Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν και σύντομα θα κυκλοφορήσουν οι νέοι ryzen, ίσως και οι κάρτες από την Nvidia. Ο φίλος μου θέλει να γίνει άμεσα η αγορά γιατί από τον επόμενο  μήνα θα έχει κάποιες υποχρεώσεις και δεν θα μπορεί να μαζέψει χρήματα, οπότε παρακαλώ μην αναφέρεται να περιμένει κλπ.. Μάταια προσπάθησα και εγώ να τον καθυστερήσω στην αγορά.

Ποσό που διαθέτουμε :1800-1900 μόνο αν κάτι κάνει την διαφορά  2000, αν και θα προτιμηθεί να είναι πιο κάτω

Χρήση υπολογιστή : gaming, streaming , video editing 

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: -

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη?  ναι 500-600  ( ξεχωριστό budget )

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? -

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα 

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα? αδιάφορο 

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? αδιάφορο 

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο -

oc cpu : για αρχή δεν θα γίνει, απλά θέλει ν έχει την δυνατότητα αργότερα

oc gpu : όχι  

Με μία πρώτη ματιά και σύμφωνα με κάποιες από τις επιλογές του βγήκε το παρακάτω σύστημα, 

cpu: i7 8700Κ

mobo: Gigabyte Z370 Aorus Ultra Gaming   

ram :G.Skill TridentZ RGB 16GB DDR4-3200MHz

psu : evga supernova 750 g2

gpu: Gigabyte GeForce GTX1080 8GB G1 Gaming 

ssd :Samsung 960 Evo NVMe M.2 250GB 

case: Phanteks Eclipse P400s Tempered Glass 

cpu cooler : NZXT Kraken X62  

Σύνολο:1900

Θεωρείτε ότι υπάρχει  κάποια ασυμβατότητα ή κάποια καλύτερη επιλογή ; 

Επεξ/σία από Nick91
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Nick91 είπε

Αν και σύντομα θα κυκλοφορήσουν οι νέοι ryzen, ίσως και οι κάρτες από την Nvidia. Ο φίλος μου θέλει να γίνει άμεσα η αγορά γιατί από τον επόμενο  μήνα θα έχει κάποιες υποχρεώσεις και δεν θα μπορεί να μαζέψει χρήματα, οπότε παρακαλώ μην αναφέρεται να περιμένει κλπ.. Μάταια προσπάθησα και εγώ να τον καθυστερήσω στην αγορά.

Ποσό που διαθέτουμε :1800-1900 μόνο αν κάτι κάνει την διαφορά  2000, αν και θα προτιμηθεί να είναι πιο κάτω

Χρήση υπολογιστή : gaming, streaming , video editing 

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: -

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη?  ναι 500-600  ( ξεχωριστό budget )

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? -

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα 

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα? αδιάφορο 

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? αδιάφορο 

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο -

oc cpu : για αρχή δεν θα γίνει, απλά θέλει ν έχει την δυνατότητα αργότερα

oc gpu : όχι  

Με μία πρώτη ματιά και σύμφωνα με κάποιες από τις επιλογές του βγήκε το παρακάτω σύστημα, 

mobo: Gigabyte Z370 Aorus Ultra Gaming   

ram :G.Skill TridentZ RGB 16GB DDR4-3200MHz

gpu: Gigabyte GeForce GTX1080 8GB G1 Gaming 

case: Phanteks Eclipse P400s Tempered Glass 

cpu cooler : NZXT Kraken X62  

Σύνολο:1900

Θεωρείτε ότι υπάρχει  κάποια ασυμβατότητα ή κάποια καλύτερη επιλογή ; 

Αυτά

https://www.skroutz.gr/comparelists/28?compare=10897982%2C13503606

https://www.skroutz.gr/s/12980005/Asrock-Z370-Extreme4.html

https://www.skroutz.gr/comparelists/55?compare=14383885%2C9367398

https://www.skroutz.gr/s/8024159/Thermalright-HR-02-Macho-Rev-B.html

https://www.skroutz.gr/s/8001844/G-Skill-RipjawsV-32GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-32GVK.html

https://www.skroutz.gr/comparelists/43?compare=10264137%2C10553981%2C8666511

Δημοσ.

Κουτί: Του πρωτινά και εγώ το Meshify  μιας και το έχω βάλει στο μάτι, απλά του άρεσε το p400 και επειδή  είναι και λίγο υποκειμενικό δεν επέμεινα. 

