Προς το περιεχόμενο

PC για 3D Designing/ Rendering

sentoner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποσό που διαθέτουμε : 1200 ευρω max ανα PC

Χρήση υπολογιστή : 3D designing/RenderingΧρειαζομαστε δυο ιδια συστηματα για γραφειο που ανοιγει φιλος διακοσμητης.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Autocad, 3ds Max, Vray, Photoshop, Maya

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη: Υπαρχουν ηδη οθονες διαφορων μεγεθων και αναλυσεων

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι: Οχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος: Αθηνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα: Απο διαφορετικα αλλα οχι περισσοτερα απο 2-3

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο:

Θα στηθει απο εμας

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο : Υπαρχουν ηδη αδειες Windows 10

Δυστυχως παρολο που γνωριζω οτι ερχονται συντομα οι νεοι Ryzen τα pc πρεπει να φτιαχτουν τωρα καθως το γραφειο ανοιγει αμεσα. Οποτε βασικο κριτηριο στα κομματια ειναι η αμεση διαθεσιμοτητα. Υπαρχει ηδη server για αποθηκευτικο χωρο και διαφοροι σκληροι δισκοι αρα ενας ssd ανα μηχανημα μας αρκει προς το παρων.

Σκεφτομαστε κατι σε:

Ryzen 1700

x370 mobo

GTX 1050/1050ti

ssd 500gb 

16gb ram 3200

καποιο επωνυμο gold τροφοδοτικο 

μια αθορυβη ψυκτρα και επισης οσο το δυνατον πιο αθορυβα fans

και τελος ενα σχετικα μαζεμενο, διακριτικο και οικονομικο case.

To budget ειναι στα 1200 max, αν γινοταν να το μειωσουμε λιγο ακομα καλυτερα.

Περιμενω τις προτασεις σας.

Επεξ/σία από sentoner
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.hellasphone.gr/index.php?route=product/product&product_id=43852555

https://www.hellasphone.gr/index.php?route=product/product&product_id=43859504

https://www.hellasphone.gr/index.php?route=product/product&product_id=43851304

https://www.hellasphone.gr/index.php?route=product/product&product_id=43865744

https://www.skroutz.gr/comparelists/55?compare=10297419%2C13841074%2C10521312

Δεν χρειάζεσαι ψύκτρα έχει καλή ο 1700 και σχετικά ήσυχη.

Συνδέεις τα ανεμιστηρια του κουτιού στη μητρική και θα είναι επίσης ήσυχο.

Τώρα είδα το διακριτικό..

https://www.skroutz.gr/comparelists/28?compare=10415879%2C10663718%2C10980502%2C8280515

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση

Ryzen 1700 260 ευρω

Asus Prime x370 Pro 140 ευρω

Ripjaws 16gb 3200mhz 165 ευρω

Corsair TX 550m 72 ευρω

GTX1050ti περιπου 200 ευρω

Crucial 500gb 118 ευρω

Carbide 270r 60 ευρω

Συνολο περιπου 1015 ευρω, αρα μια χαρα.

Αξιζει να επενδυσει τα λεφτα που μενουν σε κατι καλυτερο, πχ στον Samsung 960 Evo nvme 500 gb η σε καποια gtx1060 αντι τις 1050ti; Θα εχει καλυτερες επιδοσεις για τη δουλεια που το θελει; εγω δυστυχως δεν γνωριζω ακριβως τις απαιτησεις αυτων των προγραμματων και ο φιλος μου δεν εχει ιδεα γενικα απο υπολογιστες, οποτε οποιαδηποτε συμβουλη ευπροσδεκτη.

