CostasMas Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Καλησπερα. Σημερα αλλαξα παροχο απο Wind σε cosmote και αναγκαστικα χρειαστηκε να αλλαξω τη θεση του ρουτερ(απο δωματιο σε σαλονι) λογω της συνδεσης ευρυζωνικης. Εχω μια ερωτηση, γινεται καπως οι συσκευες (ενα pc, bluray player, κτλ) που ειναι στο δωματιο και εχουν μονο ethernet να συνδεθουν ασυρματα με το ρουτερ που τωρα πλεον βρισκεται στο σαλονι(μονιμη καλωδιωση απο δωματιο σε σαλονι πλησιαζει σεναριο φαντασιας)? Καπου διαβασα οτι μπορω να χρησιμοποιησω το παλιο ρουτερ(που ειχα στο δωματιο) ως γεφυρα για να συνδεεται με wifi με το νεο ρουτερ στο σαλονι? Παιζει τετοια περιπτωση? Στην ουσια αυτο που θελω ειναι να συνδεσω με ethernet συσκευες δωματιου στο παλιο ρουτερ(η οτιδηποτε που να βρισκεται στο ιδιο δωματιο) και αυτο να συνδεεται με wifi στο ρουτερ του σαλονιου. Γενικα να αποφυγω ενσυρματες συνδεσεις απο δωματιο σε σαλονι? Γινεται?
isay Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Οι λύσεις που εχεις ειναι Ενα ζευγάρι powerline που θα φέρει internet απο το σαλόνι στο δωμάτιο μεσω ηλεκτρικού δικτύου αλλά το powerline που θα ειναι στο δωμάτιο να ειναι με διπλή εξοδο ethernet. Μετα απευθειας συνδεση με ethernet των pc και blueray με το powerline Ενδεικτικά https://www.e-shop.gr/tp-link-tl-pa4030kit-av500-3-port-mini-powerline-adapter-kit-p-PER.612586 ή https://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wpa4220kit-300mbps-av500-wifi-powerline-extender-starter-kit-p-PER.612575 Καλώδιο απο το σαλόνι μεχρι το δωμάτιο. Μετα μετατροπή του παλιού router (δεν ξέρω αν γίνεται, δεν εχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο) σε access point (ap) και συνδεση του στο εισερχόμενο καλωδιο.Μετα απο το ap καλώδια ethernet προς pc και blueray
CostasMas Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 isay σε ευχαριστω για την απαντηση. Επειδη δεν ειμαι τοσο οικειος με τα powerlines, αυτα βαζω ενα στην πριζα διπλα απτο ρουτερ και το αλλο σε μια οποιαδηποτε πριζα στο σπιτι? Υπαρχει καποιος περιορισμος? Αν τα συνδεσω σε πολυπριζα θα λειτουργησουν η πρεπει απευθειας σε πριζα στον τοιχο? Αλλη μια ερωτηση, αυτο που εχει και wifi απο το λινκ σου, πως ακριβως λειτουργει? Το ενα λογικα παλι μπαινει διπλα στο ρουτερ, αλλα το αλλο? Σε ευχαριστω κ ελπιζω να μη σε ζαλισα.
isay Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δε με ζάλισες. Κάνε λιγο google search πως λειτουργυν τα powerlines, θα σε βοηθήσει Το δευτερο, με το wifi σημαίνει οτι στον τελικό προορισμό (σε εσενα στο δωμάτιο) θα μπορεις να εχεις και ενσυρματα παροχη internet αλλα και ασυρματη
CostasMas Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Σε ευχαριστω πολυ, τα εψαξα λιγο πιστευω πανω κατω καταλαβα πως λειτουργουν. Φαινεται ιδανικη λυση στη περιπτωση μου, ισως με το μονο περιορισμο οτι δεν εχω δει καποιο με περισσοτερες απο 4 θυρες ethernet, αλλα απο την αλλη δεν νομιζω να χρειαστω ποτε παραπανω. Απλα θελω αν καποιος εχει δοκιμασει ποτε να συνδεσει powerlines σε πολυπριζο και οχι απευθειας στο τοιχο να μου πει την εμπειρια του. Αλλοι λενε οτι εχει θεματα κ αλλοι οχι.
aGka8l Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 γιατι δεν ζητας να ερθουν απο τον οτε να σου κανουν επιστροφη με φιλτρα και να μπει το ρουτερ εκει που το χες πριν?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα