναν αλλά είναι για Yosemite . Για sierra δε βρήκα πουθενά.

Δημοσ.

Νομίζω χωρίς fakesmc δεν θα μπουταρες. Το nullcpu μπορείς να το δοκιμάσεις με το intel powergadget. Θα πρέπει να δεις όταν το pc ειναι idle η συχνότητα να πέφτει κοντά στο 1GHz και κάτω. Anyhow μπορείς να googlαρεις για το που βρίσκονται τα kexts αυτά αν και νομίζω είναι στο ίδιο path που είχα γράψει μερικές σελίδες πιο πίσω.

Tωρα το ειδα το παραπανω.

Λαθος δικο μου, τα εχω αυτα τα αρχεια FakeSMC και NullCPUPowerManagement στο EFI/Clover/kext.

Αλλα στην αλλη εγκατασταση δεν υπηρχαν και τα εκανα αντιγραφη απ την μια εγκατασταση στην αλλη.

Δεν ξερω αν ειναι σωστο αυτο που εκανα, αλλα γιατι δεν υπηρχαν στον αλλο clover δεν μπορω να καταλαβω.

Επισης πολυ κουφο για μενα που αν ξεκουμποσω τον ενα δισκο δεν εχω ηχο ακομα και με επανεγκατασταση του συμβατου kext τις καρτας ηχου απο Multibeast. Κατι δεν καταλαβενω και δεν κανω σωστα.

Επιμενω οτι ειμαι σε καλο δρομο γιατι τις περισοτερες φορες κλεινει και που και που κανει restart αντι για κλεισιμο.

Εκανα και το παρακατω που γραφει ο Dick Chanslor και ο Munak και δοκιμασα δυο φορες και εκλεισε κανονικα... για να δουμε.

https://discussions.apple.com/thread/2291072?tstart=0

Εσβησα δηλαδη δυο αρχεια που υπηρχαν στο: /Library/Preferences/SystemConfiguration/ και 

επισης δεν ξερω αν εκανα βλακεια που τα εσβησα (τα εχω κρατημενα στον εξ.σκληρο μου)

Ειναι τα:

com.apple.Boot.plist

και

com.AutoWake.plist

Τωρα αν μπορουσα να βρω που ειναι ο φακελος Extra, και αν δεν εχω πως και που δημιουργω για να αντιγραψω και εκει το  DSDT.aml οπως περιγραφει ο tonymacx86, https://www.tonymacx86.com/threads/how-to-install-a-dsdt.104461/ μπορει να λυνοταν οριστικα.

Δημοσ.

Οχι copy paste. Aμαν καλα λες,πρεπει να τα κανω install με το kext utility που ειχες πει ε;

Edit:

Τα εγκατεστησα.

Αν για σιγουργια τα κανω install και στο αλλο δισκο που υπηρχαν εκει και ειναι πιθανον ηδη εγκατεστημενα θα υπαρχει προβλημα αν γινουν δυο φορες;

Δημοσ.

Αρχικά γιατί παίζεις με δύο σκληρούς?

Μπορείς να δουλέψεις με το carbon copy cloner για να έχεις δύο σκληρούς πανομοιοτυπους.

Δημοσ.

Δεν γουσταρω και εγω να παιζω με δυο σκληρους, εννοειτε. Θελω να τους κανω να τερματιζουν κανονικα και να βαλω τον εναν στην ακρη.

Carbon copy cloner τι εννοεις ακριβως; 

Δημοσ.

Φτιάχνεις τον ένα δίσκο όπως τον θες και το ccc σου δημιουργεί ένα bootable image στον άλλον. Δλδ τον βάζεις και μπουταρεις. Ακριβώς για να μην κάνεις χειροκίνητα αυτό.

Δημοσ.

Ναι σου τα αντιγράφει όλα bit προς bit. Εφόσον το έκανες τώρα έτσι άστο για άλλη φορά. Δοκίμασε και με Intel powergadget να δεις αν έχει power management

• Like 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...