+1 για NVME αλλά και για κάρτα γραφικών αν θέλει να δώσει πιο πολλά ας κοιτάξει quadro ή firepro https://www.skroutz.gr/s/11521843/PNY-Quadro-P1000-4GB-VCQP1000-PB.htmlhttps://www.skroutz.gr/s/9758710/AMD-FirePro-W5100-4GB-100-505974.html

• Like 1

Nvme και όχι ryzen. Εγώ θα πρότεινα 8700k λόγο χρονισμού που βοηθάει πάρα πολύ στο mondeling βαριών μοντέλων αλλά και σε rendering μπορεί να είναι ίσια ή και καλύτερος από 1700

Επισκέπτης
4 ώρες πριν, sentoner είπε

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση

Ryzen 1700 260 ευρω

Corsair TX 550m 72 ευρω

GTX1050ti περιπου 200 ευρω

Crucial 500gb 118 ευρω

Carbide 270r 60 ευρω

Συνολο περιπου 1015 ευρω, αρα μια χαρα.

Αξιζει να επενδυσει τα λεφτα που μενουν σε κατι καλυτερο, πχ στον Samsung 960 Evo nvme 500 gb η σε καποια gtx1060 αντι τις 1050ti; Θα εχει καλυτερες επιδοσεις για τη δουλεια που το θελει; εγω δυστυχως δεν γνωριζω ακριβως τις απαιτησεις αυτων των προγραμματων και ο φιλος μου δεν εχει ιδεα γενικα απο υπολογιστες, οποτε οποιαδηποτε συμβουλη ευπροσδεκτη.

Μια χαρα ισορροπημενο ειναι δεν θα αλλαζα κατι. Quadro κλπ δεν χωρανε στο budget οπως επισης και ενενηντα ευρω διαφορα για nvme δεν θα εδινα. Ισως εβαζα 32gb ram αλλα γενικα ολα ειναι στο Θεο απο τιμες. 

Στο cad δεν μετράνε τόσο οι πυρήνες, στο render όμως μετράνε πολύ! Τον 1700 τον έχω και είναι σκυλί! 

Επίσης, για κάρτα γραφικών εννοείται κάνεις μια χαρά δουλειά με την 1050ti!!! Για AutoCAD Εδώ κάνουν δουλειά με κάτι laptop,  δεν θα κάνεις εσύ;;;... Για render να το συζητήσουμε... 

Τα έξτρα φράγκα που απομένουν θα τα χρειαστείς για hdd (storage) 2TB αν δεν υπάρχει ήδη, ο χώρος ποτέ δε  αρκεί! Βάλε λοιπόν έναν μεγάλο καλό δίσκο και ίσως έναν μικρότερο αλλά γρηγορότερο Samsung Evo για το λειτουργικό και τις εφαρμογές,  αντί του 500άρη

!

14 ώρες πριν, dimips είπε

Nvme και όχι ryzen. Εγώ θα πρότεινα 8700k λόγο χρονισμού που βοηθάει πάρα πολύ στο mondeling βαριών μοντέλων αλλά και σε rendering μπορεί να είναι ίσια ή και καλύτερος από 1700

Απο οτι μου ειπε δεν ειναι τοσο βαρυ το mondeling που κανει, τον απασχολει πολυ περισσοτερο το rendering. Γι αυτο και απο την αρχη ειχαμε καταληξει στους οσο περισσοτερους πυρηνες το δυνατο.

12 ώρες πριν, mechpanos είπε

Στο cad δεν μετράνε τόσο οι πυρήνες, στο render όμως μετράνε πολύ! Τον 1700 τον έχω και είναι σκυλί! 

Επίσης, για κάρτα γραφικών εννοείται κάνεις μια χαρά δουλειά με την 1050ti!!! Για AutoCAD Εδώ κάνουν δουλειά με κάτι laptop,  δεν θα κάνεις εσύ;;;... Για render να το συζητήσουμε... 

Τα έξτρα φράγκα που απομένουν θα τα χρειαστείς για hdd (storage) 2TB αν δεν υπάρχει ήδη, ο χώρος ποτέ δε  αρκεί! Βάλε λοιπόν έναν μεγάλο καλό δίσκο και ίσως έναν μικρότερο αλλά γρηγορότερο Samsung Evo για το λειτουργικό και τις εφαρμογές,  αντί του 500άρη

!

Υπαρχει ηδη pc για server στο χωρο και δισκοι των 2-3 tb για το καθε pc.

3 ώρες πριν, adtakhs είπε

Περίμενε τους AMD R7 2700 & 2700X.