Μητρική: Θα του προτείνω την συμβουλή σού.

Ψύξη: Θέλει υδρόψυξη, όσο και αν προσπάθησα να τον πείσω για αέρα.

Μνήμες: νομίζω για αρχή θα είναι οκ με 16 ώστε να βάλει τα χρήματα κάπου αλλού και αργότερα μπορεί εύκολα να προσθέσει. Θα του το προτείνω βέβαια!

Κάρτα γραφικών: Θεωρείς πως είναι προτιμότερο να πάει στην 1070ti απ ότι στην 1080 και να κρατήσει  κάποια χρήματα για οθόνη ή κάτι άλλο;     Η 1080ti δυστυχώς ξεφεύγει πολύ...

Οθόνη: Ρίχνοντας μια ματιά στο φόρουμ τα πράγματα ήταν κάπως αποκαρδιοτικά, μιας και διάβασα για αρκετά προβλήματα και λοταρία. Εάν εξαιρέσουμε το gsync, συγκρίνοντας τα μόνιτορ οπού προτείνεις με το asus mg279q ή το Samsung 27CHG70 (ή και κάποιο άλλο στα 500-600) ποιό θεωρείς ότι είναι καλύτερο; Και ρωτάω γιατί ούτε εγώ  ούτε ο φίλος μου έχουμε εμπειρία από gsync, θεωρείς ότι αξίζει τα χρήματα που ζητάει; 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και την βοήθεια.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Nick91 είπε

Κουτί: Του πρωτινά και εγώ το Meshify  μιας και το έχω βάλει στο μάτι, απλά του άρεσε το p400 και επειδή  είναι και λίγο υποκειμενικό δεν επέμεινα. 

Μητρική: Θα του προτείνω την συμβουλή σού.

Ψύξη: Θέλει υδρόψυξη, όσο και αν προσπάθησα να τον πείσω για αέρα.

Μνήμες: νομίζω για αρχή θα είναι οκ με 16 ώστε να βάλει τα χρήματα κάπου αλλού και αργότερα μπορεί εύκολα να προσθέσει. Θα του το προτείνω βέβαια!

Κάρτα γραφικών: Θεωρείς πως είναι προτιμότερο να πάει στην 1070ti απ ότι στην 1080 και να κρατήσει  κάποια χρήματα για οθόνη ή κάτι άλλο;     Η 1080ti δυστυχώς ξεφεύγει πολύ...

Οθόνη: Ρίχνοντας μια ματιά στο φόρουμ τα πράγματα ήταν κάπως αποκαρδιοτικά, μιας και διάβασα για αρκετά προβλήματα και λοταρία. Εάν εξαιρέσουμε το gsync, συγκρίνοντας τα μόνιτορ οπού προτείνεις με το asus mg279q ή το Samsung 27CHG70 (ή και κάποιο άλλο στα 500-600) ποιό θεωρείς ότι είναι καλύτερο; Και ρωτάω γιατί ούτε εγώ  ούτε ο φίλος μου έχουμε εμπειρία από gsync, θεωρείς ότι αξίζει τα χρήματα που ζητάει; 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και την βοήθεια.

Καλύτερα 32gb και μία απο τις οθόνες που σου πρότεινα παρά φρού φρού κι αρώματα. Μιλάς και για streaming διαφορετικά τα 16 θα ήταν κομπλέ.

Η 1070ti έχει μικρές διαφορές και η 1080 gainward που σου έβαλα είναι υψηλότερα χρονισμένη απο την gigabyte που είχες και με 50 ευρώ λιγότερα. Προτιμότερο λοιπόν να επενδύσει στα όσα είπα προηγουμένως.

Πές τα εσύ και ό,τι θέλει ας κάνει.

Υ.Γ

Το p400s έχει χειρότερο airflow απο το pro m και απο το meshify χωρίς να λέω οτι είναι κακό κουτί!

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eγω θα απεφευγα καρτες τυπου gainward και palit γιατι ακομα περιμενουμε μια 1080ti ελαττωματικη που στειλαμε το Γεναρη και συμφωνα με την τελευταια ενημερωση μετα το πασχα θα ερθει μαλλον. Οποτε θα πηγαινα σε giga/evga/msi .

Επεξ/σία από akoinonitos
Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν νομιζω οτι εχει να κανει με φιρμα αλλα με προμηθευτη του εκαστοτε σκρουτζομαγαζου.

