Προς το περιεχόμενο

Dual boot με windows 7 και windows 10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Επειδή κάποιες φορές θέλω να παίζω κανά παιχνιδάκι και τα windows 7 με κάποια καινούρια games δεν υποστηρίζονται και με κάποια παλιότερα έχουν θεματάκια γιατί μπλέκουν με 32 και 64 bit vb αρχειάκια σκέφτομαι να περάσω σε dual boot συστηματάκι με 64 bit windows 10 και windows 7. Windows 10 μόνο για games και windows 7 για όλα τα υπόλοιπα. Το σύστημα αποτελείται απο 

I7 2600

Gigabyte ud3 μητρική

16gb ram ddr3 1600

2x ati 7870 2gb

Και 2x ssd 128 gb. Ένας kingston hyperx fury και ενας team group l7. 

Γνωμες ? Ποιο λειτουργικό πρέπει να στήσω πρώτο για να φτιάξω το boot manager μετά? Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα 7 στήσε πρώτα και μετά τα 10 και δεν θα χρειαστεί να πειράξεις τίποτα.

Επεξ/σία από vags
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πλάκα κάνεις τώρα; Δύο λειτουργικά για να παίζεις παιχνίδια; Οι vb redist δεν έχουν 32 και 64, οπότε τις βάζεις μια φορά και τέλος. Για παλιά παιχνίδια θέλεις directx9.0c, άσχετα αν έχεις dx10/11/12.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Δε θυμάμαι τι μήνυμα λάθους μου πετάγαν πάρα πολλά παιχνίδια και δεν ξεκινούσαν. Αλλά από μια έρευνα που είχα κάνει στο google τότε δεν ημουν ο μόνος που είχε τέτοια προβλήματα. Direct X 9.0 έχω περάσει ήδη. Δε μιλάμε για πολύ παλιά παιχνίδια. Μιλάμε για παιχνίδια της τελευταίας διετίας που μου πετάγαν τις μαλακίες.

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα να μην κάνεις dual boot με ένα boot manager αλλά απλά να βάλεις στον έναν δίσκο τα 7 και ξεχωριστά σε έναν άλλο τα 10, χωρίς να βλέπουν ο ένας τον άλλον. Και απλά να πατάς F12 στην αρχή και να διαλέγεις ποιον δίσκο θες να μπουτάρεις. Αυτό το λέω γιατί έτσι και σου χαλάσει ο δίσκος με το boot manager τότε χάνεις και τα δύο λειτουργικά. Το είχα πάθει εγώ αυτό, χαλασε ο δίσκος με τα 7 και μετά τα 10 δεν τα έβλεπε το σύστημα. Δοκίμασα ένα σωρο πράγματα που βρήκα online αλλά τίποτα δεν έπιανε. Τελικά έκανα format και τα ξαναέβαλα. Αλλά αν δεν είχα dual boot και είχα απλά δύο λειτουργικά ξεχωριστά δεν θα είχα αυτό το πρόβλημα.

Δημοσ.

Θα ήθελα, αν το κάνεις έτσι, δηλαδή 10άρια για παιχνίδια και 7άρια "για όλα τ' άλλα", να ποστάρεις ξανά κατά το καλοκαίρι και να πεις πόσες φορές μπήκες στα 7άρια. ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...