Σε 20 ημερες θα παρουσιαστούν μαζί ίσως με μητρικές με X470 .

20 μερες, συν καποιες για να ερθουν, συν καποιες να γινει και να ερθει η παραγγελια παει κοντα μηνας. Το γραφειο ανοιγει πολυ πιο συντομα απο αυτο, αρα δυστυχως δεν προλαβαινουμε.

Μεχρι στιγμης εχουμε καταληξει σε αυτο:

Ryzen 1700 260 ευρω

Corsair TX 550m 72 ευρω

Palit GTX1050ti  191 ευρω

Samsung 960 evo nvme 500gb 195 ευρω

Corsair Carbide Quiet 400Q Compact 75 ευρω

Συνολο περιπου 1100 ευρω

Λεμε να βαλουμε και μια aftermarket ψυκτρα καθως και overclock θα γινει και τον ενδιαφερει πολυ να ειναι οσο το δυνατον αθορυβο το pc. Ποια να επιλεξουμε με αυτο το κριτηριο σαν βαση κυριως;

1 ώρα πριν, sentoner είπε

Λεμε να βαλουμε και μια aftermarket ψυκτρα καθως και overclock θα γινει και τον ενδιαφερει πολυ να ειναι οσο το δυνατον αθορυβο το pc. Ποια να επιλεξουμε με αυτο το κριτηριο σαν βαση κυριως;

H stock που έρχεται με τον 1700 είναι αρκετά γομάρι πάντως και είναι αθόρυβη. Aν όμως μιλάμε για overclock πάνω από 3,8ghz τότε μόνο ξοδευτείτε για μια noctua https://www.skroutz.gr/s/12676579/Noctua-NH-U12S-SE-AM4.html

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, sentoner είπε

Απο οτι μου ειπε δεν ειναι τοσο βαρυ το mondeling που κανει, τον απασχολει πολυ περισσοτερο το rendering. Γι αυτο και απο την αρχη ειχαμε καταληξει στους οσο περισσοτερους πυρηνες το δυνατο.

Υπαρχει ηδη pc για server στο χωρο και δισκοι των 2-3 tb για το καθε pc.

20 μερες, συν καποιες για να ερθουν, συν καποιες να γινει και να ερθει η παραγγελια παει κοντα μηνας. Το γραφειο ανοιγει πολυ πιο συντομα απο αυτο, αρα δυστυχως δεν προλαβαινουμε.

Μεχρι στιγμης εχουμε καταληξει σε αυτο:

Ryzen 1700 260 ευρω

Corsair TX 550m 72 ευρω

Palit GTX1050ti  191 ευρω

Samsung 960 evo nvme 500gb 195 ευρω

Corsair Carbide Quiet 400Q Compact 75 ευρω

Συνολο περιπου 1100 ευρω

Τζαμι! Δεν χρειαζεται εξτρα ψυκτρα. Αν πληρωσει aftermarket ας παει στον 1700x που ερχεται χωρις ψυκτρα, αλλιως τζαμπα λεφτα. Ειναι δυνατη η stock και με led και τα ρεστα :D

Επεξ/σία από Επισκέπτης

• 1 μήνα μετά...

Να πω και εγω την γνωμη μου καθως πριν λιγο καιρο εφτιαξα το σχεδον ιδια pc για τα ιδια προγραμματα. 
Το pc που διαλεξες θα σου κανει πολυ καλη δουλεια.

Δουλευω τον 1700 καθε μερα για modeling και render στο maya με arnold, οι 16 πυρινες κανουν την διαφορα πολυ μεγαλη και χρονους στο render.

Ειμαι με stock ψυκτρα σε 100% load δεν εχω κανενα θεμα απο θερμοκρασιες ο ηχος ειναι αισθητος αλλα δεν ειναι προβλημα το μονο που θα κανω καποια στιγμη ειναι μια υδροψυξη μονο για να εχω το κεφαλη μου ησυχω, και αυτο γιατι κανω batch render για μερες.

Αν δουλευεις ομως v ray θα πηγαινα σε καλητερη gpu  γιατι εκει ο ryzen δεν θα σου κανει δουλεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...