algox Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Παιδιά διαμένω σε μεζονέτα και το ρουτερ μου βρίσκεται στο κάτω σπιτι.εγω θελω ομως να εχω κ στο πάνω σπιτι σήμα.κατι το οποίο ειναι λίγο δύσκολο.Διοτι,το επάνω σπιτι εχει διαφορετική παροχή ρεύματος.με αναμεταδότη μπορώ να κάνω δουλειά;αν ναι θα εχω καλα αποτελέσματα;ισως με κάποιον repeater?αλλα απο οτι ξερω,πρέπει να ειναι στην ίδια παροχή ρεύματος.οποιος μπορεί ας βοηθησει παιδιά! ευχαριστω προκαταβολικά
isay Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Το πιο αποτελεσματικό που μπορεις να κάνεις ειναι να τραβήξεις καλώδιο ethernet απο κάτω, στο πάνω σπιτι και εκει (στο πάνω) να συνδεσεις ένα access point, δηλαδη να παιρνει net απο το καλώδιο και να δίνει ενσύρματα και ασύρματα σε αλλες συσκευές. Για την ίδια δουλεια μπορεις να χρησιμοποιήσεις κάποιο παλιο router αφου απενεργοποιησεις το dhcp και επιβεβαιωσεις οτι το gateway ειναι διαφορετικό απο το router του κατω σπιτιου. Μετα και αν το σπιτι ειναι μεγαλο και μακρόστενο και εχεις προβληματα εμβελειας, μπορεις να βάλεις και powerlines και οτι αλλο θες. Απο εκει και πέρα η μονη εναλλακτικό σου ειναι κάποιο repeater τοποθετημένο πάνω απο τη θεση που βρισκεται το router του κατω σπιτιου. Δεν θα εχει την ιδια αποδοση με το Access point, αλλά δεν εχεις εναλλακτικές.
algox Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Φιλε μου για να τραβήξω καλώδιο Ethernet λίγο χλωμό γιατι θα χρειαστώ περίπου 10-12 μέτρα!οποτε νομίζω πως αυτο με το παλιό ρουτερ να μη μπορώ να το κάνω.ερωτηση:το ένα ρουτερ με το αλλο συνδέεται ασύρματα;να μην τα εχω καθολου συνδεδεμενα με καλώδιο Ethernet!δλδ 2 ρουτερ σε ένα σπιτι με μια σύνδεση Ίντερνετ!Με τα powerlines που λες,δεν ειναι απαραίτητο να ειναι συνδεδεμένα σε μια παροχή ρεύματος;το πάνω σπιτι δλδ εχει ξεχωριστό ρολόι,με κατάλαβες;
isay Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Ξαναδιάβασε προσεκτικά τι έγραψα γιατί εγω καλα καταλαβα και εγραψα. Πάμε πάλι. Router κατω -> καλώδιο ->access point πανω ->πλεον μπορεις να δινεις ενσυρματο ή ασυμρατο internet σε οτι συσκευες θες στο πανω σπιτι Router κατω -> αναμεταδοτης επάνω -> δινεις ασυρματο internet στις πάνω συσκευες Απο εκει και πέρα: Στην τηλεφωνική γραμμη γραμμή μπαινει ΕΝΑ modem router και οσα router (σκετο)/access point θες Τα powerlines που εγραψα ήταν για το πρωτο σενάριο, οποτε απο το ΠΑΝΩ access point μπορεις να δωσεις internet οπως θες στο πάνω σπιτι, ειτε ενσυρματα ή ασυρματα ή ακομα και με powerlines.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα