Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Σε φίλο μου που διατηρεί εμπορικό κατάστημα στο κέντρο των Τρικάλων, ενεργοποιήθηκε η adsl 24/1 σύνδεσή του από την cosmote. ''Μπήκα'' στο ρούτερ του και έκπληκτος είδα τα εξής: Έχει συνδεθεί σε προφίλ VDSL2, έχει Line Attenuation 2,8db και έχει κλειδώσει σε 24000/1000 ταχύτητα συνχρονισμού. Να υποθέσω ότι, χωρίς να έχει κάνει ο ίδιος κάποια ενέργεια, ο ΟΤΕ από μόνος του, του δίνει adsl από καμπίνα? Το ίδιο συμβαίνει σε κάθε νέα σύνδεση που γίνεται πλέον στην Cosmote? Με ενδιαφέρει πολύ να μάθω γιατί, αν ισχύει κάτι τέτοιο, θέλω να φύγω με τη λήξη του συμβολαίου μου από την Vodafone διότι, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, η ''αστρονομική'' ταχύτητα των 6,5 mbps που συνχρόνιζα όλα τα προηγούμενα χρόνια έπεσε τον τελευταίο μήνα στα 4,5 mbps με αποτέλεσμα πρακτικά να μην μπορώ να κάνω ούτε τα βασικά στο σπίτι! Και φυσικά αυτά τα 4,5 mbps ταχύτητα συνχρονισμού του ρούτερ μεταφράζονται σε speedtest από 3,5 έως 3,8 max! Οπότε αντιλαμβάνεστε το δράμα που περνάω!
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, huey43 είπε

Το ίδιο συμβαίνει σε κάθε νέα σύνδεση που γίνεται πλέον στην Cosmote?

Όχι δεν συμβαίνει με τις νέες συνδέσεις, απλα ο φίλος σου ήταν από τους τυχερούς.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Όχι δεν συμβαίνει με τις νέες συνδέσεις, απλα ο φίλος σου ήταν από τους τυχερούς.

Κατάλαβα, σ' ευχαριστώ πολύ. Με βλέπω κολλημένο στα 3,5 mbps για πολύ καιρό ακόμη!!!!!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, huey43 είπε

Κατάλαβα, σ' ευχαριστώ πολύ. Με βλέπω κολλημένο στα 3,5 mbps για πολύ καιρό ακόμη!!!!!

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμβεί και σε σένα, υπάρχουν vdsl καμπίνες του οτε κοντά στο σπίτι σου; 

Μόνο του οτε όμως και πρέπει να είσαι και στον οτε, αν ναι και είσαι και τυχερός μπορεί.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμβεί και σε σένα, υπάρχουν vdsl καμπίνες του οτε κοντά στο σπίτι σου; 

Μόνο του οτε όμως και πρέπει να είσαι και στον οτε, αν ναι και είσαι και τυχερός μπορεί.

Καμπίνες VDSLτου ΟΤΕ υπάρχουν πολύ κοντά στο σπίτι μου. Εγώ όμως είμαι στη vodafone δυστυχώς! 

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Ούτε μια στο 1000000000000000000 τότε :P

Πάντα μιλάω με την προυπόθεση να φύγω από την vodafone και να κάνω φορητότητα στην cosmote. Πως θα εξασφαλίσω όμως ότι θα με βάλουν σε καμπίνα και δεν θα μου δώσουν από αστικό κέντρο? Σαν δύσκολο το βλέπω!!!

Δημοσ.

Δεν υπάρχει εξασφάλιση, αφού δεν κάνει παντού και πάντα και δεν υπάρχει κάποιο pattern. Γεγονός είναι ότι το κάνει όλο και συχνότερα, αλλά ακόμη στην μειοψηφία των περιπτώσεων.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Δεν υπάρχει εξασφάλιση, αφού δεν κάνει παντού και πάντα και δεν υπάρχει κάποιο pattern. Γεγονός είναι ότι το κάνει όλο και συχνότερα, αλλά ακόμη στην μειοψηφία των περιπτώσεων.

Απλά μου έκανε εντύπωση που το έκανε σε σύνδεση στο κέντρο των Τρικάλων όπου, θεωρητικά πάντα, υπάρχουν σχετικά αξιοπρεπείς ταχύτητες adsl.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/3/2018 στις 9:58 ΜΜ, huey43 είπε

Απλά μου έκανε εντύπωση που το έκανε σε σύνδεση στο κέντρο των Τρικάλων όπου, θεωρητικά πάντα, υπάρχουν σχετικά αξιοπρεπείς ταχύτητες adsl.

Να συμπληρωσω και εγώ οτι σε σπίτι φίλου λιγα μετρα μακρια απο εμένα, παρόλο που έχει adsl σύνδεση, το ρουτερ του δείχνει προφίλ vdsl με ανάλογους υψηλούς συγχρονισμους..η καμπίνα του ΟΤΕ βρίσκεται μερικά μετρα μακρια μας..δυστυχώς εγώ είμαι με wind και χαροπαλευω με το 4/1mbps στην περιοχή Αγια μονη Τρικάλων, δυο χιλιομετρα απ το κεντρο περιπου. Καλη μας υπομονή :)

Επεξ/σία από bele
Δημοσ.
1 ώρα πριν, bele είπε

Να συμπληρωσω και εγώ οτι σε σπίτι φίλου λιγα μετρα μακρια απο εμένα, παρόλο που έχει adsl σύνδεση, το ρουτερ του δείχνει προφίλ vdsl με ανάλογους υψηλούς συγχρονισμους..η καμπίνα του ΟΤΕ βρίσκεται μερικά μετρα μακρια μας..δυστυχώς εγώ είμαι με wind και χαροπαλευω με το 4/1mbps στην περιοχή Αγια μονη Τρικάλων, δυο χιλιομετρα απ το κεντρο περιπου. Καλη μας υπομονή :)

Σε καταλαβαίνω απόλυτα φίλε μου!  Εγώ Μετεώρων, ''καρφωμένος'' από 3,5- 4,5 mbps!!!! 

Δημοσ.

Εγω παντως (στην Ηλιουπολη Αττικης), στην φορητοτητα απο cyta σε cosmote με βαλανε σε καμπινα και απο τα 5.5Mbps πηγα στα 24Mbps.Συμφωνα και με τα λεγομενα τους, πιστευω οτι ολους τους νεους συνδρομητες τους βαζουν σε καμπινα, αν υπαρχει.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, chsam είπε

Εγω παντως (στην Ηλιουπολη Αττικης), στην φορητοτητα απο cyta σε cosmote με βαλανε σε καμπινα και απο τα 5.5Mbps πηγα στα 24Mbps.Συμφωνα και με τα λεγομενα τους, πιστευω οτι ολους τους νεους συνδρομητες τους βαζουν σε καμπινα, αν υπαρχει.

Και γω αυτό βλέπω.  Όσοι γνωστοί μου πήγαν στην cosmote έχουν πλέον ταχύτητα κοντά στα 24mbps. Ίσως είναι κανόνας πλέον  όλοι να συνδέονται σε καμπίνα. 

Δημοσ.

To σχέδιο είναι κάποτε, στο μέλλον, θα καταργηθούν εντελώς τα κεντρικά καλώδια (Α/Κ οτε με ΚV) Ήδη εχουν αποσυρθεί τονοι τέτοιων καλωδίων και σταλεί στην Γερμανία για ανακύκλωση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...