Εκτος αν ανοιξατε ticket για rma απευθειας εσεις, οποτε καλο ειναι να αποσαφηνιστει και να γωριζουμε οι λοιποι.

Δημοσ.

Του έκανα μια συζήτηση στα γρήγορα, περιμένω να τελειώσει από την δουλειά για να δω πως το βλέπει και αυτός 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, radiohead είπε

Δεν νομιζω οτι εχει να κανει με φιρμα αλλα με προμηθευτη του εκαστοτε σκρουτζομαγαζου.

Εκτος αν ανοιξατε ticket για rma απευθειας εσεις, οποτε καλο ειναι να αποσαφηνιστει και να γωριζουμε οι λοιποι.

Δεν μπορεις να κανεις rma απευθειας εσυ στην εταιρια πρεπει αναγκαστηκα να την στειλεις στο μαγαζι και αυτο με τη σειρα του να την στειλει για rma. Το μαγαζι την εστειλε για rma σεχδον οταν τους την δωσαμε το προβλημα δεν ειναι το μαγαζι αλλα η ιδια η εταιρια. Επισης λογω του προβληματος εψαξα λιγο και πριν τους 2 μηνες κανενας δεν εχει παραλαβει καρτα απο palit μετα απο rma . Το καταστημα του προτεινε βεβαια να παρει πιστωτικο αλλα λογω αυξησης τιμων θα επεφτε σε 1080 απο 1080ti (η συγκεκριμενη καρτα πηγε 200 ευρω πανω σε τιμη)

Επεξ/σία από akoinonitos
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Επισης λογω του προβληματος εψαξα λιγο και πριν τους 2 μηνες κανενας δεν εχει παραλαβει καρτα απο palit μετα απο rma .

Και τί περιμένετε τότε; :P

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Μιλήσαμε πριν λίγο και προσπαθώντας να τον κατευθύνω στις υποδείξεις σας, καταλήξαμε σε κάποια, σε άλλα πάλι θα χρειαστούμε μάλλον και πάλι τα φώτα σας!

mobo: Asrock Z370 Extreme4

ram :G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz  (θα προσθέσει αργότερα άλλα 16, απλά προς το παρόν θέλει να δώσει αλλού χρήματα)

case: Phanteks Eclipse P400s Tempered Glass ( ότι άλλο του άρεσε ξεφεύγει σε τιμή, οπότε καλύτερα να τα βάλει αλλού αυτά τα χρήματα)  

cpu cooler : θα χρησιμοποιήσει την παλιά του ψήκτρα για αρχή και βλέπουμε

είμαστε περίπου στα 1000 μέχρι στιγμής

gpu: του είπα για 1070ti,  έχει κολλήσει στην 1080, αλλά βλέποντας ξανά τα οικονομικά δεδομένα και βάσει και τα μόνιτορ που πρότεινε ο φίλος radiohead τον έβαλε σε σκέψεις. 1070ti/1080 και κάποιο από τα μόνιτορ όπου προτείνατε (ας πούμε 700 +800 =1500) ή 1080ti και κάποιο μόνιτορ πιο οικονομικό  (πχ  Samsung 27CHG70 1000+500 =1500); Τι νομίζεται πως είναι πιο καλή αγορά; 

Δημοσ.

90€ διαφορά για 10% περισσότερη ισχύ (η οποία ισοσκελίζεται αν κλοκαριστεί η 1070ti) Αυτό είναι η 1080. Για οθόνη, όποια από τις δύο και αν πάρει είναι κρίμα να μην πάει σε g-sync monitor.

Άρα κ γω ψηφίζω https://www.skroutz.gr/s/10553981/AOC-AG271QG.html + https://www.skroutz.gr/s/13177426/Gigabyte-GeForce-GTX-1070-Ti-8GB-GV-N107TGAMING-8GD.html

• Like 2
Δημοσ.

Συμφωνώ και εγώ για την 1070ti έναντι της 1080 και νομίζω πως θα τον πείσω αν καταλήξουμε εκεί. Το μεγάλο ερώτημα ώμος παραμένει αν είναι καλύτερο να πάρει την 1070ti και gsync ή 1080ti και 1 μόνιτορ non gsync κοντά στα 500 όπως το Samsung 27CHG70. Μιας και οι 2 δεν έχουμε εμπειρία από gsync, αξίζει τόσο ώστε να προτιμήσει μια πιο αδύναμη κάρτα γραφικών έναντι της 1080ti;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...